Συμπεριφορά γάτας στο αυτοκίνητο

• Thread starter Thread starter kyveli
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Δε θα έπαιρνα γατοφόρο σαν καροτσάκι μωρού τον αιώνα τον άπαντα! χαχαχα.... Έχω όχι την εντύπωση, αλλά τη βεβαιότητα ότι θα με έπαιρναν για τρελή! (ήδη με τόσα ζώα όλοι έχουν από έναν κακό λόγο να πούνε... τέσπα)

Από τα 9 ενήλικα γατιά που έχουμε, είναι 3 τα οποία τα μετακινούμε μόνο σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις. Ο ένας είναι ανώδυνος, δεν κάνει εμετό, ή κακά του, αλλά νιαουρίζει ασταμάτητα και σπαρακτικά για όση ώρα κρατάει η διαδρομή κάθε 5 δευτερόλεπτα! (στο αυτόματο το βάζει, πατάει το play και αυτό ήταν! χαχαχα) Μας παίρνει τα αυτιά και παρακαλάμε να μην έχει κίνηση!
Η άλλη κάνει και εμμετό και τα κάνει επάνω της μαζί με πρωκτικά υγρά και καταλαβαίνεις το μυρωδάτο αποτέλεσμα...

Η τρίτη και πολυαγαπημένη μου μπάμιογατούλα, την τελευταία φορά που την πήγα στην κτηνίατρο ήταν γιατί έχει πρόβλημα με το συκώτι της και έκανε διάρροιες.... Έπεσα σε κίνηση, συν ο δακτύλιος με ανάγκασε να κάνει κύκλο και το γατί έκανε μία διάρροια μέσα στη γατοφόρο, άλλο πράγμα! Ό,τι είχε και δεν είχε το έβγαλε +πρωκτικά υγρά και γω κόντευα να πάθω αναπνευστικό και να τα κακαρώσω στο τιμόνι. Την καθάρισα-πασάλειψα με αρωματικά μωρομάντηλα με άρωμα.. βατόμουρο. Εκπληκτικός συνδυασμός! Αν θέλετε να βγάλετε τα σωθικά σας σας τον συνιστώ ανεπιφύλακτα! Παναγιά μου! Το θυμάμαι και μου έρχονται δάκρυα στα μάτια!
Πλέον έχω καταλήξει ότι μόνο αν συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό θα αναγκαστώ να τις βάλω στη γατοφόρο και το αμάξι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε θα έπαιρνα γατοφόρο σαν καροτσάκι μωρού τον αιώνα τον άπαντα! χαχαχα.... Έχω όχι την εντύπωση, αλλά τη βεβαιότητα ότι θα με έπαιρναν για τρελή!

Εγώ να σου πώ δεν θα είχα ενδιασμούς. Βλέπεις τα καμάρια μου είναι από 7 κιλά το καθένα και επειδή τελευταία είχαμε αρκετές επισκέψεις στο γιατρό, μου έπεφτε η μέση κάθε φορά που ήταν να πάω κάποιον.
Ας τους να λένε ότι θελουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η δικια μου γατουλα δεν εχει μπει ποτε σε αμαξι και τωρα που χρειαστηκε να μεταφερθει 40' πανε ελα την εβαλα στο πισω καθησμα και τις εβαλα το σαμαρακι ωστε να μην φτανει στα μπροστινα καθισματα και μπλεχτη στα ποδια μου καθησε μετα ξαπλωσε και κοιμηθηκε κιολας. Δοκιμασε και αυτο ισως φοβουνται την γατοφορο και βαλε και κατι αν τυχον κανουν εμετο.:)

εγώ μεσα στο αμάξι αφήνω τις τρείς μου γάτες ελεύθερες. τη λύρα την εχω μόνο μια βδομάδα. οι άλλες τρείς βολέυονται στο πατάρι πίσω και χαζεύουν απ'εξω. τον πρίνς τον πήγα αθήνα λευκάδα το καλοκαίρι με αμμο στο αμάξι και αιρ κοντίσιον αλλά κατά τα άλλα ελεύθερο.. δεν τους αρέσει μόνο να τα χτυπάει ο αέρας από τα παράθυρα.

εγώ μεσα στο αμάξι αφήνω τις τρείς μου γάτες ελεύθερες. τη λύρα την εχω μόνο μια βδομάδα. οι άλλες τρείς βολέυονται στο πατάρι πίσω και χαζεύουν απ'εξω. τον πρίνς τον πήγα αθήνα λευκάδα το καλοκαίρι με αμμο στο αμάξι και αιρ κοντίσιον αλλά κατά τα άλλα ελεύθερο.. δεν τους αρέσει μόνο να τα χτυπάει ο αέρας από τα παράθυρα.

και τι δεν θα έδινα να σε πετύχαινα κάποια στιγμή στο δρόμο. όοοοολα τα λεφτά!:up::up::up::up::up:

Αχ τι ωραία που υπάρχει θέμα για την μετακίνηση:):) να κάνω όμως μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις ?
K o Σορμπέ που είναι ένος έτους κ ο Τσίκο που είναι 4,5μηνών όσες φορές τους έχω πάει σε κτηνίατρο ή απλή βόλτα με το αυτοκίνητο για να συνηθίσουν είναι cool. Ο μικρός δε τον έχω βγάλει κ από το γατοφόρο, σφιχτά αγκαλιά κ απλά γουργούριζε κ ήθελε να σκαρφαλώσει στο μπαμπά του που οδηγούσε για να παίζει όπως το συνιθίζει. Ο Σορμπέ κλαψουρίζει λίγο στην αρχή επειδή με βλέπει.. μετά στρώνει κ κοιμάτε συνήθως. Την Παρασκευή θα πάμε 320χλμ περίπου πελοπόνησο και θα πάρω μαζί κ τα δύο κ το σκύλο(και τον άντρα μου κ τη μαμά μου,:lol::lol: πάμε στο εξοχικό μας) , θα είναι η πρώτη φορά που θα πάνε τόση απόσταση:hmm::hmm: θα ταξιδέψουμε απόγευμα μετά τις 7, καλύτερα να της ταίσω μόνο το πρωί έτσι? κ να τα βάλω σε χωριστούς γατοφόρους.
Εχω ακούσει για κομματάκια εφημερίδας στο γατοφόρο, που χρησιμεύουν???? εγώ τους βάζω τα μαξιλαράκια τους μέσα για να νιώθουν οικεία, κ παιχνιδάκια τους για να μυρίζουν.
Από νερό ??? δεν θα διψάσουν 3 ώρες περίπου είναι το ταξίδι:hmm::hmm:
Καμμιά συμβουλή οι παλιότερες????
Ανυσηχω η μάνα για να είναι όλα καλά:lol::lol:

Χριστίνα μου, εμείς πήγαμε τον προηγούμενο Αύγουστο Ζάκυνθο με τα Νινόμελα. Ταξιδέψαμε ντάλα μεσημέρι διότι δεν γινόταν διαφορετικά. Οι γατοφόροι σκεπασμένες με λευκό κάλυμμα, σα σεντόνι και δεξιά κι αριστερά από τις γατοφόρους είχα βάλει ηλιοπροστατευτικά. Είχα μαζί μου calmivet το οποίο και έδωσα μόλις περάσαμε τον Ισθμό (ο Νίνο φοβάται πολύ τα φορτηγά και το θόρυβο που κάνουν:blink: και μου ξεσήκωνε και τη Μέλη). Είχα μαζί μου νερό αλλά ήπιαν ελάχιστα. Ούτε στην άμμο πήγαν, που είχα τοποθετήσει ανοιχτή αμμολεκάνη στο πάτωμα, πίσω από τη θέση του συνοδηγού. Κοιμήθηκαν σαν πουλάκια (!!!) μέχρι το πλοίο στην Κυλλήνη, στο πλοίο δεν έκαναν κιχ και από το λιμάνι μέχρι το σπίτι απλώς παρακολουθούσαν ψιλοζαβλακωμένα τη διαδρομή. Στο σπίτι έκαναν από την πρώτη στιγμή σαν να ζούσαν όλη τους τη ζωή εκεί (τρελές διακοπές Νινόμελων, να κυνηγούν έντομα και σπουργίτια μέσα στους κήπους... δεν το μετάνιωσα λεπτό:)). Στην επιστροφή το calmivet δόθηκε από το σπίτι για να προλάβουμε καταστάσεις. Εάν δώσεις κι εσύ (στο μωρό αποκλείεται να επιτρέπεται...), μόνο μετά από συνεννόηση με το γιατρό σου και με σαφείς οδηγίες και ακριβή δοσολογία:)

Καλά να περάσετε και προσοχή στο δρόμο!

Calmivet τι είναι???:redface::redface: χάπι για να χαλαρώνουν???

Ναι, το αγοράζεις απο petshop. Είναι ηρεμιστικό και αποτρέπει και τον εμετό.
Και εγώ όπως και τα κορίτσια συστήνω.
Λίγο ταίσμα
μόνο του στην γατοφόρο
πανί πάνω από την γατοφόρο για να μην βλέπει και φοβάται.
Χάπι οπωσδήποτε στις μεγάλες αποστάσεις.
Και ένα που λειτουργεί στα δικά μου απαραιτήτως aircondition.

Το calmivet είναι ηρεμιστικό χάπι και για κανένα λόγο δεν θα το δώσεις χωρίς να συμβουλευτείς το γιατρό που παρακολουθεί το γατί σου. Κανένα φάρμακο δεν είναι ακίνδυνο;)
Aircondition απαραιτήτως, σκάνε τα καημένα στο αυτοκίνητο! Α, και κλειστά παράθυρα. Μη μπει τίποτε ιπτάμενο μέσα, ή μην έχει ανοίξει κανένα γατί τη γατοφόρο και βγει ιπτάμενο έξω:|

Και ένα που λειτουργεί στα δικά μου απαραιτήτως aircondition.

Aircondition απαραιτήτως, σκάνε τα καημένα στο αυτοκίνητο!

ρε παιδια δεν ξερω, απλα ρωταω, αλλα μηπως ειναι καλυτερα να εχουν φυσικο αερα απο εξω ? :hmm::hmm:

ρε παιδια δεν ξερω, απλα ρωταω, αλλα μηπως ειναι καλυτερα να εχουν φυσικο αερα απο εξω ? :hmm::hmm:

Πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο με τις ταχύτητες που τρέχουμε στην Εθνική, το θόρυβο, τον κίνδυνο να ανοίξει κάποιο τη γατοφόρο... ποτέ δεν θα το ρίσκαρα. Απλώς ανά διαστήματα, σταματούσαμε το ταξίδι και κατεβαίναμε να ξεμουδιάσουμε πηγαίνοντας... στο πίσω κάθισμα που ήταν τα γατιά:) Ε, σταματημένοι, ναι, ανοίγαμε πόρτες κι έμπαινε φρέσκο, καυτό αεράκι Αυγούστου:P

Πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο με τις ταχύτητες που τρέχουμε στην Εθνική, το θόρυβο, τον κίνδυνο να ανοίξει κάποιο τη γατοφόρο... ποτέ δεν θα το ρίσκαρα. Απλώς ανά διαστήματα, σταματούσαμε το ταξίδι και κατεβαίναμε να ξεμουδιάσουμε πηγαίνοντας... στο πίσω κάθισμα που ήταν τα γατιά:) Ε, σταματημένοι, ναι, ανοίγαμε πόρτες κι έμπαινε φρέσκο, καυτό αεράκι Αυγούστου:P

σωστο ....:rolleyes:

καλα για το aircontition δεν το συζητώ!!! κ χωρίς τα κατσουλίνια μου στο ταξίδι ειδικά πάντα βάζουμε;) καλό αυτό με τα ζουζούνια, μια φορά είχε μπει μια μύγα κ ο Μίκυ φρίκαρε:lol::lol: έφαγε μπούφλα για να σταματήσει να γαυγίζει κ να πηδάει σα παλαβό, ευτυχώς κ εγώ κ ο φώτης είμαστε ψύχραιμοι σε κάτι τέτοια με το παλαβόσκυλο:P:P οπότε τα παράθυρα μισό εκατοστό ανοιχτό για φρέσκο αέρα, κ στάσεις για τσίσα του Μίκυ, λίγο νεράκι του Μίκυ, καφεδάκια - οχι του Μικυ -
Σκέφτομαι να τους πάρω κ σαμαράκια με οδηγό, για να χαζεύουν στην αυλή χωρίς να τα βρω στον Ταύγετο:mad::mad: διάβαζα το σχετικό θέμα:blink::blink: ελπίζω να πάνε όλα καλά, με κατατοπίσατε πλήρως θα μιλήσω σήμερα κιολας με την κτηνίατρο για το χάπι!!

Αχ τι ωραία:whistle::whistle:

Ανήκω και εγώ σ'αυτούς που δεν διαννοούνται να κουνήσουν το γάτο τους από το σπίτι..Η μόνη μετακίνηση που δεν μπορώ να αποφύγω είναι αυτή προς τον κτηνίατρο..εκτός του ότι γίνεται μάχη για να μπει στον γατοφόρο με το που τον βγάλω από το σπίτι (διαμέρισμα) αρχίζει να νιαουρίζει ασταμάτητα σα να μου δείχνει ότι φοβάται, ενώ σύντομα θα με "τιμωρήσει" κάνοντας κακάκια και τσισάκια στο γατοφόρο. Ανεξάρτητα αν τον πάω με το αυτοκίνητο ή τα πόδια..Με το αυτοκίνητο μιλάμε για απόσταση 5 λεπτών ή κανα 15-20λεπτο με τα πόδια (προτιμώ το αυτοκίνητο γιατί είναι πιο σύντομο και γιατί με τη φασαρία που κάνει ντρέπομαι μήπως νομίζουν ότι του έχω κάνει κάτι :(

Ανήκω και εγώ σ'αυτούς που δεν διαννοούνται να κουνήσουν το γάτο τους από το σπίτι..Η μόνη μετακίνηση που δεν μπορώ να αποφύγω είναι αυτή προς τον κτηνίατρο..εκτός του ότι γίνεται μάχη για να μπει στον γατοφόρο με το που τον βγάλω από το σπίτι (διαμέρισμα) αρχίζει να νιαουρίζει ασταμάτητα σα να μου δείχνει ότι φοβάται, ενώ σύντομα θα με "τιμωρήσει" κάνοντας κακάκια και τσισάκια στο γατοφόρο. Ανεξάρτητα αν τον πάω με το αυτοκίνητο ή τα πόδια..Με το αυτοκίνητο μιλάμε για απόσταση 5 λεπτών ή κανα 15-20λεπτο με τα πόδια (προτιμώ το αυτοκίνητο γιατί είναι πιο σύντομο και γιατί με τη φασαρία που κάνει ντρέπομαι μήπως νομίζουν ότι του έχω κάνει κάτι :(
Δεν υπάρχει κανεις που τα γατιά του μπαίνουν στο κλουβί με το χαμόγελο στα χείλη. Ούτε και σε εμας θα μας άρεσε ναμας βάζουν σε ένα κουτί και να μας κουνάν. Αρχικά προσπάθησε λίγο να συνηθίσει την γατοφόρο. Περιοδικά βάζετο μέσα για μικρό χρονικό διάστημα χωρίς να χρειάζεται να το πας κάπου. Μέτα άρχισε να το κάνεις μικρή βόλτα μες το σπίτι. Τα δικά μου μπαίνουν πιο εύκολα μέσα και δεν λερώνουν αλλά σε διαδρομή με τα χέρια όλη την ώρα κλαίνε. Όταν όμως είμαστε στο αμάξι άμα τους βάλω air condition μαγικά δεν κάνουν κιχ. Τι να πω τους αρέσει η πολυτέλεια παιδί μου :P:P:P:D

Και εγώ στην αρχή είχα την ίδια γνώμη. Ασε που θεωρώ το aircondition φοβερά ανθυγιεινό πράγμα. Στο σπίτι μου δεν έχω βάλει να φανταστείς. Αλλά παρατήρησα ότι στο αμάξι εμείς είμαστε πιο πάνω και όταν ειναι ανοιχτά τα παράθυρα μας έρχεται ο αέρας ενώ αυτά τα καημένα βρίσκονται που βρίσκονται πιο χαμηλά δεν τα χτυπάει ο αέρας και έχουν και την αντηλιά που μπαίνει και τα χτυπαει από το παράθυρο. Και εγώ να ήμουν θα νιαούριζα σίγουρα. Ενώ με το αιρκοντισιον τα πιάνει μια δροσια αναπνέουν καλύτερα και χάθονται και χουχουλιάζουν ήσυχα κάτω.:)

Είναι να τον πάω για εμβόλιο και όσο σκέφτομαι πάλι αυτή τη διαδικασία με πιάνει το κεφάλι μου..! Νιώθω και άσχημα απέναντι στο κτηνίατρο που το πάω σ'αυτή την κατάσταση, αν και υποθέτω, καταλαβαίνει..!! (ο κτηνίατρος)
Και για νυχάκια και τις πολλές τρίχες θα ρωτήσω, αλλά ακόμα δεν έχω βρει τη θεματική ενότητα1!! :redface:

Αυτη η συμπεριφορα ειναι κλασικη συμπεριφορα φοβιας.Μην σε ανησυχει... Μια φορα θα ζαλιστηκε και συνδιασε το αυτοκινητο με το ασχημο συναισθημα.Πολλα ζωακια το παθαινουν.Θελει καποια εκπαιδευση για να αλλαξει...
Στο μυαλο της γατας σου: γατοφορος=αυτοκινητο=ζαλαδα και εμετος.
Προσπαθησε να σπασεις αυτη την αλυσιδα.Εχε τη γατοφορο μεσα στο σπιτι ανοιχτη ωστε να μπορει να μπαινει και να εξοικιωθει με αυτη.Ταιζε τη μεσα στη γατοφορο με τις αγαπημενες της λιχουδιες.Πρεπει να συνδεσει την παραμονη της εκει με ενα ευχαριστο αισθημα και τι πιο ευχαριστω απο την απολαυση της λιχουδιας! Επισης φροντισε να μην συνδεσει τον εγκλεισμο της στο κλουβακι μονο με την επισκεψη στον κτηνιατρο!Μπορεις να τη βαζεις μεσα καθημερινα και να την αφηνεις εξω να βλεπει τη φυση οσο εσυ θα κανεις τις δουλειες του σπιτιου. Στο αυτοκινητο την επομενη φορα που θα την παρεις εχε την στο διπλανο καθησμα και δινε της που και που καποια λιχουδια.Θα συνδεσει το ταξιδι με κατι ευχαριστο! Καλη επιτυχια και περιμενω νεοτερα!
(Υ.Γ. Με τον ιδιο τροπο εκπαιδευσα και τον δικο μου με τη γατοφορο και το αυτοκινητο,αλλα και με το ονυχοδρομιο που ουτε να το δει δεν ηθελε και τωρα το λατρευει!)

Επισης να προσθεσω οτι αν πηγαινεις με χαμηλη ταχυτητα και το ταξιδι διαρκει τοσο λιγο αυτη η αντιδραση στη γατα δεν ειναι απο ζαλαδα ουτε απο ναυτια! Ειναι καθαρα αντιδραση φοβου και στρεσαρισματος. Κανε αυτα που σου ειπα και θα δεις.... Επιπλεον σε ολη τη διαρκεια της μεταφορας να της μιλασ γλυκα για να ακουει τη φωνη σου.Λενε πως καμια φορα και η απαλη μουσικη στο αυτοκινητο βοηθαει. Να μην τσακωνεστε στο αυτοκινητο.Πρεπει να επικρατει ατμοσφαιρα ασφαλειας και γαληνης! Εμενα πλεον κοιμαται στο αυτοκινητο στο πρωτο 5 λεπτο τον εχει παρει ο υπνος!:up: Το ιδιο και στο καραβι(8 ωρες κανουμε να κατεβουμε Κρητη):blink:.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back