Τα αδέσποτα σκυλάκια του Καταφυγίου Λαυρίου θα μείνουν χωρίς τροφή!

εγω π.χ μπορω να παρω πραγματα απο οσους μενουν κοντα μου. ιλιον, περιστερι, χαιδαρι, πετρουπολη κλπ. μπορουμε να βρουμε ενα κεντρικο σημειο κ να μου τα δωσετε. οποιος θελει ας στειλει πμ. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εγώ από Νότια προάστια, ας ανταλλάξουμε πμ:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια φιλη μιας φιλης μου θελει να δωσει κροκετες, δεν εχει μεσων και μενει Βαρη, καποιος περναει απο εκει:hmm:

Κορίτσια τελικά θα πάτε αύριο????

Eγω θα παω μεσημερακι απλως, θα ψαξω λιγο γιατι δεν ξερω που ειναι ακριβως

Κορίτσια τελικά θα πάτε αύριο????

γεια σου ρανια:)
εγω θα παω κυριακη. πριν φυγω θα περασω απο την ELENIP να μου δωσει κ εκεινη την δικη της προσφορα.

την κοπελα στη βαρη δε μπορω να τη βοηθησω δυστυχως. ειναι παρα πολυ μακρια μου (περιστερι μενω) και θα παω απο αττικη οδο..:(

γεια σου ρανια:)
εγω θα παω κυριακη. πριν φυγω θα περασω απο την ELENIP να μου δωσει κ εκεινη την δικη της προσφορα.

την κοπελα στη βαρη δε μπορω να τη βοηθησω δυστυχως. ειναι παρα πολυ μακρια μου (περιστερι μενω) και θα παω απο αττικη οδο..:(

Μωρέ εγώ αυτό το σβ είμαι εγκλωβισμένη γιατί θα δώσω και την μικρούλα στην καινούρια της μαμά. Εντωμεταξύ μπορούσα αύριο να πεταχτώ να αγοράσω κάτι αλλά σε ποιον να το δώσω:hmm:. Μένετε και όλοι μακριά. Εγώ μένω Καισαριανή. Τουλάχιστον εγώ προτείνω να κάνουμε μετά από κάνα δύο εβδομάδες κάτι πιο οργανωμένο. Όποιος πάει να ρωτήσει και τις ανάγκες που έχουν. Τι λέτε καμμιά πρόταση?

μην αγχωνεσαι αν δε μπορεις :/:

ωστοσο αν βρεις χρονο κυριακη κ μπορεσεις να εισαι αγ. αντωνη (μετρο)με τα πραγματα σου, παρε με τηλ. στο στελνω με πμ. :)

αλλα και μετα απο 2 βδομαδες εννοειται ξανακανονιζουμε κατι. τα σκυλακια εχουν μονιμο προβλημα αναζητησης τροφης δυστυχως...και σε λιγο καιρο ισως εχουν και προβλημα στεγης...:(

μην αγχωνεσαι αν δε μπορεις :/:

ωστοσο αν βρεις χρονο κυριακη κ μπορεσεις να εισαι αγ. αντωνη (μετρο)με τα πραγματα σου, παρε με τηλ. στο στελνω με πμ. :)

αλλα και μετα απο 2 βδομαδες εννοειται ξανακανονιζουμε κατι. τα σκυλακια εχουν μονιμο προβλημα αναζητησης τροφης δυστυχως...και σε λιγο καιρο ισως εχουν και προβλημα στεγης...:(

Ok Ιωάννα μου τι ώρα θα πάτε την Κυριακή?

Ok Ιωάννα μου τι ώρα θα πάτε την Κυριακή?

λεω να φυγω κατα τις 12 με μια φιλη (αυτη δεν ειναι στο σαιτ μας, αλλα αγαπα τα ζωα κ την εψησα να ερθει κ να δωσει τροφες) :up::up:

ελπιζω να το βρω κ να μη χαθω, ιδεα δεν εχω απο λαυριο :P

Μολις γυρισα, ειναι ευκολο να το βρειτε. Αν ερχεται καποιος/α απο Αττικη Οδος, πριν φτανει στην πολη βλεπει μια πινακιδα με βελλακι προς το λιμανι , μπαινει και μολισ λιγα μετρα στο δεξι χερι ειναι μια πορτα ανοιχτη (πορτα - καγκελο θα ελεγα) και πλησιαζει ενα καφε σκυλι, ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ το καταφυγιο.
Προσωπικα, περιμενα κατι σαν την Φιλοζωοικη του Κορωπιου. Καμια σχεση, δεν μιλαμε για κτηρια αλλα για ενα οικοπεδο περιφραγμενο με τεραστια κλουβια με τα πολλα σκυλια. Η υπευθυνη κανει ο τι μπορει αλλα χρειαζεται ενα χερι βοηθεια . Πιστευω οτι θα βοηθουσε να βαλουμε φωτογραφιες ατομικες με ορισμενα σκυλια, ακομα και dogue de Bordequx ειδα και ορισμενα πανεμορφα σκυλια σχετικα μικρης ηλικιας( γκριφον, σεττερ..) Μου εδωσε φυλλαδια να μοιραζω οπου υπαρχει κινηση (μαγαζια..) να γινει γνωστο το προβλημα στο κοσμο

ρε παιδια ακουω για κωλοκαιρο για αυριο κυριακη, λετε να με πιασουν τιποτα χιονια στη διαδρομη ? :hmm:μπορει να λεω και βλακειες αλλα ειπα να ρωτησω...

Ξεχασα να πω οτι η υπευθυνη (:redface:ξεχασα το επωνυμο και βαριεμαι να ψαξω το μπλοκακι μου) ειναι εκει μετα τις 1.00, καλυτερα να επικοινωνηστε μαζι της πριν ερχεστε παρολο που με ρωτησε αν καποιοσ θα ερθει αυριο και απαντησα "μαλλον το μεσημερακι" Θα προσπαθω να παω και την επομενη εβδομαδα. Μαλλον δεν ειναι αναγκη να το πω αλλα το λεω για καλο κακο, χρειαζονται και φαρμακα(Vibramycine, drontal...)

και γω γυρισα πριν λιγο, το προβλημα ειναι τεραστιο, στο καταφυγιο (ευκολο να το βρει κανεις) ζουν 100 σκυλακια περιπου, που λαχταρανε ενα σπιτι κ ενα χαδι. με το που μας ειδαν λυσσαξαν απο χαρα, δεν ξεραμε ποια να πρωτοχαιδεψουμε. φωναζαν κ χοροπηδαγαν ολα μαζι για να παμε κοντα τους να τα χαιδεψουμε. τα δε κουταβια ειναι ονειρεμενα... :inlove::inlove:

εχουν αναγκη απο τροφη φυσικα, σπιτακια, φαρμακα, κουβερτες χαλακια κλπ...υπαρχει τεραστια αναγκη ρε παιδια, εγω θα ξαναπαω λογικα σε δυο εβδομαδες, ας μαζευτουμε ολοι βρε παιδια να τους δωσουμε λιγο φαγακι... :( οτι μπορει ο καθενας..:/:

η κα Γερολύμπου παρακάλεσε μηπως μπορουμε να πιεσουμε κ μεις οσο μπορουμε τον δημαρχο λαυριου, για το αυτονοητο, να εχουν δηλ τροφη τα σκυλακια καθημερινα, και οχι να παρακαλανε τον κοσμο απο δω και απο κει. :mad:

αυτα απο μενα. να ναι καλα η ELENIP και η αλεξανδρα. :)

και γω γυρισα πριν λιγο, το προβλημα ειναι τεραστιο, στο καταφυγιο (ευκολο να το βρει κανεις) ζουν 100 σκυλακια περιπου, που λαχταρανε ενα σπιτι κ ενα χαδι. με το που μας ειδαν λυσσαξαν απο χαρα, δεν ξεραμε ποια να πρωτοχαιδεψουμε. φωναζαν κ χοροπηδαγαν ολα μαζι για να παμε κοντα τους να τα χαιδεψουμε. τα δε κουταβια ειναι ονειρεμενα... :inlove::inlove:

εχουν αναγκη απο τροφη φυσικα, σπιτακια, φαρμακα, κουβερτες χαλακια κλπ...υπαρχει τεραστια αναγκη ρε παιδια, εγω θα ξαναπαω λογικα σε δυο εβδομαδες, ας μαζευτουμε ολοι βρε παιδια να τους δωσουμε λιγο φαγακι... :( οτι μπορει ο καθενας..:/:

η κα Γερολύμπου παρακάλεσε μηπως μπορουμε να πιεσουμε κ μεις οσο μπορουμε τον δημαρχο λαυριου, για το αυτονοητο, να εχουν δηλ τροφη τα σκυλακια καθημερινα, και οχι να παρακαλανε τον κοσμο απο δω και απο κει. :mad:

αυτα απο μενα. να ναι καλα η ELENIP και η αλεξανδρα. :)

Ιω'αννα σε δ'υο εβδομάδες θα κάνουμε κάτι πιο οργανωμένο πιστεύω:hmm:

μακαρι ρανια μου να γινει κατι οργανωμενο, τα ζωακια περα απο τροφη εχουν τραγικη αναγκη απο χαδια. μολις πηγαιναμε να τα χαιδεψουμε εβλεπες σε ολα το βλεμμα "και μενα, και μενα". :(:(:(

Ιωάννα μου σε 2 εβδομάδες ελπίζω να μπορέσουμε να πάμε περισσότεροι. Το ourdogs άραγε είναι ενημερωμένο???:hmm:

Παιδιά, έχουμε ετοιμάσει μια επιστολή σαν αδεσποτολόγιο, και μαζεύω ονόματα ώστε να την τυπώσω και να την ταχυδρομίσω.
Επισυνάπτω εδώ το κείμενο.

Φυσικά μπορεί να στείλει και ο καθένας από εσάς ανεξάρτητα επιστολή ή φαξ στο:
Η διεύθυνση είναι η ακόλουθη:
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Κουντουριώτου 1
Λαύριο 19500
Τηλ. 22920 25060 και 22920 28021
Φαξ 22920 22413
e-mail : info@mylavrio.gr

------------------------------------------------------------

Yπ΄όψιν Δημάρχου κ. Δημήτρη Λουκά

Όποιος θέλει μου στέλνει ονοματεπώνυμο με πμ να βάλω σε αυτήν την επιστολή:
Προς τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής
κ. Δημήτρη Λουκά

Κύριε Δήμαρχε,

Αποτελούμε μια πολυάριθμη ομάδα εθελοντών για τα αδέσποτα, το Αδεσποτολόγιο. Έχουμε ισχυρή διαδικτυακή παρουσία, με ένα μπλογκ που το διαβάζουν εκατοντάδες άνθρωποι την ημέρα (adestologio.blogspot.com) και σύντομα το δικό μας ιστοχώρο. Συνεργαζόμαστε με πολλές ομάδες και σωματεία και δραστηριοποιούμαστε είτε βοηθώντας αδέσποτα που περισυλλέγουμε και θεραπεύουμε ή στειρώνουμε είτε βοηθώντας σε στέγες αδεσπότων.

Σε πρόσφατη ημερίδα του ΔΙΚΕΠΑΖ, μας ενημέρωσαν ότι εμείς σαν ιδιώτες δεν έχουμε καμιά δουλειά να ασχολούμαστε με τα αδέσποτα, καθώς είναι δουλειά των Δήμων. Παρόλα αυτά με τρανό παράδειγμα τον δικό σας Δήμο, όχι μόνο δεν αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες για αυτά, αλλά αρνείστε να προσφέρετε οποιαδήποτε βοήθεια και στους ανθρώπους που το κάνουν.

Από καιρό είχαμε μάθει για τις άθλιες συνθήκες που ζουν τα πάνω από 100 αδέσποτα του Καταφυγίου Λαυρίου και τον αγώνα που δίνουν οι φιλόζωοι της περιοχής για τη φροντίδα και την επιβίωσή τους.

Και τώρα πληροφορούμαστε ότι ξαφνικά αποφασίσατε να σταματήσετε να τους δίνετε ακόμη και τη λίγη τροφή που τους δίνατε για λίγους μήνες.

Το ότι ο Δήμος δεν έχει λεφτά να διαθέσει για τα αδέσποτα δεν αποτελεί δικαιολογία. Οφείλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για αυτά, ζητώντας επιχορηγήσεις, ακόμα και χορηγίες από ιδιώτες. Είναι έμβια όντα και οφείλουν να έχουν προτεραιότητα για όλους. Και όχι η κατάστασή τους να αποτελεί ντροπή για την χώρα μας, την τελευταία κυριολεκτικά στην Ευρώπη στο θέμα αυτό.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα αναθεωρήσετε την απόφασή σας και όχι μόνο θα φροντίσετε για την σίτιση των ζώων, αλλά και για την στέγαση και την κτηνιατρική τους περίθαλψη, με στειρώσεις και ο,τιδήποτε άλλο χρειάζεται.

Η φιλοζωία στην χώρα μας αλλάζει πρόσωπο, κύριε Δήμαρχε, και δεν χαρακτηρίζεται πλέον από 5-10 ανυπεράσπιστες ηλικιωμένες κυρίες που ταΐζουν τα ζωάκια της γειτονιάς τους, αλλά από ΠΟΛΛΟΥΣ νέους ανθρώπους που γίνονται όλο και περισσότεροι και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μην μας αγνοείτε! Και μην αγνοείτε τα ζωάκια που μας χρειάζονται όλους!

Η ομάδα του Αδεσποτολογίου και οι υποστηρικτές του:​

Δρου, σκεφτομουν καλο θα ηταν να γινοταν και κοινοποιηση της
επιστολης προς αλλους ιθυνοντες.

Ο φιλοζωος κυριος Δημαρχος μπορει καλλιστα με το που θα την λαβει
να την προωθησει στο καλαθο απορριμματων.

Λεω τωρα εγω...

:down::down:

ναι, αυτό μπορούμε να το κάνουμε...
Παιδιά, κάτι ανέφερε ο δήμαρχος ότι σκέτεται να κλείσει το καταφύγιο. :mad:
θα έχουμε νεώτερα σύντομα για το αν θα διοργανωθεί κάποια διαμαρτυρία για αυτό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back