Τα γατάκια του δρόμου...

Αθανασια εαν τον βρεις παλι (ελπιζω) πηγαινε τον στο γιατρο.
Τα συμπτωματα ειναι ιδια με της γατουλας του μπαμπα μου.
Βεβαια αυτη ηταν 2 εβδομαδων οταν τα πρωτοεμφανησε και παρολα αυτα επιβιωσε. (Υγιεστατη γαταρα ειναι τωρα:) ).
Με τις 2 πρωτες μερες της αντιβιωσης αρχισε να ανασταινεται!
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ: Οι γατες ειναι εφταψυχες!
Το χαμομηλι επισης προκαλει αλεργια στα ματια ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙς ΓΑΤΕΣ.
Οποτε ο φυσιολογικος ορος που εγραψε ο Isavvas αρχικα ειναι οτι πρεπει.
Μην ανησυχεις καθολου. Υπολογισε 2 εβδομαδες θεραπεια και μετα ρωτα και τη φιλοζωικη Χαλανδριου μηπως του βρουνε σπιτι.
Αυτα! (Ξερω ειναι να μην μπλεξεις...)
Πολυ καλα κανεις να τον κρατας μακρυα απο τη Νιαρα. Οσο για τη Νιαρα υπερασπιζεται το χωρο της γι αυτο θυμωνει....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

**
Το χαμομηλι επισης προκαλει αλεργια στα ματια ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙς ΓΑΤΕΣ.
**

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία για το χαμομήλι (αν μπορεί να επιβεβαιώσει και ο isavvas και η mel), το χρησιμοποίησα και για το μικρούλη αλλά και για τη Νιάρα (είναι κι αυτηνής το ματάκι ερεθισμένο). Θα το σταματήσω και θα δοκιμάσω την πλύση με το φυσιολογικό ορό!

Ναι, για τον αρρωστούλη αντιβίωση είπε κι ο γιατρός, και είχαμε σκοπό να την αρχίσουμε σήμερα! Αλλά έπρεπε να ήταν επάνω για λίγες μέρες ώστε να μπορούμε να τη δίνουμε και να δούμε αν θα είχε βελτίωση. Ήταν σε πολύ χάλια κατάσταση! Και μόνο στο μπαλκονάκι μπορούσα να τον κρατήσω (απ'όπου έφυγε/έπεσε :().

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτο με το χαμομηλι μου το ειχε πει οφθαλμιατρος οταν ειχα παθει μια ιστορια με τα ματια μου. ΠΟΤΕ ΧΑΜΟΜΗΛΙ.
Μονο δακρυα σε σταγονες ή φυσιολογικο ορο.
Μαλλον εφυγε ο Τονυ.
Ως Αλητογατος ποιος ξερει? ενιωσε λιγακι καταπιεσμενος.... Αλλα νομιζω θα ξαναφανει αφου εκει γυρω ειναι τα λημερια του!
Α! Ξεχασα να στο γραψω πριν: μονο απο τους ψυλλους κινδυνευετε εσεις λιγο οχι να κολλησετε αλλα να σας τσιμπησουν. Οι ψυλλοι της γατας δεν πανε στον ανθρωπο.

Καλημέρα! Αθανασία χαίρομαι που είσαι καλύτερα. Τουλάχιστον ήρθε μόνος του ο άλλος γατούλης. Και μόνο να τον ταΐζεις και να την αράξει στην αυλή σας θα τον προστατέψει από πολλούς κινδύνους που παραμονεύουν έξω. Αν καθάρισες καλά τον χώρο που έμενε ο αρρωστούλης δεν νομίζω να κινδυνεύετε εσείς και η Νιάρα. Πολύ διεκδικητική η Νιάρα!

Ψεκάσαμε Ισμήνη, ελπίζω να μην έχουμε πρόβλημα με τους ψύλλους.
Είχαμε ψεκάσει και τον καημενούλη...
Δεν ήταν στο οικόπεδο. Τώρα θα πάω σ/μ και θα ξανακοιτάξω.
Κρίμα είναι, αν με λίγη αντιβίωση μπορεί να το ξεπεράσει πρέπει οπωσδήποτε να τον βρω!!!
Ο άλλος ο ζωηρούλης δεν το κουνάει από κάτω! Χωμένος στο σκάμμα, σηκώνει τα ματάκια του και με κοιτάει όταν βγαίνω στο μπαλκόνι, κάνει κι ένα "άου!" Θα περιμένει και το μεσημεριανό του ο μάγκας!
Ας μείνει, να βολευτεί. Αν δεν τον πειράξει η χοντρή κακιά (αυτή που κυνηγούσε και τη Νιάρα)... Αυτή κι αν είναι διεκδικητική!!! Όλη τη γειτονιά τη θέλει τσιφλίκι της!
Η Νιάρα ζάρωσε τώρα σε μια πολυθρόνα στο μπαλκόνι. Το κακό είναι ότι το ματάκι της (που το μισόκλεινε από πριν έρθει ο αρρωστούλης) δακρύζει τώρα ασταμάτητα! Δακρύζει λίγο και ο γατούλης κάτω!
Τι στο καλό, μεταφέρω μικρόβια και κόλλησε;
Παίρνω και τον κτηνίατρό μας, δεν απαντά. Ή εγχειρίζει (Δευτέρες έχει πολλά χειρουργεία) ή το'κλεισε λόγω εκλογών!
Θα ξαναδοκιμάσω. Ουφ!

Αθανασία η γνώμη μου είναι, με το ζόρι να μην το πας στο γιατρό. Μην το πιάσεις δηλαδή και το πας άρον-άρον, αφού στο σπίτι δεν έκατσε φαντάσου όταν το πας εκεί τι θα γίνει. Μην κοιτάς που άλλα είναι εξοικειωμένα με άνθρωπο και είναι εύκολο να ηρεμήσουν στο γιατρό. Αυτό τους φοβάται τους ανθρώπους και θα είναι σκέτο δράμα

Παντως Αθανασια μ' αρεσει που ηρθε μαζι και ο τριτος!
Μπαλαντερ να τον βγαλεις!
Αυτο με το δακρυσμα αν συνεχισει καλο ειναι να ρωτησεις το γιατρο.
Ο Σιβα ειχε για μια μερα αυτο το προβλημα την περασμενη εβδομαδα, αλλα περασε μονο του.
Μαλλον η αλλαγη καιρου το κρυο τι να πω?
Νομιζω οτι εαν τον ξαναβρεις (μακαρι) καλο ειναι να τον πας στο γιατρο κι ας φρικαρει. Καλυτερα ζωντανος και λιγο τρομαγμενος, παρα αρωστος !
Θαναση εαν ο γιατρος ειναι καλος σιγουρα γνωριζει πως να συμπεριφερεται σε μια τρομαγμενη γατα.

Εαν η Νιάρα και ο καινούργιος γατούλης έχουν τα ίδια συμπτώματα, πηγαίνεις στο γιατρό τη Νιάρα (που έτσι και αλλιώς πρέπει να πάει αφού τραβάει τόσες μέρες η ιστορία με το μάτι της) και αφού το συζητήσεις και μαζί του κάνεις και στο μικρό την ίδια θεραπεία. Γιατί αφού δεν σκοπεύεις να τον ανεβάσεις στο σπίτι για να μείνει μόνιμα μαζί σας έτσι και τον πας στον κτηνίατρο θα την κάνει τρέχοντας. Ποτέ χαμομήλι στα μάτια σε ζώα και παιδιά και μεγάλους η Ισμήνη έχει δίκιο. Καλώς ήρθες στο κόσμο των ιώσεων, με το καιρό θα το συνηθίσεις πίστεψε με, στην αρχή επικρατεί πανικός. Η συνταγή απλή: Πρώτον λες απο τη στιγμή που θεραπεύεται μια χαρά είμαστε και δεύτερον θα κάνει το κύκλο του και θα τελειώσει και έτσι παρηγοριέσαι. :)

Παντως Αθανασια μ' αρεσει που ηρθε μαζι και ο τριτος!
Μπαλαντερ να τον βγαλεις!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Καλό! Πολύ εμπνευσμένο το βρίσκω. Αθανασία ελπίζω να το βρεις το άρρωστο γατουλινι!

Ο τρίτος έχει "κατασκηνώσει" και δεν το κουνάει!!!
Του γέμισα το σκάμμα φελιζόλ (είχαν μόλις αφήσει στους κάδουςι, βολικό) και ένα χιλιοπατημένο λούτρινο αρκουδάκι για να ξαπλώνει πιο ζεστά. Επίσης έβαλε από χθες ο Δημήτρης ένα μεγάλο κομμάτι ξύλο πλάγια στον τοίχο (στην άκρη του ατομικού μας γκαράζ, δεν έρχονται οι άλλοι εκεί) δημιουργώντας μια "σπηλίτσα". Έβαλα κι εκεί φελιζόλ και λούτρινο, ελπίζω να δοκιμάσει τη νέα γωνίτσα. Εκεί θα βάλουμε και το κουτάκι αργότερα... Τα γατιά θέλουν να κρύβονται. Δε θα πάει αν φαίνεται από παντού!
Είναι τόσο φωνακλάς! Αλλά όσο φαγάκι κι αν του αφήνω, δεν πιάνεται! Με κοιτάει, αλλά μόλις πλησιάσω βάζει μια τρεχάλα!!! Και δε θέλω να το ενοχλώ όταν τρώει. Να φάει το καημένο!
Πρέπει να είμαι υποχρεωτικά εκεί όταν τρώει, γιατί αν τον πάρει χαμπάρι η "κακιά χοντρή" θα τον δείρει και θα του φάει το φαϊ. Και μετά θα'ρχεται συνέχεια! Έτσι είχε γίνει με τη Νιάρα!
Όσο δεν υπάρχει φαϊ αφημένο δεν έρχεται αυτή. Πάει στην απέναντι πολυκατοικία...
Θέλω να τον πιάσω, να δω αν είναι αγοράκι. Να λυθεί και το θέμα με το όνομα! Αν είναι αγοράκι, είναι ο Τόνι πιστεύω (false alarm με τον άλλο) και το όνομα θα παραμείνει. Αν είναι κοριτσάκι θα πρέπει να βρεθεί άλλο...

Δεν ξέρω πόσο εύκολα θα πιανόταν και ο άρρωστος αν βρισκόταν τώρα... Μπορεί να μην ξαναεμπιστευόταν!
Ο Θανάσης έχει κάποιο δίκιο με το γιατρό, αλλά ο γατούλης ήταν τόσο ήσυχος ως αρρωστούλης (μυστήριο παραμένει πώς πηδούσε έτσι ψηλά, σε όλα τα άλλα ήταν ψοφιμάκι) που καθόταν να του κάνουμε τα πάντα. Και στο γιατρό θα καθόταν, δεν τίθεται θέμα...
Ο Τόνι δεν πιάνεται! Η Νιάρα όταν μας είχε έρθει (λίιιγο πιο μεγάλη απ'αυτόν) ήταν πολύ πιο ήσυχη και την πιάναμε εύκολα!
Καθένα με το χαρακτήρα του.
Πάντως, σε αυτόν δεν μπορώ να δώσω τίποτα όσο δε μου'ρχεται από μόνος του. Ούτε να του καθαρίσω τη μουρίτσα ούτε να τον ψεκάσω με λοσιόν ούτε να του βάλω π.χ. σταγόνες αν μου δώσει ο γιατρός.
Είναι σε ημιάγρια κατάσταση το γατί!

Πάντως, να πω την αμαρτία μου, το τάισμα και η έγνοια του (όπως και για τη Νιάρα) δε με κουράζει καθόλου, ενώ με τον αρρωστούλη ήμουν ράκος! Είχε να κάνει με το χάλι του και με τη λύπηση που ένιωθα. Μου σπαραζε την καρδιά που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, που δεν έτρωγε και γι'αυτό έπαθα τον πανικό! Με τούτον εδώ χαίρομαι να τρέχω κάτω να του πηγαίνω και να του ξαναπηγαίνω φαγάκι!

Να σας ζήσει το ψυχογατάκι σας (όπως λέμε ψυχοπαιδάκι)! Με τόση φροντίδα και έννοια όλα καλά θα του πάνε. Δεν μπορεί, αν συνεχίσεις να το ταΐζεις κάποια στιγμή θα αρχίσει να σε εμπιστεύεται. Ίσως να αργήσει απλά περισσότερο!

** Καλώς ήρθες στο κόσμο των ιώσεων, με το καιρό θα το συνηθίσεις πίστεψε με, στην αρχή επικρατεί πανικός. **

Όταν δούλευα ως δασκάλα, κολλούσα όλες τις ιώσεις από τα παιδάκια!!! Μα όλες!!!
Για τέτοιο χάλια οργανισμό μιλάμε (με ρήμαξε η άτιμη εφηβική χορτοφαγία...).

Άλλο όμως να είμαι άρρωστη εγώ (που δε δίνω και πολλή σημασία, αρνούμαι και πεισματικά να πάω σε γιατρό, μεγάααααλη ιστορία αυτό) κι άλλο κάποιος δικός μου ή ένα αδύναμο πλασματάκι σαν το γατουλίνι. Τότε τρελαίνομαι! Δεν ξέρω τι νιώθει, τα βάφω μαύρα (πώς λέμε "αισιόδοξος άνθρωπος;" το εντελώς αντίθετο εγώ...), δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο από την ανησυχία κ.λ.π. κ.λ.π.

Πραγματικό σίριαλ!! Φυγε εσύ, έλα εσύ. Κορίτσι μου, μπράβο για την προσπάθειά σου και κρίμα που πέρασες τόσα!! Καλώς δεχτήκατε το νέο μικρό και όλα να πάνε καλά. :)

Kατ αρχήν, μπράβο και στους δυό σας για την προσπάθειά να το σώσετε τον μικρό. Kρίμα που απέτυχε. Eύχομαι να τον ξαναβρείτε.
Kατά δεύτερο, αυτό για τα μοναχοπαίδια το είπα με την καλύτερη διάθεση και προσπαθώντας να σώσω τουλάχιστον ένα απο τα γατάκια. Yπάρχουν πολλοί απο μας που το σκέφτονται να πάρουν 2ο γατάκι αλλά διστάζουν. Nομίζω πως πήρε λάθος διάσταση η λέξη αυτή. Πάρτε ένα αδελφάκι για τα μοναχοπαίδια, ή κάτι τέτοιο είπα.
Tα γατιά όταν είναι μόνα τους (είμαι ακόμα στη δουλειά απο το πρωί) είναι δυστυχισμένα πολλές φορές. Eσύ είσαι η παρέα της Nιάρας. Eίσαι στο σπίτι και είναι υπερκαλυμένη. Aυτή τη στιγμή στο σπίτι έχω 3 γατιά. H Kαρμέλα παίζει όλη μέρα με τη μαυρούλα το νέο μέλος της οικογένειάς μας. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ένιωθε μόνη της τόσες ώρες. H Mπιάνκα για το μικρό δεν ξέρει ακόμα και την Kαρμέλα δεν τη γουστάρει καθόλου. Για αυτό και είναι σε δύο στρατόπεδα χωρισμένες. Oπως είπες και εσύ ξύδι. Στο κάτω κάτω έσωσα άλλες 2 ψυχές και μου το ανταποδίδουν κάθε μέρα. Tο άβαταρ τα λέει όλα.

K**
Tα γατιά όταν είναι μόνα τους (είμαι ακόμα στη δουλειά απο το πρωί) είναι δυστυχισμένα πολλές φορές. Eσύ είσαι η παρέα της Nιάρας. Eίσαι στο σπίτι και είναι υπερκαλυμένη. Aυτή τη στιγμή στο σπίτι έχω 3 γατιά. H Kαρμέλα παίζει όλη μέρα με τη μαυρούλα το νέο μέλος της οικογένειάς μας. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ένιωθε μόνη της τόσες ώρες. H Mπιάνκα για το μικρό δεν ξέρει ακόμα και την Kαρμέλα δεν τη γουστάρει καθόλου. Για αυτό και είναι σε δύο στρατόπεδα χωρισμένες. Oπως είπες και εσύ ξύδι. Στο κάτω κάτω έσωσα άλλες 2 ψυχές και μου το ανταποδίδουν κάθε μέρα. Tο άβαταρ τα λέει όλα.

Αυτό είναι πολύ ωραίο...
Όσο για τη Μπιάνκα, που είναι μεγάλη και αλλιώς μαθημένη, καλά κάνεις και την κρατάς χωριστά!
Εύχομαι να τα περνάτε καλά! :)

Πραγματικό σίριαλ!! Φυγε εσύ, έλα εσύ. Κορίτσι μου, μπράβο για την προσπάθειά σου και κρίμα που πέρασες τόσα!! Καλώς δεχτήκατε το νέο μικρό και όλα να πάνε καλά. :)

Σίριαλ??? Πες θρίλερ καλύτερα!!! :confused::confused::confused:

Ο καινούριος μάς βγήκε μεγάλος αλήτης, φεύγει και χάνεται (πού γυρνάει τόσοδα γατί...). Χθες βράδυ κατέβηκα πολλές φορές να του δώσω να φάει, αλλά άφαντος! Έπιασε και βροχούλα...
Σήμερα το πρωί, τον άκουσα από το κρεβάτι να ουρλιάζει (έχει ευτυχώς φωνάρα!) και έτρεξα αμέσως με τις πιτζάμες.
Αλλά ατυχία! Εκείνη την ώρα ήρθαν οι καθαρίστριες στην πολυκατοικία και πήγε κρύφτηκε. Φοβάται τόσο πολύ!
Ακόμα κι εμένα, που του δίνω φαϊ και το ξέρει, γι'αυτό με φωνάζει... Αλλά μόλις πάω, θέλει οπωσδήποτε να κάνω 2-3 βήματα πίσω για να πλησιάσει το φαϊ. Δεν κάθεται να τον πιάσω, είναι σε συνεχή εγρήγορση!
Μετά από ώρα (όταν έφυγαν όλοι) ξανακούω τις αγριοφωνάρες του (χε χε χε ;)) και έτρεξα πάλι. ΟΚ! Έφαγε με όρεξη.
Κούρνιασε και στο σκάμμα, πάνω στο ροζ κούνελο... Καλά, είχε πολλή πλάκα, όπως τον έβλεπα από το μπαλκόνι. Η θέση που αράζει είναι πολύ καλή για να τον παρατηρώ εγώ, αλλά η κολόνα τον κρύβει από τους άλλους. Τέλεια!
Ύστερα κατέβηκα και πήρα το ποδήλατο για ψώνια (και φαρμακείο για τις σταγόνες της Νιάρας) και ψιλοαναστατώθηκε με την γκαραζόπορτα, αλλα μετά επέστρεψε στη θέση του. Θα συνηθίσει...
Εκεί τον βρήκα κοιμισμένο όταν γύρισα.
Τώρα ετοιμάζω κοτορυζάκι για τη Νιάρα και θα του πάω λιγάκι, με ζουμάκι ζεστό, να μην τρώει μόνο κροκέτες και ψωμάκι με γάλα!

Καλά, ε, ο Τόνι δεν το κουνάει τώρα από το ροζ κούνελο με τα άσπρα αυτιά! Πορτοκαλής εκείνος από πάνω, μια χρωματιστή ζωγραφιά! :)
Έφαγε το μεσημεριανό του και κουλουριάστηκε να ξανακοιμηθεί.

Κι άμα δείτε το κορμάκι του, λεπτό σαν πουλιού, ειδικά όταν μαζεύεται. Τα κοκαλάκια ψιλά ψιλά, οι τρίχες βελόνες μακριές και αραιές, η ουρίτσα αξιολύπητη (ποντικοουρά, μια λεπτή γραμμή!), τα ποδαράκια να τρέμουν... Και η φάτσα ασχημούτσικη, με αυτάρες τεράστιες, με βρομίτσες... Ένα κουκλάκι όμως!

Φωτογραφία δεν μπορώ να βγάλω, έτσι τον περιγράφω :redface:... (ψηφιακή/κινητό γιοκ!, μέχρι και το φιλμ της παραδοσιακής τέλειωσε στην προηγ.εκδρομή και δεν έχω και scanner να την περάσω, όταν γίνει η Gallery θα περάσει ο Δημήτρης στο γραφείο κάποιες χρεωστούμενες της Νιάρας).

Κημενούλι.... Μπράβο που το ταίζεις να πάρει κανένα γραμμάριο το πιτσιρίκι. Φαντάζομαι θα είναι όμορφο!!!

μπραβο Αθανασια,ηταν πολυ τυχερος γατουλης:up: !!

ΤΟΝΙ!!!

Ναι, είναι ο Τόνι τελικά!
Χθες που γυρίσαμε σπίτι κατά τα μεσάνυχτα, τον πιάσαμε στον ύπνο στο "σπιτάκι" του. Ανασηκώνει αθόρυβα ο Δημήτρης το ξύλο και τον βουτάει απ'το σβερκάκι πριν καταλάβει από πού του ήρθε!!! :happy:
Τον χαϊδολογήσαμε και ηρέμησε, είδαμε και ότι είναι σίγουρα αγοράκι :redface:, και άδραξα την ευκαιρία όσο τον κρατούσε ο Δημήτρης να του βάλω σταγόνες στα μάτια (έτρεχαν πολύ και αυτά) και να τον ψεκάσουμε λίγη λοσιόν για παράσιτα/ψύλλους. Έτρεχα πάνω στο διαμέρισμα με τακούνι στιλέτο σαν την τρελή, να προλάβω μην του φύγει του Δημήτρη :lol::lol::lol:.
Μετά τον αφήσαμε ήσυχο να κοιμηθεί.

Σήμερα πρωί πρωί την κοπάνησε για λίγο (φοβήθηκε πάλι τις καθαρίστριες), αλλά ξανάρθε. Του κατέβασα φαγάκι. Είχα κάνει από χθες λίγο κρέας με χυλοπίτες για τη Νιάρα και περίσσεψε, το ζέστανα με λίγο γάλα και νερό και έφαγε σαν μουρλός!
Ποιος στη χάρη του, με τη λιακάδα και τη ζεστούλα θα απλωθεί και θα περάσει καλύτερα σήμερα! Κι η Νιάρα δεν το κουνάει από το μπαλκόνι, λιάζεται!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back