Συνταγές

Αν θελεισ να κανεις κατι σε στυλ παστιτσιο κτλ μπορεις να βαλεις και πουρε πατατας αντι για μπεσαμελ:D

Μίκα έχεις απόλυτο δίκιο! Τη μπεσαμέλ την αντικαθιστώ με πουρέ πατάτας σε παστίτσιο & μουσακά.

Μάλιστα στο νηστίσιμο μουσακά αντί για κιμά σόγιας (που δεν μπορώ να τον φάω - μου θυμίζει κρέας) βάζω μία σύβραση με μανιτάρια, ντομάτα, και μπαχαρικά.
:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάλιστα στο νηστίσιμο μουσακά αντί για κιμά σόγιας (που δεν μπορώ να τον φάω - μου θυμίζει κρέας) βάζω μία σύβραση με μανιτάρια, ντομάτα, και μπαχαρικά.
:happy:
Κι εμένα δε μου αρέσει ο κιμάς σόγιας και τόσο, αλλά όταν νηστέυω αναγκάζομαι να μαγειρεύω άλλο φαγητό για μένα και άλλο για τον άνδρα μου και δε μου περισεύει χρόνος για κάτι τέτοιο. Έτσι προσπαθώ να κάνω φαγητά που να τα τρώμε και οι δύο. π.χ. Παστίτσιο ή μουσακά με κιμά σόγιας και μπεσαμέλ με γάλα σόγιας δεν νομίζω να το πολυκαταλάβαινε, ή να μην του άρεσε σαν γεύση. Εδώ έφαγε την νηστίσιμη Black Forest τη στιγμή που δεν τρώει κανονικά.:hmm:
Με τόσες μετατροπές που έχω κάνει σε γλυκά και φαγητά για να είναι νηστίσιμα (ή vegan) στο τέλος θα γράψω βιβλίο μαγειρικής για νηστίσιμα...;)
Αυτό που λέτε εσύ κι η Μίκα για τον πουρέ πατάτας ωραία ιδέα!Θα το δοκιμάσω:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χαίρομαι που βοήθησα Ασπασία...
Ακόμη μία ωραία vegan νηστίσιμη συνταγή

Πίτα με πράσσο και πιπεριές φλωρίνης
-------------------------------------------------

- 600 γρ. πράσσα σε ροδέλες
- 1/2 κιλό πιπεριές φλωρίνης ψημένες & κομμένες σε κομμάτια
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- μαϊντανό
- μπούκοβο
- 1/2 κούπα λάδι
- αλάτι
- πιπέρι κόκκινο

Σωτάρουμε τα υλικά στην κατσαρόλα να μαλακώσουν. Στρώνουμε στο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας του πακέτου (περίπου 7-8 φύλλα). Τα λαδώνουμε και ρίχνουμε πάνω το μίγμα. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα, τα ραντίζουμε με λίγο νερό, χαράσσουμε ελαφρά και ψήνουμε.

180C για 1 ώρα περίπου
γιαμμμ

Συνημμένα

• prassopita me piperies.jpg
    prassopita me piperies.jpg
    170,5 KB · Εμφανίσεις: 35
Α! πα, πα! Το πράσσο μου κάνει στην γεύση σαν κρεμμύδι! Ούτε αυτό το τρώω.... Το ξέρω είμαι λίγο παράξενη με το φαγητό... Πάλι καλά που ο άνδρας μου είναι πιο ιδιότροπος από μένα στο φαγητό και δεν με κοροϊδεύει!!!:lol: :lol: :lol:
Θα το πω στη μητέρα μου όμως που τρελλένεται για πρασσόπιτα;)

απορια: τι ειναι το μπουκοβο??

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
v 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
v 8 κρόκοι αυγών
v 240 γρ. ζάχαρη
v 80 γρ. corn flour
v 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί, το corn flour και το μπέϊκιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15ʼ – 20ʼ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
v 650 γρ. φρέσκο γάλα
v 160 γρ. κρέμα γάλακτος
v 130 γρ. ζάχαρη
v 2 αυγά
v 5 κρόκους
v 65 γρ. corn flour
v ξύσμα από 2 πορτοκάλια
v 80 γρ. χυμό πορτοκαλιού

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στη φωτιά.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το corn flour και τα αυγά στο μίξερ.
Πριν το γάλα πάρει βράση, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει και αρχίζει να κοχλάζει η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.

ΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE
v 175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
v 200 γρ. κρέμα γάλακτος
v 20 γρ. μέλι (2 κ.γ.)

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και πριν πάρει βράση την αδειάζουμε στην κουβερτούρα.

Καθόλου νηστίσιμη συνταγή! Είναι του Παρλιάρου αλλά με μερικές παραλλαγές από εμένα. Πολύ ωραία τούρτα αλλά έχει λίγο φασαρία....

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
90 γραμμαρια σοκολατα
60 γραμμαρια ζαχαρη
40 γραμμαρια γαλα (4 κουταλιες της σουπας)
2 κροκοι αυγων
4 ασπραδια
20 γραμμαρια ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.βουτυρωνω και ζαχαρωνω ατομικα μπολ του σουφλε
2.λιωνω την σοκολατα σε μπεν μαρι
3.προσθετω τα 60 γρ ζαχαρη και το γαλα και ανακατευω εως οτου ομογενοποιηθουν
4.κατεβαζω απο το μπεν μαρι και ριχνω τους κροκους
5.ανακατευω και χτυπαμε τα ασπραδια μαζι με τα 20 γρ ζαχαρη σε χαμηλη ταχυτητα μεχρι να γινουν σφιχτη μαρεγκα
6.ριχνω την μαρεγκα στο μιγμα σοκολατας και ανακατευω απαλα
7.γεμιζω τα μπολακια και ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 20 λεπτα
8.πασπαλιζω με αχνη ζαχαρη

Τελικά είμαστε σοκολατομανείς ή μου φαίνεται?:hmm:

Βρε τι μου κάνετε σήμερα που δεν τρώω ούτε λάδι!!!! Δε μπορείτε να κάνετε λίγο υπομονή και να τα γράψετε όλα αυτά μετά το Πάσχα????:/: Πεινάωωωωω!!!!:(
Εντάξει, δεν πεινάω κι όλας, αλλά ζηλεύω....:cry:

Τελικά είμαστε σοκολατομανείς ή μου φαίνεται?:hmm:

μην σου φαινεται καθολου,δεν αντεχω μερα χωρις σοκολατα!!!:D

"9 στους 10 αγαπούν την σοκολάτα. Το δέκατο λέει απλά ψέματα..."
John G. Tulius

μην σου φαινεται καθολου,δεν αντεχω μερα χωρις σοκολατα!!!:D
Kι εγώ! Τώρα είμαστε στον αστερισμό της Lacta. Aλλη τούρτα δεν ξαναφτιάχνω πριν περάσει κι αυτή η εβδομάδα, γιατί το Σ/Κ εφτιαξα μια μεγάλη και την φαγαμε σε 2 μέρες....:redface: :redface:

εγω που δεν τρωω και τπτ με ζαχαρη τι να πω? και ολη μερα μες στα φαγητα και τα γλυκα...

εγω που δεν τρωω και τπτ με ζαχαρη τι να πω? και ολη μερα μες στα φαγητα και τα γλυκα...
Dηλαδή δεν τρως γλυκά?!!!!!!!
Πάντως οι σεφ δεν τρωνε πολυ μαλλον γι αυτο το λογο "ολη μερα μες στα φαγητα και τα γλυκα..."

:blink: Γιατί καλέ δεν τρως ζάχαρη? :hmm:

Δεν τρωω γλυκα, αλλα τρελενομαι να τα φτιαχνω, και αναγκαστικα τα δοκιμαζω. Βασικα δεν τα τρωω λογο κιλων, ειχα φτασει τα 150 κιλα (ναι 150..) και εχασα 75 σε ενα χρονο, αλλα επειδη εθιζομαι στη ζαχαρη δεν την τρωω καθολου, και οτι περιεχει ζαχαρη. Δεν με ενοχλει πλεον, και η αληθεια ειναι οτι εχω ανακαλυψει διαφορα επιδορπια, που δεν χρειαζονται ζαχαρη:D

Dηλαδή δεν τρως γλυκά?!!!!!!!
Πάντως οι σεφ δεν τρωνε πολυ μαλλον γι αυτο το λογο "ολη μερα μες στα φαγητα και τα γλυκα..."

Εγω ημουνα η εξαιρεση μαλλον:lol: :lol:

Εγω ημουνα η εξαιρεση μαλλον:lol: :lol:
Οχι μονο εσυ, κι ο αδελφος μου δεν παει πίσω....
Ηρωικό εκ μέρους σου να χάσεις 75 κιλά σε ενα χρόνο!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back