Συνταγές

βρε,με τα γλυκα σημερα!!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βρε,με τα γλυκα σημερα!!!!:)

Βασικά από χθές ξεκίνησε!!!Με το που μας είπε η Ισμήνη ότι ξεκίνησε δίαιτα!!!:D:D:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:lol: :lol: :lol: καταλαβα!κανε φιλες να δεις καλο!:D

Βασικά από χθές ξεκίνησε!!!Με το που μας είπε η Ισμήνη ότι ξεκίνησε δίαιτα!!!:D:D:D
Ξεκίνησα, σταμάτησα το απόγευμα και είπα να ξαναρχίσω σήμερα....
ΠΕΙΝΑΩ!

Κι επειδή πολύ τη μελετήσαμε, να και μια συνταγή για τουλούμπες!
Συνταγές - Τουλούμπα

ΤΟΥΛΟΥΜΠΑ (50 τεμάχια)

touloumpa.jpg

Υλικά:
  • 450 gr. Αλεύρι
  • 6 gr. Αυγά
  • 15 gr. Ηλιέλαιο
  • 500 gr. Νερό
  • 1/3 κουταλάκι Αλάτι
Υλικά για σιρόπι:
  • 2 κιλά. Νερό
  • 2 κιλά. Ζάχαρη
  • 500 gr. Γλυκόζη
  • ½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι
Προετοιμασία:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, το αλάτι και το νερό ώσπου να αφομοιωθούν όλα τα υλικά μας καλά. Βάζουμε ην ζύμη μας στο μίξερ, προσθέτοντας ένα, ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα καλά Αφού έχουμε τελειώσει με το χτύπημα, αφήνουμε την ζύμη στο πάγκο εργασίας και δουλεύουμε στο χέρι την ζύμη, έπειτα την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10λεπτά.. Αφού έχουμε τελειώσει περνούμε μία σακούλα γαρνιρίσματος ή πρέσα χειρός για τουλούμπες , με το μεγαλύτερο στόμιο και την γεμίζουμε.
Προετοιμασία για τηγάνι:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λάδι και το ζεσταίνουμε καλά. Με τη σακούλα γαρνιρίσματος αρχίζουμε να πιέζουμε την ζύμη πάνω από το τηγάνι, έτσι ώστε να πέφτει κατευθείαν στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κομμάτια μας.
Προετοιμασία για σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.
Σιρόπιασμα:

Μόλις είναι έτοιμα να βγουν από το τηγάνι ρίχνουμε αμέσως τις τουλούμπες στο σιρόπι το οποίο πρέπει να είναι κρύο και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για αρκετή ώρα.

.......​

Η συνταγή είναι από το σάιτ του σαλονικιώτικου ζαχαροπλαστείου ΧΑΤΖΗΣ που κάνει τα καλύτερα σοροπιαστά!:up:

αχ,αυτο σημερα το ειδα,γιουπι!!

Παιδια ξερει κανεις να μου πει τα υλικα για την σαλατα του σεφ? Με τα κρουτον και τι σαλτσα ειναι αυτη που βαζουν? Νομιζω εχουμε μια σεφ εδω? :)

παρουσα! :D

Κρουτον δεν εχει η σεφ, μηπως θες caesars?

Ε δεν θυμαμαι... Ειναι μια που εχει κατι μικρα ψωμακια μεσα, κρουτον δεν λεγονται αυτα? Που εχει και αυγο και τα λοιπα?

το λυσαμε μεσω msn ;)

Πωπω και με την υπογλυκεμία που έχω τώρα...
Αύριο θα κάνω τις παραπάνω τουλούμπες

Τα Καλυτερα Fudge Brownies του κοσμου! (οχι δεν υπερβαλλω:D)

Για ενα ταψι 15χ20εκ

260γρ αλευρι
1/2 κουταλακι του γλυκου μαγειρικη σοδα
1/2 κουταλακι του γλυκου baking powder
ενα κουταλακι του γλυκου αλατι
120γρ βουτυρο γαλακτος
260γρ ζαχαρη
3 κουταλιες της σουπας νερο
300γρ κουβερτουρα
2 βανιλιες η μισο ''φασολι'' βανιλιας
3 αυγα
100γρ φουντουκια η ο,τι αλλο μας αρεσει

Σε μια κατσαρολα, σε χαμηλη λιωνουμε την σοκολατα, το βουτυρο, το νερο, τη ζαχαρη τη βανιλια και το αλατι. Πρεπει να λιςσει εντελςσ η ζαχαρη αλλα να μην ειναι πολυ δυνατη η φςτια γιατι θα καει η σοκολατα. Το βγαζουμε απο τη φωτια και προσθετουμε τα αυγα ενα ενα, ανακατευονταις το μειγμα μετα απο καθε αυγο.
Τελος προσθετουμε το αλευρι με το baking powder και τη σοδακαι ανακατευουμε. Η ζυμη ειναι ετσι λιγο ''λαστιχωτη''. Τελος προσθετουμε τα φουντουκια οσο αλεσμενα μας αρεσει. Αειφουμε το ταψι με βουτυρο ισα ισα για να κολλησει το χαρτι ψησιματος. Ψηνουμε για 15-20 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180. Εγω καταλαβαινς ποτε ειναι ετοιμο αν πατησεις απαλα τα brownies και βλεπεισ οτι εχει ''πηξει'' γιατι ειναι πολυ σοκολατενια και δεν καταλαβαινεισ με ξυλακι στη μεση αν ειναι ετοιμα.
Τελεια ζεστα απο το φουρνο με ενα πολυ καλο παγωτο βανιλια.:D

Μεγαλο σουξε στα μαγαζια μας ;)

ετσι ακριβως βγαινουνε:D

Συνημμένα

• Choc-brownie2.gif
    Choc-brownie2.gif
    47,1 KB · Εμφανίσεις: 17
Mika αυτά τα brownies στην διαιτητική τους έκδοση μπορούμε να τα έχουμε??:P Η να το πάρω απόφαση πως θα τις τσιμπήσω τις άτιμες τις θερμίδες?? :redface::hmm:Προβλέπω να τρέχω αύριο στο Supermarket για τα υλικά.. Δίαιτα από Τρίτη.. :whistle::whistle:

:D Η Διαιτητικη εκδοση ειναι μια ΜΗΝ ΤΑ ΦΑΣ!!! :lol::lol: Αν τα κανεις θελω εντυπωσεις:D

Μίκα τι μας κάνεις τώρα; Θα τα φτιάξω, αλλά όχι τώρα όταν επιστρέψουν παππούς και θεία από το χωριό. Είναι κι αυτοί γλυκατζήδες, οπότε δεν θα τα φάω μόνη μου :redface:.

Πάντως φαίνονται ΤΕΛΕΙΑ!!!

Eρώτηση κρίσεως

Έφτιαξα προχθές ένα κέϊκ λεμόνι του Παρλιάρου.
Η συνταγή είχε
250 γρ βούτυρο
125 γρ φρουκτόζη (εγώ έβαλα ζάχαρη)
5 αυγά
190 γρ ξυνόγαλο (το αντικατέστησα με κρέμα γάλακτος)
1 κουταλιά λεμόνι
1 βανίλια
1 κουτ/κι μπέικιν
και 750 γρ. αλεύρι
Η εκτέλεση κλασσική. Βούτυρο ζάχαρη, αυγά, λεμόνι, κρέμα και στο τέλος αλεύρι μπέικιν βανίλια.
Πήρα μια ζύμη που θύμιζε τσουρέκι, ήταν αρκετά άγλυκο έως τελείως αύγεστο. Βέβαια επειδή αρνιόμουνα να δεχτώ ότι δεν θα τρωγότανε του έκανα ένα γλάσο λεμονιού (ένα λεμόνι και ζάχαρη άχνη) που πργματικά του άλλαξε εντελώς τη γεύση.
Παρόλα αυτά έχω δύο απορίες:
1/ Για τη γεύση: Το ξυνόγαλο θα του έδινε έντονη γεύση και άρα δεν έπρεπε να αντικατασταθεί από τη κρέμα γάλακτος. Μήπως θα έπρεπε στην περίπτωση της κρέμας γάλακτος να βάλω περισσότερο λεμόνι;
και
2/ Εάν το έχει φτιάξει κανείς: Σίγουρα 750 γρ. αλεύρι; Τελικά προκύπτει ζύμη και όχι μίγμα έστω και σφιχτό;
Πάντα αυτό παθαίνω με τον Παρλιάρο. Δεν βρίσκω κάποιους που να φτιάχνουν γλυκά με τις συνταγές τους, για να καταλάβω εάν όλα πάνε καλά.
Επίσης ευσπρόσδεκτες συνταγές για κέϊκ λεμόνι:)

Στο θέμα της φρουκτόζης, πόση ζάχαρη έβαλες; Η φρουκτόζη είναι πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και πρέπει να βάλεις λίγο περισσότερο από το διπλάσιο, οπότε αν έβαλες το ίδιο λογικό είναι να βγήκε άγλυκο (έχω μπαμπά διαβητικό και ξέρω).

Η κρέμα γάλακτος δεν είναι πιο παχύρρευστη από το ξινόγαλα; Πέρα του ότι δεν ξινίζει καθόλου. Ίσως θα μπορούσες να το αντικαταστήσεις με γιαούρτι αραιωμένο με νερό.

Καθότι φαν του Παρλιάρου θα επιχειρήσω να το φτιάξω στην original μορφή κ θα σου πω. Έχει ξεμείνει και φρουκτόζη, μια χαρά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα ότι η φρουκτόζη είναι πιο γλυκιά και έβαλα ελάχιστη ζάχαρη περισσότερη. Σκέφτηκα ότι η κρέμα γάλακτος θεωρητικά είναι πιο παχύρευστη και αύξησα τη ποσότητα στα 230 - 250 γραμμάρια περίπου. Άμα τη δοκιμάσεις γράψε μου πως βγαίνει τελικά ως ζύμη και ως αποτέλεσμα όσον αφορά τη γεύση του. Πάντως βλέποντας τη ποσότητα αλευριού σκέφτηκα ότι τα στερεά υπερτερούσαν των υγρών για κέϊκ. Από την άλλη με μπλόκαρε το ότι έγραφε απλώστε τη ζύμη και σκέφτηκα ίσως τελικά έτσι ψωμοειδές πρέπει να είναι το μίγμα η άφρων παρασκευάστρια.:rolleyes:

Συγχαρητήρια Μίκα που επανέφερες το θέμα!
Δεν ξέρω βέβαια εάν θα ακολουθήσω...αν και πολύ θα το ήθελα!

Νερίνα εμένα οι συνταγές του Παρλιάρου μου βγαίνουν πάντα ΤΕΛΕΙΕΣ!
Το συγκεκριμένο κέικ δεν το έχω φτιάξει, αλλά γενικά στίς ποσότητες ζάχαρης που λέει είναι σωστός. Ούτε άγλυκα ούτε γλυκερά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back