Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maxi2
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Lady
Δραστήριο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος
Θα ψάξω.....
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
effie
Νεοφερμένο μέλος
Λογικα και άλλες φιλοζωικές θα πρέπει να ακολουθούν αντίστοιχη πρακτική.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Πριν 1,5 μήνα όπως έχω ξαναπεί ξεκίνησα να ταίζω τις αδέσποτες γάτες στην γειτονιά μου.(ορισμένες από αυτές είναι που θέλω να στειρώσω).Μετά από τόσο καιρό όμως ενω είχα κάνει ένα προυπολογισμό για το φαγητό τους,έχω ξεφύγει.Και αυτό γιατί αυξάνονται ραγδαία.Η μια θυληκιά στην αυλή έχει κάνει 5,και περιμένω ακόμα 2 να γεννήσουν.Τάιζα καμια 15αρια και τώρα δεν ξέρω που θα φτάσω.Δοκίμασα το μαγειρευτό φαγητό αλλά τελικά σαν κόστος το ίδιο έρχεται.Εχω ψιλοαπελπιστεί δεδομένου ότι όλο προκύπτουν τραυματισμοί και πρέπει να φροντίσω και για την περίθαλψή τους.(εδω είναι πιο δύσκολα τα πράγματα γιατι δεν έχω μεταφ.μεσο)Τι έχετε να μου προτείνετε εκτός από στειρώσεις που τις έχω στο πρόγραμμα?
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος

sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Εγώ, αν είναι για τόσο καλό σκοπό κι επειδή πράγματικα το κόστος ειναι μεγάλο (το ξερω απο εμπειρία) προτείνω να ανοιξουμε ενα λογαριασμό να σου στέλνουμε κάθε μήνα όλοι από κατι. Με 29 ευρώ αγώ αγόραζα εναν 20κιλο σάκο friskies. Λογικά 2,3 τέτοιοι σάκοι τον μήνα θα σου φτάνουν. Αν μοιραστεί το κόστος δεν αναλογούν πολλά στον καθένα μας. Και θα ταίζαμε (με δικό σου τρέξιμο) πολλά αδέσποτα. Λεω λογαριασμο για να βολεύει όλους από όπου κι αν είναι.Πριν 1,5 μήνα όπως έχω ξαναπεί ξεκίνησα να ταίζω τις αδέσποτες γάτες στην γειτονιά μου.(ορισμένες από αυτές είναι που θέλω να στειρώσω).Μετά από τόσο καιρό όμως ενω είχα κάνει ένα προυπολογισμό για το φαγητό τους,έχω ξεφύγει.Και αυτό γιατί αυξάνονται ραγδαία.Η μια θυληκιά στην αυλή έχει κάνει 5,και περιμένω ακόμα 2 να γεννήσουν.Τάιζα καμια 15αρια και τώρα δεν ξέρω που θα φτάσω.Δοκίμασα το μαγειρευτό φαγητό αλλά τελικά σαν κόστος το ίδιο έρχεται.Εχω ψιλοαπελπιστεί δεδομένου ότι όλο προκύπτουν τραυματισμοί και πρέπει να φροντίσω και για την περίθαλψή τους.(εδω είναι πιο δύσκολα τα πράγματα γιατι δεν έχω μεταφ.μεσο)Τι έχετε να μου προτείνετε εκτός από στειρώσεις που τις έχω στο πρόγραμμα?
Για τις στειρώσεις κι εγώ ήθελα να κάνω στο πολιο σπίτι που ήταν πολλές και αυξάνονταν γεωμετρικά και το μόνο που είχα σκεφτεί ήταν να βρω κτηνίατρο που να έκανε καλύτερη τιμή λόγω ποσότητας.
Σ'ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου, αλλά δεν χρειάζεται.Μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά προς το παρόν ,το μόνο που θα ήθελα είναι να βρώ έναν κτηνίατρο με καλή τιμή στείρωσης.Θα ηταν ότι καλύτερο.Εγώ, αν είναι για τόσο καλό σκοπό κι επειδή πράγματικα το κόστος ειναι μεγάλο (το ξερω απο εμπειρία) προτείνω να ανοιξουμε ενα λογαριασμό να σου στέλνουμε κάθε μήνα όλοι από κατι.
Υ.Γ.Αν καποιος είναι αστυνομικός επίσης θα βοηθούσε,για να ηρεμεί τα πνεύματα όταν τσακώνομαι με τους γείτονες.

χριστινα
Διάσημο μέλος
Ναι, ενας αστυνομικός θα ήταν καλή λύση. Πάρε τον δικό μας που όταν απείλησε η πρώην ιδιοκτήτρια τα γατια εγινε εξαλλος και της έκανε παρατήρηση. Περιπολικό ηθελε να στειλει!!! Καλός ανθρωπος.
Από τη Κοριθο για κτηνιατρο δεν μπορώ να βοηθήσω. Αυτός που εχω στην αθήνα δεν ξερω αν ενδιαφέρεται για κατι τετοιο

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Οποιος εχει γατες αδεσποτες για την προστασια τους το πρωτο πραγμα που εχει να κανει ειναι να τις στειρωσει.
Αυτο γινεται ως εξης
1.Αν ειναι χαδιαρικες και ημερες τις πιανει κανεις μια μια τις βαζει στο γατοφορο η σε κλουβακι ( μια στειρωση τη φορα) και τις παει σε εναν κτηνιατρο που θα του πει το φιλοζωικο σωματειο και κανει ειδικες τιμες.
2. Αν η γατα ειναι άγρια το σωματειο εχει ειδικες παγιδες για γατες απο το εξωτερικο σιγουρα κατι θα εχουν και τα αλλα.
Συνισταται να στειρωνονται και τα αρσενικα.
Οταν γυρισουν τις αφηνει κανεις σε ζεστο μερος ( με το κλουβακι) μονες μεχρι να συνερθουν απο την αναισθησια και ν αρχισουν να τρωνε. Μετα τις ξαναπαει στον τοπο που συχναζαν .
Ετσι τα ζωακια μας μενουν στην ιδια περιοχη ειναι ευκολα στον εντοπισμο και τη φροντιδα και περιοριζεται το φαινομενο "ας τη να το χαρει" και μετα τα γατακια σε σκουπιδοντενεκε η σε σακουλες
κλπκλπΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Σπύρος Λέκκας, Ευεργετών 16 (Αγ.Βαρβάρα) Π.Φάληρο, τηλ.ιατρείου: 210 9826756, τηλ.οικίας: 210 9851724 & κινητό: 6932 859216. Πάρτον τηλέφωνο και εξήγησέ του την κατάσταση. Αν του πεις για τα αδέσποτα και ότι είναι αρκετά, ίσως σου κάνει καλύτερη τιμή

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Του Νικόλα Στεφάνου
Επειδή κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε ποτέ χωρίς την γνώση των αιτιών που το δημιούργησαν, είναι σημαντικό αν επιθυμούμε να φέρουμε λύση στο μέγα πρόβλημα των υπεράριθμων αδέσποτων σκυλιών και γατών, να ανακαλύψουμε από πού προέρχονται.
Ας ξεκινήσουμε με λίγη απλή αριθμητική. Όταν οι άνθρωποι κάνουν μωρά, έχουν συνήθως μόνο ένα μωρό τη φορά. Όταν τα σκυλιά και οι γάτες κάνουν μωρά, έχουν συνήθως περισσότερα του ενός την φορά! Στα πέντε της χρόνια, ένα θηλυκό σκυλί και ο θηλυκός απόγονος του μπορούν να παραγάγουν 192 κουτάβια (υποθέτοντας δύο θηλυκά ανά γέννα και δύο γέννες το χρόνο). Και αυτό δεν περιλαμβάνει όλους τους απογόνους που προέρχονται από τα αρσενικά κουτάβια της.
Οι άνθρωποι απλά δεν παράγουν με αυτούς τους εξωφρενικούς ρυθμούς. Μα και ούτε κάθε άνθρωπος που θα γεννηθεί θα θελήσει να υιοθετήσει ένα κουτάβι. Έτσι προσθέτονται πάρα πολλά ανεπιθύμητα κουτάβια και σκυλιά στην κοινότητά μας. Δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιληφτούμε ποιά μπορεί να είναι η μοίρα όλων αυτών των ανεπιθύμητων ζωών! Σίγουρα καθόλου όμορφη - ούτε γι αυτά ούτε για την ανθρώπινη κοινότητα στην οποία θα βρεθούν!
Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε την τραγικότητα του υπερπληθυσμού των κατοικίδιων. Τα σκυλιά και οι γάτες δεν είναι άγρια ζώα και δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς την συντροφιά του άνθρωπου. Επιπροσθέτως, ο αριθμός των καλών σπιτιών για έναν σκύλο ή μια γάτα είναι δεδομένος σε μία κοινότητα. Πολλοί ιδιοκτήτες ζώου πιστεύουν, για διάφορους ανόητους λόγους, ότι δεν πρέπει να στειρώσουν τον σκύλο τους ή τη γάτα τους και ότι δεν θα συμβάλουν στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων αν μπορέσουν να βρουν καλά σπίτια για τα κουτάβια των κατοικίδιών τους. Αυτό είναι άλλο ένα παράλογο σκεπτικό, αφού ο αριθμός των καλών σπιτιών δεν αυξήθηκε βεβαίως με την παραγωγή επιπλέον κουταβιών και έστω και αν ο φιλόζωος καταφέρει να βρει σπίτι για τα νεογέννητα του, αυτά θα πάρουν αναπόφευκτα τη θέση άλλων που θα παραμείνουν ανεπιθύμητα.
Η PAWS καλείται κάθε χρόνο να διασώσει περίπου 100 κουτάβια. Μέρος από αυτά βρίσκονται πεταμένα (ζωντανά!) σε κάδους απορριμμάτων και άλλα βρίσκονται συχνά παρατημένα δίπλα από σπίτι που είναι γνωστό ότι είναι φιλικό προς τα ζώα. Αυτά είναι απίστευτα δείγματα ανευθυνότητας, επιπολαιότητας και απανθρωπιάς. Ελάχιστα από αυτά τα κουτάβια θα μπορέσουν τελικά να επιβιώσουν. Τα τελευταία χρόνια η PAWS μπόρεσε να επεκτείνει «εκτός κοινότητας» των αριθμό τον «καλών σπιτιών» με την βοήθεια Γερμανικών φιλοζωικών οργανώσεων που δημιουργήθηκαν από επισκέπτες της χώρας μας οι οποίοι δεν άντεξαν το θέαμα των βασανισμένων ανεπιθύμητων σκυλιών. Ο σύλλογος κατάφερε να στήσει μια ολόκληρη αλυσίδα, χάρη στην οποία τα αδέσποτα μεταφέρονται στην Γερμανία από εθελοντές τουρίστες και παραμένουν σε προσωρινά σπίτια μέχρι να υιοθετηθούν από οικογένειες που βρίσκουν πιο σωστό να αποκτήσουν ένα πρώην αδέσποτο παρά να αγοράσουν σκύλο από το pet shop της γειτονιάς τους. 250 Παριανά «ανεπιθύμητα» σκυλιά βρήκαν με αυτόν τον τρόπο στοργή σε καλά σπίτια μέσα στα 3 τελευταία χρόνια. Πόσα αδέσποτα δεν είχαν αυτήν την τύχη και βρήκαν λιγότερο ή περισσότερο φρικτό θάνατο; Θα έλεγα τουλάχιστον το δεκαπλάσιο. Και μόλις καμιά εικοσαριά μπόρεσαν να προσαρμοστούν σαν «άστεγα» στην Παροικιά και τη Νάουσα και κατάφεραν να έχουν μια ικανοποιητική ζωή με την βοήθεια κάποιων καλών πολιτών που τα ταΐζουν, τα ποτίζουν και τους προσφέρουν καταφύγιο τον χειμώνα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για κάποιους μυστήριους (
λόγους είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρούμε αδέσποτα σε άλλα χωριά της Πάρου.Στην πραγματικότητα τα αδέσποτα σκυλιά είναι τα «απορρίμματα» κάποιου ανεγκέφαλου ανθρώπου και τα μέλη της PAWS, οι ενοχλημένοι πολίτες και επισκέπτες που την καλούν για διάσωση, οι εθελοντές τουρίστες-μεταφορείς, οι ξένες φιλοζωικές, οι ξένες ανάδοχες οικογένειες και πολλοί άλλοι ενεργούν ουσιαστικά σαν απορριμματοφόροι!
Πιστεύω ότι είναι καιρός πια να βοηθήσουμε όλοι να αλλάξει αυτή η άθλια νοοτροπία απέναντι στα κατοικίδια, τα αδέσποτα και την στείρωση τους. Ο δρόμος είναι μακρύς από τότε (πριν καμιά εικοσαριά χρόνια) που το δημοτικό συμβούλιο έδινε λύση στο πρόβλημα με εντολή στην αστυνομία να περισυλλέξει τα αδέσποτα και να τα πυροβολήσει (σημειώστε ότι αυτή η «μέθοδος» εξακολουθεί να μεταχειρίζεται στην γειτονική Τουρκία!). Η Πάρος έχει πια εξελιχτεί σε μια σύγχρονη, πολιτισμένη και ακμάζουσα κοινωνία και είναι ώρα να μπει οριστικά τέρμα σε αυτές τις γενιές βασανισμού.
Η εφαρμογή του νόμου που υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη σκύλου να εμφυτεύσει στο ζώο του μικροτσίπ/ταυτότητα θα μειώσει σημαντικά την επιπόλαια απόκτηση όπως και την εγκατάλειψη σκύλου.
Η απόκτηση σκύλου μπορεί και πρέπει να επιφέρει χαρά και μοναδικές εμπειρίες στην οικογένεια που είναι ικανή να δημιουργήσει σχέση με το κατοικίδιο της. Η βοήθεια του εκπαιδευτή μπορεί πολλές φορές να βελτιώσει σημαντικά αυτήν την σχέση. Αλλά η απόκτηση σκύλου περιέχει και ευθύνες και η σημαντικότερη από αυτές είναι ο έλεγχος των γεννήσεων. Η πιο αποδοτική μέθοδος για αυτόν τον έλεγχο είναι η στείρωση των θηλυκών και των αρσενικών κατοικίδιων ζώων. Αυτές οι επεμβάσεις είναι ανώδυνες και συνιστάται να γίνονται στον δεύτερο μήνα του ζώου. Σε επόμενο άρθρο θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με την στείρωση του ζώου σας.
Ακριβά μου φαίνεται,υποτίθεται ότι ένας γιατρός που θα μου στείρωνε αδέσποτα θα έπαιρνε ένα συμβολικό ποσό ίσα-ίσα για τα έξοδα της επέμβασης,φάρμακα-εργαλεία κ.τ.λ.Σοφία νομίζω ότι ο κτηνίατρός μου είναι πολύ φθηνός. Χθες που έκανα την στείρωση του Χιόνη μου πήρε 50€ καμία σχέση με το ποσά που έχω διαβάσει στο forum για στειρώσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool