Athanasia79
Νεοφερμένο μέλος
Πριν απο 3-4 μέρες ο γατούλης μου Άρης, περίπου δυό ετών παρουσίασε κάποια ανησυχητικά συμπτώματα. Πιο συγκεκριμένα βγάζει σάλια από το στόμα του κυρίως μετά το φαγητό. Βέβαια δεν το κάνει πολύ συχνά περίπου 2-3 φορές το 8ωρο και προσπαθεί να βήξει σαν να έχει κάτι στο στόμα που τον εμποδίζει. Δεν μπορώ να καταλάβω αν πρόκειται για γρίπη ή κάτι άλλο γιατί ούτε βήχει ούτε φτερνίζεται ούτε τα μάτια του είναι υγρά. Πάντως φαίνεται ότι ταλαιπωρείται. Το συζήτησα με μια γνωστή μου πολύ καλή κτηνίατρο που δυστυχώς βρίσκεται μακριά και υπέθεσε ότι έχει στοματίτιδα. Αν δω ότι συνεχίζει και τις επόμενες μέρες θα τον πάω σε κτηνίατρο (αν και τα οικονομικά μας είναι δύσκολα). Αυτο που με έχει φρικάρει είναι η έρευνα που έκανα στο δίκτυο και η οποία αποδίδει την στοματίτιδα σε φοβερές ασθένειες για τις γάτες όπως το Aids
. Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δεν ειναι παντα αποτελεσμα τετοιων ασθενειων η στοματιτιδα, θα σου ελεγα να μην αγχωνεσαι. Ειχαν δυο γατια μου το ιδιο προβλημα, η μια μαλιστα ταλαιπωρουνταν πολυ και επρεπε καθε τοσο να βγαζουμε δοντια ή να κανουμε καθαρισμο απο την πλακα. Βεβαια εκεινη την εποχη αυτες οι ασθενειες δεν ηταν τοσο γνωστες και δεν υπηρχε και τροπος πληροφορησης οπως τωρα με τα διαφορα site, αλλα μιλαμε για γατια που εφθασαν σε ηλικια 18 χρονων και κατι, οποτε δεν νομιζω πως ειχαν τετοιο προβλημα.
Καλο θα ηταν μολις μπορεσεις να τον πας κτηνιατρο να δει το στοματακι του και τι χρειαζεται για να μην εχει προβλημα και σιγα-σιγα ισως να εβαζες στον προυπολογισμο σου και τις εξετασεις αυτες για να εισαι διπλα σιγουρη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Athanasia79
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Athenoulita
Νεοφερμένο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλησπέρα Athenoulita! Μπορείς άμεσα να μάθεις αν ο γατούλης σου πάσχει από aids με μια επίσκεψη στον κτηνίατρο. Καλύτερα κιόλας, για να τον δει κι από κοντά!

παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
τη μέρα των ζώων αποφάσισα να κάνω ένα δώρο στην παμαμπού κ να πάμε για ένα τσεκ απ στον κτηνίατρο,εκτός προγράμματος..η αλήθεια ήταν πως κάπου το ενστικτό μου έλεγε πως κάτι δεν πάει καλά..η παμαμπού είχε κόψει τελείως τις κροκέτες..ναι,είναι κακομαθημένη όσο δεν πάει με το φαγητό,αλλά ανάμεσα στα γεύματα πάντα έτρωγε κροκέτες ως έσχατη λύση..
όντως διαγνώστηκε ιδιοπαθής στοματίτιδα ελαφριάς μορφής..ο κτηνίατρος μας έδωσε αντιβίωση..την οποία η κοντέσσα εννοείται δεν πλησιάζει..τη μυρίζει στην τροφή αν είναι δυνατόν κ δεν πλησιάζει ούτε το φαγητό(έχετε κάποια πονηρή λύση γι αυτό πριν καταφύγω στο''με το ζόρι''
έψαξα στο ιντερνετ για αυτήν την αρρώστια αλλά δεν έβγαλα κ πολύ άκρη..θα θελα να κάνω τις εξής ερωτήσεις.1)τι κάνω με το φαγητό της;μόνο κονσέρβα πλέον..ή καλο είναι να βάζω κ λίγες κροκέτες γιατί βοηθάει;
2)περνάει αυτή η αρρωστια;
3)τι να κάνω να μην υποτροπιάσει..κ κυρίως να μην πονάει;
σκέφτομαι,αν κ εμπιστεύομαι πλήρως τον κτηνίατρο μου,να ρωτήσω κ μια δεύτερη γνώμη..απλά πιστεύω πως από ομοιοπαθούντες μπορω να μάθω κ κάτι παραπάνω μέχρι τότε..
σας ευχαριστώ..
ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ
Δραστήριο μέλος
με όλους όσους έχουν γατούλα ή σκύλο με στοματίτιδα, αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο και να σας βοηθήσω, ίσως ως ένα βαθμό, με το πρόβλημα υγείας του κατοικίδιου σας. Αφού πήγα στον κτηνίατρο μου πέντε φορές, κάναμε θεραπεία μία φορά με χάπια, κάναμε τις άλλες τέσσερις με ένεση κορτιζόνης και ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά, ο κτηνίατρος μου, μου ανακοίνωσε πως κυκλοφορεί ένα νέο συμπλήρωμα φαγητού, που βοηθάει γάτες και σκύλους με προβλήματα περιοδοντίτιδας και αρθρώσεων.Προσωπικά δεν έχω ελέγξει την προαναφέρουσα μελέτη, αλλά επειδή έχω εμπιστοσύνη στον κτηνίατρο μου, είπα να το δοκιμάσω. Οι κάψουλες έχουν μέσα ένα υγρό σε μορφή gel που το αλείφεις στα ούλα του ζώου. Σπας δηλαδή την κάψουλα και αλείφεις το gel στα ούλα του ζώου. Έκανα στην γάτα μου σήμερα την πρώτη της εφαρμογή και πήγε καλά. Ελπίζω να δω τα πολύ αναμενόμενα αποτελέσματα, δηλαδή βελτίωση στην στοματίτιδά της και ελπίζω να βοηθήσει και εσάς. Συμβουλευτείτε των κτηνίατρό σας πριν το αγοράσετε, γιατί κάθε περίπτωση ζώου μπορεί να διαφέρει. Επίσης εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το 1- TDC συμπληρώνει και ενισχύει τα αποτελέσματα του καθαρισμού των δοντιών, δεν τον αντικαθιστά. Τέλος επειδή το 1-TDC είναι ακόμα δυσεύρετο στην αγορά ένα κτηνιατρικό φαρμακείο που θα το βρείτε σίγουρα είναι το «Γερολυμάτος κτηνιατρικό φαρμακείο» που βρίσκεται στην Ομόνοια, στην οδό Σωκράτους 63. Το τηλέφωνο είναι 210 52 29 265, καλό είναι να τηλεφωνήσετε να σιγουρευτείτε ότι υπάρχει, πριν πάτε εκεί.
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
φροντίζω μία γατούλα 6 χρονών η οποία πριν λίγους μήνες διαγνώστηκε με aids. Αυτό το καταλάβαμε γιατί όσο ζουσε έξω (τη φρόντιζα στον κήπο) εμφάνιζε απανωτές λοιμώξεις.
Από τότε όμως που ζει μέσα δεν έχει εμφανίσει κάποια λοίμωξη. Όμως πριν ένα μήνα εμφάνισε για πρώτη φορά στοματίτιδα. Της κάναμε ένεση κορτιζόνης και αντιβίωσης μακράς απορρόφησης και την κράτησε για ένα μήνα, αλλά πριν μερικές μέρες χρειάστηκε να της ξανακάνουμε γιατί παρατηρήσαμε πως ενώ ψιλοέτρωγε κονσέρβα, ξηρά δεν έτρωγε. Ο γιατρός όμως μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει πάνω από 5 ενέσεις κορτιζόνης γιατί θα έχει σοβαρά προβλήματα μετά και μου πρότεινε εξαγωγή δοντιών.
Ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω τα εξής:
1) καταρχάς όποιος έχει εμπειρία υπάρχει κάποιος τρόπος να προσπαθήσω να πέσει σε ύφεση η στοματίτιδα; Θα προσπαθήσω να ανεβάσω την ψυχολογία της γατούλας, θα της δώσω ιντερφερόνη (ανθρώπινη γιατί η κτηνιατρική είναι πανάκριβη) και θα της βάλω anima strath για να της ανέβει η όρεξη και να τρώει παραπάνω. Έχει κάποιος κάνει κάτι παρόμοιο να μου πει αν όλα αυτά είχαν αποτελέσματα ώστε να ενισχυθεί ο οργανισμός της γάτας και να πέσει σε ύφεση η στοματίτιδα; Άκουσα και για κάποια στοματικά διαλύματα που τα βάζεις στο νερό και μειώνουν το μικροβιακό φορτίο του στόματος, κάνουν τίποτα;
2) αν η στοματίτιδα δεν πέσει σε ύφεση, εφόσον κάνει τις ενέσεις, η γατούλα πονάει; Θα πρέπει να της δίνω κονσέρβα ή εφόσον είναι καλά να της δίνω ξηρά που είναι πιο καλή για τα δόντια;
3) η κορτιζόνη είναι όντως τόσο επικίνδυνη; εντάξει, ξέρω κι εγώ πως έχει παρενέργειες και θέλει τακτικούς ελέγχους σε νεφρά συκώτι αλλά δεν περίμενα ότι μόνο 5 μήνες μπορεί το γατί να κάνει τέτοιες ενέσεις..
4) έχει κάνει κανείς εξαγωγή δοντιών στη γατούλα του; μου ακούγεται βάρβαρο και τι πρόγνωση έχει μετά; γιατί αν το γατί μετά πέσει ψυχολογικά ή πονάει και δεν τρώει, ποιο το νόημα; δεν θέλω να την κάνω να υποφέρει. είναι ήδη επιβαρυμένη ψυχολογικά, γιατί από εκεί που ζούσε στον κηπό που λάτρευε ελεύθερη, τώρα είναι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο φιλοξενίας και είναι και πολύ δύσκολο γατί στο να προσαρμοστεί.
Σας παρακαλώ, αν κάποιος έχει κάποια συμβουλή ή παρόμοια εμπειρία, θα με βοηθούσε πολύ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η στοματίτιδα μπορεί να τεθεί σε ύφεση σε μια γατούλα που είναι υγιής κατά τα άλλα. Σε μια γατούλα όμως που πάσχει από aids, φοβάμαι πως είναι μάλλον δύσκολο γιατί τροφοδοτείται συνέχεια από αυτό. ΄Ολες οι γατούλες που έχουν aids όπως και κάποια άλλα λοιμώδη νοσήματα, είναι επιρρεπείς στην στοματίτιδα.
Αυτό που μπορείς να κάνεις, εκτός των άλλων που αναφέρεις και τα οποία είναι σίγουρα καλά και θα την βοηθήσουν (με εξαίρεση την ιντερφερόνη για την οποία δεν έχω γνώσεις), είναι να πάρεις ένα σκευασματάκι που προέρχεται από φύκια και καταπολεμά την πέτρα στα δόντια. Είμαι σίγουρη πως θα βοηθήσει αρκετά αν το προσθέτεις στην δοσολογία που πρέπει στο καθημερινό της φαγητό.
Το δεύτερο που λες, αν δηλαδή θα υποφέρει η γατούλα την στιγμή που κάνει ενέσεις, νομίζω πως θα νοιώθει πολύ καλύτερα με την θεραπεία της και κατά συνέπεια θα τρώει και καλύτερα. ΄Εχω παρατηρήσει όμως σε γατούλες που φροντίζω εγώ, όπως και σε γατούλες που φροντίζουν γνωστοί μου, πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι γατούλες αποκτούν κάτι σαν φοβία για τις τροφές που τις έκαναν να πονούν και ακόμα και αν είναι σε καλύτερη κατάσταση το στοματάκι τους, τις αποφεύγουν... Αυτό θα το διαπιστώσεις μόνη σου όπως προχωράει η θεραπεία της γιατί δεν έχουν όλες την ίδια συμπεριφορά.
Η κορτιζίνη είναι πράγματι επικίνδυνη και στους ανθρώπους και στα ζώα αν πρέπει να χορηγείται για μεγάλα διαστήματα. Το λιγώτερο που μπορεί να της προκαλέσει είναι προβλήματα στα νεφρά της και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε για μια γατούλα με πεσμένο ανοσοποιητικό λόγω aids. Καλό είναι να υπάρχουν μεγάλα διαλείμματα ανάμεσα στις θεραπείες με κορτιζόνη εκτός και αν πρόκειται για σκευάσματα που εφαρμόζονται τοπικά. Εντέλει αυτό που μας ενδιαφέρει σε μια γάτα με aids είναι να έχει μια καλή ποιότητα ζωής και όχι τόσο το να ζήσει περισσότερο χωρίς αυτήν.
΄Οσο για την εξαγωγή δοντιών, μπορεί να γίνει ακόμα και σε γατούλες πολύ μεγαλύτερης ηλικίας. Πέρισυ έκανε η δική μου γατούλα με ολική νάρκωση φυσικά, η οποία ήταν τότε 17 χρονών. Πάντως μπορείς να ψάξεις να βρεις κάποιον κτηνίατρο που κάνει νάρκωση με αέριο αντί για την κλασσική γιατί θα είναι πολύ πιο ελαφριά.
Δεν είναι καθόλου βάρβαρο, όπως δεν είναι βάρβαρο για έναν άνθρωπο να κάνει εξαγωγή χαλασμένων δοντιών που τον εμποδίζουν να φάει και να πιεί με άνεση. Αντίθετα είναι επιβεβλημένο γιατί από την υγεία του στόματος, μπορεί να επηρρεαστεί και η υγεία άλλων οργάνων...
Ενδέχεται να νοιώθει πεσμένη μετά η γατούλα, χωρίς αυτό να είναι κανόνας. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε γατούλες που ήδη έχουν κάποια προβλήματα ή είναι ηλικιωμένες. Αλλά ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους, απλά τους παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο από τις υπόλοιπες υγιείς γάτες.
Τέλος για το τι θα τρώει, κονσέρβα ή ξηρή τροφούλα, θα το δεις στην πορεία. Εσύ δίνε της και από τα δυό και θα δεις τι προτιμάει. Μου έχει τύχει γάτος χωρίς καθόλου δόντια να προτιμάει την ξηρή τροφή, την οποία φυσικά κατάπινε ολόκληρη.
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν με απασχολεί τόσο η εγχείριση γιατί γενικά είναι σε καλή κατάσταση η γατούλα, όσο το ψυχολογικό σοκ από κάτι τέτοιο...

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η επεμβασούλα δεν πρόκειται να την επηρρεάσει ψυχολογικά, ούτε το ότι δεν θα έχει κάποια από τα δοντάκια της θα την επηρρεάσει. Δεν γίνεται όπως με εμάς τους ανθρώπους που αν χάσουμε ένα δόντι μας χαλάει την ψυχολογία. Το αντίθετο μάλιστα, επειδή θα λείπει πια το δόντι που είναι χαλασμένο και την εμποδίζει να φάει, θα νοιώθει καλύτερα και θα τρώει και καλύτερα.
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως, αν κάποιο μέλος γνωρίζει κάποιον πολύ καλό κτηνίατρο σε τέτοια θέματα στην αθήνα θα με βοηθούσε πολύ να μου τον προτείνει..
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Αν θέλεις, μπορείς να ρίξεις μια ματιά και εδώ.
Είναι κτηνίατροι τους οποίους προτείνουν άλλα μέλη.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τη γατούλα!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλά, αφού δεν έχει χαλασμένα δόντια γιατί θέλει να του τα βγάλει;Απλά αυτό που με απασχολεί είναι πως το γατί ΔΕΝ έχει χαλασμένα δόντια. Γιατί λοιπόν να του τα βγάλω;
Το μόνο που ξέρω είναι πως, στο εξωτερικό κυρίως, όταν ένα γατί φτάσει σε μια κάποια ηλικία που η νάρκωση για εξαγωγή δοντιού είναι ρίσκο, τα βγάζουν όλα μαζί.
Τελικά σκληραίνει αρκετά το ούλο και τρώνε μια χαρά χωρίς τα προβλήματα που ίσως θα δημιουργούσαν τα δόντια. Αλλά ακόμα και αυτό μου φαίνεται κάπως υπερβολλικό.

alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως προς το παρόν η γατούλα μετά τις ενέσεις κορτιζόνης και αντιβίωσης είναι μια χαρά, τρώει πολύ και μάλιστα ξηρά τροφή και έχει πολύ καλή διάθεση!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Απλά αυτό που με απασχολεί είναι πως το γατί ΔΕΝ έχει χαλασμένα δόντια. Γιατί λοιπόν να του τα βγάλω;
Πάντως, αν κάποιο μέλος γνωρίζει κάποιον πολύ καλό κτηνίατρο σε τέτοια θέματα στην αθήνα θα με βοηθούσε πολύ να μου τον προτείνει..
Στη θέση σου σίγουρα θα ζητούσα και μια δεύτερη γνώμη. Και μάλλον στον "Αίλουρο" θα πήγαινα, έχω διαβάσει εδώ τα καλύτερα λόγια, είναι ιατρείο αποκλειστικά για γάτες.
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Το να βγάλεις όλη την οδοντοστοιχία σ'ένα γατί που δεν είναι ηλικιωμένο και κατά τα άλλα είναι ενεργό, είναι μια απόφαση σοβαρή που θέλει αρκετή σκέψη, και καλό είναι να γίνεται σε έσχατη περίπτωση, όταν δεν υπάρχει καμιά άλλη εναλλακτική. Από μέρους μου, εύχομαι να υπάρξει άλλος τρόπος (ίσως κάποιο στοματικό διάλυμα, χαπάκι ή κάτι) έτσι ώστε και οι λοιμώξεις να αποφευχθούν και να μη στερηθεί τα δοντάκια της. Περιμένουμε τα νεώτερά σας

ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ξερω αν υπαρχει παρομοιο θεμα ,αλλα αφου εχει να κανει με στομα δοντια γραφω εδω
Προκειται για ον Αριστακο μου,τον τελευταιο καιρο μυριζει υπερβολικα ασχημα το στομα του,τρωει κανονικοτατα και κροκετες και κονσερβα και απο ορεξη ειναι οπως παντα ,φουλ δηλαδη!!!
Μιλησα με τη κτηνιατρο,πηρα δοκιμαστικα ενα προιον σε στυλ κροκετας ειναι ,για την καταπολεμηση της πλακας,οντως κανει δουλιτσα αλλα οχι αρκετη.
Αποφασισα να τον παω για καθαρισμο δοντιων τελος του μηνα,τα δοντακια του ειναι κατακιτρινα,και εκτος αυτου του λειπει κι ενα δοντι απο πανω ,το χασαμε οταν ηταν ακομα στους δρομους πως δεν γνωριζω,
Τι γνωμη εχετε ;εχει κανει κανεις σας καθαρισμο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool