Τέστ γήρανσης!

Αυτό το πέδιλο με την κάλτσα έχει καταλάβει κανείς γιατί μας το φορούσαν;
:hmm::hmm::hmm: έλα ντε! Μάλλον κάποιο είδος μόδας θα ήταν:blink:

Για να ντρεπόμαστε για όλη την υπόλοιπη ζωή μας...
Αλλά αυτό ήταν πταίσμα σε σχέση με άλλα. Ξέχασατε τις βάτες και τα φουσκωμένα μαλλιά;

Άσχετο, πώς βρέθηκαν τα πέδιλα και οι κάλτσες στο γατο-αξεσουάρ/κατασκευές; :hmm:
(To εφερα εδω το θέμα "πέδιλο με κάλτσα", γιατί εκεί που είναι θα νομίζει κανείς ότι αφορά τις γάτες).
Λοιπόν δεν ήταν μόδα....Ηταν κόλπο για να μην ιδρώνουν τα πόδια...Κόλπο που εφαρμόζουν και διάφοροι τουρίστες μέχρι σήμερα.
Τεσπά...:down:....
Τα χειρότερα τα τράβηξε ο αδελφός μου που φορούσε ότι περίσευε από εμένα καθότι μικρότερος.... Μεχρι και τσόκαρα φόρεσε ο έρμος! (Ευτυχώς οχι φουστανάκια!)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

(To εφερα εδω το θέμα "πέδιλο με κάλτσα", γιατί εκεί που είναι θα νομίζει κανείς ότι αφορά τις γάτες).
Λοιπόν δεν ήταν μόδα....Ηταν κόλπο για να μην ιδρώνουν τα πόδια...Κόλπο που εφαρμόζουν και διάφοροι τουρίστες μέχρι σήμερα.
Τεσπά...:down:....
Τα χειρότερα τα τράβηξε ο αδελφός μου που φορούσε ότι περίσευε από εμένα καθότι μικρότερος.... Μεχρι και τσόκαρα φόρεσε ο έρμος! (Ευτυχώς οχι φουστανάκια!)

:(:( τον καημένο:P:P:P:lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Ismini;66769Λοιπόν δεν ήταν μόδα....Ηταν κόλπο για να μην ιδρώνουν τα πόδια...Κόλπο που εφαρμόζουν και διάφοροι τουρίστες μέχρι σήμερα. Τεσπά...:down:....[/quote:
Σοβαρά;:blink: Μα δεν ιδρώνουν χειρότερα έτσι; Λέω τώρα, πέδιλο, άρα καλοκαίρι, άρα ζέστη οπότε με την κάλτσα ιδρώνεις.
Λέτε να είναι κι αυτό κανένας μύθος σαν το "μην κάνεις μπάνιο μετά το φαΐ, γιατί θα πνιγείς";:hmm:
Χώρια που η κάλτσα γίνεται μαύρη μέσα σε πέντε λεπτά (και το πόδι επίσης, αλλά αυτό είναι λιγότερο αντιαισθητικό).

Δεν ξέρω για τις κάλτσες με τα σανδάλια, αλλά για το μπάνιο μετά το φαγητό καλύτερα να μην το δοκιμάσεις. Εκτός πια αν τρως ελάχιστα. Ο μέσος Έλληνας όμως "πλακώνει" ασύληπτα ιδιαίτερα μεσημέρι- βράδυ!

Ο Θανάσης με τις τουλούμπες είναι πολύ παραστατικός!
Εγώ τι να πω για ηλικίες! Εδώ με βγάλανε 104 χρονών κι έτσι καλύφθηκα. Μπορώ να σας μιλήσω συνεπώς για τις μόδες του 1920, 1930 στην τότε κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες επαρχιακές πόλεις (επίτηδες αποφεύγω το "συμπρωτεύουσες" και "μητροπόλεις" των ...).
Όσο για τα γλυκά, το μαλί της γριάς το έχετε ακουστά? Την μπουγάτσα με κρέμα? Τις καραμέλες της πεθεράς?

:/::/::/::/::/::/::/:

Βλέπω το μαλί της γριάς σας εντυπωσίασε! Χμμμμμμ! Η καραμέλες της πεθεράς -για όποιον ρώτησε- είναι κάτι μεγάαααλες (περίπου σαν έναν αντίχειρα μεγαλοκαμωμένου άνδρα) συνήθως κόκκινες καραμέλες τυλιχτές σε διαφανές χαρτάκι, είτε ματζουνωτές, ή πολύ σκληρές. Τις δίνεις, λέει, στην πεθερά σου για να γλυκαθεί αλλά και για να της κάτσει στο στόμα - να την μπουκώσει, που λένε- για να μη λέει κακίες....!!!! Όποια θέλει ας το δοκιμάσει!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Όσο για το αν η καρδιά είναι πάντα νέα που είπε νομίζω η Βάλια, τι να πω ... ευτυχώς που υπάρχει και η ωρίμανση! :up::up::up:Τα πράγματα επιτέλους δεν είναι ασπρα-μαύρα, υπάρχουν χρώματα και αποχρώσεις στη ζωή!:):):)

Σοβαρά;:blink: Μα δεν ιδρώνουν χειρότερα έτσι; Λέω τώρα, πέδιλο, άρα καλοκαίρι, άρα ζέστη οπότε με την κάλτσα ιδρώνεις.
Λέτε να είναι κι αυτό κανένας μύθος σαν το "μην κάνεις μπάνιο μετά το φαΐ, γιατί θα πνιγείς";:hmm:
Χώρια που η κάλτσα γίνεται μαύρη μέσα σε πέντε λεπτά (και το πόδι επίσης, αλλά αυτό είναι λιγότερο αντιαισθητικό).
Μπα...Εκτός αν φοράς μάλλινες κάλτσες!

:/::/::/::/::/::/::/:
Η καραμέλες της πεθεράς
Δεν τις ξέρω καθόλου... Κι αν είναι διαβητική η πεθερά?

Κάποτε φορούσα πέδιλα κι έχω εμπειρία. Αν δεν φοράς κάλτσες ιδρώνουν τα πόδια με το περπάτημα και γλιστράνε στο πέδιλο πολύ άγρια, μπορεί να στραβοπατήσεις και να στραμπουλίξεις το πόδι, ή κόβονται τα λουράκια (με τα στραβοπατήματα) και μένεις με το πέδιλο χωρίς λουράκι και να μην μπορείς να το συμμαζέψεις. Άλλο πρόβλημα επίσης είναι ότι πληγώνουν χωρίς κάλτσες. Αν δεν πρόκειται να περπατήσεις δεν τρέχει τίποτα αλλά αν είναι να κάνεις κάνα χιλιόμετρο είναι δράμα. Έχω πληγιάσει τα πόδια μου με πέδιλα, επίσης έχω μείνει με το πέδιλο στο χέρι και να περπατάω με ένα πόδι ξυπόλυτο και με το άλλο πληγιασμένο.

Μονοσάνδαλος, λοιπόν!:lol:
Δεν το ήξερα αυτό. Η αλήθεια είναι πως προτιμάω πάντα τις σαγιονάρες.

Και με σαγιονάρες αν περπατήσεις πολύ χωρίς κάλτσες θα αρχίσεις να γλιστράς, θα φεύγει το πόδι πίσω και μπορεί να πέσεις με τα μούτρα.

Καλέ όχι, έπαιζε σαν παρτσακλό μικρό, τι τρεχάλες, τι σκαρφαλώματα, αλλά ποτέ δεν έπαθα τίποτα. Αλλά και τώρα που περπατάω μεγάλες αποστάσεις με σαγιονάρες, δεν γλιστράω ποτέ. Εννοώ τις πλαστικές, βέβαια (δεν ξέρω αν υπάρχουν κι άλλες).:redface:

Προτεινω ορθοπεδικο παντοφλακι απο φαρμακειο, η περηπατητικο αμερικανικο πεδιλακι σα τρακτερ,
δε γλυστρανε, δε χαλανε και μαζι σου περπατανε:D

Α, μου αρέσουν πολύ τα πέδιλα-τρακτέρ, είναι φοβερά άνετα, αλλά δυσκολεύομαι να τα συνδυάσω με τα λουλουδάτα φουστανάκια μου.:P

Εγω μέχρι το 2000 περίπου, φορούσα αρβύλες και το καλοκαίρι. Μέχρι και στην θάλασσα πήγαινα με αυτές... Από πάνω φουστανάκια, φούστες ταίριαζαν.
Αργησα να φορέσω πέδιλα:/:. Πιθανόν το τραύμα "πέδιλο με κάλτσα" με ειχε σημαδέψει!!!:P

Τη Λιλιπούπολη τη θυμάται κανείς?

Δεν την πρόλαβα, αλλά έχω το CD.
Είναι από τα αγαπημένα μου!:up:

Αρβύλες???:blink::blink: ορειβατικές????Δεν ζεσταινόσουν Ισμήνη???:hmm:

Λιλιπούπολη ναι πολύ γέλιο:up::up: που την θυμήθηκες???:P:P

Αρβύλες???:blink::blink: ορειβατικές????Δεν ζεσταινόσουν Ισμήνη???:hmm:
Οχι ορειβατικές. Δεν ζεσταινόμουν. Αντιθέτως!

Λιλιπούπολη ναι πολύ γέλιο:up::up: που την θυμήθηκες???:P:P
Δεν την έχω ξεχάσει. Ημουν κολλημένη στο ραδιόφωνο και περίμενα πότε θα αρχίσει. Νομίζω η πιο όμορφη εκπομπή για παιδιά αλλά και για μεγάλους!
Εχω 2 cd με κάποια επειδόδια! Ruko εάν θέλεις στα γράφω!

καλέ την φρουτοποία την θυμάστε???

ο "πίκο- απίκο":P:P:P:P:P:P:P

Τη Λιλιπούπολη τη θυμάται κανείς?
Αστειεύεσαι;;; ΤΗ ΛΑΤΡΕΥΩ!! :up: Ξέρω όλα τα τραγούδια απ' έξω και έχω καταφέρει να βρω και αρκετά επεισόδια σε mp3. Ο Παπαγάλος τ έ λ ε ι ο ς, ο Δρακατώρ επίσης, αλλά εγώ την ταύτιση πάντα την πάθαινα με τον Δυστροπόπιγγα (μέγιστο τζώρα), είναι λες ανησυχητικό; :hmm:

αλλά εγώ την ταύτιση πάντα την πάθαινα με τον Δυστροπόπιγγα (μέγιστο τζώρα), είναι λες ανησυχητικό; :hmm:
Κι εγώ τα ίδια!!!!:up:
Οχι καλέ δεν είναι ανησυχητικό...
Ο καλύτερος του χωριού ηταν ο Δυστροπόπιγκας!:rolleyes:
Αλλη φοβερή φυσιογνωμία ο έρωτας του η Οφις Οφη...
Το Χαρχούδα τον θυμάστε?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back