Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Το λέω γιατί ο όρος αδέσποτα δε μου φαίνεται σωστός και από την άλλη υπάρχει ένα σύνολο, αυτό των Ζώων των Πόλεων και Οικισμών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες που δεν υποστηρίζεται επαρκώς με σχετικά προγράμματα.
Τι λέτε να καθιερωθεί στο σάιτ ο όρος Άστεγα αντί Αδέσποτα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Συμφωνώ απόλυτα.καλή η ιδέα Ανιμα ίσως απλά ο όρος "αδέσποτα" εμένα μ'αρεσει,γιατί εμπεριέχει και την καλη και την κακή πλευρά του πράγματος. Από φιλολογική πλευρά πάντα μιλώντας, γιατί δυστυχώς,κατά τη γνώμη μου, το θέμα μας δεν είναι να αλλάζουν τα ονόματα και ο τρόπος που τα αποκαλούμε, είναι να αλλάξει κάτι στην ουσία, στον τρόπο ζωής τους.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Άστεγα είναι όσα ζουν στους δρόμους και δεν έχουν γονείς αλλά τυχαίους "δεσπότες" δηλαδή ιδιοκτήτες που δεν τ' αναλαμβάνουν για μια ζωή. Εκτός αυτού τα ζώα των πόλεων δεν είναι άγρια ζώα γιατί έχουν προσαρμοστεί σ' ένα ανθρωπογενές περιβάλλον σ' ένα δομημένο από τον άνθρωπο περιβάλλον - δεν είναι το ίδιο όπως αν ζούσαν στο δάσος ή στο βουνό.
Ο τρόπος της ζωής τους θ' αλλάξει αν κάνουμε συντονισμένες κινήσεις προς πολλές κατευθύνσεις και όχι αν απλά καθόμαστε και χαιρόμαστε τα δικά μας στο ζεστό μας σπιτικό. Δεν είδα κάποιους να διεκδικούν με θεσμοθετημένους τρόπους ενίσχυση για συγκεκριμένο πρόγραμμα με συγκεκριμμένους στόχους και μέθοδο υπέρ των άστεγων ζώων της πόλης ή κάνω λάθος?
aretha
Περιβόητο μέλος
Στο MyCat είμαστε τόσοι πολλοί, που υπάρχει χώρος για όλους: για αυτούς που αγαπούν και θαυμάζουν τις γάτες γενικά (ακόμα και χωρίς να έχουν οι ίδιοι γάτα), για αυτούς που θέλουν να μάθουν κάποια πράγματα για τη φροντίδα της γάτας τους, για αυτούς που ταΐζουν τα γατάκια της γειτονιάς τους, για αυτούς που είναι οργανωμένοι σε φιλοζωικά σωματεία και για πολλούς άλλους ακόμα. Αυτή είναι και η ομορφιά του να ανήκεις σε μια εικονική κοινότητα, άλλωστε.
Αν θεωρείς ότι ο όρος "αδέσποτα" δεν σε εκφράζει, είσαι φυσικά ελεύθερη να τον αντικαταστήσεις με όποιον άλλον θέλεις. (Αν θες τη δική μου γνώμη, οι γλωσσοπλασίες χάριν πολιτικής ορθότητας στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε ιδιαίτερο νόημα έχουν, ούτε πετυχαίνουν να καθιερωθούν).
Αν αισθάνεσαι ότι πρέπει να κάνεις κάτι περισσότερο από το να "χαίρεσαι τα δικά σου ζώα στο ζεστό σου σπιτικό", και πάλι είσαι ελεύθερη να το κάνεις. Αυτό όμως δεν αποτελεί παρά την προσωπική σου επιλογή, δεν είναι "γραμμή" που πρέπει σώνει και καλά να περάσει σε όλα τα μέλη του MyCat.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος

drusilia
Διάσημο μέλος
Σκέψου οτι στο Mycat δεν μπαίνουμε μονο εμεις που μιλάμε καθημερινά και γνωριζόμαστε μεταξύ μας και στην τελική ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε.
Μπορεί ανα πάσα στιγμή να μπει και οποιοσδήποτε επισκέπτης που ψάχνει κάτι, όπως να υιοθετήσει κάποιο γατάκι ας πούμε, οποτε τελικά μπορεί να καταλήξει να μην καταλαβαίνει για τι πράγμα μιλάμε.
Για εμένα οι αλλαγές στη γλώσσα και στη χρήση όρων γίνονται μόνο φυσικά και σιγά σιγά, με την χρήση.
Havana
Διάσημο μέλος
ας βρισκαμε μια λυση για ολους αυτους τους κακους βαθια κακους ανθρωπους που κυκλοφορουν ανενοχλητοι αναμεσα μας καιν και κανουν τη ζωη των αδεσποτων αβιωτη και ας τα αποκαλουσαμε και πικατσου δεν θα ειχα αντιριση, εμεις πρεπει να αλλαξουμε πιστευω και οχι απαραιτητα εκεινα ονομασια....βεβαι το ζοπο ειναι μια πιο ρομαντικη εκδοχη και ονομασια , ομως πιστευω πως δεν πρεπει να χαιδευουμε αλλο τα αυτια μασς (και οχι τοσο τα δικα μας οσο των ασυνειδητων υπανθρωπων) ..

drusilia
Διάσημο μέλος
...
ας βρισκαμε μια λυση για ολους αυτους τους κακους βαθια κακους ανθρωπους που κυκλοφορουν ανενοχλητοι αναμεσα μας καιν και κανουν τη ζωη των αδεσποτων αβιωτη και ας τα αποκαλουσαμε και πικατσου δεν θα ειχα αντιριση...

Μαζί σου Αβάνα!
Ο,τι και να λέμε, επι της ουσίας το θέμα ειναι τι γίνεται...
Εδώ δεν κινδυνεύουν μονο τα αδέσποτα (ή ζοπο ή πικατσου), αλλά και τα δικά μας.... Ποσες φόλες έχουν φάει ζωάκια που κάθονταν ήσυχα ήσυχα στην αυλή τους;
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Το πρόβλημα για εμένα στο να αλλάξουμε κάπως "τεχνητά" κάποιους όρους οπως "αδέσποτα", οσο κι αν φαίνεται ωραίο θεωρητικό, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.
......μπορεί να καταλήξει να μην καταλαβαίνει για τι πράγμα μιλάμε.
Για εμένα οι αλλαγές στη γλώσσα και στη χρήση όρων γίνονται μόνο φυσικά και σιγά σιγά, με την χρήση.

το "αδέσποτα" δεν είναι τεχνητό????!!! τι, εκείνα το διάλεξαν????!!!!Λοιπόν τα άστεγα ζώα τραβούν όλο και πιο πολύ την προσοχή μου και βέβαια δεν είμαι η μόνη σ' αυτό. Τα σκέφτομαι κάτω από σκουπιδοτενεκιέδες, στα υπόγεια και τους ακάλυπτους σε σκοτεινά και βρώμικα μέρη .... Σαν τους άστεγους ανθρώπους, μα γι αυτά το θεωρούμε φυσικό! Λες κι ένας "δεσπότης" μια αυθεντία, μια εξουσία προσωποποιημένη σ' έναν άνθρωπο θα τά 'σωζε! Ίσως και να τά 'σωζε στο βαθμό που η ικανοποίηση της μάταιης αυθεντίας του το επιτρέπει. Γιατί είναι αυθέντης, δεσπότης και όχι γονιός. Είναι αυτός με βάση τον οποίον τα μικρά και ταπεινά προσδιορίζονται και ονοματοδοτούνται. Το αφεντικό ..... Όχι ο γονιός το σύμβολο της αγάπης και της φροντίδας.
Τα άστεγα ....

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
..... η ομορφιά του να ανήκεις σε μια εικονική κοινότητα, άλλωστε....
Αν θεωρείς ότι ο όρος "αδέσποτα" δεν σε εκφράζει .......
Αν αισθάνεσαι ότι πρέπει να κάνεις κάτι περισσότερο από το να "χαίρεσαι τα δικά σου ζώα στο ζεστό σου σπιτικό", και πάλι είσαι ελεύθερη να το κάνεις. Αυτό όμως δεν αποτελεί παρά την προσωπική σου επιλογή, δεν είναι "γραμμή" που πρέπει σώνει και καλά να περάσει σε όλα τα μέλη του MyCat.
.....Μακρυά από μένα οι "γραμμές" ...... σώνει και καλά !!!!!
.....ο όρος "αδέσποτα" δεν ΤΑ εκφράζει .......

Desdemona
Διάσημο μέλος

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Άλλαξέ το το όνομα Anima, αν θεωρείς ότι δεν σε εκφράζει. Αλλά μου θυμίζει κάποιο είδος ευφημισμού...ο άξενος Πόντος που έγινε Εύξεινος για κατευνασμό, η ευλογιά που μόνο ευλογιά δεν ήταν και κάτι τέτοιο. Εγώ θα πρότεινα να κοιτάξουμε λίγο βαθύτερα στο πρόβλημα αυτών των ζώων (πες το αδέσποτα, πες το ΖΟΠΟ, όπως θες πες το) και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Πιστεύω ότι αυτό προσπαθούν να σου εξηγήσουν τα κορίτσια. Μη θυμώνεις όταν βλέπεις ότι η πρότασή σου δεν χαίρει της αποδοχής που θα περίμενες![]()
Λυπάμαι που νομίζεις ότι θύμωσα. Αυτό
που βάζω δείχνει ότι σκέφτομαι προς διάφορες κατευθύνσεις, όχι ότι θύμωσα (μήπως διάλεξα το λάθος κεφαλάκι?)Η αποδοχή μιας πρότασης έχει να κάνει με τη συζήτηση, τη σκέψη και τη "ζύμωση" -αν θέλεις- που έχει προηγηθεί συνεπώς δεν μπαίνει θέμα προσωπικής επιβεβαίωσης ώστε να έχει κανείς προσδοκίες. Ο καθ' ένας εισφέρει στη συζήτηση την δική του οπτική και θα είμαστε τυχεροί αν καταφέρουμε πότε-πότε μια σύνθεση.
Εγώ από πλευράς μου φέρνω την οπτική κάποιου που επι δεκαετίες ασχολείται με ζητήματα και προβλήματα του δομημένου περιβάλλοντος σε σχέση με το έμψυχο δυναμικό (θεωρώ εδώ και τα ζώα ως έχοντα ψυχή) και ίσως γι αυτό έχω την τάση να αναρωτιέμαι γι αυτό το ανθρωπογεννές περιβάλλον και τη σημασία του. Βλέπω λοιπόν τα ζώα που ζουν σε αυτό από την άποψη του πως επηρεάζεται η ζωή τους από τα επιτεύγματά μας και τις νοοτροπίες μας ως δημιουργών και χρηστών των πόλεων και των οικισμών.
Για να εκφράσω όχι εμένα αλλά την ιδέα ότι τα ζώα που ζουν στις πόλεις είναι κι αυτά όπως ο άνθρωπος, που όταν δεν έχει "που την κεφαλήν κλίναι" και ζει στους δρόμους και στα πάρκα και έχει μύριες ανάγκες που δεν καλύπτονται δεν τον λέμε αδέσποτο αλλά άστεγο. Δεν διανοείται κανείς να τον αποκαλέσει αδέσποτο γιατί θα ήταν εξαιρετικά υποτιμητικό για το ανθρώπινο πλάσμα. Με αυτήν την έννοια και αντιστοιχία σκέφτηκα και το "άστεγο ζώο".
Μήπως είμαι τώρα πιο σαφής? Όχι για να γίνει αποδεκτή η πρότασή μου αλλά για να γίνει πιο κατανοητή η σκέψη μου.

----------------------------------------
Desdemona
Διάσημο μέλος
Τώρα θα μου πεις, τα αδέσποτα ζώα δεν χρειάζονται σπίτι; Σαφώς. Έτσι που τα καταφέραμε εμείς οι πολιτισμένοι άνθρωποι, χρειάζονται και σπίτι. Αλλά δεν είναι αυτή η βασική προτεραιότητά τους. Επίβλεψη χρειάζονται, φροντίδα και αγάπη. Εμείς τα εισαγάγαμε στις πόλεις μας, από κει που ζούσαν στη φύση χωρίς ανάγκη για σπίτια και δεσπότες, δε φροντίσαμε για τον έλεγχο της αναπαραγωγής τους και τώρα χάσαμε τη μπάλα.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι συγκρίνουμε τους ανθρώπους με τα ζώα με μη συναφή κριτήρια. Εκτός κι αν λες ότι στην κατηγορία των άστεγων ζώων θα πρέπει να συγκαταλέγονται μόνο εκείνα που τα τελευταία χρόνια έχουν καθιερωθεί ως "κατοικίδια". Εκεί συμφωνώ εν μέρει. Κι αυτό γιατί εμείς οι ίδιοι τα υποχρεώσαμε, τρόπον τινά, να χρειάζονται στέγη.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Και βέβαια! γι αυτό και είμαστε γεμάτοι ενοχές που κάποιοι επιτήδιοι τις εκμεταλεύονται (βλ. διαμαντένια λουράκια για το λαιμό, ρουχαλάκια πολυτελείας με γούνα!!! και πάει λέγοντας). Τα υποχρεώσαμε να χρειάζονται στέγη ανθρώπινου τύπου για να τα σώσουμε από τους εαυτούς μας και τα επιτεύγματά μας....... Απλώς θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι: Το γεγονός ότι έχουμε εξημερώσει τα ζώα και μπορούν και ζουν κοντά μας είναι κάτι που δεν θα πρέπει να μας οδηγήσει στο λάθος συμπέρασμα ότι αντιμετωπίζουν τον κόσμο και τη ζωή τους εν γένει ανθρωπομορφικά. Οι άνθρωποι ζούμε μαζί και με τις συμβάσεις μας, τις παραχωρήσεις μας, χωρίς ένστικτα πια. Εκείνα πάλι όχι. Το ότι ένα ζώο χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη χαρακτηρίζεται αδέσποτο και ένας άνθρωπος χωρίς σπίτι ονομάζεται άστεγος έχει να κάνει με τις ανάγκες του κάθε είδους. Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται "δεσπότη", μπορεί και γίνεται ανεξάρτητος κάποια στιγμή στη ζωή του. Σπίτι χρειάζεται. Ενώ το ζώο χρειάζεται δεσπότη? όχι "γονιό"? τότε τι τα υιοθετούμε?
Τώρα θα μου πεις, τα αδέσποτα ζώα δεν χρειάζονται σπίτι; Σαφώς. Έτσι που τα καταφέραμε εμείς οι πολιτισμένοι άνθρωποι, χρειάζονται και σπίτι. Αλλά δεν είναι αυτή η βασική προτεραιότητά τους. Επίβλεψη χρειάζονται, φροντίδα και αγάπη. Χρειάζονται και σπίτι! ως άγρια είχαν τη φωλιά τους - αυτό ήταν το σπίτι τους που τους το καταστρέψαμε. Εμείς τα εισαγάγαμε στις πόλεις μας, από κει που ζούσαν στη φύση χωρίς ανάγκη για σπίτια και δεσπότες, δε φροντίσαμε για τον έλεγχο της αναπαραγωγής τους και τώρα χάσαμε τη μπάλα. Συμφωνώ!!
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι συγκρίνουμε τους ανθρώπους με τα ζώα με μη συναφή κριτήρια. Και βέβαια! Εκτός κι αν λες ότι στην κατηγορία των άστεγων ζώων θα πρέπει να συγκαταλέγονται μόνο εκείνα που τα τελευταία χρόνια έχουν καθιερωθεί ως "κατοικίδια". Εκεί συμφωνώ εν μέρει. Φυσικά εννοώ τα κατοικίδια και όχι τα άγρια, τα λιοντάρια ας πούμε! Τα κατοικίδια είναι τα ζώα των πόλεων και των οικισμών - δεν εννοούσα προφανώς τους αρουρραίους (αν και είναι ένα ζήτημα το κατα πόσο είναι κατοικίδια και αυτοί!)- ούτε και τα έρημα τα ζώα της στάνης και του μαντριού. Κι αυτό γιατί εμείς οι ίδιοι τα υποχρεώσαμε, τρόπον τινά, να χρειάζονται στέγη.
----------------------------------

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
ωρες ωρες μπερδευομαι κ γω δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχουμε παθει τοσο εντονο αποπροσανατολισμο απο την φυση , την πορεια της εχουμε γινει στρατοπεδα , η φυση και εμεις , εμεις δεν ανηκουμε πια στο ολον ουτε καν στον κοσμο ειμαστε ανεξαρτητοι αοιτητοι και πιο χαζεμενοι απο ποτε....αν τα βαφτιζαμε ΖΟΠΟ θα αλλαζε οντως κάτι?? εστω και στο πισω μερος του μυαλου μας?? κατι λιγο ετσω και ενδομυχα/?? μπα , αν πιαναμε εναν εναν αυτους τους ξινους τυπους που κανουν το κακο θα αλλαζε κάτι?? εγω οσες φορες παω να ανοιξω το χρυσο μου με επιχειρηματα με στελνουν στην κουζινα να πλυνω κανα πιατο, εχω παρατηρισει και ενα ειδος ραστισμου ειδικα προς τις γυναικες φιλοζωες κατι που δεν καταλαβαινει το poor μυαλουδακι μου...γιατι τοσα νευρα και τοση οργη απο τον κοσμο που περπαταει στον δρομο... τι διαολο συμβαινει πια??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
γενικοτερα τα ζώα συντροφιας .... προέρχονται απο παμπαλαιες παραδοσεις, οι γάτες και οι σκύλοι στην ελλάδα του προπερασμένου αιωνα , ηταν κατι σαν γουρι και ευημερια, ..... τωρα πως καταντησαμε μεσα στο περασμα των χρονων να τα κλωτσαμε και να τα θανατωνυμε , πως αποφασισαμε οτι δεν μας ταιριαζουν με τα τετραγωνα κουτακια που ζουμε και με τα ασημενια καρουλια που κυκλοφορουμε αυτο ειναι ειναι ενα φαινομενο πολυ πολυ παραξενο και τραγικο και αιφνιδιο θα ελεγα,.......
Παράλληλο σχόλιο της Άνιμα: Στη Ρεντίνα σε ανασκαφές βρέθηκαν σκύλοι κομμένοι στα δύο μπροστά σε κατώφλια για το γούρι του σπιτιού - μέχρι πρόσφατα, ίσως και ακόμα, σφάζουν τον κόκκορα στα θεμέλια του σπιτιού για να γίνει γερό .... Λοιπόν????
....... εχουμε γινει στρατοπεδα , η φυση και εμεις , εμεις δεν ανηκουμε πια στο ολον ουτε καν στον κοσμο ειμαστε ανεξαρτητοι αοιτητοι και πιο χαζεμενοι απο ποτε....αν τα βαφτιζαμε ΖΟΠΟ θα αλλαζε οντως κάτι?? εστω και στο πισω μερος του μυαλου μας?? κατι λιγο ετσω και ενδομυχα/?? μπα ,........ ενα ειδος ραστισμου ειδικα προς τις γυναικες φιλοζωες ...γιατι τοσα νευρα και τοση οργη απο τον κοσμο που περπαταει στον δρομο... τι διαολο συμβαινει πια??![]()
Ελπίζω, φίλες, να μη κολλήσατε στο (ΖΟΠΟ) που από την αρχή έβαλα σε παρένθεση! Θα ήταν λυπηρό να κολλήσει κανείς σε αυτό και να μη δώσει σημασία στο όλο σκεπτικό. Ζώα συντροφιάς, οικόσιτα, κατοικίδια, αδέσποτα και η δική μου version ζώα της πόλης και των οικισμών απλά δείχνουν διάφορες προσεγγίσεις του ίδιου πράγματος από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Όσο για τ' άλλα, αγαπητή Havana, ακριβώς αυτά που λες έχω στο μυαλό μου, γιατί οι πόλεις έτσι όπως τις κάναμε- ακόμα και στα χωριά πια χτίζονται πολυκατοικίες (!)- επηρεάζουν τον ψυχισμό των κατοίκων τους και τη σχέση τους με τη φύση και άρα με τα ζώα. Αυτή ακριβώς η διάσταση με απασχόλησε γι αυτό άρχισα τη συζήτηση έτσι όπως την άρχισα. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που το δομημένο περιβάλλον κατέληξε όπως είναι και αποτελεί ένα δεδομένο συμπαγές και χωρίς επιστροφή πλαίσιο στο οποίο ζούμε εμείς και τα ζώα. Γι αυτό συσχέτισα τα ζώα χωρίς στέγη με τους ανθρώπους χωρίς στέγη. Στέγη όχι με την έννοια ενός οποιουδήποτε άδειου κελύφους αλλά με όλο το ανθρωπιστικό περιεχόμενο με το οποίο φορτίστηκε αυτή η λέξη στο διάβα του χρόνου.
Όσο για τις φιλόζωες γυναίκες ήδη χτίστηκε το στερεότυπο ότι πρόκειται για άτομα μοναχικά, κάπως παράξενα, διαφορετικά .... και όπως έχει εντοπιστεί στην εποχή μας κάθε τι και καθένας διαφορετικός είναι απειλή για τους πολλούς γιατί η παρουσία του τους παραπέμπει σε δικά τους θαμένα μυστικά. Γι αυτό άλλωστε γίνεται στις μέρες μας τόσος λόγος για τη διαφορετικότητα (diversity - cultural diversity) και αγώνας κάποιων για να γίνει αποδεκτή ως αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας. Όμως στη χώρα μας έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να κάνουμε σε όλα .....
Αν είμαστε τυχεροί να ζήσουμε ακόμα πολλές γενιές με ειρήνη -χωρίς πολέμους- ίσως η ελληνική κοινωνία μπορέσει να βρει έναν άλλο βηματισμό, πιο ανθρώπινο πιο οικουμενικό ως πνευματικό και ψυχικό περιεχόμενο. Αλλά χρειάζεται πολλή πολλή δουλειά, συζήτηση και εσωτερική αναζήτηση .....
Και για να γυρίσω εκεί που άρχισα ας πω ότι για μένα ισχύει επίσης το ..."μια λέξη χίλιες εικόνες"...
----------------------------------------------------
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Μήπως συμβαίνει αυτό γιατί όλων αυτών ο ρατσισμός δεν διαφοροποιείται σύμφωνα με τα πόδια έχει το όν αν είναι τετράποδο ή δίποδο αλλά τροποποιέιται με το κυρίαρχο γέννος του αρσενικού; γιατί δεν ξέρω αν αυτός που θεωρεί μόνο τις γυναίκες φιλόζωες είναι αυτος που θεωρεί και τις γυναίκες κατώτερες επειδή έχει συναισθήματα;; Τότε αυτος δεν θα ήταν και ο κάποιος που θα μπορούσε να αφερέσει και μία ζωή επειδή δεν του μοιάζει λές και ο πόνος και ο θάνατος έχει να κάνει με το πόσα πόδια έχεις και με το άν το σώμα έχει και γούνα εκτος από δέρμα....... Αχ θεέ μου αυτό είναι το χάλι του όντως που όρισες σαν την κορωνίδα της δημίουργίας σου!!! Δεν το περίμενες να καταντισει έτσι όταν τον όρισες κεφαλή όλων των ζώων του έδωσες την ανάγκη να τα αγαπάει και να τα φροντίζει αλλά αυτός που κατάντησε; να τα σκοτώνει απλά και μόνο επειδή του χαλάνε το ντεκόρ των τέλειων από τσιμέντο πόλεων και δεν έχει πια απόθήκες με ποντίκια για να τα καθαρίζει γιατί έχει λέει τα ποντικοφάρμακα......Μωρέ τι λέτε; τί λέμε τί κάνουμε; είμαστε με τα καλά μας ποιος μας είπε ότι η ζωή σε αυτόν τον πλανήτη μας ανήκει για να την κάνουμε ότί θέλουμε; για να σοβαρευτούε λίγο για να σοβαρευτούμε και να σκεφτούμε ότι για κάθε ζωή που χάνεται σε δική μας υπετιότητα έχουμε το αίμα της στα χέρια μας και βαραίνει την δική μας ψυχή για να το σκεφτουμε λίγο..........Αντε γιατί στο τέλος όλοι αυτοί τι ψυχή θα παραδώσουν στον θεό ε! ε!!!!γενικοτερα τα ζώα συντροφιας που λεμε στις μέρες μας , προέρχονται απο παμπαλαιες παραδοσεις, οι γάτες και οι σκύλοι στην ελλάδα του προπερασμένου αιωνα , ηταν κατι σαν γουρι και ευημερια, φυλαγαν τους ανρωπους και προστατευαν απι εισβολεις ανθρωπινους , ζωικους ή και αερικους, γατα και αλατι προσεγεραν σε πολυ αγαπημενους συγγενεις , λαγο και σκυλο (κουταβι) καναν δωρο σε φιλους καρδιακους και θεωρουνταν πολυ ανοιχτοκαρδεσ και ανοιχυοχερικες πραξεις, σιγουρα θα θυμασυε ολοι καποιον παππου σας να εχει τουλαχιστον ενα πιστο συντροφο το σκυλο του και μια γιαγια να ψαχνει την ψιψινα που της εφαγε το γλυκο αλλα παραλληλα εφαγε τις κατσαριδεσ και τα ποντικια απο την αποθηκη με το σταρι.. τωρα πως καταντησαμε μεσα στο περασμα των χρονων να τα κλωτσαμε και να τα θανατωνυμε , πως αποφασισαμε οτι δεν μας ταιριαζουν με τα τετραγωνα κουτακια που ζουμε και με τα ασημενια καρουλια που κυκλοφορουμε αυτο ειναι ειναι ενα φαινομενο πολυ πολυ παραξενο και τραγικο και αιφνιδιο θα ελεγα,τι παθαμε??? μας ψεκασανε και χασαμε την μνημη που κουβαλαμε γονιδιακα??
ωρες ωρες μπερδευομαι κ γω δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχουμε παθει τοσο εντονο αποπροσανατολισμο απο την φυση , την πορεια της εχουμε γινει στρατοπεδα , η φυση και εμεις , εμεις δεν ανηκουμε πια στο ολον ουτε καν στον κοσμο ειμαστε ανεξαρτητοι αοιτητοι και πιο χαζεμενοι απο ποτε....αν τα βαφτιζαμε ΖΟΠΟ θα αλλαζε οντως κάτι?? εστω και στο πισω μερος του μυαλου μας?? κατι λιγο ετσω και ενδομυχα/?? μπα , αν πιαναμε εναν εναν αυτους τους ξινους τυπους που κανουν το κακο θα αλλαζε κάτι?? εγω οσες φορες παω να ανοιξω το χρυσο μου με επιχειρηματα με στελνουν στην κουζινα να πλυνω κανα πιατο, εχω παρατηρισει και ενα ειδος ραστισμου ειδικα προς τις γυναικες φιλοζωες κατι που δεν καταλαβαινει το poor μυαλουδακι μου...γιατι τοσα νευρα και τοση οργη απο τον κοσμο που περπαταει στον δρομο... τι διαολο συμβαινει πια??![]()
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
.....όλων αυτών ο ρατσισμός δεν διαφοροποιείται σύμφωνα με τα πόδια έχει το όν αν είναι τετράποδο ή δίποδο αλλά τροποποιέιται με το κυρίαρχο γέννος του αρσενικού; γιατί δεν ξέρω αν αυτός που θεωρεί μόνο τις γυναίκες φιλόζωες είναι αυτος που θεωρεί και τις γυναίκες κατώτερες επειδή έχει συναισθήματα;; Τότε αυτος δεν θα ήταν και ο κάποιος που θα μπορούσε να αφερέσει και μία ζωή επειδή δεν του μοιάζει λές και ο πόνος και ο θάνατος έχει να κάνει με το πόσα πόδια έχεις και με το άν το σώμα έχει και γούνα εκτος από δέρμα....... Αχ θεέ μου αυτό είναι το χάλι του όντως που όρισες σαν την κορωνίδα της δημίουργίας σου!!! Δεν το περίμενες να καταντισει έτσι όταν τον όρισες κεφαλή όλων των ζώων του έδωσες την ανάγκη να τα αγαπάει και να τα φροντίζει αλλά αυτός που κατάντησε; .... Μωρέ τι λέτε; τί λέμε τί κάνουμε; είμαστε με τα καλά μας ποιος μας είπε ότι η ζωή σε αυτόν τον πλανήτη μας ανήκει για να την κάνουμε ότί θέλουμε; .....Αντε γιατί στο τέλος όλοι αυτοί τι ψυχή θα παραδώσουν στον θεό ε! ε!!!!
Aγαπητή,
πρώτ' απ' όλα αμφισβητώ το ότι θεός "όρισε (ένα ον) σαν την κορωνίδα της δημιουργίας" του και ότι "τον όρισε κεφαλή όλων των ζώων" και ότι νοιάζει κάποιους "τι ψυχή θα παραδώσουν στον θεό".
Αυτό τον θεό -που δεν γνωρίζω τίποτα γι αυτόν- δεν τον αφήνουμε καλύτερα στην ησυχία του?! Δεν κοιτάμε καλύτερα τι θα κάνουμε με την ελεεινότητά του ζωϊκού μας είδους? Είναι γνωστό , υποθέτω,σε όλα τα ζώα του πλανήτη ότι το χειρότερό τους είναι το ζώο Άνθρωπος που με την έπαρση, την κτητικότητα και την ανασφάλειά του βρίσκει ευχαρίστηση στο να κατασπαράζει βασανίζοντας πρώτα τους ομοίους του και μετά όλους τους άλλους. Όπως τα άλλα ζώα έχουν δόντια και νύχια αυτός έχει νου και λόγο. Μ' αυτά που είναι η κύρια δύναμή του κατάφερε να αναρρηχηθεί στην κορυφή και να γίνει "κεφαλή όλων των ζώων". Εφηύρε κι έναν μηχανισμό άμυνας (ηθική-ψευδοηθική, εξουσία κ.α.) για να κάθεται πιο καλά πάνω στα κεκτημένα του.
Αυτά (και άλλα) έχω να πω ως κακιά ανθρωπίνα .....
Όσο για τα φύλα, τι να πει κανείς ? κακό πράγμα ο ανταγωνισμός κι η επιθετικότητα αλλά απαραίτητα για την αναπαραγωγή, ως φαίνεται. Δύσκολο πράγμα για τον άνθρωπο να ζει με το προϊόν του που λέγεται πολιτισμός αλλά δεν έχει κι άλλο δρόμο.... Εμπρός όλοι μας στον ψυχαναλυτή λοιπόν, μήπως και καταλάβουμε κάποτε το "ποιος είμαι και που πάω" !
-----------------------------------------

Havana
Διάσημο μέλος
οσο για το θρησκευτικο κομματι οι.. περισσοτερς θρησκειες του κοσμου εχουν εναν προστατη για τα ζωα και εναν για εκεινα που βγαινουν απο το χωμα τα φυτα...πραγμα που σημαινει την αναγκη (η ετσω τη διπλωματικη αναγκη) των παλιων να τα πηγαινουν καλα με τη φυση..
το θεμα ειναι τι κανουμε?
η τι μπορουμε να κανουμε για να σουλουπωθει η κατασταση ...
γινεται να αφυπνηστει η μάζα??
γινεται να ξυπνησουν συνειδησεις??
ειναι εφικτο να μας παρουν σοβαρα και να μης μας αντιμετοπισουν σαν ""ενα ματσο μα888κισμενες"" οπως λεει χαρακτηριστικα ο μεσος ελληναρας του φραπε??
να μην καταντησουμε αιρετικοι (τυπου παντα) αλλα ουσιαστικοι?
ειναι αδιεξοδο η μονοδρομος??
ειναι ταξικος αυτος ο αγωνας η ειναι δικαιωμα εν παση περιπτωση?
σιγουρα ο διαλογος που ανοιξε η anima ειναι μια αρχη (μια ελπιδοφορα αρχη θα ελεγα)
αλλα εχουμε μπροστα μας θηρια και εγω δεν μπορω να σκεφτω την παραμικρη διεξοδο στους προβληματισμους μου σε αυτο το κομματι...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool