Συνέπειες της αμέλειας

Πολύ λυπάμαι για την απώλειά σου... :(
Τελικά το μικρό είχε αιμομπαρτονέλα; Νομίζω οτι αυτο ειναι παράσιτο που κολάει απο ψύλους και αν δεν το προλάβεις νωρίς μπορεί να γίνει μοιραίο.
Στο πικέρμι τι σου είπαν, θα μπορούσε να γίνει κάτι για το ζωάκι ή μήπως τελίκά έτσι κι αλλιώς ήταν καταδικασμένο;

Στην εξεταση που μου εδωσε ο γιατρος που αναφερομαι,η οποια να σημειωσω ηταν τυπωμενη απο το ιατρειο του,εγραφε στο τελος:σε επιχρισμα αιματος εντοπιστηκε Αιμοπλασμα,χρειαζεται αμεση θεραπεια με καταλληλο αντιβιοτικο.
Την τελευταια μερα που πηγαμε και τον ρωτησα για την αιμομπαρτονελα,ειπε οτι ηταν δευτερογενες και επειδη εχει κατι αλλο που δεν ξερουμε τι ειναι ακομα,γι'αυτο αρχισε να δρα η αιμομπαρτονελα.Τα γατακια μου ποτε δεν ειχαν ψυλλους,και επειδη δεν ειναι πρωην αδεσποτουλια,δεν ειχαν ιστορικο.Η μεγαλη βγαινει στις ταρατσες που πανε και αλλα γατια και ημουνα πολυ πιο προσεκτικη με τους ψυλλους σ΄αυτο το σπιτι που μενουμε τωρα.Επειδη εκανα απολυμανση με frontline καθε μηνα στα κρεβατακια τους και στα χαλια,γι'αυτο ειμαι επιφυλακτικη στο αν ειχε τελικα αιμομπαρτονελλα η οχι.Στο Πικερμι ο γιατρος οταν ειδε τις τιμες μας ειπε οτι ειναι πολλη σοβαρη η κατασταση,αλλα μπορει και να σωθει.Την επομενη που πηγαμε να τον παρουμε με το μπλε κουτακι του για να τον θαψουμε,τα παιδια που ηταν και την προηγουμενη μερα μας ειπαν οτι επαιρνε και μεταγγιση και κορτιζονη η κατασταση,αλλα το μικρουλι με 10% αιματοκριτη δεν τα καταφερε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην το λες,αρκει μονο ενα τσιμπημα...Κι ο δικος μου φορουσε και αποπαρασιτικο λουρακι,και εκανε αμπουλα καθε μηνα αυστηρα,και εφτασαν μονο μερικες μερες στην εξοχη για να κολλησει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην το λες,αρκει μονο ενα τσιμπημα...Κι ο δικος μου φορουσε και αποπαρασιτικο λουρακι,και εκανε αμπουλα καθε μηνα αυστηρα,και εφτασαν μονο μερικες μερες στην εξοχη για να κολλησει...

Μπορει να ειναι και ετσι,και αποτι διαβασα ειναι πιο ευαισθητα τα αγορια απο τα κοριτσια στην αιμομπαρτονελα.Παντως το μικρουλι μου δε χαθηκε απο κατι τετοιο το πιστευω γιατι πηρε κατευθειαν αντιβιωση και αντι να καλυτερευει,αυτος χειροτερευε.

Κρίμα για το γατούλη... Τελικά από λευχαιμία έφυγε ή δεν ξέρετε?
Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε το γιατρό μόνοι μας και πρέπει να εμπιστευτούμε κάποιον που υποτίθεται ότι ξέρει τι είναι το καλύτερο για το ζωάκι μας. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα τύχης δυστυχώς...

Μπορει να ειναι και ετσι,και αποτι διαβασα ειναι πιο ευαισθητα τα αγορια απο τα κοριτσια στην αιμομπαρτονελα.Παντως το μικρουλι μου δε χαθηκε απο κατι τετοιο το πιστευω γιατι πηρε κατευθειαν αντιβιωση και αντι να καλυτερευει,αυτος χειροτερευε.
Τι να πω,ελπιζω να βρεις καποια ακρη...ξερω οτι ο γατουλης σου δε γυριζει πισω,αλλα σιγουρα θα ηθελες να γνωριζεις απο τι εφυγε.

Δεν υπαρχει συγκεκριμενη απαντηση στο απο τι εφυγε.Την τελευταια μερα ο γιατρος στο Πικερμι μας ειπε οτι εχει σημαδια καλπαζουσας λευκαιμιας αλλα ειναι λογικο να δειχνουν ετσι οι εξετασεις με τετοιες τιμες.Ο 'γιατρος' που αναφερω και στο θεμα μας ειπε οτι οτι εχει προσβληθει ο μυελος τον οστων,τωρα απο που το εβγαλε το συμπερασμα,δεν ξερω.Το μονο σιγουρο ειναι οτι το γατακι εφυγε απο ανακοπη καρδιας λογω χαμηλου αιματοκριτη.Και ετσι δεν προλαβαμε να δουμε τι ηταν αυτο που του εριχνε τον αιματοκριτη.

Σιέννα, λυπάμαι πολύ για τον γατούλη. :cry: Καταλαβαίνω τι ζόρι τραβήξατε και πόσο σας στοίχισε η απώλεια...

δεν προλαβαμε να δουμε τι ηταν αυτο που του εριχνε τον αιματοκριτη.
Ο μόνος τρόπος για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έπαθε ο γατούλης θα ήταν η νεκροψία.

Σιέννα, λυπάμαι πολύ για τον γατούλη. :cry: Καταλαβαίνω τι ζόρι τραβήξατε και πόσο σας στοίχισε η απώλεια...

Ο μόνος τρόπος για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έπαθε ο γατούλης θα ήταν η νεκροψία.

Δυστυχως τωρα πλεον ειναι αργα για νεκροψια,και εκεινες τις ωρες μεσα στο χαμο μας μονο αυτο δε σκεφτηκαμε.Και παρολο που ειναι μια πολυ βαρβαρη διαδικασια,αν το σκεφτομουνα νωριτερα,μπορει και να το εκανα για να μη ζω με ενα γιατι κολλημενο στο μυαλο μου.

λυπαμαι πολυ για την απωλεια σου δακρυσα με οσα περασατε.τι να πω θα εκτιμουσα αν μου εστελνες το ονομα του γιατρου. και παλι λυπαμαι πολυ

Έχω μείνει άφωνη. Κουράγιο τι να πω. Παιδιά αν δεν είμαστε σίγουρη και δεύτερη και τρίτη γνώμη. Έστω και ένα τηλέφωνο ρε παιδί μου κάπου να μας καθοδηγήσουν:(

Είναι πραγματικά κρίμα να χάνονται έτσι τα ζωντανά μας. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν πως για μας δεν είναι απλώς κατοικίδια, είναι ο κόσμος όλος... Λυπάμαι πολύ γι αυτό που έγινε και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Πρόσφατα βιώσαμε κι εμείς απώλεια με αντίστοιχο πρόπο και είναι ΑΔΙΚΟ! Δυστυχώς όμως υπάρχουν γιατροί και έμποροι. Στείλε μου σε παρακαλώ, όταν νιώσεις πως είσαι σε θέση να το κάνεις, τα στοιχεία του γιατρού με πμ. Ειλικρινά δεν φταις εσύ. Δεν μπορούσες να ξέρεις γιατί κανείς δεν σε ενημέρωσε... Κρίμα, πραγματικά κρίμα...

Λυπαμαι παρα πολυ για οσα περασατε, ειλικρινα....
ΕΙναι πολυ κριμα για το γατουλη σου, και για ολα τα μωρακια που φευγουν κατα αυτον τον τροπο....
Οσος αφορα το "γιατρο" ολοι καταλαβαμε ποιον εννοεις, και δυστυχως κι εγω εχω ακουσει καποια αλλα περιστατικα ευτυχως οχι θανατηφορα αλλα που δεν ταιριαζουν σιγουρα σε ενα γιατρο που φημιζεται για τοσο καλος.
Και εγω θα συμφωνησω, αν νιωθεις οτι εχεις τις δυναμεις, κανε καταγγελια. Ειναι καιρος πια να σταματησει αυτη η κοροϊδια και το παραμυθι για τον " "καλυτερο γιατρο".....

εγω σ αυτον το γιατρο δεν εχω παει αλλα εχω ακουσει πολυ καλα σχολια γι αυτον κι απορω γιατι. ομως απο οτι καταλαβαινω ειναι καλος για τα εμβολια κ μονο.
σε κατι σοβαρο δεν μπορει να ανταπεξελθει. στην ουσια δεν ειναι γιατρος αλλα δημοσιοσχετιστας.
ακομα κ το ονομα του ιατρειου του που δειχνει εξιδεικευση στις γατες ειναι παραπλανητικο. μα ειναι απλο κιολας να το σκεφτουμαι. ενας γιατρος που δεν κραταει για νοσηλεια τα ζωα πως να αντιμετωπισει κατι δυσκολο??

Κατ'αρχάς να σου πώ πως λυπάμαι βαθύτατα για την απώλειά σου και καταλαβαίνω απόλυτα τον πόνο σου.
Όμως πριν αρχίσουμε να λιθοβολούμε εναν γιατρό να σας θυμίσω πόσοι αντίστοιχα εδώ μέσα στο mycat έχουν λιθοβολήσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις το Πικέρμι!
Προσωπικά θα έλεγα οτι δεν επιτρέπεται με ευκολία ούτε να θεοποιούμε ούτε να διασύρουμε ανθρώπους εδώ μέσα.
Και πάλι θα σου επαναλάβω πόσο πολύ λυπάμαι για το γατάκι σου και θα σου πρότεινα να μιλήσεις απ'ευθείας με τον συγκεκριμμένο γιατρό εκφράζοντας τον πόνο που νοιώθεις και τις αμφιβολίες σου για τη θεραπεία στον ίδιο και όχι σε εμάς, που λίγα ξέρουμε απο κτηνιατρική, ώστε να του δώσεις την ευκαιρία να σε πείσει ή όχι, πράγμα που είναι δικαίωμά σου.

Κατ'αρχάς να σου πώ πως λυπάμαι βαθύτατα για την απώλειά σου και καταλαβαίνω απόλυτα τον πόνο σου.
Όμως πριν αρχίσουμε να λιθοβολούμε εναν γιατρό να σας θυμίσω πόσοι αντίστοιχα εδώ μέσα στο mycat έχουν λιθοβολήσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις το Πικέρμι!
Προσωπικά θα έλεγα οτι δεν επιτρέπεται με ευκολία ούτε να θεοποιούμε ούτε να διασύρουμε ανθρώπους εδώ μέσα.
Και πάλι θα σου επαναλάβω πόσο πολύ λυπάμαι για το γατάκι σου και θα σου πρότεινα να μιλήσεις απ'ευθείας με τον συγκεκριμμένο γιατρό εκφράζοντας τον πόνο που νοιώθεις και τις αμφιβολίες σου για τη θεραπεία στον ίδιο και όχι σε εμάς, που λίγα ξέρουμε απο κτηνιατρική, ώστε να του δώσεις την ευκαιρία να σε πείσει ή όχι, πράγμα που είναι δικαίωμά σου.

Νομιζω πως ο συγκεκριμένος είχε αρκετές ευκαιρίες μέσα σε όλο αυτό το διάστημα της ταλαιπωρίας του μικρούλη... Κι ευκαιρία για ποιο πράγμα; Για να κατηγορήσει άλλους συναδέλφους του κάτι που άλλωστε συνηθίζει να κάνει αντι να ασκεί τα καθήκοντά του;
Οτι κι αν γινεται στο Πικέρμι, τουλάχιστον απο όσα κατάλαβα ο τελευταίος γιατρος τουλάχιστον περιορίστηκε στο δικό του έργο κι όχι σε αλληλομαχαιρόματα.
Και τέλος, νομίζω πως εδώ είμαστε και για τα καλά αλλά και για τα κακά μήπως και αποφευχθούν άλλα παρόμοια.
Οπως συμβουλεύουμε για το καλό, έτσι πρέπει να μιλάμε και για το αρνητικό...Ισοις όροις.

εγω σ αυτον το γιατρο δεν εχω παει αλλα εχω ακουσει πολυ καλα σχολια γι αυτον κι απορω γιατι. ομως απο οτι καταλαβαινω ειναι καλος για τα εμβολια κ μονο.
σε κατι σοβαρο δεν μπορει να ανταπεξελθει. στην ουσια δεν ειναι γιατρος αλλα δημοσιοσχετιστας.
ακομα κ το ονομα του ιατρειου του που δειχνει εξιδεικευση στις γατες ειναι παραπλανητικο. μα ειναι απλο κιολας να το σκεφτουμαι. ενας γιατρος που δεν κραταει για νοσηλεια τα ζωα πως να αντιμετωπισει κατι δυσκολο??

Μα...κερδίζοντας χρόνο...κερδίζοντας χρήματα...και πάντα με την εύκολη λύση της ευθανασίας ανα χείρας Βικάκι μου.

ΥΓ. Μακια στον Παρασκευά μου κι ας μας ξέχασες :P

Μα...κερδίζοντας χρόνο...κερδίζοντας χρήματα...και πάντα με την εύκολη λύση της ευθανασίας ανα χείρας Βικάκι μου.

ΥΓ. Μακια στον Παρασκευά μου κι ας μας ξέχασες :P
δεν σας ξεχασα γιατι το λες αυτο?? ελα στο θεμα του παρασκευα να τα πουμε.

το οτι δεν ξερουμε απο κτηνιατρικη ομως δε σημαινει οτι δεν καταλαβαινουμε απο αμελεια.
για μενα χωρις να ξερω πολλα, αμελεια ηταν το γεγονος οτι δεν ειπε να παει τη γατα σε κλινικη.
αφου δεν εχει τη δυνατοτητα για νοσηλεια, πως αντιμετωπιζει κατι σοβαρο??? αυτο εμενα μου λεει πολλα.
αντε να κανει ενα εμβολιο, να δωσει αποπαρασιτωση, να δει και μια ασθενεια, αλλα στα σοβαρα θεματα πρεπει να παραπεμπει αλλου.
αμα ηταν ετσι, οταν θα ειμασταν αρρωστοι εμεις, θα πηγαιναμε στο γιατρο και τα νοσοκομεια θα ειχαν κλεισει.
για να υπαρχουν κλινικες για ζωα, καποιος λογος πρεπει να υπαρχει.
αντε κουτσοι στραβοι στον αγιο παντελεημωνα...

η νοσηλεια ειναι σοβαρο και αναγκαιο θεμα μην το ξεχναμε αυτο.

Μιλωντας για το Πικερμι,αναφερθηκα σε συγκεκριμενο γιατρο οπου κατα τη δικη μου γνωμη στη συγκεκριμενη κατασταση χειριστηκε το θεμα παρα πολυ καλα και εκανε οτι περνουσε απο το χερι του για να τον σωσει και το λεω υπευθυνα γιατι ημασταν σε καθε του κινηση μπροστα.
Οσων αφορα τον αλλο γιατρο,δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει οταν γινεται κατι καλο να το κανουμε τεραστιο και να ανεβαινει καποιος στα ματια μας,και οταν γινεται κατι κακο με τετοια καταληξη,να το κανουμε γαργαρα.
Εγω προσωπικα δεν εχω να πω ουτε να ρωτησω κατι τον συγκεκριμενο,και ουτε εχω αναγκη να μου λυσει καμια απορια.Και να το πω και αλλιως,21 ημερες που τον ενημερωναμε συνεχεια οτι το γατι δεν ειναι καλα και ηξερε πολυ καλα ποσο ανησυχουμε,ενα τηλεφωνο απο μονος του για να δει πως ειναι η κατασταση,δεν πηρε.Και να μη γελιομαστε,ξερουμε ολοι οτι υπαρχουν γιατροι που το κανουν.Και στην τελικη οταν τον ενημερωσαμε οτι παμε στο Πικερμι,η απαντηση του ηταν:καλα κανετε,γιατι εγω δε κραταω ζωα εδω και το σαβ/κυριακο θα λειπω αν τυχει κατι και με χρειαστειτε.
Μπορει να μην ειμαστε κτηνιατροι,αλλα οταν το ζωακι μας δεν ειναι καλα ξερουμε να το καταλαβαινουμε.Οσο για παραπανω ειδικευση,οι εξετασεις που εχω θα πανε σε χερια που ειδικευονται στην κτηνιατρικη,για να λυθουν πολλες αποριες.

Νομιζω πως ο συγκεκριμένος είχε αρκετές ευκαιρίες μέσα σε όλο αυτό το διάστημα της ταλαιπωρίας του μικρούλη... Κι ευκαιρία για ποιο πράγμα; Για να κατηγορήσει άλλους συναδέλφους του κάτι που άλλωστε συνηθίζει να κάνει αντι να ασκεί τα καθήκοντά του;
Οτι κι αν γινεται στο Πικέρμι, τουλάχιστον απο όσα κατάλαβα ο τελευταίος γιατρος τουλάχιστον περιορίστηκε στο δικό του έργο κι όχι σε αλληλομαχαιρόματα.
Και τέλος, νομίζω πως εδώ είμαστε και για τα καλά αλλά και για τα κακά μήπως και αποφευχθούν άλλα παρόμοια.
Οπως συμβουλεύουμε για το καλό, έτσι πρέπει να μιλάμε και για το αρνητικό...Ισοις όροις.

Και να συμπληρωσω και κατι ακομα.Οπως ειπα και στην αρχη,μπορει το μικρο μου να ειχε κατι που ηταν μη αναστρεψιμο.Ομως σε κανενα ζωακι δεν αξιζει να πεθαινει με τετοια ταλαιπωρια 22 ημερων,και να κρυβεται την τελευταια για να πεθανει μονο του.Αξιζει και σ'αυτα ενας αξιοπρεπης θανατος.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Αν το ζωάκι μας παρουσιάζει κάτι , απευθυνθούμε σε γιατρό και αντί να καλυτερεύει, αυτό χειροτερεύει, τότε θα πρέπει να σπεύσουμε σε άλλον και ...σε άλλον ....και σε άλλον , αν χρειαστεί, χωρίς να δείχνουμε τυφλή εμπιστοσύνη. Πήγα κι εγώ σε έναν ,για τον οποίο είχα ακούσει τα καλύτερα εδώ στην πόλη μας και, τελικά, ούτε στο τηλέφωνο δεν έβγαινε ...ο ντίβος!Διπλές συννενοήσεις έπρεπε να κάνω μετά της γραμματέως , να περιγράφω τί παρατήρησα στη γάτα, για να αξιολογήσει αυτή, αν άξιζε τον κόπο να επικοινωνήσει ή όχι αυτός μαζί μου. Άσε μας ρε γιατράρα...:down::down:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back