Συμπεριφορά γάτας στο αυτοκίνητο

• Thread starter Thread starter drf
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Να πω την αλήθεια δεν το έχω χρησιμοποιήσει σε ταξίδι. Του το έχω δώσει με την μορφή παιχνιδιού και παίζανε μέσα στο σπίτι. Έννοούσα ότι είναι ιδανικό για να χαλαρώσει έτσι ώστε να αποροφηθεί/απασχοληθεί με κάτι άλλο και να μην καταλάβει τι κάνουμε εμείς. Εχεις δίκιο σχετικά με την αντίδραση τους κί όμως μου έχουν πει ότι γιαυτό έχουν βγάλει τα σπρέι για να ψεκάζουμε και να τους αρέσει κάποιο συγκεκριμένο σημείο/αντικείμενο π.χ. γατοφόρος που θέλουμε εμείς. Μου το έχουν πεί λάθος?

πράγματι υπάρχει και σε σπρεϋ μορφή δε το έχω δοκιμάσει όμως να σου πω συγκεκριμένα :rolleyes: ούτε όμως και μέσα σε γατοφόρο σε ταξίδι υποπτεύομαι όπως σου έγραψα πριν ότι ίσως να μην είναι ο απόλυτος σωστός τρόπος αντιμετώπισης του στρεςς σε ταξίδι προσωπικά εάν ειχα τέτοιο πρόβλημα θα προτιμούσα κάποιο χάπι ηρεμιστικό παρά nip :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πράγματι υπάρχει και σε σπρεϋ μορφή δε το έχω δοκιμάσει όμως να σου πω συγκεκριμένα :rolleyes: ούτε όμως και μέσα σε γατοφόρο σε ταξίδι υποπτεύομαι όπως σου έγραψα πριν ότι ίσως να μην είναι ο απόλυτος σωστός τρόπος αντιμετώπισης του στρεςς σε ταξίδι προσωπικά εάν ειχα τέτοιο πρόβλημα θα προτιμούσα κάποιο χάπι ηρεμιστικό παρά nip :hmm:
Για να επανέλθουμε στο θέμα του ταξιδιού με τις γατοφόρους νομιζω οτι το πιο σωστό είναι αυτό που είχε πει το κουνελάκι ότι δηλαδή φροντίζουμε να βλέπει σε καθημερινή βάση το γατί μας την γατοφόρο μέσα στον χώρο του έτσι ώστε να μην το συνδιάζει με άσχημες καταστάσεις.Εγώ τα έχω στοιβάξει μέσα στο υπνοδωμάτιο και ανεβαίνουν και κοιμούνται μέσα σαυτό όταν λείπω:happy:. Παρόλα αυτά πάλι μου ψευτογκρινιάζουν όταν πάμε ταξίδι και δεν τους βάλω aircondition.:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα πάλι στο σπίτι ψιλοφτύνουν τους γατοφόρους, ίσως γιατί έχουν διάφορα να ασχοληθούν. Στο ταξίδι όμως είναι αγγελούδια:):)
Να σας πω τι παρατήρησα, όταν πηγαίναμε ξεκινήσαμε απόγευμα κ μετά από κανά μισάωρο σκοτείνιασε, ενώ στον γυρισμό ήταν μέρα, με το σκοτάδι ήταν πιο ήσυχα, με το φως ο μεγάλος που κ που έριχνε ένα μιαου.
Κ εγώ πάντα βάζω κλιματισμό γιατί δεν αντέχω το θόρυβο από την εθνική αλλά κ γιατί φοβάμαι τα διάφορα που μπορεί να μπουν από τα παράθυρα.

Εμένα πάλι στο σπίτι ψιλοφτύνουν τους γατοφόρους, ίσως γιατί έχουν διάφορα να ασχοληθούν. Στο ταξίδι όμως είναι αγγελούδια:):)
Να σας πω τι παρατήρησα, όταν πηγαίναμε ξεκινήσαμε απόγευμα κ μετά από κανά μισάωρο σκοτείνιασε, ενώ στον γυρισμό ήταν μέρα, με το σκοτάδι ήταν πιο ήσυχα, με το φως ο μεγάλος που κ που έριχνε ένα μιαου.
Κ εγώ πάντα βάζω κλιματισμό γιατί δεν αντέχω το θόρυβο από την εθνική αλλά κ γιατί φοβάμαι τα διάφορα που μπορεί να μπουν από τα παράθυρα.
Αυτο παει στις φοβιες!:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αν βάλεις "catnip seeds" στο google θα σου βγάλει πολλά αποτελέσματα. Αυτό εδώ, π.χ., είναι στην Αγγλία, λογικά θα στέλνει και εδώ.;)
Και εγώ, από ebay, βρήκα αρκετά αποτελέσματα και παράγγειλα 200 σπόρους..!!!! Βέβαια έχω την εξής απορία..αν το φυτέψω, και ανθίσει κλπ κλπ..δεν υπάρχει "κίνδυνος" να πηγαίνει συχνά να το μυρίζει να κάνει κεφάλι και την κρίσιμη ώρα του κτηνιάτρου να μην του κάνει αίσθηση? :)
Πάντως βρε παιδιά αυτό που δείχνει το βίντεο το παθαίνω και εγώ :)
αλλά με γνωστή μάρκα παγωτού.:D:D:lol:
:D:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Νομίζω ότι ο καπνός είναι πιο βλαβερό φυτό και όμως όλοι καπνίζουν. Σχετικά με την εξάρτηση και εμείς δεν έχουμε στην ζάχαρη? και ας είναι καταστρεπτική και τυφλώνει!!Επαναλαμβάνω ότι δεν συνιστώ να του το δίνεις σε καθημερινή βάση. Λογικό θα είναι να εξαρτηθεί μετά.
Κάτι ανάλογο μ'αυτό που παθαίνουμε εμεις με το παγωτό τώρα το καλοκάιρι:D:D:D
:lol::lol::lol:
Πάντως εμένα το γατοφόρο εξακολουθεί να μη θέλει ούτε να τον φτύσει..Αν πέρναγε απ το χέρι του μάλλον θα τον πέταγε και απ το μπαλκόνι, ή θα έκλεινε εμένα μέσα..και χωρίς να μου δώσει ούτε catnip ούτε παγωτό!! :P

Τώρα για να λέμε και του στραβου το δίκιο οι γατοφόροι δεν είναι ότι πιο άνετο. Το καημένο το ζώο κάθεται μέσα κουνιέται και δεν μπορεί να αισθανθεί άνετα γιατί φοβάται αλλά δεν έχει να κρατηθεί από πουθενά. :down:Ίσως γιαυτό τα καημένα κρατάν τα κάγκελα σαν τους φυλακισμένους. :PΠρέπει να φτιαχτούν γατοφόροι που να ειναι διαφορετικοί. Τα αμάξια όταν πρωτοφτιάχτηκαν τα καθίσματα δεν ήταν ανατομικά και με κλίση όπως είναι σήμερα.'Εχετε μπει ποτέ μέσα σε παλιό μοντέλο? Κουνιέται το αμάξι και εσύ γλυστράς και δεν μπορείς να το κάνεις να σταματήσει.:down: Κάτι ανάλογο πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει και στις γατοφόρους.Ε! κύριοι ευρεσυντέχνες με ακούτεεεεεεεε???

Σήμερα καταπιάστηκα με κηπουρική..αντε να φυτρώσει το catnip να δω τι επίδραση έχει πάνω στον γατούλη!!! :D

Σήμερα καταπιάστηκα με κηπουρική..αντε να φυτρώσει το catnip να δω τι επίδραση έχει πάνω στον γατούλη!!! :D
Βρε σύ Νικόλα το καλοκαίρι με τις μεγάλες ζέστες δεν φυτεύουμε σπόρους!!!Ο φάκελος είχε επάνω πινακάκι με μήνες φύτευσης?:hmm: Να βάλεις την γλάστρα σε μέρος που δεν το βλέπει συνέχεια ο ήλιος. Το φθινόπωρο που θα λιγοστέψει ο ήλιος τότε της αλλάζεις θέση.
Άντε εύχομαι καλή σοδειά! Θέλω να μην μας ξεχάσεις και να μας πεις τι έγινε, έτσι??

Η ψίψι μου στο αυτοκίντο νιαουρίζει συνέχεια,κάποια φορά έκανε τσισακια της στο κάθισμα και γενικά είναι ανύσηχη,την τελευταια φορά προχθές αποφάσισα να κλείσω τα παράθυρα και έβαλα μόνο κλιματισμό αυτό ήταν ηρέμησε και κοιμήθηκε κίολας μέχρι να φτάσουμε,μάλλον τώρα το καλοκαίρι ζεσταίνονται παρα πολύ...κάνε μία δοκιμή

Μια και είδα τώρα το θέμα αυτό και διάβασα μερικές απο τις απαντήσεις να σας πω και τη δική μας εμπειρία στακοντινά και στα μακρινότερα ταξίδια.
Λοιπόν τα μωρά μου κατ'αρχάς με το που θα δουν τη γατοφόρο και τις βαλίτσες κρύβονται στην πιο δυσπρόσιτη γωνιά κάτω απο το διπλό κρεββάτι ωστε να μην μπορεί να τα πιάσει κανεις και μόλις τα πιάσουμε και μπουν στη γατοφόρο ο Τούλης αρχίζει πρώτος τα ...μουγκανητά και ακολουθεί η Πούπσυ :confused:
Στο αυτοκίνητο είτε πάμε στο γιατρό είτε στο εξοχικό κλαίνε, κάνουν εμετούς και ...κακάκια:redface:
Όταν τους είχα δώσει calmivet ήταν και φυτά αλλά και έκλαιγαν συνεχώς σε όοοοολη τη διάρκεια του ταξιδιού τόσο σπαραξικάρδια που ...ήθελα να ...αυτοκτονήσω:| για το κακό που τους είχα κάνει.
Πριν μια εβδομάδα που ταξιδέωαμε και πέρασα το μαρτύριο της... κλάψας, βρώμας και μπίχλας απο το πίσω κάθισμα καθώς και τις νυχιές και τις φάπες απο τον Τούλη που η...αξιοπρέπειά του θιγόταν επειδή του έπλενα τον βρωμοποπό του :lol:παράγγειλα απο το φαρμακείο το Rescue Remedy απο τα ανθοϊάματα του Bach.
4 σταγόνες στο νερό τους όλη τη μέρα και ηρεμούν. Βέβαια επειδή έφυγα έκτακτα δεν μπορεσα να προλάβω να τους βάλω απο την προηγούμενη ωστε να δοκιμάσω τα αποτελέσματα και είχαμε πάλι τα ίδια αλλά εύχομαι αυτό να αποτελεί μια λύση για την ιστορία "γάτα και αυτοκίνητο". Θα δείξει την επόμενη φορά.

minnielakecity_mickey είσαι ο άνθρωπος μου..εκεί που έλεγα πως είμαι ο μοναδικός που ο γατούλης του έχει τέτοια αντίδραση..!!! Ό,τι ακριβώς περιέγραψες κάνει και ο δικός μου..μόλις δοκιμάσεις αυτό το Rescue Remedy περιμένω εντυπώσεις..!!!

felice το ότι φύτεψα σπόρους δε σημαίνει ότι ξέρω τα μυστικά της κηπουρικής!! :P τώρα παρέλαβα τα σποράκια τώρα ήθελα να τα δοκιμάσω!! :P είχε και ένα συνοδευτικό χαρτί με οδηγίες αλλά λίγη σημασία του έδωσα!!! :P

Εμένα η μεγάλη η γάτα είναι πολύ ανήσυχη σε ότι αφορά ταξίδια-αυτοκίνητο-γατοφόρος. Στριγκλίζει, λερώνει, γρατζουνάει και γενικώς δεν τη χωράει ο τόπος μες στη γατοφόρο. Εχθές λοιπόν περίμενα και η μικρή να είναι παρόμοιας κατάστασης. Την βάζω μέσα.....μιλιά το ζωντανό... Α λέω εντάξει είναι επειδή δεν έχουμε βγει ακόμα απο το σπίτι. Την βάζω στο αμάξι, και ξεκινάω.....Στα μισά λέω.. μα πέθανε??Σκύβω και τι να δω... Να σου η κυρά ξάπλα να απολαμβάνει την καθαρή πετσετούλα! ... :confused: Δε παίζει λέω.... :hmm:Κι όμως.... Ακόμα και στο γυρισμό ήταν τόοοοοοσο ήσυχη...:/:Μόνο στο κτηνίατρο έκανε βλακειούλες...:rolleyes:Τη πάω σπιτι της ανοίγω πορτούλα, τεντόνεται πρώτα η δικιά σου χασμουριέται και μετά σαν κυρία τσουκου τσούκου βγαίνει:cool:. Μήπως φταίει που είναι ακόμα πολύ μικρό? 1 Μηνών είναι. Η άλλη από την πρώτη φορά που τν έβαλα (2μηνών ήταν) δεν την άντεχε καθόλου. Καλά για το Catnip δεν το συζητώ... ΜΟΥΡΛΑΘΗΚΕ...2 μέρες έκανα να κλείσω μάτι από την ζούρλα της. :up:

Στη μικρή δεν τ έχω δοκιμάσει ακόμα να δω αντιδράσεις...Κάποια στιγμή ..:happy:

Την βάζω στο αμάξι, και ξεκινάω.....Στα μισά λέω.. μα πέθανε??Σκύβω και τι να δω... Να σου η κυρά ξάπλα να απολαμβάνει την καθαρή πετσετούλα! ... :confused: Δε παίζει λέω....

:lol::lol::lol::lol::lol:

Μια και είδα τώρα το θέμα αυτό και διάβασα μερικές απο τις απαντήσεις να σας πω και τη δική μας εμπειρία στακοντινά και στα μακρινότερα ταξίδια.
Λοιπόν τα μωρά μου κατ'αρχάς με το που θα δουν τη γατοφόρο και τις βαλίτσες κρύβονται στην πιο δυσπρόσιτη γωνιά κάτω απο το διπλό κρεββάτι ωστε να μην μπορεί να τα πιάσει κανεις και μόλις τα πιάσουμε και μπουν στη γατοφόρο ο Τούλης αρχίζει πρώτος τα ...μουγκανητά και ακολουθεί η Πούπσυ :confused:
Στο αυτοκίνητο είτε πάμε στο γιατρό είτε στο εξοχικό κλαίνε, κάνουν εμετούς και ...κακάκια:redface:
Όταν τους είχα δώσει calmivet ήταν και φυτά αλλά και έκλαιγαν συνεχώς σε όοοοολη τη διάρκεια του ταξιδιού τόσο σπαραξικάρδια που ...ήθελα να ...αυτοκτονήσω:| για το κακό που τους είχα κάνει.
Πριν μια εβδομάδα που ταξιδέωαμε και πέρασα το μαρτύριο της... κλάψας, βρώμας και μπίχλας απο το πίσω κάθισμα καθώς και τις νυχιές και τις φάπες απο τον Τούλη που η...αξιοπρέπειά του θιγόταν επειδή του έπλενα τον βρωμοποπό του :lol:παράγγειλα απο το φαρμακείο το Rescue Remedy απο τα ανθοϊάματα του Bach.
4 σταγόνες στο νερό τους όλη τη μέρα και ηρεμούν. Βέβαια επειδή έφυγα έκτακτα δεν μπορεσα να προλάβω να τους βάλω απο την προηγούμενη ωστε να δοκιμάσω τα αποτελέσματα και είχαμε πάλι τα ίδια αλλά εύχομαι αυτό να αποτελεί μια λύση για την ιστορία "γάτα και αυτοκίνητο". Θα δείξει την επόμενη φορά.
Οταν το χρησιμοποιήσεις μην μας ξεχάσεις. Μπες και γράψε την εμπειρία σου μ'αυτό και ποιες ήταν τελικά οι αντιδράσεις τους.:happy:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back