souza
Νεοφερμένο μέλος
Είναι το πρώτο μου τόπικ στο φόρουμ.
Έψαξα παρόμοια θέματα αλλά δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο και ζητώ την πολύτιμη βοήθειά σας.
Έχω 7 υπέροχα γατιά.
2 από αυτά τα έχω στο σπίτι, μια σιάμ με τον γιό της (αυτός στο αβατάρ μου).
Ο γάτος από χτες το βράδυ έχει όλο διάρροια. Δεν είναι εντελώς κακόκεφος αλλά άλλο είναι που με απασχολεί..
Σήμερα το πρωί που ξύπνησα να πάω στη δουλειά όλο το σπίτι ήταν γεμάτο ακαθαρσίες του (διάρροια πάντα..).
Μέχρι και τσίσα του είχαν φύγει.
Γιατί δεν πήγαινε στην άμμο; Μήπως επειδή δεν κρατιώταν?
Μπορώ να κάνω κάτι; Να πάρω κάποιο φάρμακο απο το φαρμακείο;
Εδώ δεν έχουμε ιατρείο για ζώα
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
souza
Νεοφερμένο μέλος
Ιδιώτες δεν υπάρχουν, μόνο 2 στην άλλη άκρη του νησιού απ ότι ξέρω.
Τρώει αλλά όχι με πολύ όρεξη, του μπερδεύω λίγο κονσέρβα με ρυζάκι. Κροκέτες του έχω επίσης.
Παρατήρησα πίνει αρκετό νερό, προφανώς λόγω αφυδάτωσης από τη διάρροια.
Τον γάτο δεν τον έχω αποκλειστικά στο σπίτι, έχουμε μεγάλο κήπο, οπότε δεν μπορώ να ελέγχω αποκλειστικά τι τρώει.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις άμεσες απαντήσεις!
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Mika
Δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
memy
Νεοφερμένο μέλος
Αν συνεχίσει η διάροια και με το σιρόπι, σίγουρα ετοιμάσου να πας στον κτηνίατρο στην άλλη άκρη του νησιού...
mel1
Δρ Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς
Είναι το πρώτο μου τόπικ στο φόρουμ.
Έψαξα παρόμοια θέματα αλλά δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο και ζητώ την πολύτιμη βοήθειά σας.
Έχω 7 υπέροχα γατιά.
2 από αυτά τα έχω στο σπίτι, μια σιάμ με τον γιό της (αυτός στο αβατάρ μου).
Ο γάτος από χτες το βράδυ έχει όλο διάρροια. Δεν είναι εντελώς κακόκεφος αλλά άλλο είναι που με απασχολεί..
Σήμερα το πρωί που ξύπνησα να πάω στη δουλειά όλο το σπίτι ήταν γεμάτο ακαθαρσίες του (διάρροια πάντα..).
Μέχρι και τσίσα του είχαν φύγει.
Γιατί δεν πήγαινε στην άμμο; Μήπως επειδή δεν κρατιώταν?
Μπορώ να κάνω κάτι; Να πάρω κάποιο φάρμακο απο το φαρμακείο;
Εδώ δεν έχουμε ιατρείο για ζώα![]()
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
Δώσε περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση του γάτου. Τι ηλικία έχει; Είναι εμβολιασμένος;;; Τι τρώει;; Έχει πρόσβαση σε σκουπίδια κλπ.;; Βγαίνει έξω;; Τα κόπρανα περιέχουν αίμα;; Εμέτους έκανε;; Η όρεξή του πως είναι;;
Μπορεί να είναι κάτι απλό όπως μια οξεία γαστρεντερίτιδα από χαλασμένη τροφή αλλά μπορεί να είναι κάτι πολύ σοβαρότερο. Αν η διάρροια συνεχίζεται, κάνει και εμέτους και η όρεξη και η διάθεσή του δεν είναι καλές, θα πρέπει να τον δει οπωσδήποτε κτηνίατρος
Προς το παρόν, αν τρώει δώσε του κοτόπουλο βραστό, χωρίς πέτσες και κόκαλα και ρύζι. Μη δώσεις φάρμακα αν δεν ξέρεις τι έχει το ζώο.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Σύλλογοι
0251-43580, 0253-71767
Μυτιλήνη
ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
Σύλλογοι
0271-42480
Χίος
ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ - ΚΩΣ
Σύλλογοι
0242-22816
Κως
ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΛΕΡΟΥ
Σύλλογοι
0247-24927
Τάρα
ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΠΑΤΜΟΥ
Σύλλογοι
0247-31634
Κάμπος
Δοκιμασε μηπως βρεις κανενα καλό κτηνιατρο σε αυτα τα τηλ εστω απο μακρυα να του περιγραψεις και δες και με τη μελ πιο πανω που ειναι πολυ καλη.
Το θεμα ειναι οτι δεν γινεται να εχεις εφτα γατες σε νησι χωρις κτηνιατρο διχως να εχεις βασικες κτηνιατρικες γνωσεις αν θελεις να συνεχισεις να τις φροντιζεις η συμβουλη μου ειναι να πιασεις εναν κτηνιατρο που σου φαινεται καλος και να σου μαθει τα βασικα εμβολια τις κυριοτερες ασθενειες τι να προσεχεις να σου δωσει εκ των προτερων κι ολα τα φαρμακα που θα χρειαστεις και μετα αν δεν εχει κτηνιατρο το νησι η δεν ειναι σοι να συνεργαζεστε τηλεφωνικα εστω η να κανονιζετε να ερχεται στανταρ μια φορα δυο το χρονο και να τα ξερει τα ζωα.
Αν τα χρηματα ειναι το προβλημα:
Τι θα λεγες να προσφερεις ενα σαβατοκυριακο διακοπες σε εναν κτηνιατρο με ανταλλαγμα γνωσεις εμβολια και εξετασεις??
Mika
Δραστήριο μέλος
να διορθωσω ο κωδικος για Κω τουλαχιστον ειναι 22420
souza
Νεοφερμένο μέλος
Ο γάτος μου είναι ενάμισι χρονών. Δεν είναι εμβολιασμένος. Τον ταίζω εγώ και ο πεθερός μου συνήθως κονσέρβες, ξηρά τροφή ή ό,τι περισσέψει από το τραπέζι (πχ κοτόπουλο, μπριζόλα εννοείται ΠΟΤΕ κόκαλα).Δώσε περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση του γάτου. Τι ηλικία έχει; Είναι εμβολιασμένος;;; Τι τρώει;; Έχει πρόσβαση σε σκουπίδια κλπ.;; Βγαίνει έξω;; Τα κόπρανα περιέχουν αίμα;; Εμέτους έκανε;; Η όρεξή του πως είναι;;
.
Έξω βγαίνει αλλά αποκλειστικά στο χώρο έξω του σπιτιού (έκτασης 1στρέμματος). Πρόσβαση σε σκουπίδια δεν έχει σε καμία περίπτωση. Τις περισσότερες ώρες του αρέσει να κάθετε σπίτι.
Τα κόπρανα δεν περιέχουν αίμα, ούτε έκανε εμετό.
Η ορεξή του είναι μέτρια πχ το πρωί σήμερα δεν έφαγε καθόλου (ρυζάκι με κοτόπουλο) ενώ τώρα που γύρισα από τη δουλειά έφαγε. (προφανώς πείνασε..)
Πάντως σήμερα τον βλέπω πιο ευδιάθετο.
Θα εφαρμόσω τις συμβουλές που προτείνεται. Εξάλλου αγαπώ τα ζωάκια μου και προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο γι αυτά, όσο τα οικονομικά μου το επιτρέπουν.
Θα σας ενημερώσω αργότερα για την κατάσταση του. (τώρα που γράφω έχει έρθει αγκαλιά μου και θέλει αγαπούλες
)Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ!!!

giannisvitara
Εκκολαπτόμενο μέλος

souza
Νεοφερμένο μέλος
Του δίνω κοτόπουλο με ρύζι και ξηρή τροφή.

souza
Νεοφερμένο μέλος
Ο Κουρσάρος έγινε περδίκι.
Έχει επανέλθει, παίζει σαν τρελό, τρώει, έχει όρεξη, ο παλιός καλός εαυτός του επέστρεψε
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας!

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool