Σχετικά με τους νόμους περί κατοικιδίων..

kostasktl

Νεοφερμένο μέλος

Ο kostasktl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Γειά σας και πάλι. Επιτέλους απέκτησα εδώ και 3 ημέρες δύο πανέμορφα, αξιολάτρευτα γατάκια. Τα πάμε τέλεια και έχω ξετρελαθεί μαζί τους:up:. Η κυρία που της ανήκει το διαμέρισμα, δεν έχει πρόβλημα, αλλά το καταστατικό της οικοδομής λέει ότι απαγορεύονται τα ζώα:mad:. Εγώ ξέρω ότι ο νόμος επιτρέπει σε διαμέρισμα μέχρι δύο μικρόσωμα ζωάκια. Ακόμη βέβαια, οι ένοικοι της οικοδομής δεν το έχουν καταλάβει,αν μου πουν όμως ότι δεν γίνεται? Εγώ δεν θέλω να τα δώσω, θέλω να τα κρατήσω. Τί μπορώ να κάνω? Εχετε να μου προτείνετε κάτι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΕΙΣΑΙ ΟΚ με 2 γατάκια(οχι παραπανω)
εισαι καλυμένος και δεν σε κουναει τίποτα... ΜΙΣΟ να βρω και τον νομο...;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΕΔΩ

Τωρα θα σου πρότεινα να είσαι χαμηλών τόνων... έτσι και αλλιώς δεν τα πας βόλτα όπως τα σκυλιά κάθε μέρα...

Εγω έχω γάτα από τον Σεπτέμβριο και αμφιβάλω αν η διπλανή μου έχει καταλάβει τίποτα....:P

Θα την βγάζεις μόνο όταν την πας στον Κτηνίατρο για εμβόλια ...

Αν είναι για το μπαλκόνι θα σου έλεγα ιδαίτερη προσοχή όχι τίποτα αλλο μην πεσουνε....:hmm:

Αχ, ευχαριστώ πολύ για το νόμο. Οπότε και πρόβλημα να έχουν δεν μπορούν να κάνουν και πολλά, και τα καημενούλια μου, επειδή είναι δύο, δεν κάνουν καθόλου φασαρία,παίζουν μεταξύ τους και δεν γκρινιάζουν πολύ

Φρόντισε να μην έχουν όως πρόβλημα, όσο εξαρτάται από σένα, ειδικά αν ξυνίσουν τα μούτρα τους, ούτε στο μπαλκόνι να μην τα αφήνεις χωρίς επίβλεψη. Όταν οι άνθρωποι είναι κακοί, μπορούν να γίνουν ΠΟΛΥ κακοί. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να σου τα δηλητηριάσουν ακόμα και στο δικό σου μπαλκόνι. Σου τα λέω αυτά όχι για να σε τρομάξω αλλά για να έχεις το νου σου.

Όλα θα πάνε καλά και να χαίρεσαι τα γατουλάκια σου.:)

Γενικώς δεν τα αφήνω και πολύ στο μπαλκόνι, μόνο αν είμαι εγώ, γιατί είναι ακόμη μικρά και φοβάμαι μην πέσουν, δεν είμαι ψηλά είμαι στον 1ο όροφο, αλλά δεν το ριψοκινδυνεύω. Και να μεγαλώσουν πάλι δεν θα τα αφήνω πολύ πολύ, γιατι θα υπάρχει κίνδυνος να μου φύγουν

Νομίζω ότι το χειρίζεσαι πολύ καλά και το θέμα των γειτόνων και το θέμα του μπαλκονιού. Μακάρι όλοι οι νέοι γατογονείς να ήταν τόσο υπεύθυνοι και συνειδητοποιημένοι...Οτι αλλο χρειαστείς εδώ ειμαστε. Καλως όρισες στην παρέα μας.:)

Ευχαριστώ πολύ..:)

Καλωσήρθατε, Κώστα και γατόνια!! :hello:

και εμενα με απασχολει οχι για το τωρινο μου σπιτι αλλα για μελλοντικο αν χρειασθει.

υπερτερει το καταστατικο της πολυκατοικιας απο την αποφαση που ισχυει στη νομοθεσια ???

υπ οψιν, οταν νοικιασα σε ενα αξιαγαπητο ανδρογυνο με 2 σκυλους και 2 γατους το ιδιοκτητο μου διαμερισμα, προσπαθησαν να κανουν φασαρια οι διπλανοι οτι βασει καταστατικου απαγορευονται τα ζωα (ουδεποτε ειδα γραπτο καταστατικο) και φυσικα παρενεβην λεγοντας οτι δικο μου το σπιτι και βασει νομου δικαιουμαι να εχω δυο κατοικιδια μεσα. Εφ οσον το νοικιαζω μεταφερω στον νοικαρη το συγκεκριμενο δικαιωμα.

οι διπλανοι το καναν "τουμπεκί" και ολα καλα.

Χμ... Υπαρχει καποιος δικηγορος στο σαιτ να μας διαφωτισει?? Το συγκεκριμενο με "καιει" και εμενα γιατι θα θελα να μετακομισω...

φιλικα
κατερινα - φρουφρου - ρωμαιος

Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα κι εγώ και σχετικά πρόσφατα και συμβουλεύτικα δικηγόρο. Εφόσον ο νόμος του κράτους το επιτρέπει κανένα καταστατικό δεν είναι υπεράνο του νόμου . Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας είναι μέσο του διαχειριστή να ζητήσουνε την απομάκρινση των ζώων λόγο έντονης φασαρίας. Αλλά αυτό πάει δικαστικός, πρέπει να αποδείξουν ότι ισχύει και όποτε βγει η απόφαση (κανα 2 χρόνια μας είπε) μπορούν να έχουν τα σκυλιά τους στο σπίτι.
Τώρα αν το συμβόλαιο που υπογράφεις όταν νοικιάζεις σου έχουν και όρο να μην πάρεις κατοικίδιο τότε τα πράγματα λίγο μπλέκοντε:/:

Kαλως ηρθες στην παρεα και να χαιρεσε τα γατακια σου...Αντε βαλε και καμια φωτο να τα καμαρωσουμε και εμεις:up:

Μπορώ να έχω γάτα στο διαμέρισμα μου;;

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με τους νομους που απαγορευουν/επιτρεπουν να υπαρχουν ζωα (γατα/σκυλος κ.α) στο διαμερισμα μιας πολυκατοικιας.
Με αφορμη την αποκτηση της Σοφης διαβασαμε το καταστατικο της οικοδομης και λεει οτι απαγορευεται να εχουμε ζωα μεσα στο διαμερισμα (γατα/σκυλο). Αυτο δεν σας κρυβω οτι λιγο με ανησυχει..:/: Υπαρχει καποιος νομος που να τα επιτρεπει;; Και αν ναι που μπορω να τον βρω;;;
Ευχαριστω και περιμενω τις απαντησεις σας!:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου Κατερινα μου.Λοιπον,ο νομος ειναι εδω.Αρθρο 8.
Εκτος των αλλων λεει και αυτο:
Δεν μπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου. Με τον ίδιο κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο (2) ζώα ανά διαμέρισμα.
Να ξερεις οτι ο νομος ειναι παντα ισχυροτερος απο οποιονδηποτε κανονισμο πολυκατοικιας.
Αυτο που θα πρεπει να προσεξεις ειναι,στο συμφωνητικο να μην γραφεται κατι τετοιο.Γιατι εκει,δεν ειμαι σιγουρη τι ισχυει.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!!!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back