lilalilak
Νεοφερμένο μέλος
Βράζω φτερούγες και λαιμούς κοτόπουλου και μετά τα ξεκοκκαλίζω.
Κρατάω και το ζωμο που έχει γίνει σα ζελέ. (δεν είναι πολύ γιατί το αφήνω να σωθεί.
Το χωρίζω σε μερίδες, πχ για εναμιση κιλο φτερουγες μου βγαινουν 4 περίπου, βαζω τις 3 στην κατάψυξη.
(κάνω και παραλλαγές βέβαια, πχ το μισό κιλό να είναι συκωτάκια, ή μπορει να βαλω κιμά μοσχαρι αντι για κοτόπουλο, τοτε θα ναι αρκετά λιγότερο σε βαρος βέβαια, 500-700 γραμμάρια, γιατί ο κιμάς είναι καθαρό κρέας.)
Αλέθω στο μούλτι το κρέας της μιας μερίδας που κράτησα μαζί με το ζωμό, προσθέτω ένα αυγό βραστό και λίγο καλό ελαιόλαδο.
Προσθέτω λίγο ασβέστιο σε σκόνη. Δυο, τρεις καψουλες λάδι βιταμίνης Ε (ειναι λαδι σολωμου αν θυμαμαι καλα, μυριζει ψαρι εντονα)
Γινεται σαν πατε, το κρατάω στο ψυγειο σε κανονικη ψυξη. Τα τρια γατούνια που έχω το καταναλώνουν μέσα σε δυο με τρεις μερες. Τους βαζω απο μια κουταλια της σουπας με το φαγητο τους πρωι και βραδυ. Το συνηθισαν γρηγορα και κάνουν σαν τρελλά γι αυτό, όλα. Τους βάζω βεβαια και κροκέτες καλης ποιότητας ωστε να παιρνουν τα συστατικα που πρεπει απο κει. (τρωνε βεβαια λιγοτερες κροκετες απ οτι πριν την υγρη τροφη)
Οταν τεινει να τελειώσει η ποσότητα που έχω στο ψυγειο βγαζω απ την κατάψυξη αλλη μια μεριδα.
Το μαγειρεμα του κρεατος χαμηλωνει τα ποσοστα φωσφορου αλλα δεν τα εξαφανιζει.
Με αυτο το συνδυασμο τροφων εχω την εντυπωση οτι ειναι πιο fit τα γατακια, μεσα στην καλη χαρα και πολυ κινητικά, κι επισης εχει μειωθει καπως η ποσοτητα των κοπρανων, μαλλον γιατι απορροφουν πιο πολλα συστατικα και δεν τα αποβαλλουν ως αχρηστα.
Ξεκίνησα το μαγείρεμα αυτό γιατί διάβασα σε πολλές πηγές οτι η ξηρά τροφή μόνη της μπορεί μακροπρόθεσμα να δημιουργήσει προβλήματα στα νεφρά και αλλού.
Βασιλική
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλυτερα ειναι να φτιαξεις μοσχαρι, ο κιμας επειδη ψιλοκοβεται πολυ χανει θρεπτικα συστατικα.Λεω να δοκιμασω μαγειρευτο σαν συμπληρωμα περισσοτερο, μου ειπαν απο το εκτροφειο οτι τρελενεται για μοσχαρι, πως το φτιαχνω ρε παιδια, κοβω κομματακια και το βραζω, ποση ωρα, επισης αν παρω κιμα μοσχαρισιο κανει ?![]()
Θα το βαλεις να βρασει μεχρι να μαλακωσει, στο ιδιο νερο θα βρασεις και καποιο λαχανικουλι (κολοκυθι, καροτο, αρακα, φασολακια, οχι πατατα και καλαμποκι) και στο τελος θα βρασεις και λιγο ρυζακι ή καποιο ζυμαρικο μικρο, θα προσθεσεις και ελαχιστο ελαιολαδο και μια μικρη πρεζουλα αλατι.
Αφου το σερβιρεις θα προσθεσεις μια παστουλα που θα παρεις απο το κτηνιατρειο που να περιεχει οπωσδηποτε ταυρινη, γιατι το μαγειρεμενο κρεας την χανει. Μπορει να εχει και αλλα συστατικα η παστουλα αλλα το κυριο ειναι η ταυρινη, ο κτηνιατρος σου θα σε κατυθυνει σωστα πιστευω σε αυτο. Μπορεις να κανεις το ιδιο και με ψαρακι ή με κοτοπουλο.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Παντως,εφοσον θα εχεις το μαγειρευτο σαν συπληρωμα και εννοειται πως θα δινεις και ολοκληρωμενη τροφη,καθημερινα δεν νομιζω να ειναι απαραιτητη η ταυρινη ,καθως θα την περνει απο την υπολοιπη τροφη.
Δεν ξερω κιολας αν παιρνει παραπανω ποσοτητα τι γινεται.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Ένα μπολάκι, μία άντε δύο φορές τη βδομάδα.
Θα πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται έτσι κι άλλιως απο τη ξηρά τροφή ή τις κονσέρβες του, αλλά το σπιτικό κοτοπουλάκι πχ με το καροτάκι, το ρυζάκι και το λαδάκι του, έχουν άλλη νοστιμιά και ας μην έχουν ταυρίνη και όλες τις βιταμίνες.Τις καλύτερες ζωοτροφές του εμπορίου τους δίνουμε δε θα τους λείψουν.

ΥΓ: Λέτε και τα χαρτιά που τρώει από την πείνα της να τα τρώει;;;;

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αλατι κανονικα δεν κανει Ριανα μου, αλλα σε κανονικη ποσοτητα. Μια πρεζουλα γραφω στον Σωτηρη και αυτο γιατι το αλατι εχει και αλλα στοιχεια που ειναι χρησιμα, σε μικρες παντα ποσοτητες. Κτηνιατρος μου το εχει πει κει εμενα, δεν το κανω απο μονη μου.Παιδιά θα δοκιμάσω ξανά να του μαγειρέψω. Δίκιο έχει ο Ηλίας. Το θέμα με τον δικό μου είναι ότι δεν το τρώει το μαγειρεμένο.. μου κάνει ιδιοτροπίες. Απ' ότι ξέρω όμως δεν κάνει να βάζουμε αλάτι.. έτσι δεν είναι;

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
)Εμενα,που τα σκασμενα μου ,ενω τρωνε την aplaws,που βασικα βραστο κοτοπουλο ειναι,οταν τους βραζω εγω..δεν το καταδεχονται;Αλλα και παλι,προτιμουν τα φακελακια τοςυ ρουαγιαλ γμτ,που εμενα ομως καθολου δεν μου αρεσουν.
Τεσπα,θα ξαναπροσπαθισω και εγω να τους βρασω κοτοπουλακι,για να δουμε.Θα το καταδεχτουν τα ζωντοβολα;

Να το εμπλουτισω και με λιγο καροτακι;Νομιζω οτι κανει το καροτο στις γατες.

ΥΓ,.Ναι Σωτηρη μου,μπορεις να το κοβειςν σε μεριδες καιν να το βαζεις στην καταψυξη,γιαν να μην μαγειρευεις καθε μερα και σε τοσο μικρες ποσοτητες.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Επισης μου ειπαν να βραζω και λαιμο απο κοτοπουλο(αρκετα για να μαλακωσουν τα κοκκαλακια) και να τα χωριζω σε μικρα κομματακια γιατι τα κοκκαλακια βοηθουν τα ουλα να γυμναζονται και να μην δημιουργειται ευκολα ουλιτιδα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ναι,και ο γιατρος μας το γραφει στο αρχικο ποστ του,λιγο αλατακι.Γραφει και την ποσοτητα.(Κανενας δεν βλεπει το αρχικο ποστ βρε παιδια;)
Εμενα,που τα σκασμενα μου ,ενω τρωνε την aplaws,που βασικα βραστο κοτοπουλο ειναι,οταν τους βραζω εγω..δεν το καταδεχονται;Αλλα και παλι,προτιμουν τα φακελακια τοςυ ρουαγιαλ γμτ,που εμενα ομως καθολου δεν μου αρεσουν.
Τεσπα,θα ξαναπροσπαθισω και εγω να τους βρασω κοτοπουλακι,για να δουμε.Θα το καταδεχτουν τα ζωντοβολα;
Να το εμπλουτισω και με λιγο καροτακι;Νομιζω οτι κανει το καροτο στις γατες.
ΥΓ,.Ναι Σωτηρη μου,μπορεις να το κοβειςν σε μεριδες καιν να το βαζεις στην καταψυξη,γιαν να μην μαγειρευεις καθε μερα και σε τοσο μικρες ποσοτητες.
Να βάλεις και καροτάκι Έφη μου. Εμένα ενώ για βραστό κοτόπουλο δεν τρελαίνονται, σε συνδυασμό κοτόπουλο-ρύζι-καροτάκια (ή σολωμό που τους έχω κάνει) και με ελάχιστο λαδάκι από πάνω (ή και χωρίς) δε λένε ποτέ όχι! Μάλιστα έτσι κατάφερα να τους δώσω και ακάνα, ανακατεύοντας με λίγο μαγειρευτό και από τότε την τρώνε και σκέτη, ενώ προηγουμένως μου έκαναν κόνξες τα σκασμένα! Άσε που κρίμα να τρώνε όλη ξηρή, ξηρή, ξηρή... Εγώ πλέον δίνω μέρα παρά μέρα είτε μαγειρευτό είτε κονσερβούλα. Στην πρώτη περίπτωση κι επειδή δε συμπληρώνω ταυρίνη κλπ δεν ελαττώνω την ξηρά. Σκέφτομαι την επόμενη φορά να ανακατέψω και βραστό αυγουλάκι. Γενικά τείνω πια να σκέφτομαι πως εφόσον παίρνουν από μια σωστή ξηρά όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονται, από 'κει και πέρα είναι καλό να τρώνε και κάτι το διαφορετικό κάθε τόσο, για να μη ρουτινιάζουν και γιατί νιώθω πως επεμβαίνουμε τόσο πια στις ζωούλες τους που είναι ένα από τα ελάχιστα που μπορούμε να τους προσφέρουμε! Κι αφού δεν τους κάνει κακό, γιατί όχι λοιπόν; (Υπαρξιακές ανησυχίας της μάνας!
)Τέλος θέλω να διασταυρώσω αυτό με τα κοκαλάκια που κάνουν καλό στα ούλα, θα ρωτήσω την κτηνίατρο, γιατί αν ισχύει είναι αμαρτία να μην το κάνουμε!
Όλα αυτά χωρισμένα κάθε μέρα σε τρία γεύματα.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν τύχει να έχουμε μαγειρευτό που τρώγεται και απ' τη γάτα, πχ ψητό κοτόπουλο, η κονσέρβα πάει περίπατο και της δίνω το μαγειρευτό. Αν τυχόν έχουμε τίποτε άκυρο πχ σπανακόρυζο για το οποίο τρελαίνεται (...) της δίνω μισή κουταλιά έτσι να της φεύγει η τρέλα, αλλά τρώει και την κονσερβίτσα που λέγαμε.
Με τόσο καλής ποιότητας κονσέρβα και σε τέτοια ποσότητα, δε νομίζω να προκαλέσω κάποιο πρόβλημα, παρόλο που της δίνω κάθε μέρα. Τη λυπάμαι την καημένη κάθε μέρα κροντσ κροντσ ξηρή τροφή λες και είναι περιστέρι μωρέ
Και όχι απλά ξηρή τροφή, αλλά και την ίδια κιόλας κάθε μέρα. Ο σκοπός είναι να το φχαριστιέται και λίγο το φαΐ 
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Κι εγω καθε μερα τους δινω και εχω και ενα αγχος μην τυχον και εχω κακομαθει τον White και οταν παει στο σπιτι του του δινουν μονο ξηρη τροφη και τους κανω ζημια, νομιζω ομως πως το χρειαζεται, χωρια που του αρεσει κιολας.

lianap
Νεοφερμένο μέλος
Μετά απο διάφορες συζητήσεις και έρευνα κάνω το εξής πατέ:
Βράζω φτερούγες και λαιμούς κοτόπουλου και μετά τα ξεκοκκαλίζω.
Κρατάω και το ζωμο που έχει γίνει σα ζελέ. (δεν είναι πολύ γιατί το αφήνω να σωθεί.
Το χωρίζω σε μερίδες, πχ για εναμιση κιλο φτερουγες μου βγαινουν 4 περίπου, βαζω τις 3 στην κατάψυξη.
(κάνω και παραλλαγές βέβαια, πχ το μισό κιλό να είναι συκωτάκια, ή μπορει να βαλω κιμά μοσχαρι αντι για κοτόπουλο, τοτε θα ναι αρκετά λιγότερο σε βαρος βέβαια, 500-700 γραμμάρια, γιατί ο κιμάς είναι καθαρό κρέας.)
Αλέθω στο μούλτι το κρέας της μιας μερίδας που κράτησα μαζί με το ζωμό, προσθέτω ένα αυγό βραστό και λίγο καλό ελαιόλαδο.
Προσθέτω λίγο ασβέστιο σε σκόνη. Δυο, τρεις καψουλες λάδι βιταμίνης Ε (ειναι λαδι σολωμου αν θυμαμαι καλα, μυριζει ψαρι εντονα)
Γινεται σαν πατε, το κρατάω στο ψυγειο σε κανονικη ψυξη. Τα τρια γατούνια που έχω το καταναλώνουν μέσα σε δυο με τρεις μερες. Τους βαζω απο μια κουταλια της σουπας με το φαγητο τους πρωι και βραδυ. Το συνηθισαν γρηγορα και κάνουν σαν τρελλά γι αυτό, όλα. Τους βάζω βεβαια και κροκέτες καλης ποιότητας ωστε να παιρνουν τα συστατικα που πρεπει απο κει. (τρωνε βεβαια λιγοτερες κροκετες απ οτι πριν την υγρη τροφη)
Οταν τεινει να τελειώσει η ποσότητα που έχω στο ψυγειο βγαζω απ την κατάψυξη αλλη μια μεριδα.
Το μαγειρεμα του κρεατος χαμηλωνει τα ποσοστα φωσφορου αλλα δεν τα εξαφανιζει.
Με αυτο το συνδυασμο τροφων εχω την εντυπωση οτι ειναι πιο fit τα γατακια, μεσα στην καλη χαρα και πολυ κινητικά, κι επισης εχει μειωθει καπως η ποσοτητα των κοπρανων, μαλλον γιατι απορροφουν πιο πολλα συστατικα και δεν τα αποβαλλουν ως αχρηστα.
Ξεκίνησα το μαγείρεμα αυτό γιατί διάβασα σε πολλές πηγές οτι η ξηρά τροφή μόνη της μπορεί μακροπρόθεσμα να δημιουργήσει προβλήματα στα νεφρά και αλλού.
Βασιλική
Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!
Το ασβέστιο σκόνη ποιό ακριβώς είναι και αν γνωρίζεις ακριβή αναλογία για την ποσότητα που κάνεις;
Τις κάψουλες Ε τις τρυπάς και ρίχνεις μόνο το έλαιο φαντάζομαι...;
Αυτό με τις φτερούγες το έκανα κι εγώ και το ζουμάκι με τον ίδιο τρόπο. Άφηνα το ζουμί χωριστά σε ένα μπωλ να κρυώσει και έβγαζα το λίπος που έμενε πάνω. Από τις φτερούγες και το λαιμό πετούσα τις πέτσες. Εσύ το ίδιο κάνεις;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool