Mika
Δραστήριο μέλος
mika δουλευες στην grecotel??
Ναι στην Κω, το Kos Imperial Thalasso
https://www.grecotel.gr/grecotel-kos-imperial-thalasso/welcome_348_1.aspx?
Ηταν να ειμαι εκει το καλοκαιρι και χειμωνα θεσσαλονικη στο Μακεδονια Παλλας αλλα δεν γινοταν λογο μαγαζιων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος

Βέβαια το νια-νια είναι μέσα στην ορολογία της μαγειρικής αλλά είναι πολύ υψηλού επιπέδου έννοια γι'αυτό δεν την ήξερε
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Γεμιστές κάννες!
Υλικά
- 250 γρ. καννελλόνια
- 2 μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι
- 150 γρ. ανθότυρο
- 2 κουτ. σούπας μαïντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
*Το καννελόνι είναι ιταλικό ζυμαρικό με ονομασία ελληνικής προέλευσης από τη λέξη «κάννη», γιʼ αυτό γράφεται και με δύο «ν»! Η μελιτζάνα πάλι, λέγεται ότι έχει ρίζες στο βενετσιάνικο «melanzana». Από όπου κι αν προέρχονται, ένα είναι βέβαιο: το πού θα καταλήξουνε. Ξεκινάμε!
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις ξεπλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν για μισή περίπου ώρα. Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις μελιτζάνες, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το μαïντανό και το ανθότυρο, ανακατεύοντας καλά.
Γεμίζουμε τα καννελόνια, τα απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί σε μία στρώση και τα περιχύνουμε με την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 περίπου λεπτά και αν χρειαστεί προσθέτουμε ½ φλιτζάνι γάλα.
Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε αμέσως, τρίβοντας φρέσκο μαύρο πιπέρι.
Καλή μας όρεξη!
Tην έχω φτιάξει ήδη δυο-τρεις φορές και είναι πολύ νόστιμη. Για αυτούς που νηστεύουν αν αντικατασταθεί η κρέμα γάλακτος με φυτική και τα τυριά επίσης με φυτικά είναι οκ!
Πηγή: Νηστικό αρκούδι
Mika
Δραστήριο μέλος
Βέβαια το νια-νια είναι μέσα στην ορολογία της μαγειρικής αλλά είναι πολύ υψηλού επιπέδου έννοια γι'αυτό δεν την ήξερε!
εγω του ειπα πως εχει πολλα χρονια που τελειωσε τη σχολη και απο τοτε εχει ενταχθει το νια-νια, το μπλιαχ, το κρατς, το μπδαρχ κι αλλες ορολογιες οπως "ολα τα λεφτα", "δε παιζετε" , "για τα μπαζα" κτλ κτλ. Δεν εδειξε να με πολυπιστευει

anabou
Διάσημο μέλος
Mika
Δραστήριο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder
Είναι γραμμένη για άτομα με ελάχιστες ή και καμία μαγειρικές γνώσεις μιας και την είχα πρωτογράψει για ένα θέμα στο e-steki που προοριζόταν για τελείως άπειρους με το θέμα.
Ριγκατόνι με μανιτάρια και κόκκινο κρασί αλα κρέμ
Υλικά (για 2 μεγάλες μερίδες)
- 250 γρ ριγκατόνι
- 250 γρ κρέμα γάλακτος (κατα προτίμηση όχι light)
- 1 κονσέρβα (όχι τις μικρές, τη μεγάλη σχετικά, αν και μπορείτε να βάλετε μικρή απλά εγώ προτιμώ να είναι πολλάαα τα μανιτάρια) μανιτάρια κομμένα (όχι ολόκληρα!!)
- Βούτυρο (βολεύει το Βιτάμ Cullinesse αλλιώς διατρέχετε ...κινδύνους στο σωτάρισμα)
- Κρασί κόκκινο ξηρό
- Νοστιμιά (της Maggie)
- Αλάτι
- Κορν φλάουρ (προεραιτικά)
- Προεραιτικά: 2-3 φέτες ζαμπόν κομμένες σε κομματάκια και/ή τριμμένο κίτρινο τυρί ρεγκάτο.
- Ρίχνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρολίτσα απο αυτές με το χερούλι (είναι και πιο ασφαλής απο τηγάνι) και αρχίζετε να θερμαίνετε σε αρκετή φωτιά.
- Μέχρι να κάψει, σουρώνετε και πλένετε τα μανιτάρια.
- Όταν κάψει, προσθέτετε με προσοχή τα μανιτάρια και το ζαμπόν (αν βάλετε και ζαμπόν)
- Ανακατεύετε συχνά με ξύλινη σπάτουλα για να μην κολλήσουν.
- Όταν φύγουν τα πολλά υγρά και αρχίζουν να κάνουν "τσικ τσίκ" () τα σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε καλά. Παράλληλα ρίχνετε μπόλικο αλάτι στο νερό για τα μακαρόνια (βάλτε μπόλικο), ανακατεύετε καλά και το ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να βράσει.
- Όταν εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και περίπου ένα φουσκωτό κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά και ανακατεύετε καλά. Μην ανησυχείτε, είναι νορμαλ να φαίνεται λίγο χάλια η σάλτσα σε αυτή τη φάση, θα στρώσει μετά.
- Παράλληλα προσέχετε και το νερό. Όταν βράσει (με μεγάλες φυσσαλίδες) ρίχνετε το ριγκατόνι και ανακατεύετε καλά.
- Ανακατεύετε συχνά τη σάλτσα. Όταν δείτε να βράζει χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε αν θέλετε το τριμμένο τυρί, αλλα προσέξτε μην βάλετε πολύ. 1-2 κουταλιές της σούπας είναι ο,τι πρέπει.
- Δοκιμάζετε πότε πότε ένα ριγκατόνι να δείτε αν έχουν γίνει. Χονδρικά χρειάζονται 12-14 λεπτά.
- Αν δείτε οτι τα μακαρόνια κοντεύουν να γίνουν ενώ η σάλτσα είναι πολύ αραιή, προσθέστε λίγο κορν φλάουρ το οποίο προηγουμένως θα έχετε διαλύσει σε λίγο νερό γιατί αν το ρίξετε αμέσως θα σβολιάσει. Μην βάλετε συνολικά πάνω απο ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κορν φλάουρ. Αν δέιτε οτι η σάλτσα έχει γίνει πολύ πηχτή και τα μακαρόνια ακόμα είναι σκληρά, προσθέστε λίγο νερό στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
- Όταν γίνουν τα μακαρόνια, σουρώστε τα καλά, σερβίρετε τα σε 2 μεγάλα πιάτα και μοιράστε τη σάλτσα πάνω τους.
- Use your common sense πάντα!! Αν κάτι δεν σου κολλάει, αν κάποια ποσότητα σου φαίνεται λίγη ή πάρα πολλή, αν κάτι δεν πάει καλά, εμπιστεύσου το ένστικτο σου. Μην βασίζεσαι τυφλά σε καμία συνταγή.
- Η μακαρονάδα μπορεί να γίνει ακόμα και μόνο με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, αλάτι και μακαρόνια. Δεν εγγυώμαι όμως τίποτα για το γευστικό αποτέλεσμα.
- Δεν βλάπτει να δοκιμάσεις, είτε τη σάλτσα, είτε τα μακαρόνια. Δεν θα πάθεις τίποτα.
- Αν έχεις μόνο ένα μάτι, καλύτερα κάνε πρώτα τα μακαρόνια, όχι πρώτη τη σάλτσα. Τα μακαρόνια τα "επαναφέρεις" ευκολότερα αφότου κρυώσουν απ'ότι τη σάλτσα.
- Αν μείνει για αύριο φαγητό, πρίν ζεστάνετε τη σάλτσα προσθέστε λίγο νερό μέσα. Για τα μακαρόνια, αν τα ζεστάνετε σε microwave, προσθέστε λίγο νερό και βάλτε τους ένα καπάκι (αν δεν έχετε ειδικό καπάκι για microwave, βάλτε ένα πιάτο απο πάνω.
- Για πολλαπλάσια και υποπολλαπλάσια των άνωθεν μερίδων, πολλαπλάσιάστε/υποπολλαπλασιάστε αντίστοιχα και τις ποσότητες των υλικών.
- Το πολύ ανακάτεμα δεν κάνει κακό. Το λίγο κάνει.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Ηταν υπεροχες!!!

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
καπου ειδε η μητερα μου και μια παραλλαγη τους,οπου πριν τις βαλεις στο φουρνο βραζεις τις πατατες ωστε σε μιση ωρα να'ναι ετοιμες.και τι αφηνεις με τη φλουδα
τρελαινομαι για πατατα με φλουδα.συχνα το βραδυ φτιαχνω σε αλουμινοχαρτο πατατα φουρνου(χωρις καμια γεμιση)με τη φλουδα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
θα περιμενουμε εντυπωσεις Αγγελικη![]()
εξαρταται βεβαια το πως προτιμα ο καθενας την πατατα.εμενα μου αρεσουν και να μην ειναι παρα πολυ ψημενες.στο χρονο που τις εβαλα εγω επαιρναν κι αλλο ψησιμο αν καποιος τις θελει πιο καλοψημενες.
ξεχασα να σας πω για τις βαρκουλες.μου αρεσανε παρα πολυ!και μυριζαν και τελεια.βγηκαν μια χαρα ψημενες .τις αφησα μια ωρα.

aspasiapef
Διάσημο μέλος

Mika
Δραστήριο μέλος
Κι εγώ τις έκανα και βγήκαν μια χαρά (με μια μικρή παραλαγή: δεν έβαλα κρεμμύδι αλλά αρρωματικά χόρτα). Για να ψηθούν καλά πρέπει οι πατάτες να μην είναι πολύ μεγάλες και ισομεγέθεις περίπου για να ψηθούν ομοιόμορφα. Ότι ισχύει για τις ντομάτες στα γεμιστά![]()
Ειδες την διαφημιση της Μαγγιε ε??? Με την κυρια με τα γεμιστα...
Για ολα τα φαγητα ισχυει αυτο και αν κανεις κανενα κινεζικο η καποιο φαγητο με πολλα λαχανικα, βαζεις τα ''σκληρα'' λαχανικα πρωτα και τα ''μαλακα'' πιο μετα να μην σου βγουνε νια-νια τα μισα και αψητα τα αλλα
Και η μαγειρικη λογικη θελει

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Όχι, είχα καλούς δασκάλους στην μαγειρική: τον πατέρα μου και τη μητέρα μου.Ειδες την διαφημιση της Μαγγιε ε??? Με την κυρια με τα γεμιστα...![]()
Για ολα τα φαγητα ισχυει αυτο και αν κανεις κανενα κινεζικο η καποιο φαγητο με πολλα λαχανικα, βαζεις τα ''σκληρα'' λαχανικα πρωτα και τα ''μαλακα'' πιο μετα να μην σου βγουνε νια-νια τα μισα και αψητα τα αλλαΚαι η μαγειρικη λογικη θελει
![]()
![]()
Και πραγματικά είναι θέμα λογικής. Φαντάσου να βάλεις να ψήσεις ανόμοιες πατάτες, μια τεράστια και μια μικρούλα. Λογικό είναι η μικρή να ψηθεί πιο γρήγορα και πιο καλά...
Mika
Δραστήριο μέλος
Όχι, είχα καλούς δασκάλους στην μαγειρική: τον πατέρα μου και τη μητέρα μου.![]()
Και πραγματικά είναι θέμα λογικής. Φαντάσου να βάλεις να ψήσεις ανόμοιες πατάτες, μια τεράστια και μια μικρούλα. Λογικό είναι η μικρή να ψηθεί πιο γρήγορα και πιο καλά...
Βεβαια απλα μου αρεσε η διαφημιση που μαλωνει τον μαναβη
Ασχετα που οτι ειναι κυβοι κτλ δεν μπαινουν σε μαγαζι και σπιτι ουτε με σφαιρες...Ε ναι, αν και εχω πετυχει κατι μαθητευομενους κιολας που καναν πολλα τετοια τραγικα λαθη...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool