ultraviolence
Συντονιστής
Ο ultraviolence είναι αόρατος. Έχει περάσει από τη ζωή του 1 ζωάκι Έχει γράψει 17.472 μηνύματα.
Καλές οι φωτογραφίες και τα βίντεο των μωρών μας, καλά και τα θρεντς για θέματα υγείας αλλά..για τους σινεφίλ της παρέας...τι θα λέγατε να παρουσιάζουμε (χωρίς σπόιλερ εννοείται) ταινίες που έχουν ως επίκεντρο τα ζώα και μας έκαναν να τα αγαπήσουμε ενδεχομένως ακόμα παραπάνω; Δεν αναφέρομαι σε ταινίες που ο πρωταγωνιστής απλά έχει ένα κατοικίδιο αλλά ο κεντρικός άξονας της ταινίας να αφορά άμεσα και το ζωάκι. Δεχόμαστε όλα τα ζωάκια πλην των φιδιών γιατί θα σας κάνω μπαν. 
Θα ξεκινήσω εγώ με μια δραματική ταινία, τουρκικής παραγωγής του 1989 με πρωταγωνίστρια την Yıldız Kenter. Πρόκειται για την ταινία Hanım σε σκηνοθεσια Halit Refiğ, ενός μεγάλου τούρκου σκηνοθέτη. Μια ταινία που είχα δει ως έφηβος (κι έχοντας τότε πολλά ζώα στο σπίτι) με είχε βαθιά συγκινήσει και σας την προτείνω. Θα θαυμάσετε και την όμορφη σκηνοθεσία.

Θα ξεκινήσω εγώ με μια δραματική ταινία, τουρκικής παραγωγής του 1989 με πρωταγωνίστρια την Yıldız Kenter. Πρόκειται για την ταινία Hanım σε σκηνοθεσια Halit Refiğ, ενός μεγάλου τούρκου σκηνοθέτη. Μια ταινία που είχα δει ως έφηβος (κι έχοντας τότε πολλά ζώα στο σπίτι) με είχε βαθιά συγκινήσει και σας την προτείνω. Θα θαυμάσετε και την όμορφη σκηνοθεσία.
Υπόθεση:
Η κυρία Olcay, μια ηλικιωμένη δασκάλα πιάνου που ζει σε ένα παλιό αρχοντικό, αντιμετωπίζει τη μοναξιά σε μια ραγδαία μεταβαλλόμενη Κωνσταντινούπολη. Ο σύζυγός της, αξιωματικός του ναυτικού, πέθανε πριν από χρόνια και η κόρη της παραμένει απόμακρη. Οι μόνοι σύντροφοί της είναι ο βετεράνος καπετάνιος ατμόπλοιου Necip, η νεαρή μαθήτριά της Canan και η γάτα της, Hanım. Όταν η κυρία Olcay μαθαίνει ότι έχει καρκίνο της μήτρας, την κατακλύζει ο φόβος του επικείμενου θανάτου. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανησυχία της είναι η τύχη της Χανίμ μετά το θάνατό της. Καθώς αναζητά έναν νέο ιδιοκτήτη για την αγαπημένη της γάτα, γίνεται μάρτυρας της απάθειας των γύρω της.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει περάσει από τη ζωή της 1 ζωάκι Έχει γράψει 67.244 μηνύματα.
Πωπω φοβερη υποθεση ρε συ εχει αυτη η ταινια....συγκινουμαι απο τωρα δηλαδη..
Κατα τα αλλα πολυ ωραιο θεμα
και ακομα πιο ωραιο...κατα τα αλλα

Ψαχνω ταινια με φιδια...θα βαλω και φωτο..
Κατα τα αλλα πολυ ωραιο θεμα
και ακομα πιο ωραιο...κατα τα αλλα
Δεχόμαστε όλα τα ζωάκια πλην των φιδιών γιατί θα σας κάνω μπαν.![]()

Ψαχνω ταινια με φιδια...θα βαλω και φωτο..

ultraviolence
Συντονιστής
Ο ultraviolence είναι αόρατος. Έχει περάσει από τη ζωή του 1 ζωάκι Έχει γράψει 17.472 μηνύματα.
Είναι πολύ συγκινητική ταινία πράγματι και η ηθοποιός παίζει τόσο αληθινά, σαν να αγαπάει ευλαβικά την γάτα της, με μια αγάπη που δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν δεν την νιώσουμε. Έχει επίσης απίστευτα τοπία στην Κωνσταντινούπολη, προσεγμένη σκηνοθεσία. Και δείχνει μια κατάσταση διαχρονική πιστεύω, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε, οποτεδήποτε.Πωπω φοβερη υποθεση ρε συ εχει αυτη η ταινια....συγκινουμαι απο τωρα δηλαδη..
Εγώ την είχα δανειστεί από video club (ναι... τόσο παλιά). Τώρα ξέρω κατά πόσο εύκολα γίνεται να βρεθεί η ταινία σε ελληνικά/αγγλικά. Μακάρι να είναι εύκολο!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει περάσει από τη ζωή της 1 ζωάκι Έχει γράψει 67.244 μηνύματα.
Στο μεταξυ ειναι γνωστη η αγαπη των τουρκων για τις γατες και ειδικα στην κων/πολη εχει γυριστει και ταινια για αυτες
www.athinorama.gr
Οι Γάτες της Κωνσταντινούπολης πληροφορίες για την ταινία - Athinorama.gr
Πρωτότυπο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ με αφηγηματικές ιδέες, έμμεσο κοινωνικό σχολιασμό και αμίμητους… πρωταγωνιστές, το οποίο αποκαλύπτει απολαυστικά την πολύβουη και διαρκώς μεταβαλλόμενη καθημερινότητα της τούρκικης μεγαλούπολης.
ultraviolence
Συντονιστής
Βρήκα την ταινία στο youtube σε άριστη ποιότητα μόνο που είναι χωρίς υπότιτλους. Ωστόσο το youtube (αμα πατήσετε την ρύθμιση) σας βγάζει ο,τι λένε μεταφρασμενο. Οκ λαθάκια θα υπάρχουν αλλά έστω κι έτσι θα μπορέσετε να δείτε την ταινία καταλαβαίνοντας το τι συμβαίνει.
Αν δεν ήταν τόσο καλή, δεν θα επέμενα. Φταίει και ότι έχει κάτι το ρομαντικό πάνω της στην σκηνοθεσία. Τι να σας πω ο έφηβος εαυτός μου είχε μείνει ευχαριστημένος!
Αν δεν ήταν τόσο καλή, δεν θα επέμενα. Φταίει και ότι έχει κάτι το ρομαντικό πάνω της στην σκηνοθεσία. Τι να σας πω ο έφηβος εαυτός μου είχε μείνει ευχαριστημένος!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ρε μπρβο! Να εισια καλα..ουτως η αλλως μαθαινω και τουρκικα καιρο τωρα....μαζι με την χαλια μεταφραση ειναι κατι παραπανω απο αρκετο!Βρήκα την ταινία στο youtube σε άριστη ποιότητα μόνο που είναι χωρίς υπότιτλους. Ωστόσο το youtube (αμα πατήσετε την ρύθμιση) σας βγάζει ο,τι λένε μεταφρασμενο. Οκ λαθάκια θα υπάρχουν αλλά έστω κι έτσι θα μπορέσετε να δείτε την ταινία καταλαβαίνοντας το τι συμβαίνει.

ultraviolence
Συντονιστής
Έψαχνα τώρα για την ταινία στο τικ τοκ και βρήκα ένα μικρό βιντεάκι, τύπου τρειλερ. Συγκινούμαι είναι η αλήθεια.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πω ρε γμτ..τα σιροπια θα με πιασουν ειναι σιγουρο...πουφ...στο μεταξυ το hanım που τις εδωσε σαν ονομα σημαινει ''κυρια'' /''γυναικα'' Εξου και το χανουμισες που λεμε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum