Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Ωραία θα το δοκιμάσω κι ελπίζω να έχω αποτέλεσμα αλλιώς ρεζίλι θα γίνουμε στη γειτονιά αξημέρωτα (από το σπίτι θα φύγουμε 5 να φανταστείτε το πρωί για να πάμε στο καράβι). Η άλλη ερώτηση..Με το φαί και το νερό μεσα στο πλοίο τι γίνεται? Το μικρό μπορώ να του ανοίξω άφοβα να τον ταίσω και να του δώσω νεράκι, βασικά δεν είναι γατί αυτό μαξιλαράκι είναι! Το πρόβλημα είναι ο Πόου, ο μεγάλος και πάλι που αν του ανοίξω θα τον κηνυγάω και δυστυχώς η γατοφόρος δεν είναι αρκετά μεγάλη για να του τα βάλω μέσα....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θα του ρίχνεις κροκετούλες μες στη γατοφόρο!
Πέρα από την πλάκα, αυτό θα μπορούσε να γίνει, το πρόβλημα είναι με το νερό....
Σκέφτεσαι την περίπτωση να προμηθευτείς μπιμπερό; Κι αυτό γιατί δεν πρέπει να διακινεύσουμε καθόλου το ενδεχόμενο να σου φύγει, διότι εκεί τα πράγματα θα γίνουν ανεξέλεγκτα.. 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
πόσες ώρες ειναι το ταξίδι?την περιπτωση ηρεμιστικου τη σκέφτεσαι?κ εγώ είμαι πολύ ενάντια..αλλά αν είναι να στρεσαριστεί πολύ κ να αγχωθείτε όλοι για μια φορά δεν πειράζει.θα μισοκοιμάται στο ταξίδι..αν είναι σχετικά μικρό κ θα πάνε όλα καλά.στο λέω γιατί αν είναι το πρώτο του ταξίδι μπορεί να του είναι όλα πολύ έντονα..οι ήχοι..οι μυρωδιές.δε σου λέω να τον κοιμήσεις τελείως..ίσα ίσα να ζαλιστεί λίγο.
εγώ με την παμαμπού σε πλοίο έχουμε ταξιδέψει κ με λουρακι!μεγάλες στιγμές..λύθηκε κιόλας και την κυνηγούσα στο κατάστρωμα.αλλά εμένα γενικά είναι ζαβό κ καλό γατάκι.όταν τη βάλω στο κλουβάκι γκρινιάζει το πρώτο τέταρτο κ μετά ηρεμεί.καλή τύχη κ καλό ταξίδι!
Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Δήμητρα εξ αρχής ήξερα για το ηρεμιστικό...αλλά θέλω να την αποφύγω αυτή τη λύση...Δυστυχώς όμως αν δεν υπάρξει λύση άλλη εκεί θα καταφύγω γιατί είναι εντελώς αγριόγατος και αν όντως βγει από το κλουβί μετά ή στη θάλασσα θα τον βρούμε ή θα τους μείνει μασκότ στο πλοίο γιατί δεν θα πιάνεται! Και για να καταλάβετε για τι αγρίμι μιλάμε ο κτηνίατρος του του κάνει ηρεμιστική κάθε φορά που πάμε για εξετάσεις και δεν τον βγάζει καθόλου από το κλουβί! Το ταξίδι είναι 4 ώρες αλλά υπολογίστε ότι θα πρέπει να μπει μέσα στο κλουβί στις 5 για να πάμε Πειραιά και θα ξαναβγεί μόλις φτάσουμε Πάρο στο σπίτι κατά τις 12 και κάτι το μεσημέρι...ΠΟλλές ώρες αλλά από την άλλη ευτυχώς που δεν πάμε πιο μακριά!!!!
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
τερατάκι ο μικρός σου!χιιχιχ...νομίζω πραγματικά πως θα ηταν καλό να τον ηρεμήσεις..κι εγώ ήμουν κατά κ ταξιδευα έτσι με την παμαμπού.μέχρι που κάποια στιγμή μου αγχώθηκε τόσο πολύ..που το καλό μου βρόμισε το κλουβάκι της με κάθε είδους πιθανό τρόπο!ας μην μπω σε λεπτομέρειες...τώρα της δίνω μισό χαπάκι κ είμαστε ήρεμοι..ελπίζω να πάνε όλα καλά..είμαι σίγουρη πως εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους τι θα χρειαστεί να κάνεις..κ θα σου πω κάτι που μου είπε κ μία άλλη γατομάνα-φίλη.''ό,τι κι αν συμβεί θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο!''καλό σας ταξίδι κ πάλι.
Artevelde
Νεοφερμένο μέλος
Συνημμένα
Subject to change
e-steki.gr Founder
Έχει κανείς εμπειρία από ταξίδι σε πλοίο με πολύ μικρό γατάκι (3-4 εβδομάδων); Tο βρήκαμε χτες να κλαίει επί ώρες στον κήπο και αναγκαστικά ...μας υιοθέτησε
Έχουμε δίκλινη καμπίνα και η εταιρεία είναι Blue Star Ferries.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Από το σάιτ της εταιρείας βλέπω το εξής
14. ΧΩΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ
Τα πλοία διαθέτουν ειδικές καμπίνες* αλλά και ειδικούς χώρους διαμονής κατοικίδιων. Ο αριθμός των καμπινών αυτών είναι περιορισμένος, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης. Για λόγους υγιεινής, απαγορεύεται η παραμονή των κατοικίδιων σε άλλες καμπίνες (εκτός των ειδικών), στα μπαρ, τα εστιατόρια και τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Εφόσον κυκλοφορούν (πάντα με λουρί και συνοδό) θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά φίμωτρο. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με κατοικίδιο πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του και είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα, την ασφάλεια και την υγιεινή του. Τα πλοία παρέχουν ειδικό χώρο για την καθημερινή υγιεινή των κατοικίδιων. Ασυνόδευτα κατοικίδια δεν γίνονται δεκτά.
* Εκτός του F/B Blue Star Ithaki.
Μήπως να έπαιρνες ένα τηλέφωνο να τους ενημέρωνες ότι σκοπεύεις να μεταφέρεις γατάκι σε κλουβάκι; Όχι τίποτε άλλο, μην πάτε εκεί και σας τρέχουνε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Μίλα με τον κτηνίατρό σας για να δεις τι συστήνει, δλδ πότε να το ταΐσεις τελευταία φορά πριν ταξιδέψετε, αν κρίνει σκόπιμο να πάρει ένα ελαφρύ ηρεμιστικό (αν και αμφιβάλλω μιας και είναι μικρούλι) κλπ.
Να σας ζήσει!

manosmouz
Νεοφερμένο μέλος
Και εφθασε η στιγμη για το πρωτο ενηλικο με πλοιο ταξιδι της Αιολιας .
Θα χρειαστω τα φωτα σας..
Καμπινα εξολοκληρουα για την οικογενεια (τρια ατομα) συν την γατα
Εταιρεια η Hellenic Sea Ways που δυστηχως δεν εχει καμποινα διαμορφομενη για ζωα.
Μηπως υπαρχει καποιος που ξερει αν θα εχω <<μαχη>> με προσωπικο η θα μπορεσω να την εχω μαζι στην καμπινα?
Ευχαριστω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ChazyChaz95
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά πάντως να ξερετε οτι ή Blue star και η Hellenic επιτρέπουν μικρόσωμα ζώα με το καλάθι τος ακόμα και στο σαλόνι σας του λεω επειδή ταξιδεύω κάθε μήνα με καράβι και έχω φιλο πο έχει γάτα και ποτε δεν ο έχουν οι,το,παραμικρό την βγάζει και εξω μάλιστα με το λουράκι της. Δεν χρειαζεται καν να κλεονετε καμπίνες και να συννενοειστε τηλεφωνικά απλα πάτε με το ζωάκι σας και όλα κομπλε σας το λέω με σίγουρα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλησπερα...
Και εφθασε η στιγμη για το πρωτο ενηλικο με πλοιο ταξιδι της Αιολιας .
Θα χρειαστω τα φωτα σας..
Καμπινα εξολοκληρουα για την οικογενεια (τρια ατομα) συν την γατα
Εταιρεια η Hellenic Sea Ways που δυστηχως δεν εχει καμποινα διαμορφομενη για ζωα.
Μηπως υπαρχει καποιος που ξερει αν θα εχω <<μαχη>> με προσωπικο η θα μπορεσω να την εχω μαζι στην καμπινα?
Ευχαριστω
πέρυσι είχα ταξιδεύσει με το Νήσος Μύκονος, πάνω από 12 ώρες. Είχα αγχωθεί υπερβολικά, αφού πρώτη φορά θα έμπαινα στο καράβι με την γατούλα μου, η οποία είναι 6 χρονών και δεν ήξερα αν θα αντέξει τόσες ώρες στο κλουβάκι της. Τελικά, άκουσα τις συμβουλές που διάβασα εδώ, αγόρασα πάνες και όλα πήγαν καλά. Κάθισε το καημενούλι, κιχ δεν έβγαλε τόσες ώρες...Της είχα μόνο νεράκι και που και που, της έδινα ένα μικρό κομματάκι κοτόπουλο βραστό που τρελαίνεται. Είχα ρωτήσει για καμπίνα και μου είπαν ότι δεν επιτρέπεται ούτε εκεί να την βγάλω από το κλουβάκι οπότε πήρα σαλόνι. Εκεί με άφησαν αλλά και πάλι μόνο μέσα. Εγώ θα σας συμβούλευα να ρωτήσετε στην εταιρία. Έχουν διαφορετικές πολιτικές για τα ζωάκια.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Η blue star έχει pet cabin αλλά η τιμή είναι απαγορευτική.
Στη συγκεκριμένη εταιρεία επιτρέπεται γάτα στο κλουβάκι και στο σαλόνι και στις αεροπορικές. Εγώ όμως προτιμώ κατάστρωμα γιατί τα δικά μου κλαίνε,γραντζουνάνε το κλουβί και ενοχλούν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα φίλη gatomana και καλώς σε βρήκαμε στο mycat.Καλησπέρα. Έχω γατάκι δύο μηνών και σκοπεύω να κάνω ταξίδι εννιά ωρών με πλοίο. Θα το έχω συνεχώς μαζί μου σε τσάντα μεταφοράς αρκετά ευρύχωρη, αλλά ανησυχώ για το που θα κάνει την ανάγκη του τόσες ώρες. Οι επιλογές μου είναι δύο. Είτε να στρώσω στην τσάντα εφημερίδες ή ειδική πάνα, πράγμα που θα 'ναι καλό για τα απρόοπτα αλλα ίσως δεν θα νιώθει τόσο άνετα, είτε να έχω μια σακούλα με λίγη από την άμμο του και μόλις βολευτούμε να την βάλω στην τσάντα του. Βλέπω εδώ οτι οι περισσότερες γάτες απο το στρες δεν κανουν την ανάγκη τους αλλα επειδή το δικό μου ειναι ακόμα πολύ μικρό δεν ξερω αν θα μπορεί να κρατηθεί τόσες ώρες. Επίσης θέλω συμβουλές για το αν πρέπει να το ταϊσω πριν το ταξίδι και ίσως άλλες εναλλακτικές για το πως θα κάνει την ανάγκη του.![]()

Ο καλύτερος τρόπος κατά την γνώμη μου είναι η πάνα στην γατοφόρο του. Αν χρειαστεί μπορείς και να την αλλάξεις, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν θα συμβούλευα να έχεις μαζί σου άμμο, να το βγάλεις από την γατοφόρο του για να κάνει την αναγκούλα του και να καταλήξεις να το χάσεις. Εκτός και αν πάρεις μονή καμπίνα και είστε κλεισμένοι εκεί. Οπότε καλό θα ήταν να ξεμούδιαζε κιόλας και να έχετε κάποια επαφή για να του μειωθεί το στρές.
Πάντως είναι αρκετά μικρούλι και δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις ιδιαίτερο πρόβλημα, όπως αν ήταν μεγαλύτερο.
Φαγητό, αν ήταν ενήλικο, δεν θα του έδινα τίποτα για να μην έχετε τίποτα εμμετούς. Αυτό όμως είναι αρκετά μικρό και πάνω στην ανάπτυξη, οπότε να έχεις μαζί σου ξηρή τροφούλα και αν πεινάσει, που θα πεινάσει, βάλε του λίγο μέσα στην γατοφόρο. Εννοείται πως σε αυτή την περίπτωση θα του δώσεις και νεράκι, δίνε του κάπου κάπου.
Σε καμμιά περίπτωση μην το αφήσεις να βγει έξω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Μπορείς να έχεις στην τσάντα σου ένα μπουκαλάκι με νερό και ένα μικρό μπωλάκι. Αν το δεις και είναι ανήσυχο, βάλε νερό στο μπωλάκι και δώσε του να δεις αν θέλει. ΄Ισως χρειαστεί να το κάνεις κάμποσες φορές αυτό. Βλέπεις δεν μιλάνε κιόλας να μας έλεγαν τι θέλουν, με τον καιρό πάντως θα καταλαβαίνεις τι θέλει όσο μεγαλώνει μαζί σου.Εντάξει οι κροκέτες αλλα νερό πώς θα του δώσω; Επίσης σκέφτηκα να του φορέσω λουράκι για να μπορεί να κινηθεί λίγο περισσότερο εκεί που θα καθόμαστε, (όχι για να τον πάω βόλτα) γιατι καμπίνα δεν μπορώ να κλείσω.
Τώρα για το λουράκι, δεν ξέρω να σου πω, δεν έχω βάλει ποτέ στα δικά μου γιατί δεν θέλω να βγαίνουν έξω. Ξέρω όμως από άλλα μέλη που πηγαίνουν βόλτα τα γατάκια τους με λουράκι-σαμαράκι, πως χρειάζεται εκπαίδευση μέχρι να το συνηθίσουν. Οπότε δεν νομίζω να μπορεί να γίνει ειδικά γι' αυτή την περίπτωση.
Επίσης με προβληματίζει που το γατάκι σου είναι μικρό, δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχουν λουράκια για τόσο μικρά γατάκια.

Ας σου πει και κάποιος άλλος που γνωρίζει καλύτερα το θέμα λουράκι.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Λουράκι-σαμαράκι θα ζητήσεις σε ένα καλό πετ σοπ για γατάκι μικρό κι όχι γάταΔυο μηνών είναι μια πολύ κατάλληλη ηλικία για να αρχίσεις να το εκπαιδεύεις να το συνηθίσει.

Προσωπικά σπάνια το χρησιμποποιούμε σε βόλτα και αυτό μόνο στις καλοκαιρινές διακοπές στο εξοχικό και μόλις μερικά μέτρα από την εξώπορτα του σπιτιού. Αντιθέτως, είναι πολύ χρήσιμο όταν η άλλη άκρη του δένεται σε κάποιο σταθερό σημείο, προκειμένου να μην απομακρυνθεί από χώρο που δεν είναι περιφραγμένος κι εκεί έχει αποδειχτεί πολύ αποτελεσματικό, όπως π.χ. για το μπαλκόνι του σπιτιού που περνάμε τα καλοκαίρια.
Δες το σχετικό θέμα μας εδώ για το "πώς".
Για το "ποιο", δες και το ποστ #81σχετικά με το λουράκι-σαμαράκι της Trixie, για γατάκια.
Τέτοιο έχω κι εγώ και ακόμα, ύστερα από 4 χρόνια, δεν χρειάστηκε να της το αλλάξω και να περάσει σε αυτό για ενήλικες γάτες, γιατί αφ'ενός οι διαστάσεις του αυξομειώνονται και προσαρμόζονται μέχρι κάποιου σημείου, κι αφ'ετέρου η δική μου είναι μικρόσωμη, χώρια το γεγονός οτι είναι κι αρκετά γερό.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και το ταξίδι σας να είναι χωρίς προβλήματα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool