vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ ταξιδεύω συνέχεια με λεωφορείο τρίωρα και η μικρή λαχανιάζει πάρα πολύ η το χειμώνα κρυώνει πολύ... Το καλοκαίρι όσο και να την ψεκάζω με νερό και την έχω κουρεμένη κάτι γίνεται.. Και αυτό με την βρεγμένη πετσέτα βοηθάει... Υπάρχουν ρουχαλάκια για γάτες για τον χειμώνα??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
ρούχα υπάρχουν, αλλά στο ebay που έψαξα είδα μόνο 2 μπλουζάκια για γάτες, τα άλλα ήταν στολές, αλλά πιστεύω θα μπορείς να πάρεις ένα μπλουζάκι για μικρά σκυλάκιαΕγώ ταξιδεύω συνέχεια με λεωφορείο τρίωρα και η μικρή λαχανιάζει πάρα πολύ η το χειμώνα κρυώνει πολύ... Το καλοκαίρι όσο και να την ψεκάζω με νερό και την έχω κουρεμένη κάτι γίνεται.. Και αυτό με την βρεγμένη πετσέτα βοηθάει... Υπάρχουν ρουχαλάκια για γάτες για τον χειμώνα??
(τα 2 μπλουζάκια: https://stores.ebay.com/Pampered-Pup-and-Stuff/_i.html?_fsub=13305086)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εγω τους εχω παρει κλουβακια,που ειναι με καγκελα,για αλλο λογο βεβαια τα πηρα,αλλα τελικα αποδειχθηκαν σωτηρια και για το αμαξι.Δες.

Αποκκλειεται να σκασουν με κατι τετοιο,ειδικα αν υπαρχει και αιρκοντισιον στο αμαξι.Ομως,οκ..ειναι ακριβουτσικα,εχει 150 ευρω το ενα.

Ηρεμιστικο εγω δεν θα εδινα σε καμια περιπτωση,ποσο μαλλον σε συνδυασμο με τη ζεστη.

Συνημμένα
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό Πουπουλίνα που τους έχεις πάρει είναι το αντίστοιχο που έχουν και τα κτηνιατρεία πιστεύω για να περιορίζουν τις γατούλες για τις ενέσεις, χορήγηση ορών κτλ, δηλαδή η περίφημη "γατοπαγίδα"!!Σίγουρα έχει πολύ καλό εξαερισμό αφού είναι ανοικτό, αλλά και γω τους έχω πάρει από Amazon κάτι γατοφόρους που είναι υφασμάτινες, σαν τσάντες μεταφοράς και από όλες τις πλευρές-και από πάνω-είναι ανοικτές,με διχτάκι προστασίας-που επιτρέπουν την εισαγωγή αέρα..
Επίσης Mayrouli μιλάμε για μια απόσταση Γλυφάδα-Χαλάνδρι από Αττική οδό, δηλαδή 45 λεπτά μόνο, όταν για τον κτηνίατρό τους χρειάζομαι 20 με 25.Άρα δεν ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά στον χρόνο ταξιδιού...Πάντως για τις βρεγμένες πετσέτες δεν το είχα σκεφτεί και θα το δοκιμάσω.
Η ουσία είναι πώς θα ταξιδέψει ρε γμτ...
Κι αν αρχίσει και νιαουρίζει συνέχεια με όλη τη δύναμη του ή ακόμα χειρότερα αν πάθει κανένα σοκ στο καράβι μέσα, τί κάνουμε??
moukelis
Επιφανές μέλος
Μπορεις να δοκιμασεις λιγο Rescue Remedy,απο τη σειρα με τα ανθοϊαματα Bach,ισως βοηθησει.
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και από που μπορώ να το προμηθευτώ το συγκεκριμένο?? Κι αν έχεις την καλοσύνη Moukelis περιγράφεις λίγο τί ακριβώς είναι και πώς επιδρά??
moukelis
Επιφανές μέλος
Μπορεις να το προμηθευτεις απο οποιοδηποτε φαρμακειο που εχει ομοιοπαθητικα ή σκευασματα αρωματοθεραπειας.Οσο για το τι ειναι και τι κανει,ριξε μια ματια εδω:
https://www.homeopathy.gr/homeopathy/bach-flower-remedies.html
escape
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νομίζω ότι έχει να κάνει και με την ιδιοσυγκρασία του κάθε γατιού. Οι 2 δικές μου έχουν ταξιδέψει ήρεμες Σύρο-Πειραιά. Λίγο στρεσαρισμένες αλλά δε νιαούριζαν, μόνο όταν περπάταγα με τη γατοφόρο. Φρόντιζα βέβαια να μην τις ακουμπάω κάτω όταν κατεβαίναμε στην έξοδο γιατί έχει πολλούς κραδασμούς και είναι σοκαριστικό. Ο άλλος, πάλι, μέχρι τον γιατρό τον πήγα με το αυτοκίνητο και βράχνιασε από το νιαούρισμα και τα έκανε κιόλας...
Τι να πεις...!
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μου φαίνεται δυστυχώς ότι ανήκουμε και μεις στην δεύτερη κατηγορία, δυστυχώς!!
Ευχαριστώ Moukelis,απλά να σε ρωτήσω αν το έχεις δοκιμάσει..
moukelis
Επιφανές μέλος
Βεβαια το χεω δοκιμασει,δε θα προτεινα κατι που να μην το εχω δοκιμασει.Σε μας πιανει και σε περιπτωσεις ταξιδιου,και σε μετακομισης,ακομη και σε οιστρους.Δεν ειναι ολες οι γατες ιδιες,αλλα δε χανεις τιποτα να δοκιμασεις.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Επίσης αν και είναι άσχετο με το thread αυτό, μπορεί κάποιος να μου δώσει στοιχεία για την προσαρμογή τους σε νέο σπίτι??
Τους βλέπω να ταλαιπωρούνται εδώ που είμαι τώρα και δεν ξέρω τί να κάνω..
Μου μπαίνουν ιδέες να τους αφήσω στους γονείς μου στην εξοχή μήπως είναι πιο ευτυχισμένοι εκεί...
Για απορίες σχετικά με την προσαρμογή τους μπορείς να γράψεις εδώ αν θέλεις:
Προσαρμογή της γάτας στο νέο της σπίτι

alesa
Νεοφερμένο μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
Η καταγγελια ηταν προσωπικη,εγινε απο μενα μετα απο ταξιδι που μας εβγαλαν την πιστη,και εφτασα μεχρι το Υπουργειο Ναυτιλιας.
Οσο για την αποσταση απο το κυλικειο,δεν διευκρινιζει:
2 τα μικρόσωμα κατοικίδια που συνήθως συμβιώνουν με τον άνθρωπο
(κυρίως γάτες, μικρόσωμα σκυλιά) εφόσον μεταφέρονται με ειδικά καλάθια
ή κλωβούς ή φέρουν φίμωτρο και είναι εμβολιασμένα με τα κατάλληλα
εμβόλια (πρέπει να αποδεικνύεται από τα ανάλογα πιστοποιητικά που
φέρουν μαζί οι ιδιοκτήτες τους).Τα ζώα αυτά παραμένουν στους
θαλαμίσκους των συνοδών τους, σε περίπτωση όμως κατά την οποία:
τότε, το μικρόσωμο κατοικίδιο ζώο επιτρέπεται να μεταφέρεται, σε μη
- Δεν υπάρχουν θαλαμίσκοι προς διάθεση ή
- οι συνεπιβάτες στο θαλαμίσκο δεν επιθυμούν την παραμονή του κατοικίδιου μαζί τους, ή
- το πλοίο δεν διαθέτει θαλαμίσκους επιβατών ή
- ο ιδιοκτήτης του μικρόσωμου κατοικίδιου ζώου έχει εκδόσει εισιτήριο άνευ κλίνης
πολυσύχναστο ειδικά προσδιορισμένο χώρο (εκτός εστιατορίων και
πλησίον κυλικείων), μέσα σε κλουβί ή να φέρει φίμωτρο και να είναι δεμένο
με λουρί ή αλυσίδα. Και στις δυο περιπτώσεις απαραιτήτως να συνοδεύεται
από τον ιδιοκτήτη του.
Δωρα αν δεν συντρέχουν ένας εκ των 4 λόγων πιο πάνω τότε ναι, επιτρέπεται.... αλλά αν σου βρουν χώρο να το βάλεις, τότε πιστεύω πως δεν θα επιτρέψουν την είσοδο στο σαλόνι.
Τις φορές που ταξίδεψα Εύβοια και Ζάκυνθο, είχα πάντα το κλουβί μαζί μου και έβαζα τον Ιντεφίξ μέσα.Στη διαδρομή προς Ζάκυνθο δεν μου επέτρεψαν να μπω στο σαλόνι, την βγάλαμε κατάστρωμα. Στη διαδρομή προς Εύβοια έκαναν τα στραβά μάτια, αλλά και πάλι ήταν μέσα στο κλουβί του. Βέβαια και στις δυο περιπτώσεις δεν υπήρχαν καμπίνες....
Στο νέο νόμο πάντως ορίζεται πως τα μικρά ζώα μπορούν να ταξιδεύουν μαζί μας με το κλουβί τους, δεν υπάρχει περιορισμός στο αν θα μπουν ή όχι στους χώρους με κυλικείο ή όχι. Αρα λογικά δεν απαγορεύεται πλέον....και μπορούμε να μπούμε και στα σαλόνια αρκει να είναι στο κλουβί τους. Επίσης κάνει διαχωρισμό για την τοποθέτηση των μεγάλων ζώων.
<<Άρθρο
Μετακίνηση και
1.
Η μετακίνηση και μεταφορά ζώων συντροφιάς διέ-
του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της
26ης Μαΐου 2003 «για τους υγειονομικούς όρους που ε-
φαρμόζονται στις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις
ζώων συντροφιάς και για την τροποποίηση της Οδηγίας
388/2010 της Επιτροπής της 6ης Μαΐου 2010, του Κανο-
νισμού (Ε.Κ.) 1/2005 του Συμβουλίου της 22ας Δεκεμβρί-
ρά», καθώς και από τις διατάξεις του π.δ. 184/1996 (Α΄
Με την επιφύλαξη ευνοϊκότερων ρυθμίσεων του
θερής τροχιάς μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στα
θετημένα σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς και συνοδεύο-
νται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχό τους. Οι σκύλοι βοή-
πό το μέγεθός τους.
Τα επιβατηγά πλοία υποχρεωτικά διαθέτουν καθαρά
κες, για τη μεταφορά μεγάλων ζώων συντροφιάς.
μετακινήσεις ή μεταφορές, που διενεργούνται από τα
συνεργεία περισυλλογής αδέσποτων ζώων και τα συ-
κτηνιατρεία, τις κτηνιατρικές κλινικές και τα καταφύγια
εντός της Επικράτειας.>>
moukelis
Επιφανές μέλος
nifadoulis
Νεοφερμένο μέλος
Πρόκειται στα τέλη του Σεπτέμβρη να μετακομίσω μόνιμα απο τη Ρόδο στην Κομοτηνή.
Το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί περίπου 14 ώρες. Πρόκειται να κλείσω καμπίνα για κατοικίδια για να έχω τα μικρά μου ελεύθερα και όχι κλεισμένα σε κλουβάκι για να είναι και αυτά όσο πιο άνετα γίνεται.
Το πρόβλημα μου είναι πως όταν αλλάζουν περιβάλλον τα πιάνει πανικός. Ακόμα και στον κτηνίατρο που πηγαίνουμε σηκώνουν τον κόσμο στο πόδι. Συν οτι έχω καμια 8-9 ώρες οδήγηση που εκεί θα είναι αναγκαστικά κλεισμένα στα κλουβάκια τους. Τί μου προτείνετε να κάνω ωστε να φοβηθούν όσο λιγότερο γίνεται; Ανησυχώ μη μου πάθουν κάτι. Είναι αρκετά φοβιτσιάρικα.
Υπάρχει κάποιο ''κόλπο'' που μπορώ να κάνω ωστε να το περάσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται;
Και μια τελευταία ερώτηση. Ξέρετε τί θα χρειαστώ απο χαρτιά; Τα βιβλιάριο τους το έχουν αλλά δεν τα έχω τσιπάρει.Θα χρειαστώ εμβόλια για λύσσα; Δυστυχώς με την μετακόμιση θα φύγουν αρκετά χρήματα, οπότε δεν είμαι σε θέση να τσιπάρω δύο γάτες ούτε βέβεια θέλω να τους κάνω αυτό το εμβόλιο.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
victoriaalex199
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας,
ζητώ συγνώμη εάν υπάρχει ίδιο θέμα, απλά δεν βρήκα κατι στα πιο πρόσφατα.
Είμαι μια γατομαμά εδώ και 5 μήνες αλλά το γατάκι μου είναι 7μηνών. Θέλω να το πάρω μαζί μου στην Μυτιλήνη διότι θα λείψω 2 εβδομάδες και δεν θέλω να το αφήσω μόνο του στην Πάτρα! (θα είναι μόνο κάποιος για να το ταϊζει, αλλά δεν θέλω)
Οπότε σκέφτομαι να πάρω το Sylviaκι μαζί μου. Έχουμε όμως προβλήματα! Δυστυχώς φοβάται πάρα πάρα πολύ. Με το έξω δεν έχει ιδιαίτερη επαφή! Φοβάται! Και όποτε το έχω στην γατοφόρο φωνάζει και κλαίει σε εκκωφαντικό τόνο.
Ρώτηση την κυρία στο petshop που έχει, είναι πολύ καλή και με έχει βοηθήσει πολλές φορές. Μου είπε απλά να του δώσω ένα εμετοστοπ για παιδιά και αυτό θα το κάνει να νυστάζει, και δεν θα ζαλίζεται στο πλοίο αλλά και ούτε στο λεωφορείο.
Διότι το ταξίδι θα είναι Πάτρα - Αθήνα με λεωφορείο για 3,5 ώρες
και Αθήνα - Μυτιλήνη για 8και κάτι ώρες.
Το βρίσκω απάνθρωπο να μην του δώσω κάτι σαν ηρεμιστικό. Είναι κριμα. Δεν έχει συνηθίσει άλλα ζωάκια ούτε και πολλούς ανθρώπους. Θα φοβάται πολύ στο ταξίδι όσο και να είμαι δίπλα του!
Θεωρώ καλή ιδέα αυτό που μου είπε η κυριούλα. Διότι δεν είναι ηρεμιστικό και δεν έχει μεγάλο μέρος δραστικής ουσίας αφού είναι για παιδιά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω θα σου προτεινα να συμβουλευτεις καλυτερα τον κτηνιατρο σου αυτος ξερει καλυτερα. Δεν νομιζω οτι κανουν τα δικα μας φαρμακα για τα ζωακια μας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα Έχω το εξής θέμα. Φεύγω για καλοκαίρι σε νησί και πρέπει οπωσδήποτε να πάρω μαζί τα 2 γατιά μου. Το πρόβλημα είναι το εξής: Ο μεγάλος ο γάτος δεν μπαίνει επ ουδενί σε κλουβί. Μια φορά τον πήγα σε κτηνίατρο και χρειάστικα βοήθεια για να τον βάλω στο κλουβί και έχοντας κονομήσει κάμποσες γρατζουνιές.
Τώρα θα πρέπει να τον βάλω 5 το πρωί μέσα και φοβάμαι δεν θα μπαίνει με τίποτα...Κανένα κόλπο? Σημειωτέον ότι το γνωστό "σβέρκωμα" δεν πιάνει επ ουδενί σ'αυτό το γατί (ίσως κάποιος να θυμάται προ διετίας το πρόβλημα με τις επιθέσεις που μου έκανε και δεν τον έκανες καλά με τίποτα)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
΄Αφησέ τον νηστικό την νύχτα και καμμιά ωρίτσα πριν την ώρα της αναχώρησης βάλε το φαγητό του μέσα στην γατοφόρο, πιστεύω πως θα μπει για να φάει.
Καλό θα είναι τις γατοφόρους να τις έχουμε μόνιμα σε κάποιο σημείο, στρωμένες με κάτι που να τους αρέσει για να μην τις συνδυάζουν μόνο με την επίσκεψη στο κτηνίατρο ή την οποιαδήποτε μετακίνηση. Τα δικά μου τσακώνονται ποιό θα πρωτοκοιμηθεί εκεί μέσα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα συμφωνήσω με τη Βάσω, ότι τη γατοφόρο θα πρέπει να την τοποθετήσεις (αν όχι μόνιμα, τουλάχιστον κάποιες μέρες πριν το ταξιδι) σε κάποιο σημείο που να τη βλέπει ώστε να μη την αντιμετωπίσει ξαφνικά ως "απειλή". Επίσης ιδανικά θα ήταν να τον πιάσεις στον ύπνο, ώστε να μην καταφέρει να σου αντισταθεί πολύ καθώς θα τον "σβερκώσεις", διαφορετικά κι αυτό το κόλπο με το φαγητό είναι πιθανό να πιάσει, αρκεί να χει εξοικειωθεί αρκετά με την εικόνα της γατοφόρου από προηγουμένως..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool