Ταξίδι με πλοίο

nefelouli

Νεοφερμένο μέλος

Η nefelouli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
επισης , μηπως ξερει κανεις πως ειναι καλυτερα να ταξιδεψει η γατουλα στο πλοιο?

να την αφησω κατω στο αυτοκινητο ελευθερη μεσα με την αμμο της ή θα τρομαξει απο τους θορυβους της μηχανης?

Η να την παρω καταστρωμα με το κλουβακι της?

κ την αναγκη της 8 ωρες που θα την κανει βρε παιδια??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα κάτσεις μαζί της στο αμάξι και θα την βάλεις στην άμμο και θα περιμένεις μέχρι να τα κάνει και μετά θα την πάρεις μαζί σου με το κλουβάκι της στο κατάστρωμα.
Αν μείνει στο αμάξι μπορεί να σκάσει από τη ζέστη και όπως είπες κι εσύ να τρομάξει από τους θορύβους της μηχανής.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

επισης , μηπως ξερει κανεις πως ειναι καλυτερα να ταξιδεψει η γατουλα στο πλοιο?

να την αφησω κατω στο αυτοκινητο ελευθερη μεσα με την αμμο της ή θα τρομαξει απο τους θορυβους της μηχανης?

Η να την παρω καταστρωμα με το κλουβακι της?

κ την αναγκη της 8 ωρες που θα την κανει βρε παιδια??
Σου προτείνω να την πάρεις στο κατάστρωμα περιορισμένη μέσα στην γατοφόρο!
1 δεν πρόκειτε ούτος η άλλος να φάει αλλά ουτέκαι να πιεί νερο και να πάει τουαλέτα απο το στρές!
2 απογορεύετε να αφήνεις την γατούλα μέσα στο αμάξι ακόμα και 10 λεπτά γιατί μπορεί να πάθει θερμοπληξία!!!
3 θα την έχεις μαζί σου και όταν αναστατώνετε πολύ μπορείς να βάζεις το χέρι σου μέσα στην γατοφόρο και να την χαιδεύεις και να της μιλάς γλυκά!
4 μπορείς να την τσεκάρεις συνεχώς ενό κάτω απαγορεύετε να πάς εν πλώ
5 υπάρχουν ηρεμιστικά αλλά εγω δεν στα συνηστω πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να συμπεριφέρεσαι σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Ακόμα και άν κλάιει εσύ μίλα χαμηλώφωνα με την μαμά σου πχ και συζητήστε κανονικάκαι απλά χαιδευέ την όταν γκαρίχει!

Συμφωνώ με Jeannine :)
Μπορείς να την αφήσεις και νηστική (άσε που δεν θα έχει έτσι και αλλιώς όρεξη απο το stress...)
έτσι ΔΕΝ θα χρειαστεί να πάει και τουαλέτα....

Υπάρχουν και ειδικά ηρεμιστικά που μπορείς να της δώσεις.. σε συνεννόηση με τον γιατρό σου. ;)

Μπορείς επίσης να την ταίσεις και να την βάλεις να πιεί νεράκι λίγο πρίν φύγετε απο το σπίτι.
Και μην φοβάσαι η δικιά μου γκάριζε στο πλοίο για δέκα ώρες που πήγαμε Ικαρία!!
Όταν δεν της έδινα σημασία έκλεγε σιγά...;)

Ξέχασα να σου πώ ότι καλό θα ήταν να έχεις ένα μπουκαλάκι νερό μαζί σου και αν την δείς να λαχανιάζει να βρέχεις το χέρι σου και μετά να την χαιδεύεις για να δροσίζετε(δεν ξέρω θα ταξιδέψετε μεσημέρι;):hmm:

καλημερα! την γατουλα μου την εχω παρει πολλες φορες σε ταξιδια με αεροπλανο, με πλοιο (24 ωρες) παντα την ειχα μαζι μου κ την εβγαζα βολτα με το λουρακι της. το πιο πιθανο ειναι να μην παει τουαλετα, εγω ομως καλου κακου ειχα ενα κουτι οχι πολυ μεγαλο με αμμο μεσα σε μια σακουλα για να ειναι λιγο σκοτεινα κ την αφηνα να το μυρισει κ να παει αν ηθελε

Εγώ η κακομοίρα φέτος ήθελα να πάω για camping αλλά δεν νομίζω ότι ενδείκνεται με τον Prince. Δεν νομίζω να του αρέσει η σκηνή.... Αναγκαστικά διακοπές σε δωμάτιο....

ταξιδι γατουλας με πλοιο

δεσποινα, το λουρακι πως το δεχτηκε? ποσο μακρυ ειναι? (το σαμαρακι εννοω).

οποιος εχει εμπειρια με λουρακι ας μου πει μια γνώμη...\

ευχαριστω παιδια για ολα....

:)

Εμένα ο δικος μου το σαμαράκι το λάτρεψε γιατί δεν του αρέσει να τον αφήνω στο διαμέρισμα. Μόλις του το φόρεσα και τον πήρα μαζί μου (πήγαμε και για ουζάκι στον ωροπό παρακαλώ) ξετρελάθηκε... Πλέον μόλις βλέπει ότι ντύνομαι για βόλτα μου το σούρνει για να τον πάρω μαζί.
Το περπάτημα το μελετάμε ακόμα γιατί μουλαρώνει ώρες ώρες και γίνεται ένα με το πάτωμα. Αλλά να το προσέχεις γιατί είναι παμπόνηρα. Εμένα έμαθε και να το βγάζει μόνος του όταν δεν πηγαίνω από εκεί που θέλει...

δεσποινα, το λουρακι πως το δεχτηκε? ποσο μακρυ ειναι? (το σαμαρακι εννοω).

οποιος εχει εμπειρια με λουρακι ας μου πει μια γνώμη...\

ευχαριστω παιδια για ολα....

:)
Το σαμαράκι είναι ένα λουρί που είναι σαν δύο.
Το ένα είναι του λαιμού και το άλλο μπαίνει γύρο απο το στήθος (στην πλάτη, μασχάλες και στήθος)και αυτά τα δύο είναι ενομένα μεταξί τους.
Το "σκοινάκι" που μπορείς εσύ ανάλογα να το βγάζεις ή να το βάζεις είναι αυτό που κρατάς στην παλάμη σου και δένετε πάνω στο σαμαράκι (όπως στα σκυλιά)
Αν πάς σε pet shop εχουν περίπου 5€ αλλά δεν είμαι και σίγουρη:redface:
Με αυτό δένεις την γάτα για βόλτα ή για να μην φεύγει απο το σημείο που θέλεις εσύ.
Το σαμαράκι το φορούν και μικρόσωμα σκυλιά και εξυπηρετεί γιατί δεν πνίγει το ζωάκι.:)

Α!το δέχεται σιγά σιγά και είναι σε πολλά μεγέθοι αλλά μπορείς να πάρεις ένα που ρυθμίζετε και το κάνεις όσο κοντό ή μακρύ(μέχρι τρία μέτρα)θέλεις.

καλημερα. το λουρακι που της ειχα ηταν για κουνελακι γιατι ειναι αρκετα μικροσωμη κ αυτα για σκυλια δεν της εκαναν. Δεν το δεχτηκε πολυ καλα αλλα σιγα σιγα το συνηθησε. τωρα βεβαια το κοψαμε γιατι εγινε πολυ απαιτητικη κ μαλωνουμε για να τη βγαλω βολτα, δεν πολυθελει. Παλιοτερα ομως που ηταν μικροτερη μεχρι κ σε καφε πηγαιναμε (εχει στη καλντερα στη σαντορινη τρομερη φωτο η κυρια να καθεται για καφε) κ περπατουσε αρκετα καλα μονο οταν βαριοταν ή ηθελε να παει σε αλλη κατευθυνση κ δεν την αφηνα ξαπλωνε κατω κ δεν σηκωνοταν μεχρι να την παρω αγκαλια!

nefelouli τελικά τι θα κάνεις;:hmm:

μεταφορα με πλοιο

δεν ξερω λυδια μου τι θα κανω. χτες το νεφελακι ειχε βγαλει ενα σπυρακι στο κεφαλι του και το πηγα στον κτηνιατρο. φοβηθηκα μηπως ειναι αποστημα. τελικα μαλλον για καρουμπαλο το ειδε κ μου ειπε να το προσεχω μηπως μεγαλωσει.

τον ρωτησα και για την μεταφορα με το πλοιο και μου ειπε να την αφησω πανω στο καταστρωμα που εχει κατι κλουβια για σκυλους σε ενα απο τα κλουβια, οπου θα μπορει να κινειται κιολας.δεν βλεπει παλι μονο μπροστα αλλα φοβαμαι οτι θα αναστατωθει απο τα κλαμματα και τα γαβγισματα των σκυλιων. απλα εκει θα ειναι ελευθερη να κινειται.

εγω προτιμω να την εχω κοντα μου με το κλουβακι της να σου πω την αληθεια. σε καποιο ησυχο μερος στο καταστρωμα

δεν ξερω λυδια μου τι θα κανω. χτες το νεφελακι ειχε βγαλει ενα σπυρακι στο κεφαλι του και το πηγα στον κτηνιατρο. φοβηθηκα μηπως ειναι αποστημα. τελικα μαλλον για καρουμπαλο το ειδε κ μου ειπε να το προσεχω μηπως μεγαλωσει.

τον ρωτησα και για την μεταφορα με το πλοιο και μου ειπε να την αφησω πανω στο καταστρωμα που εχει κατι κλουβια για σκυλους σε ενα απο τα κλουβια, οπου θα μπορει να κινειται κιολας.δεν βλεπει παλι μονο μπροστα αλλα φοβαμαι οτι θα αναστατωθει απο τα κλαμματα και τα γαβγισματα των σκυλιων. απλα εκει θα ειναι ελευθερη να κινειται.

εγω προτιμω να την εχω κοντα μου με το κλουβακι της να σου πω την αληθεια. σε καποιο ησυχο μερος στο καταστρωμα
Συμφωνώ μαζί σου!!!
Θα είναι σαν να την εγκαταλύπεις για λίγο...:(
Το καημένο δεν φτάνει που θα αναστατωθεί μην νιώσει και προδομένο:/:

Καλέ εγώ ταξίδεψα Αθήνα Ρόδο 13 ώρες. Είχα τον Αιμίλιο στην γατοφόρο μαζί μου στο σαλόνι. Φυσικά δεν τον άφησα κάτω γιατί ήταν πολλές οι ώρες και δεν είχα εμπιστοσύνη. Όλο το ταξίδι έχωνα με προσοχή το χέρι μου στην γατοφόρο τον τάιζα και του έδινα νεράκι. Του είχα βάλει και εφημερίδες για κάθε ενδεχόμενο. Δεν έβγαλε κιχ γιατί με ένιωθε δίπλα του. Φυσικά δεν πήρα καμπίνα γιατί δεν ήξερα ποιος θα ήταν μαζί μου μέσα και ίσως ενοχλούνταν. Απλά βρήκα μια ωραία γωνίτσα στο σαλόνι και κόψαμε ύπνους όλο το βράδι και εγώ και ο γατούλης. Έχε μαζί σου μωρομάντηλα και όλα θα πάνε καλά. Ο Αιμίλιος μου άφησε τα κακά του το πρωί και ενώ είμασταν μέσα στο αμάξι για το ξενοδοχείο. Εκεί ήταν βασανιστικό γιατί οδηγούσα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα:lol: Όλα θα πάνε καλά

ταξιδι γατουλας με πλοιο

σε ευχαριστω για τις πληροφοριες ουρανια μου. το ελπίζω. :)

Σου προτείνω να την πάρεις στο κατάστρωμα περιορισμένη μέσα στην γατοφόρο!
1 δεν πρόκειτε ούτος η άλλος να φάει αλλά ουτέκαι να πιεί νερο και να πάει τουαλέτα απο το στρές!
2 απογορεύετε να αφήνεις την γατούλα μέσα στο αμάξι ακόμα και 10 λεπτά γιατί μπορεί να πάθει θερμοπληξία!!!
3 θα την έχεις μαζί σου και όταν αναστατώνετε πολύ μπορείς να βάζεις το χέρι σου μέσα στην γατοφόρο και να την χαιδεύεις και να της μιλάς γλυκά!
4 μπορείς να την τσεκάρεις συνεχώς ενό κάτω απαγορεύετε να πάς εν πλώ
5 υπάρχουν ηρεμιστικά αλλά εγω δεν στα συνηστω πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να συμπεριφέρεσαι σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Ακόμα και άν κλάιει εσύ μίλα χαμηλώφωνα με την μαμά σου πχ και συζητήστε κανονικάκαι απλά χαιδευέ την όταν γκαρίχει!

εχω κανει χιλια δυο ταξιδια με γατες σε αεροπλανο και πλοιο, το καλυτερο εινα οτι γραφει η ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ αλλα εγω παντα περνο το φαγιτο απο τη γατα 8 ωρες πριν το ταξιδι και το νερο 2 ωρες, ετσι θα ειμαι συγουρη οτι δεν θα εχει αναγγες. και παλυ δεν νομιζο να νιοθει ανετα στο αμαξι να κανει της αναγγες της οταν γυρο γυρο της θα εχει παρα πολυ θοριβο.
Τα ηρεμιστικα ουτε και εγο τα χρισιμοποιο ουτε για transatlantic πτησες.
και παντα η γατα μαζι μου, ουτε στο αμαξι, cargo η πουθενα αλλου.
ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ παρε ενα σακουλακη με λιγο βρομμικο αμμο που θα βαλεις στο καινουριο στο προορισμο σου για να νιοθει καλητερα που θα εχει τη μιροδια της.

Ταξίδι με πλοίο + γατούλες

Μπορείτε να μου πείτε από προσωπική σας εμπειρία, πως πρέπει να προετοιμάσω τις γατούλες μου για περίπου 7ωρο ταξίδι με πλοίο κ πόσο πιθανό είναι να φρικάρουν αν είναι η πρώτη τους φορά, αλλά κ η πρώτη γενικά φορά που φεύγουν από το σπίτι από τότε που τις πήρα. Σημειωτέον πως η μια από τις 2 είναι τυφλή.

Δεν θα ταξιδέψω σε καμπίνα που σημαινει πως αναγκαστικά θα τις έχω στη γατοφόρο σ'όλο το ταξίδι.

Στο σαιτ του αίλουρου στα θέματα σχετικά με ταξίδια κοίταξα ήδη, αλλα δεν βρήκα τις πληροφορίες που χρειάζομαι.

Το ταξίδι θα γίνει αρχή Σεπτέμβρη, οπότε μέχρι τότε θα ελέγχω για απαντήσεις σας.

Ευχαριστώ:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back