Τα Μaine Coon-άκια!!

εγώ αν θέλεις τη γνώμη μου πιστεύω ότι καλύτερα όχι αν το κλουβί του είναι χαμηλά σίγουρα θα του επιτεθούν και σε περίπτωση που το πουλί βγει από το κλουβί πιστεύω με την πρώτη ευκαιρία θα το σκοτώσουν!μιας και ανέφερες αυτό το θέμα έχω ακούσει ότι τα εξωτικά πουλιά και ειδικά ο παπαγάλος έχουν πολλές ασθένειες που μεταφέρουν στον άνθρωπο αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω θα ήθελα πολύ να κάνει ένα θέμα!ευχαριστώ!
εχεις δικιο...ειναι πολυ επιφοβο το κλουβι να ειναι χαμηλα...δεν το συζητω...εμενα μου αρεσουν πολυ οι Μαινες....ενα απο το ονειρα μου ηταν να αποκτησω μια...δεν θεωρειται εξωτικο πουλι ομως ε?:hmm:
Πιστευω οτι αν ενα γατακι μεγαλωνε απο πολυ μικρο με ενα τετοιο πουλι δεν θα ειχε προβλημα...
π.χ. οι γατες της Νεκταριας ζουν με ενα ινδικο χοιριδιο...και εννοειται οτι δεν το πειραζουν καθολου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι παπαγαλοι κυριως οι μεγαλοι ρατσας μακαο κακατουα κτλ δυστυχως πολλες βγαζουν στην πορεια μια ασθενεια την λεγομενη ψιτακιαση απο το ψιτακος,η οποια ειναι μεταδιδομενη στον ανθρωπο και μαλιστα θανατηφορα,αυτο ισχυει απ'οτι ξερω και για τα υπολοιπα κατοικιδια,εγω εχω ενα ζακο η οποια ειναι υγειεστατη ειναι 10 ετων(1998) και την εχω απο το 2000,επισης οσο αναφορα την συμβιωση με τις γατες κυριως εχω να πω τοεξης,ειδικα οι μεγαλοι παπαγαλοι που φτανουν μεχρι και 1,30 δεν εχουν κανενα λογο να φοβουνται της οικοσιτες γατες μιας και ειναι ακρως επιθετικοι σε περιπτωση επιθεσης και μαλιστα εχοντας ενα πανισχυρο ραμφος το οποιο ροκανιζει ολοκληρο κορμο δεντρου π,χ για να φτιαξει φωλια,δεν εχει να φοβατε σε αυτο τον τομεα και τοσο,εμενα ο μπεμπης φοβοταν και να πλησιασει στο κλουβι,αμα εκανε και αποτομες κινησεις και τα φτερα ανοιγματα ετρεμε,ηταν και φοβιτσιαρης πολυ βεβαια,καλο για εμενα θα ηταν να περιοριζοταν ο παπαγαλος στο κλουβι του παντως και για τις δυο πλευρες,αυτα τα ολιγα:P(ειχα και αλλα ουουουου αχαχαχχαα:lol:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εχεις δικιο...ειναι πολυ επιφοβο το κλουβι να ειναι χαμηλα...δεν το συζητω...εμενα μου αρεσουν πολυ οι Μαινες....ενα απο το ονειρα μου ηταν να αποκτησω μια...δεν θεωρειται εξωτικο πουλι ομως ε?:hmm:
Πιστευω οτι αν ενα γατακι μεγαλωνε απο πολυ μικρο με ενα τετοιο πουλι δεν θα ειχε προβλημα...
π.χ. οι γατες της Νεκταριας ζουν με ενα ινδικο χοιριδιο...και εννοειται οτι δεν το πειραζουν καθολου...
νομίζω με τα πουλιά και τα ψάρια είναι διαφορετικά!τα δικά μου που μεγαλώνουν με το ενυδρείο μου προσπαθούν να τα πιάσουν έξω από το τζάμι και πιστεύω αν μπορούσαν να βάλουν κανένα χεράκι μέσα στο ενυδρείο θα γινότανε χαμός!πιστεύω και με τα πουλιά το ίδιο εδώ βλέπουν περιστέρια να κάθονται στο μπαλκόνι και ορμάνε στην τζαμαρία!επίσης μια φίλη που έχει γάτα και βγαίνει στην αυλή, μου είπε ότι πέρασε ένα πουλί από μπροστά της και το έπιασε στον αέρα και φυσικά του έσπασε το λαιμό!:/::cry:

νομίζω με τα πουλιά και τα ψάρια είναι διαφορετικά!τα δικά μου που μεγαλώνουν με το ενυδρείο μου προσπαθούν να τα πιάσουν έξω από το τζάμι και πιστεύω αν μπορούσαν να βάλουν κανένα χεράκι μέσα στο ενυδρείο θα γινότανε χαμός!πιστεύω και με τα πουλιά το ίδιο εδώ βλέπουν περιστέρια να κάθονται στο μπαλκόνι και ορμάνε στην τζαμαρία!επίσης μια φίλη που έχει γάτα και βγαίνει στην αυλή, μου είπε ότι πέρασε ένα πουλί από μπροστά της και το έπιασε στον αέρα και φυσικά του έσπασε το λαιμό!:/::cry:

Ειναι στην φυση τους:(
τι να κανουμε:/:
ετσι ειναι:|
εμεις κλαιμε :cry:και εκεινα χαιρονται με αυτο
αλλα αυτο ειναι για εκεινα το σωστο

η μαινα ανοικει στην οικογενεια των πτηνων οπως το κορακι;)
μου διαφευγει πως ονομαζεται ακριβως αυτη την στιγμη:redface:

Γιουλη, εγω θα φοβομουν κατι τετοιο. Παντως, ναι, αν τα δυο ζωα εχουν μεγαλωσει μαζι, τοτε δε νομιζω να υπαρχει θεμα. Και γω απο μικρος ονειρευομουν εναν Ζακο παπαγαλο. Τωρα με το Μουψη, βεβαια, το εχω διαγραψει απο τη σκεψη μου. Αυτο που ειπε ο Δημητρης, βεβαια, ισχυει. Οι μεγαλοι παπαγαλοι καθε αλλο παρα ανυπερασπιστοι ειναι. Ειναι πολυ δυνατα πουλια και μπορουν να αμυνονται θαυμασια σε πιθανες επιθεσεις οικοσιτων ζωων οπως οι γατες. Το θεμα ειναι να μην εχεις το αγχος οτι θα τσακωνονται συνεχεια. Παντως, οι παπαγαλοι ειναι καταπληκτικα ζωα. Εχω καποιες αμφιβολιες για την αναφορα του Δημητρη στη συγκεκριμενη αρρωστια, αλλα πρεπει να το ψαξω περισσοτερο.

Υ.Γ. Τελειο το avatar σου.

Γιουλη, εγω θα φοβομουν κατι τετοιο. Παντως, ναι, αν τα δυο ζωα εχουν μεγαλωσει μαζι, τοτε δε νομιζω να υπαρχει θεμα. Και γω απο μικρος ονειρευομουν εναν Ζακο παπαγαλο. Τωρα με το Μουψη, βεβαια, το εχω διαγραψει απο τη σκεψη μου. Αυτο που ειπε ο Δημητρης, βεβαια, ισχυει. Οι μεγαλοι παπαγαλοι καθε αλλο παρα ανυπερασπιστοι ειναι. Ειναι πολυ δυνατα πουλια και μπορουν να αμυνονται θαυμασια σε πιθανες επιθεσεις οικοσιτων ζωων οπως οι γατες. Το θεμα ειναι να μην εχεις το αγχος οτι θα τσακωνονται συνεχεια. Παντως, οι παπαγαλοι ειναι καταπληκτικα ζωα. Εχω καποιες αμφιβολιες για την αναφορα του Δημητρη στη συγκεκριμενη αρρωστια, αλλα πρεπει να το ψαξω περισσοτερο.

Δεν ειναι υποχρεωτικο Παυλο αυτο που ειπα για την ασθενεια που τα προσβαλει και εν συνεχεια τον ανθρωπο,ισως εκανα λιγο κακη διατυπωση:redface:,εχεις δικιο;),αλλα οι μεγαλοι παπαγαλοι οπως μακαο αμα αρρωστησουν και δεν θεραπευτουν οταν θα ειναι βαρια μπορουν να κολλησουν και τον ανθρωπο και οπως ειπα και πριν ειναι μια ασθενεια οχι μονο για το πουλι αλλα και για τον ανθρωπο εξισου θανατηφορα,στην περιπτωση ειδικα που δεν γινει καποια αγωγη,εδω ουτε και εγω θυμαμαι απολυτα την θεραπεια και τα σχετικα.

φχαριστω...:)

Δεν ειναι υποχρεωτικο Παυλο αυτο που ειπα για την ασθενεια που τα προσβαλει και εν συνεχεια τον ανθρωπο,ισως εκανα λιγο κακη διατυπωση:redface:,εχεις δικιο;),αλλα οι μεγαλοι παπαγαλοι οπως μακαο αμα αρρωστησουν και δεν θεραπευτουν οταν θα ειναι βαρια μπορουν να κολλησουν και τον ανθρωπο και οπως ειπα και πριν ειναι μια ασθενεια οχι μονο για το πουλι αλλα και για τον ανθρωπο εξισου θανατηφορα,στην περιπτωση ειδικα που δεν γινει καποια αγωγη,εδω ουτε και εγω θυμαμαι απολυτα την θεραπεια και τα σχετικα.

Ισως και γω Δημητρη δεν εκανα σωστη διατυπωση. Γνωριζω πολυ καλα την υπαρξη της συγκεκριμενης αρρωστιας, διοτι οταν ψαχνομουν για παπαγαλο ειχα διαβασει αρκετα. Απλα, θυμαμαι πως υπαρχουν τροποι αποφυγης της ή απευαισθητοποιησης του παπαγαλου ή του ανθρωπου απο αυτη. Δεν επιμενω, βεβαια, γιατι παει πολυς καιρος απο τοτε που εψαχνα, οποτε μπορει να λεω και αερολογιες. Και, σαφως, εσυ εισαι ειδημων μια και εχεις παπαγαλο 10 χρονια. Θα χαρω να δω μια φωτογραφια του παπαγαλου σου εδω.

Ισως και γω Δημητρη δεν εκανα σωστη διατυπωση. Γνωριζω πολυ καλα την υπαρξη της συγκεκριμενης αρρωστιας, διοτι οταν ψαχνομουν για παπαγαλο ειχα διαβασει αρκετα. Απλα, θυμαμαι πως υπαρχουν τροποι αποφυγης της ή απευαισθητοποιησης του παπαγαλου ή του ανθρωπου απο αυτη. Δεν επιμενω, βεβαια, γιατι παει πολυς καιρος απο τοτε που εψαχνα, οποτε μπορει να λεω και αερολογιες. Και, σαφως, εσυ εισαι ειδημων μια και εχεις παπαγαλο 10 χρονια. Θα χαρω να δω μια φωτογραφια του παπαγαλου σου εδω.

Ε σιγα καλε Παυλο:Pεγω ειδημων καλε:redface:ευχαριστω πολυ παντως:happy:,απλα διαβαζοντας κανα βιβλιο και ζωντας και την δικια μου οτι ξερω χεχε:Dσυντομα θα περασω τοτε μια φωτογραφια της στο pc και θα την ανεβασω:)

Γεια σας παιδάκια!:)Τί μου κάνετε;Βλέπω πιάσατε τη συζήτηση για τους παπαγάλους σήμερα!!Εμένα απο το πρωί σέρνεται το νετ και μου έχει σπάσει τα νεύρα!:mad:Είχα κι εγώ ένα παπαγαλακι μικρό πριν πάρα πολλά χρόνια,τον Tommy!Toν είχα απο 40 ημερών και έζησε 9 χρόνια..Στο κλουβάκι του έμπαινε μόνο για να φάει και να πιεί,τον είχαμεσυνέχεια έξω!Μιλούσε κανονικότατα και πολύ καθαρά!Ειχε πολύ πλάκα!Αφου πέρνανε φίλοι μου τηλέφωνο και τον έβαζα στο ακουστικό να τον ακούσουν!!:up:Ετρωγε απο το στόμα μου,μου καθάριζε τα δόντια,έπαιζε με μπαλίτσες απο αλουμινόχαρτο!Το κακό ήταν οτι δεν πήγαινε με καμία θηλυκιά και το σκατούλι την έβρισκε με το χέρι μου!:PΜόλις με έβλεπε τρελαινόταν!Το καημενούλι πέθανε μάλλον απο στεναχωρια γιατί τον αφήσαμε για 2 μέρες στη γειτόνισσα να τον προσέχει κι αυτή η ηλίθια σηκώθηκε και έφυγε και όταν γυρίσαμε τον βρήκαμε κάτω στο κλουβακι του...Τέτοια στεναχώρια που περάσαμε όλη η οικογένεια δεν σας την περιγράφω...Απο τότε ξαναπηραμε κανα 2 φορές ακόμα παπαγαλάκια αλλά καμιά σχέση με τον Τοmmy..:(
Anyway,αυτά με τα πουλια μας!!;)

O Μουψης εκανε σημερα την τριτη του ζημια. Κατι εσπασε το πρωι, αλλα ακομα δεν ξερω τι. Οποτε, ο απολογισμος μεχρι τωρα: ενα βαζο, ενα τασακι (γι' αυτο δεν σας ειχα πει) και το "Αγνωστου Ταυτοτητας Γυαλινο Αντικειμενο", το οποιος θα μαθω οσονουπω τι ηταν και θα ενημερωσω τους συμφορουμιτες. Δε βαριεσαι. Καλα να 'μαστε.
Αυτα...

Γεια σας παιδάκια!:)Τί μου κάνετε;Βλέπω πιάσατε τη συζήτηση για τους παπαγάλους σήμερα!!Εμένα απο το πρωί σέρνεται το νετ και μου έχει σπάσει τα νεύρα!:mad:Είχα κι εγώ ένα παπαγαλακι μικρό πριν πάρα πολλά χρόνια,τον Tommy!Toν είχα απο 40 ημερών και έζησε 9 χρόνια..Στο κλουβάκι του έμπαινε μόνο για να φάει και να πιεί,τον είχαμεσυνέχεια έξω!Μιλούσε κανονικότατα και πολύ καθαρά!Ειχε πολύ πλάκα!Αφου πέρνανε φίλοι μου τηλέφωνο και τον έβαζα στο ακουστικό να τον ακούσουν!!:up:Ετρωγε απο το στόμα μου,μου καθάριζε τα δόντια,έπαιζε με μπαλίτσες απο αλουμινόχαρτο!Το κακό ήταν οτι δεν πήγαινε με καμία θηλυκιά και το σκατούλι την έβρισκε με το χέρι μου!:PΜόλις με έβλεπε τρελαινόταν!Το καημενούλι πέθανε μάλλον απο στεναχωρια γιατί τον αφήσαμε για 2 μέρες στη γειτόνισσα να τον προσέχει κι αυτή η ηλίθια σηκώθηκε και έφυγε και όταν γυρίσαμε τον βρήκαμε κάτω στο κλουβακι του...Τέτοια στεναχώρια που περάσαμε όλη η οικογένεια δεν σας την περιγράφω...Απο τότε ξαναπηραμε κανα 2 φορές ακόμα παπαγαλάκια αλλά καμιά σχέση με τον Τοmmy..:(
Anyway,αυτά με τα πουλια μας!!;)

Νατην... Και ειπα και γω που χαθηκε η Στελλα σημερα. Μου θυμισες τωρα οτι ειχα και γω ενα παπαγαλακι, προσκαιρα, απο αυτα τα φθηνα. Το πηγαμε Τυρναβο να μεινει με τους παππουδες μου αλλα το αμοιρο μαλλον "την ακουσε" με το κρυο και παπαλα. Πρεπει να το ειχαν ξεχασει εξω ή κατι τετοιο. Το ερμο...

Με εχουν πιάσει τα νεύρα μου τωρα!!Προσπαθω δέκα λεπτά να γράψω 3 σειρές....Δεν με θέλει φαίνεται σήμερα το site!Αφήστε που έχω να βρω και πληροφορίες για τα αγριογούρουνα για μια εργασία της μικρής.Αύριο θα τελειώσω μου φαίνετε....:(

Εγω παλι ειχα αρσενικο λευκο-μπλε μονο τοθ
μετα πηρα ενα θυληκο λευκο-μωβ πολυ σπανιο
εν συνεχεια εκαναν διαφορα τα σκασμενα
το λεω στον γιατρο και μου λεει βαλε φωλιτσα
ε αυτο ηταν παιδακια
απο τοτε που την εβαλα δεν ξαναβγηκε απο'κει μεσα
καθε 2 μερεσ γενναγε ενα αυγο 2-7 καθε φορα
συνηθως 5
σε 18 ημερες τσουπ τα μωρακια
το αυγο τωρα σκεφτητε στο μεγεθος οσο ενα στραγαλι
το πουλακι οταν εωγαινε ηταν σαν μια ροζ τσιχλιτσα
σε 20 ημερες εβγαιναν και απο την φωλια η μητερα τους παλι εκει
καθουλου δεν εβγαινε,ταιζοταν στο στομα απο τον συντροφο της
στην τρυπουλα της φωλιας,απο αυτο ταιζε και τα μωρα
μετα οταν εβγαιναν τα μπεμπακια ειχε ηδη κανει αλλα αυγα
και αυτο γινοταν απο φεβρουαριο μεχρι χριστουγεννα
ωσπου αφου δεν μπορουσα να την αναγκασω να βγει απο την φωλια
και να μην μπορω κιολας γιατι παντα υπηρχαν μωρα και αυγα που κλωσσαγε στο τελος μαζευτηκαν μαζι με τουσ γονεις 34 σε μια κλουβα εσωτερικου χωρου,αναγκαστηκα καποια στιγμη να δωσωσε μια κυρια που τα ηθελε ολα τα μωρα μαζι με την κλουβα και τα εχει σχεδον ολα ακομα και σημερα
εγω κρατησα το ζευγαρακι μου οπως και πριν μονο που η θυληκια μουτρωσε πεισμωσε και δεν ετρωγε σχεδον τιποτα
ηρθε το μοιραιο και μετα απο 7 μερες απο στεναχωρια εφυγε και το αρσενικο,ετσι μου ειπε και ο γιατρος
δεν ξαναπηρα απο τοτε ποτε ξανα,ειχα σκασει.:/:

Το γατί λάστιχο!!!:lol::lol:

Συνημμένα

• Duffy and Cammy! 698.jpg
    Duffy and Cammy! 698.jpg
    216,8 KB · Εμφανίσεις: 25

Πολυ γελιο.
Κανει και μενα κατι τετοια ποτε ποτε. Πρεπει να 'μαστε διπλα τους με μια φωτογραφικη συνεχεια για να προλαβαινουμε.

Σήμερα έχει λιώσει στον ύπνο!!Πρώτη φορά τη βλέπω να κοιμάται τοσο πολύ!:P

Καλέεεε....τι πόζες είναι αυτές???:blink::inlove::inlove::inlove:
Φιλάκια πολλά στην κοιλίτσα από μένα!!!:rolleyes:

Σήμερα έχει λιώσει στον ύπνο!!Πρώτη φορά τη βλέπω να κοιμάται τοσο πολύ!:P

Για τον Μουψη ο υπνος ειναι προσφιλης συνηθεια. Γενικα κοιμαται πολυ.

Καλέεεε....τι πόζες είναι αυτές???:blink::inlove::inlove::inlove:
Φιλάκια πολλά στην κοιλίτσα από μένα!!!:rolleyes:
Νικολέτα μου!!Τί κάνεις;;Πως είναι τα μωρά σου;;:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back