Ταρταρουγο-maniacs!

kounelaki

Περιβόητο μέλος

Η kounelaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.415 μηνύματα.
Να τι ελειπε απο το mycat!!!Θεματακι για τις μεγαλες λατρειες μας τις ταρταρουγες!:up: Αμε,γιατι να υπαρχει πορτοκαλο-maniacs? Οι βασιλησσες μας χρειαζονται κι αυτες θεματακι! Εγω ταρταρουγιτσα δεν εχω ακομα,αλλα ευχομαι να αποκτησω... Ταρταρουγομανες γραφετε!:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κουνελάκι , εγώ και το κοριτσάκι μου, σ'αγαπάμε πολύ:kiss::kiss::kiss:
Ευχαριστούμε πολύ, για το θέμα που άνοιξες!:up::up::up:
Δηλώνουμε πρώτες συμμετοχή!;)
Η πριγκίπισσα Μυρτώ
2009057.jpg

Πάντα θέλαμε να μάθουμε ποιές και πόσσες είμαστε, εδώ στην μεγάλη μας γατοοικογένεια!;):D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_237874.JPG

Αν και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι ... (σώα ευτυχώς) λόγω πτώσης?πτήσης πρωϊνής στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου περιμένοντας τη διάσωση απο το διπλανό ιατρείο...΄παρακάλεσα τη μαμά να με γράψει στο θρεντ για να μιλάω με τα ταρταρουγοφιλαράκια μου και να τους λέω για τις ...παγαποντιές μου
Φιλιά
Πούπσυ

Υπάρχει κι αυτο το θεματακι.
Ειδατε ενα μωρο ταρταρούγα που χαριζεται;Κατα τη γνωμη μου ειναι απο τα πιο όμορφα ταρταρουγάκια που έχω δει.
gatakia2jpg.jpg

4gatakiajpg.jpg

Eγώ δεν έχω ταρταρουγάκια αλλά μου αρέσουν πολύ!

Ωρίστε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες!
Οι γάτες με τρία χρώματα - πορτοκαλί, άσπρο και μαύρο, που ονομάζονται ταρταρούγα ή καλκούτα, είναι για γενετικούς λόγους πάντα θηλυκές. Πράγματι, στα αιλουροειδή οι πληροφορίες για τη δημιουργία του μαύρου ή πορτοκαλί χρώματος βρίσκονται στο ίδιο γονίδιο το οποίο υπάρχει μόνο στο χρωμόσωμα Χ.
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Για να εμφανιστούν όλες οι αποχρώσεις, τα αλληλόμορφα γονίδια (δηλαδή γονίδια σε αντίστοιχη θέση στο ζευγάρι των χρωμοσωμάτων) πρέπει να είναι παρόντα και στα δυο χρωμοσώματα Χ. Όμως, μόνο τα θηλυκά έχουν δυο χρωμοσώματα Χ, ενώ τα αρσενικά ένα μόνο, είναι δηλαδή τύπου XY. Η απουσία του δεύτερου χρωμοσώματος Χ προκαλεί στα αρσενικά ένα φαινόμενο που ονομάζεται "απενεργοποίηση του X". Έτσι, ένα αρσενικό μπορεί να είναι ασπρόμαυρο ή πορτοκαλί και άσπρο ή πορτοκαλί και μαύρο αλλά όχι πορτοκαλί, άσπρο και μαύρο. Η μόνη περίπτωση να έχουμε τριχρωμία είναι σε αρσενικά τύπου ΧΧΥ. Πρόκειται για μια γενετική ανωμαλία που ονομάζεται σύνδρομο του Κλαϊνεφέλτερ και προκαλεί στειρότητα. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Πηγή: [/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]https://www.focusmag.gr[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif][/FONT]

dsc03403ajx2.jpg

Δεν ξέρω ποιές ακριβώς είναι οι ταρταρούγες.
Δηλαδή μία γατούλα με τρία χρώματα, άσπρο, καφέ και μαύρο είναι ταρταρούγα; Δηλαδή η δικιά μου η Κλάρα που έχει αυτά τα χρώματα, αλλά κυριαρχεί το άσπρο είναι ταρταρούγα;

Ίσως να είναι calico!Μπορείτε να μας βάλετε μια φωτογραφία;

Μπορεις να ριξεις μια ματια εδω,στη δεξια στηλη υπαρχει χωριστη κατηγορια για τις calico και τις ταρταρουγες.:)

Μπορεις να ριξεις μια ματια εδω,στη δεξια στηλη υπαρχει χωριστη κατηγορια για τις calico και τις ταρταρουγες.:)
Σ' ευχαριστώ πολύ. Η δουλειά σου είναι φανταστική.
Και πάλι χίλια ευχαριστώ:)

Εγω ευχαριστω,ηταν πραγματα που ηταν μερος της...μελετης μου:lol: οταν αρχισα να ενδιαφερομαι για την εκτροφη οποτε απλα τα συγκεντρωσα.Ετσι οπως περιγραφεις την Κλάρα σου και οπως την εχω δει στις φωτογραφίες της μάλλον είναι calico.

Υπάρχει κι αυτο το θεματακι.
Ειδατε ενα μωρο ταρταρούγα που χαριζεται;Κατα τη γνωμη μου ειναι απο τα πιο όμορφα ταρταρουγάκια που έχω δει.
gatakia2jpg.jpg

4gatakiajpg.jpg
Α Ρ Ρ Ω Σ Τ Ε Ι Α Α Α Α! Ειναι ΚΟΥΚΛΑΡΑ! Γιατι να μη μπορω να το σφιξω στην αγκαλια μου ρε γαμωτω ΤΩΡΑ...λιγωσα...:(

Καλησπέρα στις πιο γλυκές τρυφερές και χαδιάρικες γατούλες !!!

(Αυτές που έβαλα στη φωτό είναι calico ή ταρταρούγες :blink: ?)

Συνημμένα

• calico-cat-2.jpg
    calico-cat-2.jpg
    20,8 KB · Εμφανίσεις: 71
  • calico-cat-3.jpg
    calico-cat-3.jpg
    21,7 KB · Εμφανίσεις: 66
  • calico-cat-Jean-Francois-Chenier.jpg
    calico-cat-Jean-Francois-Chenier.jpg
    32,3 KB · Εμφανίσεις: 135

Νομιζω calico...Το θεμα ειναι οτι ειναι τριχρωμες γιαυτο κουκλες!!!:up:

Νομιζω calico...Το θεμα ειναι οτι ειναι τριχρωμες γιαυτο κουκλες!!!:up:

Δεν θα βγάλουμε άκρη!! :P:P
Μουκελις δώσε φως!!!

Δε φαινεται ολο τους το σωματακι κοριτσια...Εξαλλου οι calico 0πως αναφερω και στο αρθρο πρεπει να εχουν στο περισσοτερο μερος τους λευκο.

Δε φαινεται ολο τους το σωματακι κοριτσια...Εξαλλου οι calico 0πως αναφερω και στο αρθρο πρεπει να εχουν στο περισσοτερο μερος τους λευκο.

Α χα! κάτι μάθαμε και σήμερα..! ;););):up:

Μουκελις τα γατάκια τα Σιάμ τα έδωσες;; Είναι πανέμορφα!!!!! :):) Τα είδα σε βίντεο και τρελάθηκαα..!!!

Και το σάιτ πολύ καλό !! ;);)

Σόρρυ για το off topic!!

Ευχαριστω!
Τα γατακια ειχαν "κλειστει" πριν ακομα γινει το ζευγαρωμα,αλλωστε δεν θα τη ζευγαρωνα τη γατουλα μου αν δεν ειχαν βρεθει γατογονεις.

Αντιγράφω από το καταπληκτικό άρθρο της Δώρας(moukelis)

Ο όρος calico δεν αναφέρεται σε ράτσα, αλλά σε χρωματισμό. Πρόκειται για τις γάτες που είναι περισσότερο λευκές, αλλά έχουν επίσης «μπαλώματα» πορτοκαλί και μαύρης γούνας. Οι περισσότερες calico είναι τουλάχιστον κατά τα δύο τρίτα του σώματός τους λευκές. Φαίνεται να υπάρχει κάποια αναλογία ανάμεσα στην έκταση του λευκού τριχώματος και στο πόσο έντονα είναι τα πορτοκαλί και κόκκινα σημάδια. Υπάρχουν ακόμα οι dilute calico, που είναι επίσης στο μεγαλύτερο μέρος του τριχώματος λευκές, αλλά αντί για πορτοκαλί και μαύρα μπαλώματα, έχουν μπλε και κρεμ. Ακόμη, υπάρχουν οι ταρταρούγες, που δεν έχουν καθόλου, ή πολύ λίγο λευκό, και το υπόλοιπο σώμα τους είναι ένα «μωσαϊκό» καφέ, κεραμιδί, πορτοκαλί, μαύρου, κόκκινου και πολλών άλλων αποχρώσεων των τριών βασικών χρωμάτων της calico. Τέλος, αν έχουμε μία calico που εμφανίζει και ραβδώσεις εκτός από τα τρία της χρώματα, ονομάζεται torbie.

Irene αν ερμηνεύω σωστά το άρθρο της Δώρας οι γατούλες στις φωτό είναι calico.Δεν φαίνονται καλά στις φωτό και αν βλέπω σωστά είναι μακρύτριχες, οπότε είναι πιό δύσκολο να δείς σωστά το χρωματισμό.:hmm:
Πάντος είτε ταρταρούγες είτε calico είναι πανέμορφες!;):up:
Εγώ διακρίνω τα τρία χρωματά τους μπαλώματα-μπαλώματα και οχι ανάκατα σαν "μωσαικό"
όπως έχει η δική μου Μυρτώ.;):)

Πώς λέγεται στα αγγλικά η ταρταρούγα;;;; :confused: tortie ισως;;;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back