Σφυγξ

Καλησπέρα παιδιά !
Και εγώ την ίδια εντύπωση με τους περισσοτερους είχα για τις συγκεκριμένες gates μέχρι που κάποια στιγμή ένας φίλος μου αποφάσισε να μου κάνει μια sphynx κατ δώρο!!
e αυτό ήτανε είναι τόσο αξιολάτρευτες και τόσο καλές που με τον καιρό του βρήκα ταίρι < γυναικα> και τώρα έχουν και τρία μικρά κοριτσάκια ένα μπλε ένα ροζ και ένα μπλε ροζ.
είναι τόσο χαριτωμένα που δυσκολεύομαι και να τα αποχωριστώ πραγματικά αλλα δεν γίνετε και διαφορετικά θα γεμίσω γατάκια sphynxs !!!loool
να σας πω ότι προέρχομαι από τον καναδά οποτε οι gates μου είναι από εκεί και κάτι δεύτερο είναι γατούλες που πραγματικά είναι σαν να έχεις παιδί!!
οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε σχετικά με την περιποίηση,τον τρόπο που συμπεριφέρονται μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου!
και να κάνετε οποιδήποτε ερώτηση η απορία έχετε!!
συγχαρητήρια για το club με αγάπη ματίνα
θα με συγχωρέσετε γκάι τυχόν λάθη στα ελληνικά μου ok?
ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
51152.jpg
60060.jpg
949158894_7b7b48a4a3.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

sphynx-cat-1.jpg
sphynx-cat-2.jpg
sphynx-cat-3.jpg
sphynx-cat-header.jpg
sphynx-cat-picture-4.jpg
sphynx-flickr-dracorubio-2.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι σαν να μην είναι γάτες! Κάτι σαν... alien cats! :confused:

Ε ειπαμε,καθενας με τα γουστα του!;)

Ε ειπαμε,καθενας με τα γουστα του!;)

εάν έχεις τέτοιο τι να τον κάνεις το σκύλο :lol:

κρίμα πάντως που δύσκολα βρίσκονται :/:

Πάντως δεν είναι αυτό που λέμε "φυσική" ράτσα. Είναι (σχεδόν) εργαστηρίου. Κάνω λάθος;

Πάντως δεν είναι αυτό που λέμε "φυσική" ράτσα. Είναι (σχεδόν) εργαστηρίου. Κάνω λάθος;

copy - paste από τη πρώτη σελίδα

Ιστορία
Υπάρχει η φήμη οτι άτριχες γάτες αναπτύχθηκαν από τους Ατζέκους και υπάρχουν αναφορές στις «Μεξικάνικες Άτριχες» σε βιβλία των αρχών του 20ου αιώνα, αλλά η σύγχρονη γάτα αναπτύχθηκε μόνο μετά το 1966 από ένα μεταλλαγμένο γατάκι που γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά από μια ασπρόμαυρη κοντότριχη ονόματι Ελισάβετ.

οι Ατζέκοι δε λέγεται ότι είχαν πάρε-δώσε με εξωγήινους; ιδού η απάντηση!! :lol:

Καλό! Η αλήθεια είναι ότι διακρίνω την ομοιότητα, όπως προείπα... Και εντάξει, αν και δεν είμαι ρατσιστής και δεν είναι σωστό που το λέω χωρίς να έχω δει μια τέτοια γάτα από κοντά, δεν κρατιέμαι. Θα το πω: Είναι τρομακτικά άσχημες!

Αν και μου αρεσουν οι Αιγυπτιακες για τη Spynx δεν τρελαινομαι ιδιαιτερα.Μου αρεσε λιγο στη φωτογραφια που ειδα παραπανω η γκριζα που δεν φαινοντουσαν και πολυ οι ζαρρες.Θελω να πω ακομα κατι σε σχεση με το ξαθαρισμα αυτης γατας...αυτη η γατα ειναι κοντητρυχη και μπορουμε να την κανουμε μπανιο,ενω μια μακριτρυχη και εφοσον εχει ζαρρες οι οποιες θελουν καθημερινο καθαρισμα πρεπει να καθαριζονται με ενα βρεγμενο πανακι.:)

Για τους νέους Γατόφίλους μου.
Εάν πραγματικά ψάχνετε ένα πιστό φίλο που θα κάνει καλή παρέα σε σας και στα παιδιά σας,τότε μια πολύ καλή επιλογή είναι οι γατούλες Sphynx!
Το μόνο που ζητάει είναι ελάχιστη φροντίδα.
Είναι φιλικές με τ'άλλα ζώα και ιδανικές για τους αλεργικούς στο τρίχωμα.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να επιλέξετε την μοναδικές άτριχες γάτες σπάνιας ράτσας Sphynx!
------------------------------------------------------------------------------

εμεις βρισκομαστε εδω https://www.mypetz.gr/showthread.php?p=990599#post990599

ΣΓΥΓΞ

η γατα αυτη ειναι μια καταπληκτηκη φυλη ειναι παρα πολυ κοινονικη και ιδανικη για οσους τους ενοχλη η τριχα τις γατας και για οσους πασχουν απο ασθμα προσωπικα σε εκθεσις που επερνα μερος την θαυμαζα απο κοντα και φοτωγραφιζομουν με σφυγξ.αυτο που με εντυποσιασε ειναι το χερακι του που κρατουσε το δαχτιλο μου σαν να ηταν μαιμουδακι.μερικοι την συχενονται την γατα αυτη επειδη δεν εχει τριχομα.οσοι ομως δεν την εχουν κρατιση αγκαλια δεν ξερουν τι χανουν.δηλονω λατρης και εραστης αυτης της ρατσας της γατας του φαραω οπως την ονομαζουν μερικη

Σφυγξ

"Καποιοι τη θεωρουν πολυ ασχημη επειδη δεν εχει καθολου τριχωμα και εχει παραξενη οψη, αλλα για καποιους αλλους ειναι η καλυερη ρατσα στον κοσμο. Περα ομως απ' την εμφανιση της η γατα Σφυγξ κρυβει κι αλλες εκπληξεις. Η αφοσιωση που δειχνει στον κυριο της συγκρινεται μονο με αυτη του σκυλου!, καθως το βλεμμα της ειναι βαθυ και γλυκο". :happy:

Αρθρο απ' το βιβλιο "Γατάκια" συγγραφεας- δεν αναφερεται, εδοσεις Σαββαλας. :)

:lol::Dagapimeni mou ratsa:up:

Μερικες φωτογραφιες απο την Εκθεση της FIFe στην Ολλανδια πριν μερικες μερες:
4027340111_067a99e712.jpg

4028100928_a88e7f993f.jpg
4028113116_da0357e2f3.jpg
4028114414_3f89fdfabb.jpg

αγαπημένη ράτσα της μαμάς μου...:/::blink:

μου έχει δώσει και παραγγελία όταν φύγω από το σπίτι να της αγοράσω μια τέτοια για να με αντικαταστήσει :P:lol:

Τι εννοειτε;Απο εκθεση ειναι οι φωτογραφιες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back