Φένια '72
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ τελικά παντρεύτηκα Μηχανολόγο κι έλυσια μια για πάντα το ζήτημα των επισκευών (μόνο που όταν πρέπει να γίνει καμιά δουλειά, υδραυλικά, ηλεκτρικά, μονταρίσματα κλπ τσακωνόμσατε, ποιος θα πρωτοπάρει το κατσαβίδι και θα κάνει τη δουλειά)
Αν διάλεγα σήμερα επάγγελμα, θα ήταν σίγουρα υπολογιστές... τότε που κάναμε επαγγελματικό προσανατολισμό, ήταν ακόμα στα πολύ πρώτα τους, στην πορεία έμαθα μητρικές κάρτες, σκληρούς δίσκους, επίλυση προβλημάτων... τώρα είμαι ο μηχανικός υπολογιστών της Πρεσβείας
έτσι, για να γίνομαι χρήσιμη
![]()
Ωραια...πριν τη μπυριτσα θα κανουμε σταση σπιτι μου να μου λυσεις κι εκει κατι θεματάκια...(αναθεματισμένα windows...)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φένια '72
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ τελικά παντρεύτηκα Μηχανολόγο κι έλυσια μια για πάντα το ζήτημα των επισκευών (μόνο που όταν πρέπει να γίνει καμιά δουλειά, υδραυλικά, ηλεκτρικά, μονταρίσματα κλπ τσακωνόμσατε, ποιος θα πρωτοπάρει το κατσαβίδι και θα κάνει τη δουλειά)
Αν διάλεγα σήμερα επάγγελμα, θα ήταν σίγουρα υπολογιστές... τότε που κάναμε επαγγελματικό προσανατολισμό, ήταν ακόμα στα πολύ πρώτα τους, στην πορεία έμαθα μητρικές κάρτες, σκληρούς δίσκους, επίλυση προβλημάτων... τώρα είμαι ο μηχανικός υπολογιστών της Πρεσβείας
έτσι, για να γίνομαι χρήσιμη
![]()
Αλλάξαμε θέμα αλλα η δική μου αδερφή (η Μηχανολογα) παντρευτηκε μουσικό. Ασχετο ?????????? Κυριολεκτικά δεν μπορει να βαλει ουτε ενα καρφι κι έχει βάλει ένα..στραβο θεόστραβο και το κρατάει έτσι η αδερφή μου για ενθυμιο και καθε φορά που το βλεπουμε, ξεκαρδιζομαστε εμεις κι αυτος κοκκινιζει...

κι ας έχει περάσει μια 10ετία...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Melini
Διάσημο μέλος
Ωραια...πριν τη μπυριτσα θα κανουμε σταση σπιτι μου να μου λυσεις κι εκει κατι θεματάκια...(αναθεματισμένα windows...)![]()
Θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω Madame

αλλά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και για σας 
Να επιστρέψω στο θέμα Σχολείο, γιατί μάλλον ξωκοίλαμε

Παιχνίδια στο σχολείο (Δημοτικό πάντα): Μπουκάλι με Δηλητήριο, Αγαλματάκια Ακούνητα και Πετάει Πετάει
Λάστιχο και σχοινάκιΤο μπάσκετ έγινε πολύ της μόδας μετά το Κύπελλο του '87 και κάθε Παρασκευή σχολιάζαμε τον αγώνα της Πέμπτης (μεγάλες δόξες ο Αρης του Γκάλη τότε) και προσπαθούσαμε να μιμηθούμε το σπάσιμο της μέσης (πώς δε σπάσαμε και καμιά μέση, ακόμα δεν ξέρω)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Melini
Διάσημο μέλος

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Πώς ξέρεις όταν είσαι 17 και 18 χρονων τι θα κάνεις σε όλη σου τη ζωή; Και πως να είσαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσεις στην πορεία;

Desdemona
Διάσημο μέλος
Μια χαρά ηλικία είναι τα 18 για να αποφασίσεις τι θα κάνεις σε όλη σου τη ζωή... Δυστυχώς, στην Ελλάδα μάθαμε να κρατάμε τα παιδιά στο παρκοκρέβατο μέχρι την ενηλικίωσή τους και μας φαίνεται ολίγον βουνό...Πώς ξέρεις όταν είσαι 17 και 18 χρονων τι θα κάνεις σε όλη σου τη ζωή; Και πως να είσαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσεις στην πορεία;![]()
Ε, κι αν το μετανιώσεις, παρατάς τη Νομική και γράφεσαι στη Φιλοσοφική, εύκολο

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Απο όσο ξέρω η Κάντυ δεν ξαναεκδόθηκε για δεύτερη φορά.Διαβάζατε Κάντυ-Κάντυ στο Γυμνάσιο;Πότε γεννήθηκες παιδί μου; Μικρούλα είσαι...
Εκτός και αν κάνω λάθος. Αλλά επειδή είμαι φοβερή φαν της σκιτσογράφου της σίγουρα θα το είχα πάρει πρέφα. Ναι στο γυμάσιο θυμάμαι την πέρναμε . Ειμαι μεγαλύτερη από εσένα κατά 2 χρονάκια.Ακόμα και σήμερα την λατρεύω όπως τότε. Οποια κοπελια θέλει μπορώ να της στείλω το ελληνικό φόρουμ που ανακάλυψα με μεγάλη μου χαρά ότι επιτέλους έχει γινει.
Συνημμένα
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Μια χαρά ηλικία είναι τα 18 για να αποφασίσεις τι θα κάνεις σε όλη σου τη ζωή... Δυστυχώς, στην Ελλάδα μάθαμε να κρατάμε τα παιδιά στο παρκοκρέβατο μέχρι την ενηλικίωσή τους και μας φαίνεται ολίγον βουνό...
Ε, κι αν το μετανιώσεις, παρατάς τη Νομική και γράφεσαι στη Φιλοσοφική, εύκολο![]()
Επειδή βλέπεις στο σχολείο που πήγαινα εγώ, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, οι ώρες που δεν περιελάμβαναν φυσική, μαθηματικά, αρχαία ή κάτι τέτοιο, δεν εκτιμούνταν δεόντως, ότιδήποτε καλλιτεχνικό το έτρωγε η μαρμαγκα.
Ποιος επαγγελματικός προσανατολισμός, ποια γυμναστική ποια ζωγραφική και ποια μουσική μου λες; Όλα ήταν ένα. Και βέβαια οι περισσότεροι όταν ήταν να συμπληρώσουμε μηχανογραφικό, παίζαμε λόττο.
Ασε που φροντιστήριο δεσμης ξεκινησαμε από το καλοκαίρι της 1ης λυκειου. Φαντάζεσαι να έλεγα στην μάνα μου μετά από 2 χρόνια φροντιστηριο στην 4η δέσμη, "μάνα άλλαξα γνώμη θα πάω 2η δέσμη".
Όποτε ποια 18 χρόνια, από τα 15 έπρεπε να αποφασίσω...

Desdemona
Διάσημο μέλος
Εγώ δεν είπα τίποτε τέτοιοΠοιος επαγγελματικός προσανατολισμός, ποια γυμναστική ποια ζωγραφική και ποια μουσική μου λες;
. Όντως, επαγγελματικός προσανατολισμός και ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι δύο έννοιες που δεν συναντώνται ποτέ.Άλλο όμως αυτό (όπως και η πρεμούρα να αρχίσουμε φροντιστήρια δέσμης από τα έξι μας), κι άλλο η νοοτροπία ότι ένας άνθρωπος είναι ανώριμος στα 18 του να αποφασίσει τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Θα μου πεις, το ένα δεν είναι ξεκομμένο από το άλλο, σύμφωνοι. Εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας οικογένεια και το πόσο υπεύθυνα παιδιά μεγαλώνει.
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ δεν είπα τίποτε τέτοιο. Όντως, επαγγελματικός προσανατολισμός και ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι δύο έννοιες που δεν συναντώνται ποτέ.
Άλλο όμως αυτό (όπως και η πρεμούρα να αρχίσουμε φροντιστήρια δέσμης από τα έξι μας), κι άλλο η νοοτροπία ότι ένας άνθρωπος είναι ανώριμος στα 18 του να αποφασίσει τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Θα μου πεις, το ένα δεν είναι ξεκομμένο από το άλλο, σύμφωνοι. Εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας οικογένεια και το πόσο υπεύθυνα παιδιά μεγαλώνει.
Ναι βρε αυτό λέω κι εγώ. Τσάμπα χρόνος και ας μην γελιόμαστε, και τσάμπα χρήμα. Πόσα έχουν φύγει σε φροντιστηρια και ιδιαίτερα;;; (και τωρα μας βγαινει η ψυχη να στειρώσουμε ενα αδεσποτο)
Κάτι άκουσα να λένε τώρα για ελευθερη είσοδο στα παναπιστήμια και δύσκολη έξοδο με πτυχίο. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι.

Desdemona
Διάσημο μέλος
Πολλά χρόνια "μαγειρεύεται" αυτό το σύστημα, είναι κάτι που εφαρμόζεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Το κάθε πανεπιστήμιο θα ορίζει το δικό του αριθμό εισακτέων και ίσως να διεξάγει και τις δικές του εισαγωγικές εξετάσεις. Μετατίθεται δηλαδή η ευθύνη εισαγωγής από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Κάτι άκουσα να λένε τώρα για ελευθερη είσοδο στα παναπιστήμια και δύσκολη έξοδο με πτυχίο. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι.![]()
Εκεί που χωλαίνουν όμως τα πράγματα είναι και πάλι το αδιάβλητο του συστήματος. Κακά τα ψέματα, οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ό,τι πιο τίμιο μας έχει απομείνει όσον αφορά την επιλογή ατόμων ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. Κι επειδή στην Ελλάδα ζούμε, φαντάζεστε τι πίεση θα ασκηθεί στα μέλη ΔΕΠ για να επιλέξουν τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο;
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
και η πιπερια τσακίστηκε και μουκοψε το χέεεεεριι
δώσμου το μαντιλάκι σου το χρύσοκεντημένο
να δέσω το χεράκι μου που είναι ματωμένο!!

Μπουφ !
Ακατα μακατά σουκουτου μπε
αμπε φαμπε ντομινέ
αμπε φαμπε βγέςςςςς!!

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι επειδή στην Ελλάδα ζούμε, φαντάζεστε τι πίεση θα ασκηθεί στα μέλη ΔΕΠ για να επιλέξουν τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο;
Καλά, έχουν να πέσουν βίσματα και γνωστοί πάλι..... Να μας ζήσουν τα ρουσφέτια!!!!!
Melini
Διάσημο μέλος
Ανέβηκα στην πιπεριά να κόψω ένα πιπέρι
και η πιπερια τσακίστηκε και μουκοψε το χέεεεεριι
δώσμου το μαντιλάκι σου το χρύσοκεντημένο
να δέσω το χεράκι μου που είναι ματωμένο!!
Μπουφ !
αμπε φαμπε ντομινέ
αμπε φαμπε βγέςςςςς!!![]()

Ω Μαριάμ Μαριάμ Μαριάμ
Σι ντο ρε μι Μακαρό μακάρο
Λέο λέο πτι πτι πτι
Λέο λέο πτι πτι πτι
Ουάν Τού θρί!!

Melini
Διάσημο μέλος
Πολλά χρόνια "μαγειρεύεται" αυτό το σύστημα, είναι κάτι που εφαρμόζεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Το κάθε πανεπιστήμιο θα ορίζει το δικό του αριθμό εισακτέων και ίσως να διεξάγει και τις δικές του εισαγωγικές εξετάσεις. Μετατίθεται δηλαδή η ευθύνη εισαγωγής από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Εκεί που χωλαίνουν όμως τα πράγματα είναι και πάλι το αδιάβλητο του συστήματος. Κακά τα ψέματα, οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ό,τι πιο τίμιο μας έχει απομείνει όσον αφορά την επιλογή ατόμων ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. Κι επειδή στην Ελλάδα ζούμε, φαντάζεστε τι πίεση θα ασκηθεί στα μέλη ΔΕΠ για να επιλέξουν τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο;
Πάντως, θα ήταν πιο σωστό να έχουν λόγο και τα πανεπιστήμια στις εισαγωγικές εξετάσεις... με φροντιστήριο και εξετάσεις σε πανεπιστημιακό μάθημα. Εγώ μπήκα στο πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα με χωριστές εξετάσεις, πολύ δύσκολες και με μικρά ποσοστά επιτυχίας (τη χρονιά που πέρασα δίναμε 1600 άτομα για 60 θέσεις). Το τι λεγόταν για τα βίσματα και τα μέσα δεν περιγράφεται. Ίσως να πέρναγε και κανένας έτσι... πάντως δε μπορεσα ποτέ να το επιβεβαιώσω. Το σύστημα ήταν καλό και δίκαιο και περνούσαν εκείνοι που άξιζαν. Σήμερα, το τμήμα μου έχει ενταχθεί στις πανελλήνιες και το επίπεδο έχει πέσει κατακόρυφα
Desdemona
Διάσημο μέλος
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Ω Μαριάμ Μαριάμ Μαριάμ
Σι ντο ρε μι Μακαρό μακάρο
Λέο λέο πτι πτι πτι
Λέο λέο πτι πτι πτι
Ουάν Τού θρί!!![]()
ΝΑΙ ΝΑΙ!!!
και επίσης
Εχω ένα αυτοκίνητο που όλο όλο τρέχει
και που θα σταματήσει?
( Μαρούσι π.χ έλεγε το άλλο παιδάκι )
και τι χρώμα θα ζητήσει το αυτόκινητο αυτό που θα σταματήσει στο Μαρούσι ?
( Μπλέ π.χ. έλεγε ξανά ένα άλλο παιδάκι )
(Τώρα τι ανάγκη το είχε το χρώμα το αμάξι ο ΘΕΟΣ το ξέρει!!)
Εχεις εσύ αυτό το χρώμα το μπλέ?
Δεν ξέρω μου φαίνεται ότι κάπου το χάνω , πάει το ξέχασα.
Ηταν και ένα άλλο με την Ακρόπολη αλλά δεν θυμάμαι καθόλου πως το λέγαμε. Κανένας που να θυμάται?
Melini
Διάσημο μέλος
ΝΑΙ ΝΑΙ!!!
και επίσης
Εχω ένα αυτοκίνητο που όλο όλο τρέχει
και που θα σταματήσει?
( Μαρούσι π.χ έλεγε το άλλο παιδάκι )
και τι χρώμα θα ζητήσει το αυτόκινητο αυτό που θα σταματήσει στο Μαρούσι ?
( Μπλέ π.χ. έλεγε ξανά ένα άλλο παιδάκι )
(Τώρα τι ανάγκη το είχε το χρώμα το αμάξι ο ΘΕΟΣ το ξέρει!!)
Εχεις εσύ αυτό το χρώμα το μπλέ?
Δεν ξέρω μου φαίνεται ότι κάπου το χάνω , πάει το ξέχασα.
Ηταν και ένα άλλο με την Ακρόπολη αλλά δεν θυμάμαι καθόλου πως το λέγαμε. Κανένας που να θυμάται?
Όλα τα κοιτώ
Σα παιδί κουτό
Την Ακρόπολη και το Λυκά-βή-τό

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Κορίτσια είστε να στήσουμε καμία εταιρεια?Μ'αρέσεις με το κομπολογάκι σου... κι εγώ, 32 χρονών γαϊδάρα, με αέρινο φορεματάκι να ξεβουλώνω νεροχύτες και να διαλύω υπολογιστές
Να σου πω την αλήθεια, μου αρέσει πολύ ο άντρας που κρύβω μέσα μου... τους αφήνω όλους άφωνους σε ανύποπτο χρόνο και μετά από 15 σχεδόν χρόνια συναναστροφής με μηχανολόγους, βλέπω φόρμουλα και συζητάω για αυτοκίνητα ενώ οι υπόλοιπες κοπελούδες της παρέας αναζητούν το καλύτερο βερνίκι νυχιών και την τέλεια σκιά, που θα ταιριάζει με το αραχνοϋφαντο συνολάκι στη Μύκονο.... Ξου ρε!!!![]()
Εγώ που γνωρίζω πάντος είδους βαψίματα (με τεχνοτροπίες), υδραυλικά, πλακάκια, ξυλουργικά, πλάκες κήπου και ηλεκτρολογικά μπαίνω στο κλαμπ?
Melini
Διάσημο μέλος
Μιλάς για ένα συγκεκριμένο τμήμα (κάτι έχω ακουστά για τον τρόπο εισαγωγής σας τότε εκεί) και όχι για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα. Και βέβαια θα ήταν καλό να έχουν λόγο τα πανεπιστήμια για το ποιους θα δέχονται, αρκεί να υπάρχει και κάποιο σύστημα αξιολόγησης των ίδιων των πανεπιστημίων και των καθηγητών τους. Θεωρώ, δηλαδή, ότι προσπαθούμε να επισκευάσουμε τη βάρκα όσο αυτή βρίσκεται ήδη εν πλω, για να παραφράσω την παραβολή του Neurath. Το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να εξυγιανθεί εκ βάθρων, και όχι με επιπόλαιες και κραυγαλέες καινοτομίες στην επιφάνειά του.
Συμφωνώ απόλυτα με την αξιολόγηση και την εκ βάθρων εξυγείανση. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δε θέλει να ασχοληθεί συνολικά με το σύστημα. Όλοι κάνουν αλλαγές τμηματικά, και η μια κυβέρνηση αλλάζει τα πραχθέντα της προηγούμενης κυβέρνησης, και το ονομάζει - και καλά - μεταρρύθμιση
Είχα μια συνεργασία πριν ένα περίπου χρόνο με ένα Φινλανδό, εκπρόσωπο διεθνών σχέσεων του εκεί υπουργείου Παιδείας. Φυσικά η συζήτηση γύρισε στην παιδεία και στο σύστημα της Φινλανδίας, που όλοι θεωρούν καλύτερο. Τον ρώτησα πώς το είχαν δημιουργήσει και μου είπε 2 πράγματα:
1ον Το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι το ίδιο τα τελευταία 30 χρόνια. Το μόνο που κάνουμε είναι μικρές και σωστά μελετημένες βελτιώσεις
2ον Το επάγγελμα του Δασκάλου είναι το πιο ακριβοπληρωμένο και το πιο αξιοσέβαστο επάγγελμα στη Φινλανδία
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Πότε γεννήθηκες παιδί μου; Μικρούλα είσαι...