Συμπεριφορά γάτας στους ξένους

mulan1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η mulan1 είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 365 μηνύματα.
Έχω μια γατούλα εδώ και μια εβδομάδα και μπορώ να πω ότι προσαρμόστηκε πολύ καλά με μένα (έρχεται μόνη της στην αγκαλιά μου και θέλει να κοιμάται στο δωμάτιο μου) Όμως με όλους τους υπόλοιπους έχει μια επιφυλακτικότητα και σχεδόν κάθε φορά που την πλησιάζει κάποιος εξαφανίζεται. Είχα και στο παρελθόν γάτα αλλά εκείνη ήταν πολύ φιλική με όλους (ίσως επειδή δεν ήταν αδέσποτη) Υπάρχει περίπτωση να γίνει φιλική με όλους ή τουλάχιστον με αυτούς που έρχεται πιο συχνά σε επαφή? :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα .:) Και βεβαια μπορει να γινει λιγοτερο επιφυλακτικη με τους αλλους..ιδιαιτερα οταν τους βλεπει συχνα.Βεβαια δεν ειναι και απολυτο..εξαρταται και απο το χαρακτηρα της γατας.Παντως ειναι πολυ μικρο το διαστημα που την εχεις...σιγα σιγα θα προσαρμοστει καλυτερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αλλες γατούλες χρειαζονται μικρότερο κι άλλες μεγαλύτερο διαστημα προσαρμογής, πχ η Πούπσυ μου είναι 3 ετων κι είναι πολύ δεκτική στα χαδια απο φίλους και ξένους, η Μπίλλιω που είναι 1 ετους ειναι σχετικά δεκτική κι ο Τούλης μου που ειναι 5 ΔΕΝ κάθεται σε κανενα παρα μόνο αν είναι πολύ τολμηρός κι αντεχει τα χχχ και φτου

δεν νομιζω οτι παιζει ρολο το οτι ηταν αδεσποτη...η γατουλα που ειχα παλιοτερα-πρωην αδεσποτη- ηταν παρα πολυ φιλικη με ολους τους 3ενους, εν αντι8εση με την σπιτογατα που εχω τωρα η οποια φοβαται οποιονδηποτε δεν γνωριζει... σιγα-σιγα 8α νιωσει ασφαλεια και 8α ανοιγεται περισσοτερο στους πιο τακτικους επισκεπτες...;)

χρειαζεται κοινωνικοποιηση. Θα πρεπει να την φερνεις σιγα σιγα σε επαφη με κοσμο για να συνηθισει :)

εμενα η δικη μου σε αλλους ειναι πολυ ησυχη και καθεται να τη χαιδεψουν και σε αλλους φουντωνει μολις τους δει και κανει χχχ,εχω παρατηρησει οτι οταν μπαινει καποιος αποτομα και με γρηγορες κινησεις στο σπιτι και κραταει κατι μεγαλο και ειδικα σε μαυρο χρωμα τρομαζει και φουντωνει σε δευτερολεπτα....το ιδιο κανει και σε μενα οταν με δει να μεταφερω κατι ογκωδες....
μαλλον πρεπει να τις πλησιαζουμε με αργες κινησεις και να τις αφηνουμε να μας μυρισουν και να μας εξερευνησουν για να νιωσουν εμπιστοσυνη.

Κάθε γατούλα είναι διαφορετική και δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο το αν ήταν αδέσποτη ή όχι (εκτός και αν, όταν ήταν αδέσποτη κακοποιήθηκε από ανθρώπους:hmm:). Η Ρέμυ, παρόλο που την πήραμε όταν ήταν ημερών, δεν πλησιάζει κανέναν άλλον εκτός από τη μαμά μου, και ας ζει χρόνια μαζί μας, ενώ ο Φούντος που ήρθε από το δρόμο στο σπίτι μας σε μεγάλη ηλικία, συμπεριφέρεται σαν να ζούσε ανέκαθεν με ανθρώπους.
Είναι θέμα χαρακτήρα, αλλά με τις κατάλληλες προσπάθειες για κοινωνικοποίηση μπορεί να βελτιωθεί. Εξάλλου η γατούλα ζει πολύ λίγο καιρό μαζί σου, δωσ' της λίγο ακόμα χρόνο.;)

Έχετε δίκιο σε όλα όσα λέτε. Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν έχει κακοπιηθεί στο παρελθόν αλλά η συμπεριφορά της δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Με τον καιρό θα εξημερωθεί! Ευτυχώς δεν έχω ακούσει ποτέ να κάνει "xxx"

Εμας φαντασου η Τσουτσουκα μεχρι που κοιμηθηκε πανω σε εναν επισκεπτη μας!!! Δε βγαζεις ακρη με τα γατουνια...

καθε γατα εχει τον χαρακτηρα της, η δικια μου που ειναι πρωην αδεσποτη, στην αρχη δεν ηθελε κανενα ουτε καν εμενα(τι κχχχ ακουγα, τι νυχια εβγαζε), και στον 1+ χρονο που ειμαστε μαζι βελτιωνεται συνεχως, απο μενα δεν ξεκολλαει με τπτ οπου κατσω ερχεται και βολευεται πανω μου, με φιλες ειναι παρα πολυ δεκτικη, αν κ με αντρες ακομη εχει ενα θεμα, υποψιαζομαι οσο ηταν αδεσποτη να κακοποιηθηκε απο αντρα κ γι αυτο αντιδραει ετσι...σιγα σιγα θα δεις οτι θα αλλαζει προς το καλυτερο η συμπεριφορα της.

Τι ωραία γατούλα είναι αυτή!! Προσαρμόστηκε αρκετά η δικιά μου αυτές τις μέρες με τους θαμώνες του σπιτιού!

Χρειαζεται κοινωνικοποιηση. Μπορεις να λες σε ανθρώπους φιλικούς στις γάτες να έρχονται τακτικά στο σπίτι σου. Είναι σπουδαίο να ελαττώσεις κάθε συμπεριφορά που θα μπορούσε να την φοβίσει (δυνατές φωνές, γρήγορες κινήσεις), και ταυτόχρονα να ενθαρρύνεις συμπεριφορες που δεν δείχνουν φόβο (φαγητό ή παιχνίδι). Ζητα από τους καλεσμένους μόλις μπουν στο σπίτι να καθίσουν στον καναπέ ή καλυτερα κάτω στο πάτωμα. Δώστους λιχουδιές για την γάτα, που μόνο αυτοί θα τις προσφέρουν όσο βρίσκονται εκεί (όχι μέλη της οικογένειας).
Δώστους τους το ραβδί της σαγήνης (καλάμι "ψαρέματος" με κρεμασμένο παιχνιδάκι) και δείξτους τους πώς πρέπει να το χειρίζονται. Ποτέ το παιχνιδάκι να μην κατευθύνεται -σαν να επιτίθεται- προς την γάτα, αλλά να προσπαθεί να την αποφύγει με πηδηματάκια και φτερουγίσματα.
Όταν η γάτα συνδέσει θετικές εντυπώσεις με την παρουσία του εκαστοτε "ξενου" τότε το Χχχχ και οι επιθετικές στάσεις θα αντικατασταθούν με το γουργουρητό.
Ολα αυτα απαιτούν μεγάλη υπομονή αλλα στο τελος ο γατούλης σου θα ευχαριστιέται τη συντροφιά των φίλων σου και αυτοι θα τον καμαρώνουν.
Τα ιδια εκανα κι εγω και τωρα τρίβεται σε ολους. Στη δική μου περίπτωση εκανε καλη δουλειά η προσφορά τροφής. Βέβαια ο δικός μου ειναι πολυ φαγανός και για λιγη τροφή ειναι ικανός για ολα. Με τον αδελφό μου πρωτοέκανα αυτη τη διαδικασία. Ετυχε και ηρθε σπίτι την ωρα του φαγητού και τον εβαλα να τον ταισει αυτος. Ενω στην αρχη τον φοβόταν, μολις ειδε το κουτακι με την τροφή του, του ειχαν φυγει ολες οι αναστολές και οι φοβίες. Αργότερα του πρόσφερε και κροκέτες απο το χερι του και σε πληροφορώ οτι ενω καθόμασταν στον καναπέ, εμφανίζεται ξαφνικά απο το πουθενά, τον κοιτάει για 2-3 δευτερόλεπτα, πηδάει στην αγκαλιά του και στρογγυλοκάθεται!!!! Εμενα με ειχε γειώσει κανονικά.
Προχώρα και καλη τύχη

ευχαριστώ! πολύ χρήσιμες όλες οι συμβουλές σου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back