Ταξίδιααααα

Συνεχίζουμε... Οι τρεις πρώτες είναι απ'το Κάρλοβυ Βάρυ, Νυχτερινή Πράγα και βόλτα στη Νέα Πόλη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSC_0324.JPG
    DSC_0324.JPG
    522,5 KB · Εμφανίσεις: 4
  • DSC_0338.JPG
    DSC_0338.JPG
    532,2 KB · Εμφανίσεις: 4
  • DSC_0360.JPG
    DSC_0360.JPG
    499,3 KB · Εμφανίσεις: 4
  • DSC_0377.JPG
    DSC_0377.JPG
    457,8 KB · Εμφανίσεις: 9
  • DSC_0409.JPG
    DSC_0409.JPG
    436,9 KB · Εμφανίσεις: 5
πανεμορφα ειναι. αλλα εχω παθει πλακα με το ποσο .... φωτεινη ειναι.:P

οταν ειχα παει εγω, αρχες νοεμβρη, ηταν μεσα στη μουνταδα κ την υγρασια. τελειο σκηνικο για γοτθικο θριλερ δηλ :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πράγα και το κάστρο του Καρόλου... και φυσικά ένα Σκόντα του 1930... το εθνικό τους αυτοκίνητο

Συνημμένα

• DSC_0623.JPG
    DSC_0623.JPG
    509,3 KB · Εμφανίσεις: 5
  • DSC_0537.JPG
    DSC_0537.JPG
    487,5 KB · Εμφανίσεις: 5
  • DSC_0515.jpg
    DSC_0515.jpg
    109,3 KB · Εμφανίσεις: 5
  • DSC_0634.JPG
    DSC_0634.JPG
    374,2 KB · Εμφανίσεις: 4
  • DSC_0649.JPG
    DSC_0649.JPG
    480,8 KB · Εμφανίσεις: 6
Η γέφυρα του καρόλου, από το 13ο αιώνα... βροχή και μελαγχολία τη μέρα του αποχαιρετισμού... :(

Συνημμένα

• DSC_0750.JPG
    DSC_0750.JPG
    486,7 KB · Εμφανίσεις: 8
πω πω πολυ ωραιες. μελινα τραβας πολυ ομορφα :D
σελω και εγω ταξιδακι :(

Καταπληκτικες φωτο με πολυ ωραια χρωματα:)
Με πηγες πολλα χρονια πισω:/:Αχ!:redface:

Παιδιά, να πάτε και να ξαναπάτε.... ένα ταξίδι στην Πράγα δεν είναι αρκετό... τόσα χρώματα, τόση ομορφιά, τόσο πράσινο... θέλουν επανάληψη για να μείνουν ζωντανά στη μνήμη:D Εμείς τελικά διαλέξαμε καλή εποχή. Είχαμε καλό καιρό (ήλιο, συννεφιά και μερικές βροχούλες) και θερμοκρασίες από 10 μέχρι 23 βαθμούς (την τελευταία μέρα ξεπαγιάσαμε). Επειδή η τουριστική περίοδος δεν έχει κορυφωθέί ακόμα, είχε και σχετικά λίγους τουρίστες... είναι φτηνά και πολύ εύκολο να κυκλοφορήσετε.

Καλημέρα.
Μπράβο Μελινάκι και εις άλλα με υγεία :D
Βρε παιδιά, εγώ στην Πράγα δεν έχω πάει. Ακουω βεβαιως οτι ειναι πανέμορφη και το βλεπω σε φωτογραφιες της Μελινας αλλά και φίλων μου καθώς ο προορισμός ειναι must τα τελευταια χρονια. Εχω ομως την εξής απορία. Μπροστά στο Παρίσι πχ... δεν ειναι αυτο που λέμε..απλή οδοντόκρεμα;;
Μην παρεξηγηθώ, ξέρω πως καμμια πόλη δεν ειναι σαν καμμία άλλη και για λογους προφανής αλλά..λόγω του ποταμού, των γεφυρών, των κάστρων....αυτο το παραμυθένιο τελος πάντων...για αυτο λέω...
Στερούμαι κάτι που μεταξύ των δύο επιλέγω σταθερά το πρώτο;;;

Καλημέρα.
Βρε παιδιά, εγώ στην Πράγα δεν έχω πάει. Ακουω βεβαιως οτι ειναι πανέμορφη και το βλεπω σε φωτογραφιες της Μελινας αλλά και φίλων μου καθώς ο προορισμός ειναι must τα τελευταια χρονια. Εχω ομως την εξής απορία. Μπροστά στο Παρίσι πχ... δεν ειναι αυτο που λέμε..απλή οδοντόκρεμα;;
Μην παρεξηγηθώ, ξέρω πως καμμια πόλη δεν ειναι σαν καμμία άλλη και για λογους προφανής αλλά..λόγω του ποταμού, των γεφυρών, των κάστρων....αυτο το παραμυθένιο τελος πάντων...για αυτο λέω...

Άλλο Πράγα, άλλο Παρίσι. Το Παρίσι είναι πιο μεγελιώδες... φαρδιές λεωφόροι, όμορφα κτίρια, άλλος αέρας... η Πράγα είναι πιο κουκλιστικη και χρωματιστή... δε μπορούν να συγκριθούν κατά τη γνώμη μου.
Πάντως, όπυδήποτε πας στην Ευρώπη θα βρεις μια πόλη με ποτάμι, γέφυρες και κάστρο... :D το θέμα είναι ποια σου αρέσει περισσότερο.
Προσωπικά, κατέταξα την Πράγα στο Τοπ 4 (πλέον) των αγαπημένων πόλεων. Οι άλλες τρεις είναι (χωρίς σειρά προτίμησης, γιατί όλες μου αρέσουν εξίσου) το Αμστερνταμ, το Μόναχο και το Παρίσι...:D

Και κάτι ακόμα.... Νίκο (δάσκαλε); Αναμένω σχολιασμό :redface::rolleyes::rolleyes:

Εμενα το Παρισι μου δινει την εντυπωση οτι ειναι πολυ ομορφο,αλλα ο,τι υπηρχε να δω,το ειδα.Δηλαδη δε θα επελεγα να ξαναπαω.Το Λονδινο απο την αλλη εχει τοσες γκαλερί,μουσεία,θεατρα...οσες μερες κι αν μεινει κανεις δεν προλαβαινει να τα γυρισει ολα.Πραγα δεν εχω παει,αλλα ειναι στα αμεσα σχεδια μας,εχω ακουσει τα καλυτερα.

Καλημέρα.
Συμφωνω με τη Μελινα...γιατι να πρεπει να συγκρινουμε τις πολεις?
Και η Βιεννη ειναι παραμυθενια και η Ρωμη ατελειωτη και γεματη ιστορια και το Βερολινο εχει πολλους fun οπως και το Λονδινο και η Νεα Υορκη κι η Αθηνα ενα χαλι και μισο στο συνολο της...:Pη καθε μια ειναι ξεχωριστη....ορεξη να΄χεις για ταξειδια και λεφτα στη τσεπη;)

Βιεννη εχεις παει Μελινα?

Άλλο Πράγα, άλλο Παρίσι. Το Παρίσι είναι πιο μεγελιώδες... φαρδιές λεωφόροι, όμορφα κτίρια, άλλος αέρας... η Πράγα είναι πιο κουκλιστικη και χρωματιστή... δε μπορούν να συγκριθούν κατά τη γνώμη μου.
Πάντως, όπυδήποτε πας στην Ευρώπη θα βρεις μια πόλη με ποτάμι, γέφυρες και κάστρο... :D το θέμα είναι ποια σου αρέσει περισσότερο.
Προσωπικά, κατέταξα την Πράγα στο Τοπ 4 (πλέον) των αγαπημένων πόλεων. Οι άλλες τρεις είναι (χωρίς σειρά προτίμησης, γιατί όλες μου αρέσουν εξίσου) το Αμστερνταμ, το Μόναχο και το Παρίσι...:D

Ε ναι αλλά και η Ιταλια έχει ποτάμια και γέφυρες αλλά δεν μοιάζει καθόλου....

Εγώ πάλι έχω πάει στο Παρίσι 4 φορές και θα ξαναπάω πολλές ακόμα. Κάθε φορά έχει καινούργιες εκθέσεις (το Λούβρο δεν το έχω γυρίσει όλο ακόμα) και δεν αλλάζω με τίποτα ένα cafe au lait με κρουασάν, σε καφέ με θέα την Pont Neuf, ένα συννεφιασμένο πρωίνό με ψιλόβροχο παρέα με τη φρεσκοτυπωμένη Le Monde:D:up:

Ε ναι αλλά και η Ιταλια έχει ποτάμια και γέφυρες αλλά δεν μοιάζει καθόλου....
αυτο ακριβως λεμε...οτι εχουν ολες ποταμια κλπ, αλλα η καθεμια εχει το δικο της υφος! Κι αυτο ειναι που εμενα με κανει να θελω να τις δω ολες;):)και κανει το ταξειδι πιο συναρπαστικο...

Βιεννη εχεις παει Μελινα?

Και Βιέννη έχω πάει και Ιταλία... η Βιέννη είναι υπέροχη, αλλά μετά από μερικές μέρες αισθάνεσαι σα μυρμιγκάκι μπροστά σε τόσο μεγαλείο... πολύ φορτωμένα και στολισμένα κτίρια... μου άρεσε περισσότερο το Δημαρχείο :D
Ιταλία από Βορρά μέχρι Νότο, με αγαπημένη πόλη την πανέμορφη Φλωρεντία. Ο Πέτρος λέει ότι θα μου αρέσει πολύ η Τοσκάνη... αλλά όπως είπες Γιούλη, θέλει χρόνο και χρήμα :/:

Το Παρίσι ειναι για μένα σα δεύτερη πατρίδα μου και λογικά δε θα έπρεπε να με συγκινεί πια τόοοοσο πολύ...κι όμως, αυτή την πόλη νομιζω δεν τη βαριέσαι ποτέ (εκτος κι αν στη δινουν στα νευρα οι Γάλλοι και τα γαλλικά)
Πηγαίνω 3-4 φορές το χρονο αλλά κι άλλες τόσες να μπορούσα εκει θα πήγαινα πάλι....

Η Βιέννη κι αν ειναι παραμυθένια και η εξοχές της Αυστρίας γενικά...

Και Βιέννη έχω πάει και Ιταλία... η Βιέννη είναι υπέροχη, αλλά μετά από μερικές μέρες αισθάνεσαι σα μυρμιγκάκι μπροστά σε τόσο μεγαλείο... πολύ φορτωμένα και στολισμένα κτίρια... μου άρεσε περισσότερο το Δημαρχείο :D
Ιταλία από Βορρά μέχρι Νότο, με αγαπημένη πόλη την πανέμορφη Φλωρεντία. Ο Πέτρος λέει ότι θα μου αρέσει πολύ η Τοσκάνη... αλλά όπως είπες Γιούλη, θέλει χρόνο και χρήμα :/:
συμφωνω:inlove::inlove:...Rinascimento!!! ;)η εξοχη της ειναι απολυτα κινηματογραφικη...

αυτο ακριβως λεμε...οτι εχουν ολες ποταμια κλπ, αλλα η καθεμια εχει το δικο της υφος! Κι αυτο ειναι που εμενα με κανει να θελω να τις δω ολες;):)και κανει το ταξειδι πιο συναρπαστικο...

Ε ναι βρε Γιουλη μου, αυτό ειπα. Πως καμμια δεν ειναι "ιδια" με καμμια άλλη. Απλά μπροστά σε πόλεις με ομοιότητες θα διάλεγα πχ να χτυπήσω μια Ανδαλουσία ... (να πάτε ειναι όνειρο!)
Τωρα βεβαια αν δεν δουλευω κι έχω λεφτα με ουρά, δεν εχω προβλημα πάω παντου και πολλάκις μάλιστα :lol: Δε θα διαμαρτυρηθώ πιστέψτε με :lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back