Ταρταρουγο-maniacs!

Eχουμε κι εμεις πλεον μια τρελή τριχρωμη,που πρόσφατα απέκτησε και...κλώνο!:P

:worship: :inlove: :inlove::inlove::inlove:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα ταρταρουγακια ειναι τα πιο μωρακια απ οοοολα τα λατρευω αν κ το δικο μ σημερα πεισμωσε κ δεν περνει το φαακο του κ μου ρχεται να το καρυδωσω..ταρταρουγοπνιχτρα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευτυχώς που ανοίξατε και πάλι το θέμα και το είδα:)
Πίστευα ότι δεν έχω εμπειρία από ταρταρούγες αλλά με όσα διάβασα,τελικά ίσως και να έχω;)αυτά τα
Μια από τις γάτες μου η Λιλίκα εχει αυτά τα 3 χρώματα που λέτε(λευκό,μαύρο και πορτοκαλί).Θα ανεβάσω φωτο.για να με διαφωτίσουν οι έμπειρες, αν είναι ταρταρούγα η calico:hmm:
Για την μόνη που είμαι σίγουρη, είναι μια γατούλα που εδώ κι ένα μήνα φροντίζω στο κήπο μου,μαζί με τα μωρά της και που είναι σίγουρα ταρταρούγα:D
Μόλις βγάλω φωτογραφίες θα τις ανεβάσω:clapup:

Συνημμένα

• 023 - Αντίγραφο.jpg
    023 - Αντίγραφο.jpg
    247,4 KB · Εμφανίσεις: 28
  • 033 - Αντίγραφο.jpg
    033 - Αντίγραφο.jpg
    827,5 KB · Εμφανίσεις: 32
  • Εικόνα(2)-1 - Αντίγραφο.jpg
    Εικόνα(2)-1 - Αντίγραφο.jpg
    22,4 KB · Εμφανίσεις: 75
  • 030.JPG
    030.JPG
    775,2 KB · Εμφανίσεις: 35
Ευτυχώς που ανοίξατε και πάλι το θέμα και το είδα:)
Πίστευα ότι δεν έχω εμπειρία από ταρταρούγες αλλά με όσα διάβασα,τελικά ίσως και να έχω;)αυτά τα
Μια από τις γάτες μου η Λιλίκα εχει αυτά τα 3 χρώματα που λέτε(λευκό,μαύρο και πορτοκαλί).Θα ανεβάσω φωτο.για να με διαφωτίσουν οι έμπειρες, αν είναι ταρταρούγα η calico:hmm:
Για την μόνη που είμαι σίγουρη, είναι μια γατούλα που εδώ κι ένα μήνα φροντίζω στο κήπο μου,μαζί με τα μωρά της και που είναι σίγουρα ταρταρούγα:D
Μόλις βγάλω φωτογραφίες θα τις ανεβάσω:clapup:

εχω την εντυπωση πως ειναι calico και οχι ταρταρουγιτσα,επειδη εχει σαν βαση το ασπρο και οχι το μαυρο......οπως και να εχει ειναι κουκλαρα....:D:D:D:D

Στους χρωματισμους ολες οι τριχρωμες ονομαζονται tortoiseshell,επειδη το χρωμα τους μοιαζει με καβουκι χελωνας.Απο εκει και περα,υπαρχουν με λευκο ή χωρις,με ρίγες ή χωρίς.Οι ονομασίες "ταρταρούγα" και "calico" χρησιμοποιούνται για δική μας ευκολία,για να ξεχωρίζουμε αν μια τρίχρωμη γατούλα έχει λευκό,και ποσο.Υπαρχουν επίσης και οι αρλεκίνοι,που έχουν χρώμα μόνο στο κεφάλι,λίγο στη ράχη και στην ουρα.

Σε αγγλικά σαιτ που έχω δει γατούλες σαν αυτή λέγονται torbie δηλαδή ταρταρούγα και tabbie τις γνωστες τιγρούλες, όταν έχεις ένα τιγράκι με κόκκινες αποχρώσεις και το κλασσικό σκούρο τότε έχεις μια από τις πιο σπάνιες ταρταρούγες!!! Όπως λένε οι φίλοι μας στην Αμερικοί. Είναι πανέμορφη να την χαίρεσαι!

Μια από τις γάτες μου η Λιλίκα εχει αυτά τα 3 χρώματα που λέτε(λευκό,μαύρο και πορτοκαλί).

Τι μου θύμισες.... Λιλίκα έλεγα την πρώτη γάτα που είχα ποτέ, και μοιάζει πολύ με την δικιά σου!
Την είχα για περίπου 1 μήνα, αλλά επειδή δεν μπορούσα να την κρατήσω και την έδωσα στην θεία μου, που ζούσε σε προάστιο της Πάτρας μακρυά από το κέντρο, στην εξοχή.

Να η δικιά μου Λιλίκα, μαζί με τον γιό της τον Λεωνίδα τον 1ο (ο 2ος είναι αυτός που έχω τώρα εγώ, τον ονόμασα έτσι εις μνήμη του 1ου επειδή μοιάζανε εκπληκτικά) και την μικρή Αγκύρας, την Μάγια. Τα 3 γατιά της θειας μου!

LilikaLeoandMaia.jpg

Λιλίκα και Μάγια πλακώνονται, και την ώρα που βγάζω φωτογραφία σταματάνε και με κοιτάνε με στυλ "τι κοιτάς? υπάρχει πρόβλημα?" ! Πολύ φάση...!

Posewhilefighting.jpg

Η Λιλίκα όταν γέννησε:

thebirthofLeo.jpg

Πωωωω αναμνήσεις....

Σε αγγλικά σαιτ που έχω δει γατούλες σαν αυτή λέγονται torbie δηλαδή ταρταρούγα και tabbie τις γνωστες τιγρούλες, όταν έχεις ένα τιγράκι με κόκκινες αποχρώσεις και το κλασσικό σκούρο τότε έχεις μια από τις πιο σπάνιες ταρταρούγες!!! Όπως λένε οι φίλοι μας στην Αμερικοί. Είναι πανέμορφη να την χαίρεσαι!
Ευχαριστώ πολύ κυρίες μου για τις πληροφορίες;)
Ότι και να είναι η Λίλίκα μου,αυτό που ξέρω είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικό πλάσμα:D
Είναι 11 χρόνων και έχει την ζωηράδα και ενέργεια μικρής γατούλας.:clapup:Ίσως γιατί είναι πολύ καλωσυνάτη και ήρεμη:)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Στους χρωματισμους ολες οι τριχρωμες ονομαζονται tortoiseshell,επειδη το χρωμα τους μοιαζει με καβουκι χελωνας.Απο εκει και περα,υπαρχουν με λευκο ή χωρις,με ρίγες ή χωρίς.Οι ονομασίες "ταρταρούγα" και "calico" χρησιμοποιούνται για δική μας ευκολία,για να ξεχωρίζουμε αν μια τρίχρωμη γατούλα έχει λευκό,και ποσο.Υπαρχουν επίσης και οι αρλεκίνοι,που έχουν χρώμα μόνο στο κεφάλι,λίγο στη ράχη και στην ουρα.

Τις Αρλεκίνο δεν τις γνώριζα, είναι η πρώτη φορά που ακούω αυτήν την ονομασία.
Νομίζω ότι ίσως αυτή η ονομασία ταιριάζει στην Άρτεμη η οποία είναι κατάλευκη παντού εκτός από το κεφάλι και την ουρά. :hmm:

Nαι,μαλλον αρλεκινα ειναι,αν εχει ακομη λιγοτερο χρωμα ειναι van.

Όπως σας υποσχέθηκα να και οι φωτογραφίες της ταρταρουγίτσας που φροντίζω στο κήπο μου:DΠρόκειται για εξαιρετικό πλάσμα και εξαιρετική μανούλα:clapup:Εύχομαι μόνο να ξεπεράσει ,κάποια προβλήματα που εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες, μ' ενα από τα πνευμόνια της και να μην είναι κάτι σοβαρό:(Είναι μια γατούλα που με συγκίνησε πάρα πολύ με την εμπιστοσύνη που μου έδειξε από την στιγμή που ήρθε μαζί με τα μωρά της στο κήπο μου:)Ελπίζω να πάνε όλα καλά:).

Συνημμένα

• DSC00725.jpg
    DSC00725.jpg
    778,2 KB · Εμφανίσεις: 37
  • DSC00726.jpg
    DSC00726.jpg
    561,7 KB · Εμφανίσεις: 33
  • DSC00718.jpg
    DSC00718.jpg
    361,3 KB · Εμφανίσεις: 38
πολυ πολυ ομορφη αχ μοιαζει με την τζουλς μου:inlove: να την στειρωσεις κ να την κρατησεις μωρε γιατι σε διαλεξε κ για να την εχεις υγιη ε??

Έτσι νοιώθω κι εγώ,ότι με διάλεξε :)Σίγουρα θα την στειρώσω και θα την κρατήσω.Το αξίζει:D

Μια κούκλα ειναι!

Όπως σας υποσχέθηκα να και οι φωτογραφίες της ταρταρουγίτσας που φροντίζω στο κήπο μου:DΠρόκειται για εξαιρετικό πλάσμα και εξαιρετική μανούλα:clapup:Εύχομαι μόνο να ξεπεράσει ,κάποια προβλήματα που εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες, μ' ενα από τα πνευμόνια της και να μην είναι κάτι σοβαρό:(Είναι μια γατούλα που με συγκίνησε πάρα πολύ με την εμπιστοσύνη που μου έδειξε από την στιγμή που ήρθε μαζί με τα μωρά της στο κήπο μου:)Ελπίζω να πάνε όλα καλά:).

Πανέμορφη απλά... Μοιάζει με μια δικιά μου παλιά! Μας την είχαν "πετάξει" στον κήπο επειδή μάλλον θα είδαν ότι είχαμε πολλές και είπαν "δεν πάμε να τους την πετάξουμε?". ¨Ηταν 2-3 μηνών.

Την ονόμασα Σκουριά (νο2), την στείρωσα κατευθείαν, ήταν αξιαγάπητη, αλλά είχε τραγικό τέλος 2-3 βδομάδες μετά.

Απορώ πως την είχα ξεχάσει...! Και δεν την έχω αναφέρει καν στα θέματα που έχω γράψει! Πάω να βρω φωτογραφία!

Πανέμορφη απλά... Μοιάζει με μια δικιά μου παλιά! Μας την είχαν "πετάξει" στον κήπο επειδή μάλλον θα είδαν ότι είχαμε πολλές και είπαν "δεν πάμε να τους την πετάξουμε?". ¨Ηταν 2-3 μηνών.

Την ονόμασα Σκουριά (νο2), την στείρωσα κατευθείαν, ήταν αξιαγάπητη, αλλά είχε τραγικό τέλος 2-3 βδομάδες μετά.

Απορώ πως την είχα ξεχάσει...! Και δεν την έχω αναφέρει καν στα θέματα που έχω γράψει! Πάω να βρω φωτογραφία!

Να η φωτογραφίες της... Πως μπόρεσα να την είχα ξεχάσει, και ήταν τόσο καλή!!

310520112547.jpg

020420112454.jpg

300320112444.jpg

300320112443.jpg

300320112440.jpg

270320112429.jpg

Eγώ δεν έχω ταρταρουγάκια αλλά μου αρέσουν πολύ!

Ωρίστε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες!
Οι γάτες με τρία χρώματα - πορτοκαλί, άσπρο και μαύρο, που ονομάζονται ταρταρούγα ή καλκούτα, είναι για γενετικούς λόγους πάντα θηλυκές. Πράγματι, στα αιλουροειδή οι πληροφορίες για τη δημιουργία του μαύρου ή πορτοκαλί χρώματος βρίσκονται στο ίδιο γονίδιο το οποίο υπάρχει μόνο στο χρωμόσωμα Χ.
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Για να εμφανιστούν όλες οι αποχρώσεις, τα αλληλόμορφα γονίδια (δηλαδή γονίδια σε αντίστοιχη θέση στο ζευγάρι των χρωμοσωμάτων) πρέπει να είναι παρόντα και στα δυο χρωμοσώματα Χ. Όμως, μόνο τα θηλυκά έχουν δυο χρωμοσώματα Χ, ενώ τα αρσενικά ένα μόνο, είναι δηλαδή τύπου XY. Η απουσία του δεύτερου χρωμοσώματος Χ προκαλεί στα αρσενικά ένα φαινόμενο που ονομάζεται "απενεργοποίηση του X". Έτσι, ένα αρσενικό μπορεί να είναι ασπρόμαυρο ή πορτοκαλί και άσπρο ή πορτοκαλί και μαύρο αλλά όχι πορτοκαλί, άσπρο και μαύρο. Η μόνη περίπτωση να έχουμε τριχρωμία είναι σε αρσενικά τύπου ΧΧΥ. Πρόκειται για μια γενετική ανωμαλία που ονομάζεται σύνδρομο του Κλαϊνεφέλτερ και προκαλεί στειρότητα. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Πηγή: [/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]https://www.focusmag.gr[/FONT]

dsc03403ajx2.jpg

Δηλαδή ο μοναδικόςBlueberry που βρήκα εγώ, που είναι τρίχρωμο κι αρσενικό έχει το σύνδρομο του Κλάϊν-Μάϊν-Φροϋλάιν; Είναι στείρο δηλ το ζουζούνι...δεν πειράζει, αφού θα στειρωθεί έτσι κι αλλιώς. :eek:

Όντως η Σκουριά σου μοιάζει με την δική μου.Είχε κι αυτή φουντωτό τρίχωμα αλλά μάλλον μετά τη γέννα και με το θηλασμό έχει πέσει.Φαντάζομαι όταν συνέλθει ,να φουντώσει και πάλι.Πάντως η Σκουριά σου ήταν πανέμορφη και σίγουρα δεν ξεχνιέται.Κρίμα που"έφυγε" τόσο νωρίς:(

Να η φωτογραφίες της... Πως μπόρεσα να την είχα ξεχάσει, και ήταν τόσο καλή!!

310520112547.jpg

020420112454.jpg

300320112444.jpg

300320112443.jpg

300320112440.jpg

270320112429.jpg

ε οχι...ειναι ιδια με την δικια μου.......μονο που το νινι μου εχει και κοκκινο μεσα και οχι τοσο ξανθο.....αλλα ιδια τριχα ουριτσα μουσουδι θεε μουυυυυυ.....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back