Τα γατάκια σας, σας ακούν;

mata!

Νεοφερμένο μέλος

Ο mata! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
πολλες φορες τη φωναζω και εκεινη δεν δινει σημασια.....:hmm:
ερχεται μονο οταν παω να φυγω και με ακολουθει...:lol::lol:
γιατι?!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς μας ήρθες! :hello:

Θα ξεκινήσω με τον τίτλο του θέματός σου κι από την εμπειρία μου θα σου πω, πως από τα δικά μου γατάκια, άλλο ακούει πολύ, άλλο λίγο και άλλο καθόλου! Το γιατί στη δική μου την περίπτωση ξέρω να το απαντήσω, διότι γνωρίζω τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους.

Για το δικό σου γατάκι πρέπει να μας δώσεις περισσότερρες πληροφορίες, όπως το πως μεγάλωσε, πόσο χρονών είναι, τις συνθήκες που ζει, αν έχεις ελέγξει την ακοή του κλπ.
Πάντως σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και το ποιό ανυπάκουο γατάκι, με την κατάλληλη εκπαίδευση, μαθαίνει (ρίξε μιά ματιά στο σχετικό άρθρο) :hmm:

Περιμένουμε λοιπόν περισσότερα στοιχεία για να σου δώσουμε πιό σαφείς απαντήσεις
Να την χαίρεσαι, να μας πεις ονοματάκι και να μας βάλεις φωτογραφία της :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όπως σου είπε και η Bobbie, η υπακοή, είναι θέμα εκπαίδευσης και χαρακτήρα. Πάντως, οι γάτες είναι διαβόητες και θαυμαστές, ακριβώς γι'αυτό το χαρακτηριστικό τους: Δεν αναγνωρίζουν κανέναν αφέντη. Μόνο ,αγαπάνε. Καλώς μας ήρθες και να περάσετε με τη γατούλα σου πολλά ευτυχισμένα χρόνια!

Αν ακούνε? Οπότε θέλουν. Γι' αυτό άλλωστε everybody wants to be a cat

Παιδια σας ευχαριστω πολυ που με καλοσωρισατε!!
Η γατουλα μου ειναι περιπου 2 μηνων και την εχω ενα μηνα
ειναι πολυ γλυκο και παιχνιδιαρικο και δειχνει να με αγαπαει,ειναι συνεχως απο πισω μου....:D

Ομως καμμια φορα γινεται εκνευριστικη,δηλαδη την φωναζω και εγω και
οι δικοι μου και αυτη σημασια...

Αλλη μια ερωτηση παιδια:αμα κανει αταξιες και δεν ακουει να τη μαλωνω
να της ριχνω καμμια ή δεν συνασταται?:blink:

Καλησπέρα και καλωσήρθες!
Να τη μαλώνεις όταν κάνει κάτι κακό,λέγοντάς της "μη" με σταθερή φωνή και απομακρύνοντάς την από ότι κάνει.Αν δαγκώνει στο παιχνίδι,σταμάτα να παίζεις μαζί της για λίγο.Αν παραγίνει το κακό,μπορείς να την αφήσεις δέκα λεπτά στο κλουβάκι,ή στη χειρότερη να τη βάλεις μόνη της σε ένα δωμάτιο.Αλλά όχι ξυλιές,δε βοηθούν πουθενα,καθως οι γατες δεν κατανοουν ότι πρόκειται για τιμωρία,και συνήθως εκνευρίζονται και περισσότερο.Ρίξε μια ματιά και στα άρθρα,έχει ενδιαφέρουσες συμβουλές όσον αφορά την εκπαίδευση,κι εμείς εδώ είμαστε!:)
Υ.Γ Τώρα είδα ότι είναι μόλις δύο μηνών.Και την έχεις ένα μήνα;Γνώμη μου είναι ότι την πήρατε πολύ νωρίς από τη μαμά της,και ίσως δεν ολοκλήρωσε την "εκπαίδευσή" της.Οπότε μπορεί να παρουσιάζει κάποια μικροπροβληματάκια συμπεριφορας,όπως προσκόλληση σε σένα,ή ανάγκη να της μάθεις τι επιτρέπεται να κάνει και τι όχι.

Σ'ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!Να σου πω την αληθεια δεν ξερω ακριβως ποσο μηνων ειναι γιατι μας την εδωσε μια γνωστη μας που της την αφησαν εξω απο το σπιτι της...Στο pet shop μου ειπαν να την παω στο κτηνιατρο σε κανα μηνα...Οποτε αυτη τη βδομαδα θα την παμε και ετσι ισως μας πει αυτος ποσο ακριβως ειναι..
Η αληθεια ειναι πως τη χτυπαω που και που..Λες οτι δεν κανω καλα?

Όχι, δεν το χτυπάμε το γατί. Το διώχνουμε από κοντά μας, του σπρώχνουμε το κεφαλάκι κάτω, άντε με τά δάχτυλα να του δώσουμε απαλά μια στη μύτη, όπως θα έκανε η μαμά γάτα. Πρέπει να μιλάς τη "γλώσσα" της γάτας για να το εκπαιδεύσεις σωστά. Μπορείς να διαβάσεις σχετικά στο www.ailouros.gr.
"Μια γάτα δεν βλέπει κανένα λόγο για τουν οποίο θα έπρεπε να υπακούει οποιοδήποτε άλλο ζώο, ακόμα κι αν αυτό στέκεται σε δύο πόδια"
Sara Thomson

Εγω τον γάτο μου 8 μηνων τον έχω πλήρως εκπαιδευμένο.

Βέβαια μπορεί να είναι και η διαφορά ευφυίας κάθε ζώου και πόσο ασχολείσαι μαζί του,πόσο σε βλέπει κλπ.

Εγώ τον έχω τόσο εκπαιδευμένο που όσοι το βλέπουν τρομάζουν και αναρωτιούνται αν είναι σκύλος.:lol:

Χαιρετάει κόσμο,όποτε τον φωνάξω με απαντάει,πετάω καπάκια και τα επιστρέφει σαν σκύλος ,όποτε κάνω έντονο σσσσσσσσσσσσ ξέρει ότι είναι μάλωμα και ότι δεν πρέπει να κάνει αυτό που ετοιμάζεται ή κάνει ήδη...

Για το μάλωμα που λέτε εκτός το έντονο σσσσσσσ εγώ ποιό μικρό όταν το είχε παρακάνει τον είχα χτυπήσει ελαφρά.
Τώρα όταν το παρακάνει (το καταλαβαίνει μόνος του :cool:) και με δει ότι τον πλησιάζει και κουνήσω το χέρι μου αρχίζει και τρέχει πανικόβλητος στο σπίτι.Οταν τον πιάσω ,κατεβάζει τα αυτιά,κλείνει τα μάτια και περιμένει να τις φάει.(εγώ τον χαιδεύω τελικώς...:D)

Αυτό δεν το λέω για να σας υποδείξω να βαράτε τα γατιά σας αλλά γιατί διαφωνώ ότι δεν μαθαίνει με το ξύλο και δεν έχει όρια και δεν αναγνωρίζει αφεντικό.
Ξέρει τι δεν πρέπει να κάνει αλλά συνήθως το κάνει και αμέσως τρέχει να αποφύγει τις συνέπειες.

Βέβαια είναι μόλις 2 μηνών το δικό σου και πιστεύω αργά η γρήγορα θα αποκτήσετε ένα ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας αρκεί βέβαια να ασχολήσε μαζί του.

Καταλήγωντας εμένα όχι μόνο με ακούει αλλά όσο και να σας φανεί υπερβολικό συνομιλάμε κιόλας :D

Εγω τον γάτο μου 8 μηνων τον έχω πλήρως εκπαιδευμένο.

Βέβαια μπορεί να είναι και η διαφορά ευφυίας κάθε ζώου και πόσο ασχολείσαι μαζί του,πόσο σε βλέπει κλπ.

Εγώ τον έχω τόσο εκπαιδευμένο που όσοι το βλέπουν τρομάζουν και αναρωτιούνται αν είναι σκύλος.:lol:

Χαιρετάει κόσμο,όποτε τον φωνάξω με απαντάει,πετάω καπάκια και τα επιστρέφει σαν σκύλος ,όποτε κάνω έντονο σσσσσσσσσσσσ ξέρει ότι είναι μάλωμα και ότι δεν πρέπει να κάνει αυτό που ετοιμάζεται ή κάνει ήδη...

Για το μάλωμα που λέτε εκτός το έντονο σσσσσσσ εγώ ποιό μικρό όταν το είχε παρακάνει τον είχα χτυπήσει ελαφρά.
Τώρα όταν το παρακάνει (το καταλαβαίνει μόνος του :cool:) και με δει ότι τον πλησιάζει και κουνήσω το χέρι μου αρχίζει και τρέχει πανικόβλητος στο σπίτι.Οταν τον πιάσω ,κατεβάζει τα αυτιά,κλείνει τα μάτια και περιμένει να τις φάει.(εγώ τον χαιδεύω τελικώς...:D)

Αυτό δεν το λέω για να σας υποδείξω να βαράτε τα γατιά σας αλλά γιατί διαφωνώ ότι δεν μαθαίνει με το ξύλο και δεν έχει όρια και δεν αναγνωρίζει αφεντικό.
Ξέρει τι δεν πρέπει να κάνει αλλά συνήθως το κάνει και αμέσως τρέχει να αποφύγει τις συνέπειες.

Βέβαια είναι μόλις 2 μηνών το δικό σου και πιστεύω αργά η γρήγορα θα αποκτήσετε ένα ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας αρκεί βέβαια να ασχολήσε μαζί του.

Καταλήγωντας εμένα όχι μόνο με ακούει αλλά όσο και να σας φανεί υπερβολικό συνομιλάμε κιόλας :D
Κι εμείς συνομιλούμε,ακούει το όνομά του,το "μη",και είναι μόλις τριών μηνών.Δε μας έχει σπάσει τίποτα στο σπίτι,έχει μάθει ήδη να μην βγάζει τα νύχια του όταν παίζουμε,και τώρα περιορίζει και τα δοντάκια του.Κι όλα αυτά,χωρίς ούτε καν ψέκασμα με νεράκι.Απλά με πολύ υπομονή,όποτε έκανε κάτι που δεν έπρεπε,του έλεγα δυνατά "μη" και τον απομάκρυνα.Μπορεί να το έκανα 50 φορές αλλά στο τέλος το μάθαινε.
Διαφωνώ κάθεα με το ξύλο,οι γάτες δεν είναι σκύλοι για να σε αποδεχτούν ως ανώτερο που τους επιβάλλεται.Ίσα ίσα,καταλήγεις με ένα ζώο που σε φοβάται,όπως περιγράφεις κι εσύ.το θέμα δεν είναι να φοβάται μην τις φάει,το θυέμα είναι να μάθει ότι αυτό που κάνει είναι κακό.Μπορεί σαν μικρό να σε φοβάται βλέποντας το απλωμένο χέρι,αλλά δεν ξέρεις πόσο δυσανάλογα μπορεί να αντιδράσει όταν αποκτήσει τον όγκο που του επιτρέπει να αντιδράσει,ή πόσο θυμό μπορεί να γεμίσει με αυτή σου την κίνηση.

Τα γατιά είναι εφυέστατα ζώα. Κάποια είναι απλώς άτακτα. Για παράδειγμα με τον γάτο που έχω τώρα (ο δεύτερος στη ζωή μου) έχουμε καταλήξει σε συμφωνία μέσα στο διαμέρισμα. Το κρεβάτι είναι δικός μου χώρος, το καλοριφέρ πίσω από τον καναπέ δικός του. Για κανέναν λόγο δεν βάζω χέρι στο καλοριφέρ γιατί με ανταμίβει με γρατζουνιές. Για κανέναν λόγο δεν βάζει πατούσα στο κρεβάτι μου. Όταν ανεβαίνει ξέρει πολύ καλά ότι κάνει σκανταλιά. Είναι έτοιμος να το σκάσει μόλις τον εντοπίσω και να κρυφτεί για να γλιτώσει από την γκρίνια. Ποτέ δεν τον μάλωσα για να μην ανεβαίνει στο κρεβάτι. Απλά τον έσπρωχνα να πέσει κάτω. Συνήθως δεν σκαρφαλώνει. Όταν όμως τον αγνοώ το κάνει επίτηδες. Γενικά με το "μη" δεν έχω βγάλει και πολλά. Προτιμώ όταν κάνει κάτι σωστό να τον ανταμείβω. Έτσι έμαθε ότι ο καναπές είναι για να κάθεται, ο πάγκος της κουζίνας όχι. Έμαθε έτσι ότι ξύνει τα νύχια του στο ονυχοδρόμιό του και όχι στην πόρτα της τουαλέτας που του άρεσε στην αρχή.
Πάντως δεν ακούει το όνομά του εκτός αν συνοδεύεται από χαρακτηριστικούς ήχους ξηράς τροφής.....
Μεταξύ μας όσες φορές κι άν του είπα "μη! η ζαρντινιέρα δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να κάνεις την ανάγκη σου" δεν έβαλε μυαλό.... Όταν φύτεψα 3 βασιλικούς στη ζαρντινιέρα το κατάλαβε.... :Ρ

Είναι αρκετά μικρή για να σε ακούει απο τωρα και να έρχεται όταν την φωνάζεις.Μια λύση για να μάθει να έρχεται σε σένα είναι κάθε φορά που την ταϊζεις να χτυπάς ένα αντικειμενο ρυθμικά πχ τα χέρια σου (όχι πάρα πολυ δυνατά) ή το μπωλ με την τροφή..Τα μωρά τα δικά μας ειναι μόνο 2 1/2 μηνών αλλά ακούνε ηδη το μπωλ και τρέχουν και φυσικά πάντα τα επιβραβευω για αυτο...Όπως έγραψα και σε άνα άλλο θρεντ σχετικά με την τιμωρία και για να μην κάνεις ενα φοβισμενο ζώο χτυπώντας το μπορεις απλά να βάλεις σε ένα καθαρό μπουκάλι αζαξ νερό και απλά να την ψεκάζεις στα μουτρα...Καλη επιτυχια πάντως:D

Χμ αρκεί να μην έχεις γάτα ή γάτο που να λατρεύει το νερό και να ξαπλώνει να τον καταβρέξεις κι άλλο...

Δεν υπάρχει τέτοιο γατί:D:D:DΑν υπήρχε το θέλω για να πηγαινουμε μπάνιο μαζί...

Δυστυχώς ο δικός μου τρελένεται... Μόλις τον ψεκάζω ξαπλώνεται με τα πόδια στον αέρα... Αναγκάστηκα να βάλω πόρτα στη ντουζιέρα γιατί έμπαινε μέσα όταν έκανα μπάνιο και ξαπλάρωνε κάτω και χάζευε το σιφώνι.. Όταν πλένω τα μπαλκόνια αναγκάζομαι να τον σηκώνω από τα πλακάκια γιατί κάθεται κάτω και βρέχεται. Τώρα με τις ζέστες βουτάει τα πατουσάκια του στα μπώλ του νερού που έχω σκορπίσει γύρω γύρω και γεμίζει πατημασιές το σπίτι. Για να μην άναφέρω την αγαάπη του στις φρεσκοποτισμένες γλάστρες... Από κεί που τον πήρε ο φίλος μου του είπαν ότι είναι μαθημένος στο νερό, και στο να κάνει μπάνιο, αλλά δεν είχαμε καταλάβει το πόσο μαθημένος ήταν....

Στειλε μου τον το γάτο σου τον θέλω!!!!!!:DΒέβαια ειναι και μακρυτριχος οπότε δικαιολογειται η εμμονη ετσι δεν ειναι???Ο καημενος με την ζέστη θα υποφέρει..

Παιδια την εχω κανει μπανιο!!Ετρεμε το κακομοιρο ...αλλα ουτε με γρατσουνισε ουτε πηγαινε να φυγει..μονο εκλαιγε λιγακι!
gata%206.jpg

Άννα πολύ ευχαρίστως να στον δώσω για κανα δυό μέρες... Μόλις δεις και σύ υγρές πατημασιες στο φρεσκο σφουγγαρισμένο πάτωμα και σημάδια βρεγμένης ουράς από δω κι από κει, ή ακόμα χειρότερα λασπωμένες πατουσίτσες στο μπαλκόνι σου και έναν γάτο στην φρεσκοποτισμένη γλάστρα σου πάω στοίχημα ότι θα τον επιστρέψεις.... :)

Άννα πολύ ευχαρίστως να στον δώσω για κανα δυό μέρες... Μόλις δεις και σύ υγρές πατημασιες στο φρεσκο σφουγγαρισμένο πάτωμα και σημάδια βρεγμένης ουράς από δω κι από κει, ή ακόμα χειρότερα λασπωμένες πατουσίτσες στο μπαλκόνι σου και έναν γάτο στην φρεσκοποτισμένη γλάστρα σου πάω στοίχημα ότι θα τον επιστρέψεις.... :)
Ω αγαπητέ,η Άννα δεν πτοήθηκε από τη στρατιά μωρών που είχε μέχρι προσφάτως σπίτι της,θα πτοηθεί από βρεγμένα πατουσάκια;;;:lol:

:lol:

ευτυχώς της Άριας και του Μπέκερ δεν τους αρέσει το νερό, το πολύ πολύ που τους έχω κάνει είναι λίγες πιτσιλιές και λίγο φύσιμα στην μουρίτσα όταν παν να παρεκτραπούν πάνω στο παιχνίδι:)

έρχονται όταν τις φωνάζω τρέχοντας οι αγάπες μου:rolleyes:

για το φαγητό δεν τις φωνάζω ποτέ πάντα το παίρνουν μυρωδιά και τρέχουν αμέσως, αν και συνίθως αυτές με φωνάζουν --> πεινάμε θέλουμε να φάμε νιααααουυυ:cat:

έχουν μάθει και την ώρα του φαγητού, χθες έκανα το λάθος να κοιμηθώ στον καναπέ, 7 σηκώνομαι και φυσικά πριν κάνω οτιδήποτε πρέπει πρώτα να τους βάλω φαγητό, ε 7 παρά 10 χοροπηδούσαν και οι 2 πάνω στην κοιλιά μου και ουρλιάζανε:lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back