Σχετικά με το χτένισμα και το τρίχωμα της γατούλας

Digital Dazzle

Νεοφερμένο μέλος

Η Digital Dazzle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Προσφατα πηρα μια γατουλα Αγκιρας.Εφοσον το τριχωμα της ειναι μακρυ χρειαζεται χτενισμα.Λογικα,θελει ειδικο βουρτσακι/χτενακι.Θα μπορουσατε να με συμβουλεψετε σχετικα μ'αυτο?Π.χ. αν θα μπορουσατε να μου δειξετε μια εικονα για να παρω μια ιδεα ετσι ωστε οταν παω να αγορασω να μην μου δωσουν κανενα το οποιο δε θα κανει δουλεια...( :redface: ) Επιπλεον θα ηθελα να μαθω αν χρειαζεται κατι αλλο για την περιποιηση του τριχωματος της.Η γατουλα δε προκειται να γβαινει εξω οποτε θεωρω πολυ δυσκολο να λερωθει παρολα αυτα εχω ακουσει πως κυκλοφορουν ειδικα ταλκ για το καθαρισμα του,αληθευει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Digital Dazzle:
Προσφατα πηρα μια γατουλα Αγκιρας.Εφοσον το τριχωμα της ειναι μακρυ χρειαζεται χτενισμα.Λογικα,θελει ειδικο βουρτσακι/χτενακι.Θα μπορουσατε να με συμβουλεψετε σχετικα μ'αυτο?Π.χ. αν θα μπορουσατε να μου δειξετε μια εικονα για να παρω μια ιδεα ετσι ωστε οταν παω να αγορασω να μην μου δωσουν κανενα το οποιο δε θα κανει δουλεια...( :redface: ) Επιπλεον θα ηθελα να μαθω αν χρειαζεται κατι αλλο για την περιποιηση του τριχωματος της.Η γατουλα δε προκειται να γβαινει εξω οποτε θεωρω πολυ δυσκολο να λερωθει παρολα αυτα εχω ακουσει πως κυκλοφορουν ειδικα ταλκ για το καθαρισμα του,αληθευει?
εχω βρει κατι στο βαζω μεσα να το δεις αλλα ειναι για μπανιο εγω χτενα χρεισημοποιω το γαντι οι δικοι μου δεν εχουν τριχωμα οποτε ειμαι τυχερη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σ'ευχαριστω ladycat. ^^ Ναι,εισαι πολυ τυχερη που τα δικα σου γατακια δεν εχουν τοσο μακρυ τριχωμα! ο.ο ^_^

Εγω την κλασικη βουρτσα-χτενα ξερω και χρησιμοποιω,απλα να ειναι καλης ποιοτητας προσεξε.

εγω εχω αυτες που πουλανε τα πετ σοπ αλλα εχω δει τα ιδια και στον κτηνιατρο.απλα δεν ξερω μηπως ποναει η γατα . βεβαια, ο κτηνιατρος μου το εβαλε στο χερι και δεν πονουσε αλλα δεν ξερω,,,μηπως η γατες γενικα εχουν πιο λεπτο δερμα...:confused::confused::confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βούρτσισμα γάτας, γίνεται;

Συνιθίζεται να χτενίζουμε τις γάτες μας; Τι χτένα μου προτείνεται αν ναι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oχι μονο συνηθιζεται, αλλα επιβαλεται κιολας. Ειδικα αν εχεις μακρυτριχη γατουλα, ή κοντοτριχη που μαδαει πολυ.
Με το βουρτισμα βοηθας στο να απομακρυνονται οι τριχες που ειδαλλως η γατα θα καταπινε οταν καθαριζεται, που συνεπαγεται τριχομπαλες και εμετους.
Στα pet shop υπαρχουν διαφορων ειδων χτενες, αν ρωτησεις θα σου πουνε. Μοιαζουν οδυνηρες, ετσι οπως ειναι μεταλικες, αλλα για τις γατες (αν συνηθισουν σε αυτο απο μικρες, ή αν γενικα ειναι δεκτικοι χαρακτηρες) ειναι ευχαριστη διαδικασια. Υπαρχει και το γαντι, το οποιο εμενα προσωπικα δεν με εξυπηρετησε καθολου.
Για πολυ δυσκολες καταστασεις οπου δεν εχεις να κανεις με γατια αλλα με φλοκατες (οι γνωστες σε ολους μας, φλο-γατες) υπαρχουν μηχανηματα οπως αυτο https://www.furminator.com/

Η βουρτσα που θα επιλεξετε ειναι αναλογη του τριχωματος της γατας σας.Τι γατουλα εχετε;

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;480606:
Oχι μονο συνηθιζεται, αλλα επιβαλεται κιολας. Ειδικα αν εχεις μακρυτριχη γατουλα, ή κοντοτριχη που μαδαει πολυ.
Με το βουρτισμα βοηθας στο να απομακρυνονται οι τριχες που ειδαλλως η γατα θα καταπινε οταν καθαριζεται, που συνεπαγεται τριχομπαλες και εμετους.
Στα pet shop υπαρχουν διαφορων ειδων χτενες, αν ρωτησεις θα σου πουνε. Μοιαζουν οδυνηρες, ετσι οπως ειναι μεταλικες, αλλα για τις γατες (αν συνηθισουν σε αυτο απο μικρες, ή αν γενικα ειναι δεκτικοι χαρακτηρες) ειναι ευχαριστη διαδικασια. Υπαρχει και το γαντι, το οποιο εμενα προσωπικα δεν με εξυπηρετησε καθολου.
Για πολυ δυσκολες καταστασεις οπου δεν εχεις να κανεις με γατια αλλα με φλοκατες (οι γνωστες σε ολους μας, φλο-γατες) υπαρχουν μηχανηματα οπως αυτο https://www.furminator.com/

λίγο άσχετο, αλλά μιας και έτυχε να το δω ρωτώ... το μηχάνημα αυτό που δείχνει και στο βιντεάκι με τον σκύλο, κάνει και κούρεμα?????έχω έναν σκύλο όπου τα μαλιά του μπερδεύονται πολύ ακόμη κι αν χτενίζω κάθε μέρα 2-3 φορές...(είναι κόκερ με πολύ μακτύ τρίχωμα!)

γενικά τις γάτες πρέπει να τις χτενίζουμε είτε είναι κοντότριχες, είτε μακρύτριχες. έτσι απομακρύνουμε νεκρά κύταρα και εξωτερικά παράσυτα από το δέρμα τους, με αποτελεσμα να τις ανακουφίζουμε...και αποφεύγουμε να δημιουργηθούν τριχώμπαλες στο στομάχι τους...(αν λέω κάτι λάθος διορθώστε!)

το μηχάνημα αυτό που δείχνει και στο βιντεάκι με τον σκύλο, κάνει και κούρεμα?
Το Furminator δεν είναι μηχάνημα, είναι μια απλή μεταλλική βούρτσα, απλά έχει λίγο διαφορετικά δοντάκια από τις συνηθισμένες. Όχι, δεν κουρεύει (ούτε ξυρίζει), απλώς αφαιρεί τις νεκρές τρίχες. Αυτά τουλάχιστον ισχύουν για την αυθεντική εκδοχή του furminator, γιατί κυκλοφορούν και πολλές απομιμήσεις. Εκτενής συζήτηση έχει γίνει εδώ.

Επισης για επιλογη της καταλληλης βουρτσας μπορεις να ριξεις μια ματια εδω και εδω.

απο οτι εχω παρατηρησει σχετικα με το furminator ειναι οτι δεν ειναι τοσο λειο οσο οι απομιμησεις. Ισως να ερεθιζει πιο ευκολα το δερμα της γατας αν την χτενιζεις επανειλλημενα στο ιδιο σημειο με πιεση. Εχω furminator και 2 απομιμησεις και εχω διαπιστωσει οτι την μια απομιμηση και το furminator τα σιχαινεται ο γατος μου. Με την αλλη δεν αντιδρα τοσο εντονα :hmm: Να τονισω οτι και οι 2 απομιμησεις κανουν ακριβως την ιδια δουλεια με το furminator.
Νομιζω επισης πως επιβαλλεται να εχεις και μια slicker βουρτσα. Και μια βουρτσα με φυσικη τριχα ειναι εξισου καλη. Οι κλασσικες βουρτσες μαλλον δεν ειναι τοσο καλες αν η γατα ειναι κοντοτριχη :hmm:

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, έχω δει ότι έχετε μερικοί φωτογραφίες όπου η γάτα σας φοράει κάτι σαν λουρί. Εγω ξέρω ότι η γάτα δεν ανέχεται με τίποτα λούρι, τι συμβαίνει:/:

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, έχω δει ότι έχετε μερικοί φωτογραφίες όπου η γάτα σας φοράει κάτι σαν λουρί. Εγω ξέρω ότι η γάτα δεν ανέχεται με τίποτα λούρι, τι συμβαίνει:/:

νομιζεις :P Μια χαρα τα ανεχονται οι περισσοτερες γατες. Εγω τον βγαζω και βολτα εξω! Δεν περπαταει και σαν σκυλος, αλλα παιρνει τον καθαρο αερα του ετσι :)

Υπαρχουν διαφορες Βουρτσες που μπορεις να χρησιμοποιησεις ...
1. Η βουρτσα με δυο πλευρες , η μια ειναι με τριχα και η αλλη με δοντακια που στην ακρη εχουν μπιλιτσες
2. Η βουρτσα που εχει σκετα δοντακια και μπορει να εχει και στην αλλη μερια τριχα .
Σε γενικες γραμμες αυτες ειναι οι βουρτσες που κυκλοφορουν .
Να μην ξεχνας παντα οταν βουρτσιζουμε ενα ζωακι ειτε γατουλα ειναι ειτε σκυλακι με την σκληρη μερια {τα δοντακια} χτενιζουμε αναποδα την τριχα και απο την μερια της τριχας βουρτσιζουμε παραλληλα και αυτο για να φτανουμε εως το βαθος και οχι πανω - πανω και μετα να φουντωνει το μαλλακι με την τριχα.

εγω γιατι ξερω οτι δεν πρεπει να χτενιζουμε αντιθετα με την φορα της τριχας; :hmm:

Χτενες και βουρτσες υπαρχουν πολλες. Μερικες που πρεπει οπωσδηποτε να εχεις ειναι αυτες:

7699.jpg
mikki_universal_cat_slicker_brush.jpg
508181.jpg

την διπλη βουρτσα δεν την συνιστω γιατι δεν απομακρυνει πολλες τριχες. Ειδικα η πλευρα που εχει δοντακια με μπιλιτσες πανω ειναι εντελως αχρηστη. Η πιο σημαντικη ειναι απλη χτενα (η πρωτη φωτο παραπανω).

Αν ψαχνεις για κατι που απομακρυνει πολλες τριχες, τοτε παρε το furminator, shed ender, furbuster, etc

furminator:
furminator.jpg

furbuster:
23162505.jpg

προσωπικα προτιμω το furbuster γιατι το δεχεται πιο ευκολα ο γατος μου, ειναι λιγοτερο "κοφτερο" και επισης μπορεις να αλλαζεις την χτενα και να βαζεις διαφορετικα μεγεθη. Εμενα πιο πολυ με βολεψε αυτο απο το furminator.

εγω γιατι ξερω οτι δεν πρεπει να χτενιζουμε αντιθετα με την φορα της τριχας; :hmm:

Χτενες και βουρτσες υπαρχουν πολλες. Μερικες που πρεπει οπωσδηποτε να εχεις ειναι αυτες:

7699.jpg
mikki_universal_cat_slicker_brush.jpg
508181.jpg

την διπλη βουρτσα δεν την συνιστω γιατι δεν απομακρυνει πολλες τριχες. Ειδικα η πλευρα που εχει δοντακια με μπιλιτσες πανω ειναι εντελως αχρηστη. Η πιο σημαντικη ειναι απλη χτενα (η πρωτη φωτο παραπανω).

Αν ψαχνεις για κατι που απομακρυνει πολλες τριχες, τοτε παρε το furminator, shed ender, furbuster, etc

furminator:
furminator.jpg

furbuster:
23162505.jpg

προσωπικα προτιμω το furbuster γιατι το δεχεται πιο ευκολα ο γατος μου, ειναι λιγοτερο "κοφτερο" και επισης μπορεις να αλλαζεις την χτενα και να βαζεις διαφορετικα μεγεθη. Εμενα πιο πολυ με βολεψε αυτο απο το furminator.

Καλησπερα !!!
Συμφωνω με ολες τις βουρτσες που εχεις επιλεξει ... οπως ειναι αυτες υπαρχουν και διπλες ιδιες .
Χτενιζουμε παντα αναποδα τα ζωακια μας για να φτανουμε στην ριζα και να ξεμπλεκουμε καλα το τριχωμα και να αφαιρουνται οι νεκρες τριχες ... δεν λεμε να το κανεις με δυναμη και να το πληγωσεις . Αυτο δεν το κανεις με τη furbuster .
Οταν ειναι κοντοτριχες ειναι καλο να χρησιμοποιεις βουρτσα με μπιλιτσες στην ακρη γιατι με την αλλη υπαρχει περιπτωση να πληγωσεις το ζωακι σου , αντιθετα οταν ειναι μακρυτριχες πρεπει να χρησιμοποιεις την αλλη . Να το δοκιμασεις και θα δεις μεγαλη διαφορα .
Φιλακια Μαιρη

Καλησπερα !!!
Συμφωνω με ολες τις βουρτσες που εχεις επιλεξει ... οπως ειναι αυτες υπαρχουν και διπλες ιδιες .
Χτενιζουμε παντα αναποδα τα ζωακια μας για να φτανουμε στην ριζα και να ξεμπλεκουμε καλα το τριχωμα και να αφαιρουνται οι νεκρες τριχες ... δεν λεμε να το κανεις με δυναμη και να το πληγωσεις . Αυτο δεν το κανεις με τη furbuster .
Οταν ειναι κοντοτριχες ειναι καλο να χρησιμοποιεις βουρτσα με μπιλιτσες στην ακρη γιατι με την αλλη υπαρχει περιπτωση να πληγωσεις το ζωακι σου , αντιθετα οταν ειναι μακρυτριχες πρεπει να χρησιμοποιεις την αλλη . Να το δοκιμασεις και θα δεις μεγαλη διαφορα .
Φιλακια Μαιρη

εγω ηξερα οτι χτενιζουμε στην φορα του τριχωματος και βουρτσιζουμε αντιθετα (και μετα κανονικα) :hmm: Μαλλον και εσυ εννοεις βουρτσισμα :D
Αυτες οι βουρτσες χωρις τις μπιλιτσες μιμουνται την γλωσσα της γατας και αν την βουρτσιζεις σωστα δεν υπαρχει περιπτωση να πληγωθει η γατα. Αλλωστε τα συρματακια ειναι τοσο λεπτα και ευλιγιστα που δεν υπαρχει περιπτωση να την τραυματισεις. Εχω χρησιμοποιησει την βουρτσα με τις μπιλιτσες στις ακρες στον ημιμακρυτριχο γατο μου και αφαιρεσε ελαχιστες τριχες. Το σημαντικοτερο για μενα ειναι να απομακρυνει πολλες τριχες για να μη βγαζει αργοτερα τριχομπαλες :hmm:

εγω ηξερα οτι χτενιζουμε στην φορα του τριχωματος και βουρτσιζουμε αντιθετα (και μετα κανονικα) :hmm: Μαλλον και εσυ εννοεις βουρτσισμα :D
Σωστα !!!
Αυτες οι βουρτσες χωρις τις μπιλιτσες μιμουνται την γλωσσα της γατας και αν την βουρτσιζεις σωστα δεν υπαρχει περιπτωση να πληγωθει η γατα. Αλλωστε τα συρματακια ειναι τοσο λεπτα και ευλιγιστα που δεν υπαρχει περιπτωση να την τραυματισεις. Εχω χρησιμοποιησει την βουρτσα με τις μπιλιτσες στις ακρες στον ημιμακρυτριχο γατο μου και αφαιρεσε ελαχιστες τριχες. Το σημαντικοτερο για μενα ειναι να απομακρυνει πολλες τριχες για να μη βγαζει αργοτερα τριχομπαλες :hmm:[/quote

Βουρτσιζουμε πρωτα αντιθετα με την οποιαδηποτε σκληρη βουρτσα και μετα με την τριχινη κανονικα .
Η βουρτσα με τα συρματακια αν δεν την χρησιμοποιησεις σωστα υπαρχει περιπτωση να τραυματισει το ζωακι ,ειδικα αν ειναι κοντοτριχο.
Εαν δοκιμασεις αυτο που σου λεω θα δεις μεγαλη διαφορα , βγαινουν πολλες τριχες . ναι εχεις δικιο για τις βουρτσες με τα μπαλακια αλλα μην ξεχνας οτι στο σαιτ υπαρχουν και καινουργιοι οι οποιοι μπορει να κανουν κατι αγαρμπα .

Φιλακια Μαιρη

Κόμποι στο τρίχωμα

Εδώ και λίγο καιρό ο θηλυκός, περσικός σίφουνας που έχω άρχισε να κάνει κόμπους στο τρίχωμα παρά το εντατικό χτένισμα και το κακό είναι ότι προχωράει ακάθεκτο! Όσο πάει και χειροτερεύει και δεν ξέρω τι να κάνω, βασικά ξέρω αλλά μήπως γνωρίζει κανείς κάποια άλλη λύση εκτός από το κούρεμά?? Αν κουρευτεί μήπως πέσει σε κατάθλιψη όπως λένε κάποιοι?:hmm::hmm: Όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει!
Ευχαριστώ!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back