Τα αδέσποτα σκυλάκια του Καταφυγίου Λαυρίου θα μείνουν χωρίς τροφή!

drusilia

Διάσημο μέλος

Η drusilia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.422 μηνύματα.
Αυτές τις ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος του Λαυρίου αρνείται να χορηγήσει πλέον λεφτά για τα σκυλάκια του Καταφυγίου. Από ότι φάινεται στην χώρα μας κανείς δεν έχει λεφτά για τα αδέσποτα... Γιατί να έχουμε εξάλλου, έχουμε τις φόλες να λύνουμε το πρόβλημα.
Βάσει νόμου όμως οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα και οφείλουν να φροντίζουν για αυτά, και όχι οι ιδιώτες ή τα σωματεία.
Στο Καταφύγιο ζουν 105 ζώα. Το Σεπτέμβριο 2008, μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας, είχαν εγκρίνει 5.000 ευρώ για τροφές τα οποία τελείωσαν και αρνούνται να συνεχίσουν την τροφοδοσία με τη πρόφαση ότι δεν έχουν λεφτά.
Τα ζώα χρειάζονται μίνιμουμ 50 κιλά ξηρής τροφής την ημέρα!

Παραθέτουμε εδώ το ιστορικό του Καταφυγίου από την κυρία Άννα Γερολυμάτου. Όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει με τροφές γιατί το πρόβλημα έιναι άμεσο ή να πιέσει τον Δήμο να πράξει τα αυτονόητα, ας επικοινωνήσει με την κυρία Άννα στο annadem@otenet.gr

Ευχαριστούμε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιδια ας δωσουμε ολοι απο λιγο να τραφουν τα ζωακια, για ονομα του θεου δεν μπορω να καταλαβω για αλλα κι αλλα εχουν, μην πω τιποτα πρωι πρωι :mad::mad::mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειχαμε καμια εξελιξη ? :(

Καταφυγιο Λαυριου σε δυσκολη θεση

Διαβασα χθες στο www.happypuppycafe.gr οτι ο Δημαρχος του Λαυριου αρνειται να συμβαλλει πια χρηματικα στο καταφυφιο του Λαυριου :mad::mad:και διαβασα οτι υπαρχει μεγαλη αναγκη(η κατασταση ειναι ετσι απο 10/02) Εχω μιλησει με 2 -3 γνωστους μου να μαζεψουμε τροφες, μηπως καποιος μπορει να μεταδιδει το καλεσμα για βοηθεια< Εγω θα προσπαθω να παω αυριο με το φορτιγακι μου με τροφες μηπωσ μπορουμε να συντονιστουμε,:hmm: να κανουμε κατι πιο μαζικο και πιο αποτελεσματικο.

Τροφες για σκυλακια ή γατακια χρειαζονται;

Αν δεν κάνω λάθος είναι για σκυλάκια, διάβασα κ εγώ το θέμα σε ένα άλλο μπλογκ, έχει γίνει ένας χαμός με τον δήμαρχο. Ενώ στην αρχή μάζεψε τα ζώα κ διέθεσε χώρο μετά "μουλάροσε" και δεν θέλει να ξαναπληρώσει για τροφές. Θέλει μάλιστα να διώξει τα ζώα, ακόμα κ ο χώρος δεν είναι καν φτιαγμένος για τα ζώα.
Πρέπει να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα:down::down: Και σκέφτομαι μήπως κάνουμε καμιά μάζωξη όσοι μπορούμε να βοηθήσουμε με τροφές κ να πάμε εκεί. Εγω πάντως είμαι μέσα. :)

Το πρόβλημα προέκυψε πριν από μια εβδομάδα περίπου και νομίζω ότι το έχει αναρτήσει σε θέμα και η Drussilia (Βιβή).
Τα σκυλάκια μαζεύτηκαν σε ένα υποτυπώδες καταφύγιο γιατί ο δήμαρχος ήθελε τον χώρο καθαρό από αδέσποτα για να κάνει εγκαίνια με συντριβάνια κλπ. Και αφού μοίρασε υποσχέσεις, όπως κάνουν όλοι άλλωστε, ότι ο Δήμος θα φροντίζει και θα περιθάλπτει τα αδέσποτα, ήρθε η ώρα να πει ξεδιάντροπα, χρήματα τέλος.
Και εγώ λέω, ε ρε μούτζα που τους χρειάζεται...
Μπορείτε να διαβάσετε εκτενέστερα το θέμα, στο www.adespotologio.com.
Είμαι κι εγώ μέσα να βοηθήσουμε σε ότι μπορούμε.

Εγώ ίσως μπορώ σάββατο:) γνώμη μου είναι να μαζευτούν συμμετοχές απο εδώ, και να συντονιστούμε να πάμε όλοι μαζί με όσες τροφές μπορούμε, να μοιραστούμε κ σε αυτοκίνητα:) εγώ ήδη ενημερώνω όσες γνωρίζω από εδω αν θέλουν.

Εχω τροφες σημερα αλλα περιμενω να παμε οργανωμενα, ισως το σαββατο βολευει τους περισσοτερους. Εγω προσωπικα, μπορω το σαββατο μετα τις 12.οο γιατι εχω μαθηματα το πρωι. Το κινητο ειναι 6936739880, επειδη μενω Σαρωνιδα, ισως ειναι ευκολα σα συναντηθουμε εκει ειναι στο δρομο για Λαυριο.

Τα θέματα συγχωνεύτηκαν.:)

και εγω θελω να βοηθησω :)

Εχω τροφες σημερα αλλα περιμενω να παμε οργανωμενα, ισως το σαββατο βολευει τους περισσοτερους. Εγω προσωπικα, μπορω το σαββατο μετα τις 12.οο γιατι εχω μαθηματα το πρωι. Το κινητο ειναι 6936739880, επειδη μενω Σαρωνιδα, ισως ειναι ευκολα σα συναντηθουμε εκει ειναι στο δρομο για Λαυριο.

Ωραία, κ εγώ με τα τις δώδεκα μπορώ, όσοι είμαστε λοιπόν ας ανταλάξουμε πμ να κανονίσουμε (θα είμαι 99% με αυτοκίνητο μπορώ να πάρω παρέα όποιον δεν έχει).

εχω το τηλ της υπευθυνης της κας γερολυμπου. οποιος το θελει ας μου στειλει πμ :)

η κυρια αυτη που τα φροντιζει, μου ειπε οτι εχουν μεγαλη αναγκη απο ξηρα τροφη κ κονσερβες, το καθημερινο τους φαι πρεπει να βγει παση θυσια.
δευτερευοντως, τους λειπουν κουβερτακια για τα σκυλακια γιατι πολλα δεν εχουν σπιτακι, και σπιτακια. οτι μπορει ο καθενας παιδια. :(
αντε να μαζευτει τροφουλα, κριμα ειναι :(

Παιδιά εγώ προτείνω να γίνει κάτι πιο οργανωμένο όπως είχε γίνει στο KAZ δηλαδή ακόμα και κάποιοι από εμάς που δεν μπορούμε να πάμε πχ το σάββατο να συγκεντρώσουμε σε ένα μέρος όσοι μπορούμε πραγματάκια τα οποία όποιος μπορεί τα μεταφέρει. Τι λέτε.:hmm:

ναι πολυ καλη ιδεα. να βρουμε ενα κεντρικο μερος κ να φερει ο καθενας οτι μπορει. αλλα κ παλι θελουμε 2-3 αμαξια. ενα δε νομιζω να ειναι αρκετο. εγω μπορω να παρω το δικο μου, αν ακολουθω καποιον αλλο απο πισω γιατι ειμαι ασχετη. σορρυ παιδια αλλα λεω την αληθεια, απο λαυριο ειμαι ασχετη. :redface:

Παιδιά εγώ προτείνω να γίνει κάτι πιο οργανωμένο όπως είχε γίνει στο KAZ δηλαδή ακόμα και κάποιοι από εμάς που δεν μπορούμε να πάμε πχ το σάββατο να συγκεντρώσουμε σε ένα μέρος όσοι μπορούμε πραγματάκια τα οποία όποιος μπορεί τα μεταφέρει. Τι λέτε.:hmm:

Νομίζω πως είναι εφικτό αυτό που λες, αρκεί να βρεθούνε κ άλλοι με αυτοκίνητο γιατί με ένα δύσκολο. Υστερα κανονίζουμε σημείο συνάντησης και μοιραζόμαστε τα πράγματα. Εγώ κανόνισα ήδη με την Ιβάνα.
Αντε παιδιά:):):) άντε να βοηθήσουμε τα σκυλάκια, πεινάνε κ κρυώνουν:(

Εγώ έχω αμάξι αλλά δεν ξέρω αν μπορώ το Σάββατο:hmm:.

ναι πολυ καλη ιδεα. να βρουμε ενα κεντρικο μερος κ να φερει ο καθενας οτι μπορει. αλλα κ παλι θελουμε 2-3 αμαξια. ενα δε νομιζω να ειναι αρκετο. εγω μπορω να παρω το δικο μου, αν ακολουθω καποιον αλλο απο πισω γιατι ειμαι ασχετη. σορρυ παιδια αλλα λεω την αληθεια, απο λαυριο ειμαι ασχετη. :redface:

:lol::lol: Εγώ να δεις:lol::lol: Εδώ χάθηκα στη Κυψέλη:lol:
Μέχρι τη Σαρωνίδα που μπορούμε να συναντηθούμε τον αραμις ξέρω όμως, οπότε μη σκας θα βρεθούμε κ με ακολουθείς,:up::up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back