Σχετικά με τη διάρροια

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

souza

Νεοφερμένο μέλος

Ο souza αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
SOS ο γάτος μου έχει διάρροια!

Είναι το πρώτο μου τόπικ στο φόρουμ.
Έψαξα παρόμοια θέματα αλλά δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο και ζητώ την πολύτιμη βοήθειά σας.
Έχω 7 υπέροχα γατιά.
2 από αυτά τα έχω στο σπίτι, μια σιάμ με τον γιό της (αυτός στο αβατάρ μου).
Ο γάτος από χτες το βράδυ έχει όλο διάρροια. Δεν είναι εντελώς κακόκεφος αλλά άλλο είναι που με απασχολεί..
Σήμερα το πρωί που ξύπνησα να πάω στη δουλειά όλο το σπίτι ήταν γεμάτο ακαθαρσίες του (διάρροια πάντα..).
Μέχρι και τσίσα του είχαν φύγει.
Γιατί δεν πήγαινε στην άμμο; Μήπως επειδή δεν κρατιώταν?
Μπορώ να κάνω κάτι; Να πάρω κάποιο φάρμακο απο το φαρμακείο;
Εδώ δεν έχουμε ιατρείο για ζώα:(
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Που βρισκεσαι και δεν εχει γιατρο?Τι τρωει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να σου πω την αληθεια δεν ξερω τι μπορεις να κανεις αλλα πρεπει οποσδηποτε να τον δει γιατρος αλλα αμα δεν εχετε εκει κοντα σας ψαξε να βρεις απο το τηλεφωνο να σου δωσει πληροφοριες η να τον καλεσεις στο σπιτι σου ακομη καλυτερα περιμενουμε νεα σου

To kαλυτερο ειναι να τον πας στον γιατρο .Αν τρωει δως του κροκετες μονο και οχι κονσερβα και δες τι θα οδηγιες θα σου πη ο κτηνιατρος

Μένω στη Σάμο και δω έχει μόνο ένα αγροτικό κτηνιατρείο το οποίο όμως δεν έχει ούτε φάρμακα ούτε τίποτα.. Μόνο για εμβόλια είναι.
Ιδιώτες δεν υπάρχουν, μόνο 2 στην άλλη άκρη του νησιού απ ότι ξέρω.:(
Τρώει αλλά όχι με πολύ όρεξη, του μπερδεύω λίγο κονσέρβα με ρυζάκι. Κροκέτες του έχω επίσης.
Παρατήρησα πίνει αρκετό νερό, προφανώς λόγω αφυδάτωσης από τη διάρροια.
Τον γάτο δεν τον έχω αποκλειστικά στο σπίτι, έχουμε μεγάλο κήπο, οπότε δεν μπορώ να ελέγχω αποκλειστικά τι τρώει.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις άμεσες απαντήσεις!

Τοτε περιορισε την διαιτα του Αποφυγε τις κονσερβες και δως του μονο ξηρα τροφη και πολυ νερο.Αν βγαινει εξω μηπως βρισκει κατι και τρωει και τον πειραζει?

Με την δικη μου γατα βοηθησε πολυ κοτοπουλο βραστο και κουακερ αντι για ρυζι

Και κονσερβες της hills i/d (αν βρεις).

Επειδή δε θα βρει τέτοιες κονσέρβες, κοτόπουλο βρασμένο με ρύζι και καρότο, πολύ καλά λιωμένο και τάισμα μόνο με αυτό. Αν συνεχίσει τη διάροια, σιρόπι immodium για μωρά από το φαρμακείο, μέσα στο νερό του ή στο φαγητό του.
Αν συνεχίσει η διάροια και με το σιρόπι, σίγουρα ετοιμάσου να πας στον κτηνίατρο στην άλλη άκρη του νησιού...

Είναι το πρώτο μου τόπικ στο φόρουμ.
Έψαξα παρόμοια θέματα αλλά δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο και ζητώ την πολύτιμη βοήθειά σας.
Έχω 7 υπέροχα γατιά.
2 από αυτά τα έχω στο σπίτι, μια σιάμ με τον γιό της (αυτός στο αβατάρ μου).
Ο γάτος από χτες το βράδυ έχει όλο διάρροια. Δεν είναι εντελώς κακόκεφος αλλά άλλο είναι που με απασχολεί..
Σήμερα το πρωί που ξύπνησα να πάω στη δουλειά όλο το σπίτι ήταν γεμάτο ακαθαρσίες του (διάρροια πάντα..).
Μέχρι και τσίσα του είχαν φύγει.
Γιατί δεν πήγαινε στην άμμο; Μήπως επειδή δεν κρατιώταν?
Μπορώ να κάνω κάτι; Να πάρω κάποιο φάρμακο απο το φαρμακείο;
Εδώ δεν έχουμε ιατρείο για ζώα:(
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Δώσε περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση του γάτου. Τι ηλικία έχει; Είναι εμβολιασμένος;;; Τι τρώει;; Έχει πρόσβαση σε σκουπίδια κλπ.;; Βγαίνει έξω;; Τα κόπρανα περιέχουν αίμα;; Εμέτους έκανε;; Η όρεξή του πως είναι;;

Μπορεί να είναι κάτι απλό όπως μια οξεία γαστρεντερίτιδα από χαλασμένη τροφή αλλά μπορεί να είναι κάτι πολύ σοβαρότερο. Αν η διάρροια συνεχίζεται, κάνει και εμέτους και η όρεξη και η διάθεσή του δεν είναι καλές, θα πρέπει να τον δει οπωσδήποτε κτηνίατρος

Προς το παρόν, αν τρώει δώσε του κοτόπουλο βραστό, χωρίς πέτσες και κόκαλα και ρύζι. Μη δώσεις φάρμακα αν δεν ξέρεις τι έχει το ζώο.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
Σύλλογοι
0251-43580, 0253-71767
Μυτιλήνη

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
Σύλλογοι
0271-42480
Χίος
ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ - ΚΩΣ
Σύλλογοι
0242-22816
Κως
ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΛΕΡΟΥ
Σύλλογοι
0247-24927
Τάρα
ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΠΑΤΜΟΥ
Σύλλογοι
0247-31634
Κάμπος

Δοκιμασε μηπως βρεις κανενα καλό κτηνιατρο σε αυτα τα τηλ εστω απο μακρυα να του περιγραψεις και δες και με τη μελ πιο πανω που ειναι πολυ καλη.

Το θεμα ειναι οτι δεν γινεται να εχεις εφτα γατες σε νησι χωρις κτηνιατρο διχως να εχεις βασικες κτηνιατρικες γνωσεις αν θελεις να συνεχισεις να τις φροντιζεις η συμβουλη μου ειναι να πιασεις εναν κτηνιατρο που σου φαινεται καλος και να σου μαθει τα βασικα εμβολια τις κυριοτερες ασθενειες τι να προσεχεις να σου δωσει εκ των προτερων κι ολα τα φαρμακα που θα χρειαστεις και μετα αν δεν εχει κτηνιατρο το νησι η δεν ειναι σοι να συνεργαζεστε τηλεφωνικα εστω η να κανονιζετε να ερχεται στανταρ μια φορα δυο το χρονο και να τα ξερει τα ζωα.

Αν τα χρηματα ειναι το προβλημα:

Τι θα λεγες να προσφερεις ενα σαβατοκυριακο διακοπες σε εναν κτηνιατρο με ανταλλαγμα γνωσεις εμβολια και εξετασεις??

Στην Κω παντως ειναι πολυ καλος ο κτηνιατρος του συλλογου ο κυριος Χατζηνικολαου

να διορθωσω ο κωδικος για Κω τουλαχιστον ειναι 22420

Δώσε περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση του γάτου. Τι ηλικία έχει; Είναι εμβολιασμένος;;; Τι τρώει;; Έχει πρόσβαση σε σκουπίδια κλπ.;; Βγαίνει έξω;; Τα κόπρανα περιέχουν αίμα;; Εμέτους έκανε;; Η όρεξή του πως είναι;;

.
Ο γάτος μου είναι ενάμισι χρονών. Δεν είναι εμβολιασμένος. Τον ταίζω εγώ και ο πεθερός μου συνήθως κονσέρβες, ξηρά τροφή ή ό,τι περισσέψει από το τραπέζι (πχ κοτόπουλο, μπριζόλα εννοείται ΠΟΤΕ κόκαλα).
Έξω βγαίνει αλλά αποκλειστικά στο χώρο έξω του σπιτιού (έκτασης 1στρέμματος). Πρόσβαση σε σκουπίδια δεν έχει σε καμία περίπτωση. Τις περισσότερες ώρες του αρέσει να κάθετε σπίτι.
Τα κόπρανα δεν περιέχουν αίμα, ούτε έκανε εμετό.
Η ορεξή του είναι μέτρια πχ το πρωί σήμερα δεν έφαγε καθόλου (ρυζάκι με κοτόπουλο) ενώ τώρα που γύρισα από τη δουλειά έφαγε. (προφανώς πείνασε..)
Πάντως σήμερα τον βλέπω πιο ευδιάθετο.
Θα εφαρμόσω τις συμβουλές που προτείνεται. Εξάλλου αγαπώ τα ζωάκια μου και προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο γι αυτά, όσο τα οικονομικά μου το επιτρέπουν.
Θα σας ενημερώσω αργότερα για την κατάσταση του. (τώρα που γράφω έχει έρθει αγκαλιά μου και θέλει αγαπούλες:happy: )
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ!!!:)

καλή επιτυχία με το μωρό σου:)

Tελικά ο κουρσάρος (ο γάτος μου), είναι πολύ καλύτερα σήμερα. Έχει περισσότερη όρεξη για παιχνίδι και φαγητό και δεν έχει διάρροια τόσο έντονη.
Του δίνω κοτόπουλο με ρύζι και ξηρή τροφή.:)

Εμάς αυτό μας βοήθησε. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.:)

Τέλος καλό όλα καλά!
Ο Κουρσάρος έγινε περδίκι. :)
Έχει επανέλθει, παίζει σαν τρελό, τρώει, έχει όρεξη, ο παλιός καλός εαυτός του επέστρεψε
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας!

Καλά ταξίδια στο Κουρσάρο:rolleyes:

αυτα ειναι πολυ καλα νεα:up: !!

Μπραβο! Να ειναι πάντα καλα :up:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back