Στείρωση στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Στειρωμένη γάτα με ορμές;;!!

Καλησπέρα σε όλους.
Έχω μια γατούλα τριών χρονών, στειρωμένη πάνω από ένα χρόνο τώρα, η οποία μέχρι πρότινος ήταν αδέσποτη, και αποφάσισα να την υιοθετήσω γιατί είναι άρρωστη. Αν και ανέκαθεν ήταν πολύ χαδιάρα και φαινόταν να τα πηγαίνει καλύτερα με τους ανθρώπους παρά με τις άλλες γάτες, τώρα που άρχισε να συνέρχεται νιαουρίζει με λύσσα όλη τη νύχτα, και η εμπειρία μου μού λέει ότι πρόκειται για ερωτικό κάλεσμα. Είναι δυνατόν μια στειρωμένη γάτα να θέλει τόσο πολύ να ζευγαρώσει; Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο; Και πάνω απ' όλα, πώς να το χειριστώ, που μέσα σε όλα η καημένη η γατούλα έχει aids και δεν κάνει να έρχεται σε επαφή με άλλα γατιά;
Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δυστυχώς σιγα σιγα θα το ξεπεράσει, φτάνει να σου πω οτι η 16χρονη σιαμεζα μας ακομα και τώρα αυτή την εποχή την κλεινουμε σε ξεχωριστό δωματιο...(καταλαβαίνεις φωνές) και ειναι στειρωμενη απο 7 μηνών:blink: . Βεβαια όσο περνανε τα χρονια και λιγοτερο θα γινεται αυτο αν σε παρηγορεί καπως το γεγονός..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κοστος στειρωσης

Καλησπέρα παιδιά!
Μήπως ξέρει κανένας να μου πει πόσο κοστίζει περίπου μία στείρωση σε θυλικιά γατούλα????

Η χαμηλότερη τιμή που εγώ ξέρω είναι 80 ευρώ.

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ drusilia! Αμέσως μόλις τελειώσει ο οίστρος της είμαστε για τον κτηνίατρο

:)Γεια και από μένα, πρώτο μήνυμα στο forum!
Μόλις πριν από μία ώρα στείρωσα τον γάτο μου (είναι 10 μηνών περίπου)γιατί ψέκαζε(και όχι μόνο..) παντού στο σπίτι και είχε γίνει αφόρητη η κατάσταση...Τον βλέπω στο σπιτάκι του και χτυπιέται γιατί δεν έχει συνέλθει από την νάρκωση. Ο γιατρός του είπε σε 2-3 ώρες θα'ναι καλά, αλλά τον βλέπω και έχει ματώσει το πόδι του με τα νύχια του και φαίνεται να πονάει πολύ... είναι φυσιολογικό??
Επίσης, τι μπορώ να κάνω εκτός από το να καθαρίσω όσο καλύτερα γίνεται κάθε γωνιά για να μην του μυρίσει κάτι ώστε να μην συνεχίσει να ψεκάζει;;;
:hmm:

Τι εννοείς χτυπιεται και έχει ματώσει;;; Σύγουρα δεν ειναι καλο αυτο!
Νομιζω οτι θα βοηθήσει το ξύδι στα σημεία που έχει ψεκάσει.

Όχι, αυτό δεν είναι καθόλου φυσιολογικό. Πάρε τηλέφωνο τον κτηνίατρό σου επειγόντως. Ελπίζω να είναι καλά.:/:

Εδώ θα βρεις αναλυτικές οδηγίες για το καθάρισμα των ούρων, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει να μάθουμε τι έχει.

Είναι μέσα στο σπιτάκι του (κλουβάκι του)και προσπαθεί να συνέλθει από τη νάρκωση, οι αισθήσεις του δεν έχουν επανέλθει ακόμα στο κανονικό τους και έτσι, όπως παλεύει να σηκωθεί(χτυπάει από δω και από κει γιατί δεν έχει ισορροπία) με το ένα του πόδι πατάει στο άλλο και βγάζει νύχια και το ματώνει... :( (Πίσω τουλάχιστον δεν βλέπω να βγάζει αίμα...)

Πρέπει δηλ να αγοράσω αρκετά μπουκάλια ξύδι γιατί δεν έχει αφήσει σημείο χωρίς να το..."ευλογήσει":)

Εγω θα σου έλεγα σιγα σιγα να του ανοιξεις το πορτακι (αν δεν το εχεις ήδη κανει):). κρίμα ειναι να χτυπιεται ο καημενος..

Βασικά μόλις μου έκανε εμετό και βλέπω και λίγο αίμα πίσω... Θα πάρω τον γιατρό του να δω τι γίνεται...

Συγνώμη που σας ζαλίζω και ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον:), πρώτη φορά στειρώνω γάτο και έχω χιλιοστεναχωρηθεί που τον βλέπω έτσι....

Καλωσήρθες!
Κι εμένα ο γατούλης μου ήταν αρσενικός και στειρωμένος.Εμετό μπορεί να έκανε κι από τη νάρκωση,αλλά το αίμα δεν είναι καλό,να πάρεις αμέσως το γιατρό σου!
Περιμένουμε νέα του γατούλη!:)

:DΌλα καλά για την ώρα, εκτός του ότι πονάει κανένα άλλο ανησυχητικό σημάδι!Όντως εμετό από την νάρκωση έκανε και το λίγο αίμα που είδα πίσω ήταν φυσιολογικό.
Ευχαριστώ για την υποδοχή!!!!
Φαντάζομαι θα είχες περάσει κ εσύ παρόμοια με τον γατούλη σου:)

Παρακαλώ!:)
Βασικά εμάς η στειρωση ήταν το πιο εύκολο πράγμα που περάσαμε με το γατούλη μου,δες εδώ.
Όταν τον στειρώσαμε,παρόλο που ήταν πολύ δύσκολο ζώο,δε χρειάστηκε καν να κάνει ράμματα!Η κτηνίατρος απλά αλληλοεπικάλυψε το δέρμα και μετά από δύο μέρες δεν φαινόταν τίποτα!
Ελπίζω να είναι ήδη καλύτερα και να μην πονάει σύντομα!;)

Ουάου... περάσατε πολλά...
Ούτε και σε εμάς έκανε ράμματα, ελπίζω να είναι καλό αυτό(ανησυχώ υπερβολικά μήπως;;;!:))
Για την ώρα είναι καλύτερα, δε φαίνεται να πονάει, άλλα, ενώ έχει σταματήσει -σχεδόν- να ψεκάζει, κάνει την ανάγκη του εκτός του μπάνιου του...

γεια σε ολους:)
Στις 6:30 σήμερα έκανα στείρωση στην Αριάδνη! έχει πέριπου δυόμιση ώρες που ξύπνησε κ δεν μπορει να παρει τα πόδια της! Αξίζει όμως να ξενυχτήσω κ να την προσέχω! Τη λυπάμαι πολύ έτσι όπως τη βλέπω!Πιστεύω να ισχύουν όλα αυτά κ από αύριο να με ξυπνάει για να πάω στη δουλειά μου........

μην στεναχωριέσαι πιθανότατα και αύριο θα ειναι λίγο υποτονική από τη νάρκωση κυρίως. να προσέχεις τις επομενες μέρες να μην πειράζει τα ράμματα..:) Με τις υγείες σας..

χρησιμοποιώ για πρώτη φορά αυτό το site και μου φένεται καταπληκτικό αλλά έχω κάποια απορία σχετικά με τη γάτα μου.. όταν γίνεται στείρωση αφαιρείται ολόκληρη η μήτρα? μετά τη στείρωση δικαιολογήται η πυομήτρα?

χρησιμοποιώ για πρώτη φορά αυτό το site και μου φένεται καταπληκτικό αλλά έχω κάποια απορία σχετικά με τη γάτα μου.. όταν γίνεται στείρωση αφαιρείται ολόκληρη η μήτρα? μετά τη στείρωση δικαιολογήται η πυομήτρα?

Οτι θέλεις για στείρωση ΕΔΩ
είναι 3 σελίδες....

Τώρα σχετικά με την πυομητρία, ΟΧΙ... αν εχει αφαιρεθεί ΟΛΗ η μήτρα, :)
- μπορεί να έχει μια γάτα πυομητρία πριν την στείρωση.... :/:

Απο την Τρίτη που κάναμε τη στείρωση, δεν εχει φάει τίποτα κ πίνει πολύ λίγο νερό! ότι κ αν της κάνω αγριεύει! Έχει μείνει η μισή η καημένη! τί να κάνω? ξέρει κανείς να μου πει?
:confused:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back