Ismini
Διάσημο μέλος
Αυτό το πέδιλο με την κάλτσα έχει καταλάβει κανείς γιατί μας το φορούσαν;
έλα ντε! Μάλλον κάποιο είδος μόδας θα ήταν
![]()
(To εφερα εδω το θέμα "πέδιλο με κάλτσα", γιατί εκεί που είναι θα νομίζει κανείς ότι αφορά τις γάτες).Για να ντρεπόμαστε για όλη την υπόλοιπη ζωή μας...
Αλλά αυτό ήταν πταίσμα σε σχέση με άλλα. Ξέχασατε τις βάτες και τα φουσκωμένα μαλλιά;
Άσχετο, πώς βρέθηκαν τα πέδιλα και οι κάλτσες στο γατο-αξεσουάρ/κατασκευές;![]()
Λοιπόν δεν ήταν μόδα....Ηταν κόλπο για να μην ιδρώνουν τα πόδια...Κόλπο που εφαρμόζουν και διάφοροι τουρίστες μέχρι σήμερα.
Τεσπά...
Τα χειρότερα τα τράβηξε ο αδελφός μου που φορούσε ότι περίσευε από εμένα καθότι μικρότερος.... Μεχρι και τσόκαρα φόρεσε ο έρμος! (Ευτυχώς οχι φουστανάκια!)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
(To εφερα εδω το θέμα "πέδιλο με κάλτσα", γιατί εκεί που είναι θα νομίζει κανείς ότι αφορά τις γάτες).
Λοιπόν δεν ήταν μόδα....Ηταν κόλπο για να μην ιδρώνουν τα πόδια...Κόλπο που εφαρμόζουν και διάφοροι τουρίστες μέχρι σήμερα.
Τεσπά.......
Τα χειρότερα τα τράβηξε ο αδελφός μου που φορούσε ότι περίσευε από εμένα καθότι μικρότερος.... Μεχρι και τσόκαρα φόρεσε ο έρμος! (Ευτυχώς οχι φουστανάκια!)

τον καημένο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Ismini;66769Λοιπόν δεν ήταν μόδα....Ηταν κόλπο για να μην ιδρώνουν τα πόδια...Κόλπο που εφαρμόζουν και διάφοροι τουρίστες μέχρι σήμερα. Τεσπά...:down:....[/quote:Σοβαρά;Μα δεν ιδρώνουν χειρότερα έτσι; Λέω τώρα, πέδιλο, άρα καλοκαίρι, άρα ζέστη οπότε με την κάλτσα ιδρώνεις.
Λέτε να είναι κι αυτό κανένας μύθος σαν το "μην κάνεις μπάνιο μετά το φαΐ, γιατί θα πνιγείς";
Χώρια που η κάλτσα γίνεται μαύρη μέσα σε πέντε λεπτά (και το πόδι επίσης, αλλά αυτό είναι λιγότερο αντιαισθητικό).
Evelia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Evelia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Θανάσης με τις τουλούμπες είναι πολύ παραστατικός!
Εγώ τι να πω για ηλικίες! Εδώ με βγάλανε 104 χρονών κι έτσι καλύφθηκα. Μπορώ να σας μιλήσω συνεπώς για τις μόδες του 1920, 1930 στην τότε κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες επαρχιακές πόλεις (επίτηδες αποφεύγω το "συμπρωτεύουσες" και "μητροπόλεις" των ...).
Όσο για τα γλυκά, το μαλί της γριάς το έχετε ακουστά? Την μπουγάτσα με κρέμα? Τις καραμέλες της πεθεράς?

Βλέπω το μαλί της γριάς σας εντυπωσίασε! Χμμμμμμ! Η καραμέλες της πεθεράς -για όποιον ρώτησε- είναι κάτι μεγάαααλες (περίπου σαν έναν αντίχειρα μεγαλοκαμωμένου άνδρα) συνήθως κόκκινες καραμέλες τυλιχτές σε διαφανές χαρτάκι, είτε ματζουνωτές, ή πολύ σκληρές. Τις δίνεις, λέει, στην πεθερά σου για να γλυκαθεί αλλά και για να της κάτσει στο στόμα - να την μπουκώσει, που λένε- για να μη λέει κακίες....!!!! Όποια θέλει ας το δοκιμάσει!

Όσο για το αν η καρδιά είναι πάντα νέα που είπε νομίζω η Βάλια, τι να πω ... ευτυχώς που υπάρχει και η ωρίμανση!

Τα πράγματα επιτέλους δεν είναι ασπρα-μαύρα, υπάρχουν χρώματα και αποχρώσεις στη ζωή!

Ismini
Διάσημο μέλος
Μπα...Εκτός αν φοράς μάλλινες κάλτσες!Σοβαρά;Μα δεν ιδρώνουν χειρότερα έτσι; Λέω τώρα, πέδιλο, άρα καλοκαίρι, άρα ζέστη οπότε με την κάλτσα ιδρώνεις.
Λέτε να είναι κι αυτό κανένας μύθος σαν το "μην κάνεις μπάνιο μετά το φαΐ, γιατί θα πνιγείς";
Χώρια που η κάλτσα γίνεται μαύρη μέσα σε πέντε λεπτά (και το πόδι επίσης, αλλά αυτό είναι λιγότερο αντιαισθητικό).
Δεν τις ξέρω καθόλου... Κι αν είναι διαβητική η πεθερά?
Η καραμέλες της πεθεράς
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος

Δεν το ήξερα αυτό. Η αλήθεια είναι πως προτιμάω πάντα τις σαγιονάρες.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
δε γλυστρανε, δε χαλανε και μαζι σου περπατανε

ruko
Διάσημο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
Αργησα να φορέσω πέδιλα
. Πιθανόν το τραύμα "πέδιλο με κάλτσα" με ειχε σημαδέψει!!!
Τη Λιλιπούπολη τη θυμάται κανείς?
ruko
Διάσημο μέλος
Είναι από τα αγαπημένα μου!

mimikaki
Διάσημο μέλος

ορειβατικές????Δεν ζεσταινόσουν Ισμήνη???
Λιλιπούπολη ναι πολύ γέλιο

που την θυμήθηκες???

Ismini
Διάσημο μέλος
Δεν την έχω ξεχάσει. Ημουν κολλημένη στο ραδιόφωνο και περίμενα πότε θα αρχίσει. Νομίζω η πιο όμορφη εκπομπή για παιδιά αλλά και για μεγάλους!Αρβύλες???ορειβατικές????Δεν ζεσταινόσουν Ισμήνη???
Οχι ορειβατικές. Δεν ζεσταινόμουν. Αντιθέτως!
Λιλιπούπολη ναι πολύ γέλιοπου την θυμήθηκες???
![]()
Εχω 2 cd με κάποια επειδόδια! Ruko εάν θέλεις στα γράφω!
mimikaki
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Αστειεύεσαι;;; ΤΗ ΛΑΤΡΕΥΩ!!Τη Λιλιπούπολη τη θυμάται κανείς?
Ξέρω όλα τα τραγούδια απ' έξω και έχω καταφέρει να βρω και αρκετά επεισόδια σε mp3. Ο Παπαγάλος τ έ λ ε ι ο ς, ο Δρακατώρ επίσης, αλλά εγώ την ταύτιση πάντα την πάθαινα με τον Δυστροπόπιγγα (μέγιστο τζώρα), είναι λες ανησυχητικό; 
Ismini
Διάσημο μέλος
Κι εγώ τα ίδια!!!!αλλά εγώ την ταύτιση πάντα την πάθαινα με τον Δυστροπόπιγγα (μέγιστο τζώρα), είναι λες ανησυχητικό;![]()

Οχι καλέ δεν είναι ανησυχητικό...
Ο καλύτερος του χωριού ηταν ο Δυστροπόπιγκας!

Αλλη φοβερή φυσιογνωμία ο έρωτας του η Οφις Οφη...
Το Χαρχούδα τον θυμάστε?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool