Χρήστος z750
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα.Ειμαι καινούριος εδώ και γραφω πρωτη φορα.Εδώ και κάμποσες μερες μια μικρη θηλυκια γατουλα είναι εξω από το σπιτι μου.Τη ταιζω συνεχεια και εχει γλυκαθεί.Σκέφτομαι λοιπον να τη μαζεψω μεσα στο σπιτι.Πρεπει να είναι περιπου 6 μηνων.Θα την εμβολιασω και θα την αποπαρασιτωσω φυσικα.Εχω ένα θεμα όμως με την αμμολεκανη της.Αν της παρω μια ανοιχτη σκέφτομαι ότι θα γεμισει το τοπο αμμο.Αν της παρω μια κλειστη με πορτάκι όμως θα τη χρησιμοποιει;Χρειαζεται κάποιου είδους εκπαίδευση με το πορτάκι;Θα έχω θέμα με μυρωδια;Η αρωματική άμμος κάνει δουλειά; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχών απαντήσεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Μπράβο σου που σκέφτηκες να πάρεις τη γατούλα στο σπίτι σου για να σε συντροφεύει. Μόνο κατ'αρχήν να σου πω οτι εκτός από εμβόλια και αποπαρασίτωση, θα χρειαστεί και στείρωση (είναι ήδη 6 μηνών, η ιδανική ηλικία για να στειρωθούν τα θηλυκά).
Για το θέμα της αμμολεκάνης που σε απασχολεί, σαφώς είναι καλύτερη η κλειστή αμμολεκάνη. Βασικά γιατί αποφεύγεις το σκόρπισμα των χαλικιών (που θα κάνει σκάβοντας) στο γύρω χώρο και συνεπώς τη μεταφορά τους σε ολόκληρο το σπίτι.
Εξίσου σημαντικό, μια σκεπαστή αμμολεκάνη, δίνει στη γάτα μια επιπλέον αίσθηση ασφάλειας, αφού την απομονώνει και την προστατεύει από αδιάκριτα βλέμματα (το οτι το αποκαλούν "το μέρος που κι ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος" ισχύει και για τις γατούλες μας
). Και βέβαια περιορίζει κατά πολύ από το να διαχυθούν στον αέρα, δυσάρεστες οσμές.Για το πορτάκι, επειδή όλες έχουν πορτάκι, εσύ θα προτιμήσεις μια με αποσπώμενο, ώστε στην αρχή θα το έχεις βγάλει, μέχρι η γάτα να συνηθίσει να μπαινοβγαίνει, κι όταν (πολύ σύντομα) συμβεί αυτό, τότε θα το προσαρτήσεις πάλι και αφού λίγο θα σαστίσει στην αρχή, μετά σταδιακά, θα εξοικειωθεί μαζί του. Αν θες, ρίξε και μια ματιά στο θέμα μας Κλειστή αμμολεκάνη και όλα θα πάνε καλά

Για την άμμο που ρωτάς, θα σου συνιστούσα να πάρεις μια καλή που να περιέχει μπετονίτη που κάνει σφιχτούς σβώλους τα..."υγρά απόβλητα" κι έτσι θα διατηρείται για περισσότερο καιρό καθαρή, αφού με το ειδικό φτυαράκι το μόνο που θα έχεις να κάνεις είναι μετά από ώρα που θα έχουν στεγνώσει καλά να αφαιρείς αυτά τα συμπαγή κομάτια άμμου.
Οπότε η άμμος δεν χρειάζεται να είναι αρωματική (που ενδέχεται να φέρει και αλλεργία σε ορισμένα γατιά, ή απλά να μη σου αρέσει κι η μυρωδιά της). Πιστεύω οτι με μια άοσμη άμμο που βέβαια δεν θα αγοράσεις από σούπερ μάρκετ, γιατί η ποιότητα μπορεί να φαίνεται οτι κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά τελικά είναι πολύ πιο οικονομική, αφού δεν θα αναγκάζεσαι να πετάς κάθε μέρα ποσότητες βρεγμένης άμμου και να την ανανεώνεις, θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.
Υπάρχουν αρκετές καλές και οικονομικές μάρκες στο εμπόριο, άλλες άοσμες και άλλες με διακριτικό άρωμα (αν παρόλ'αυτά θέλεις να πάρεις με άρωμα). Για περισσότερες απορίες που αφορούν την άμμο, μπορείς να δεις και το θέμα που έχουμε εδώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστος z750
Νεοφερμένο μέλος
Nikos90
Νεοφερμένο μέλος
Ψάχνοντας είδα την παρακάτω λεκάνη https://www.youtube.com/watch?v=Aj5uKzxkUF0
Μου φάνηκε αρκετά χρηστική από την άποψη ότι αφαιρείται η βάση "συρταρωτά" και θα είναι πιο εύκολη στον καθαρισμό. Όμως με προβλημάτισε για το αν χωράει αρκετή άμμο στο συρτάρι ώστε να μην λερώνεται γρήγορα και άρα να θέλει πολύ συχνό πλύσιμο. Στην ανοιχτή που τους έχω τώρα απομακρύνω καθημερινά κακά και τσίσα καιν την πλένω μία φορά την εβδομάδα.
Θα ήθελα τη γνώμη σας, είτε την έχει χρησιμοποιήσει κάποιος είτε όχι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Κι επειδή σε λίγο καιρό ίσως χρειαστούμε κι εμείς νέα αμμολεκάνη, ας περιμένουμε να μας πει τη γνώμη του κάποιος του οποίου το γατόνι ήδη τη χρησιμποποιεί.
Silenia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Everclean, δεν με εντυπωσιασε για τη τιμη της, αν σκαψουν λιγο παραπανω και κανουν την αναγκη τους κοντα στον πατο λασπώνει και εχει και μετρια σκόνη....
Η CatLeader επίσης λασπη! μετρια σκονη αλλα αναγκαζομαι να πεταω τα 5 λιτρα στις 7 μερες το πολυ
H Imperial Care παρομοια με τη Catleader....
(καλα στις φθηνοτερες απο αυτες δεν θα αναφερθω καν...)
Η VanCat που χρησιμοποιω τωρα πολυ καλη στους σβολους, δεν λασπωνει αλλα η σκονη που εισπνεουν τα γατουδια μου ειναι ανυποφορη... ενα βηχει κιολας που και που....
τελικα, κατι χωρις σκονη και χωρις λασπη δεν υπαρχει?
βοηθεια!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Σκέφτηκες να δοκιμάσεις, αντί άμμου, pellets?

Silenia
Εκκολαπτόμενο μέλος
.... μονο οι πολυ λεπτες αμμοι γινονται αποδεκτες! θα καταντησουμε ασθματικοι στο τελος! Οποτε μαλλον πρέπει να αποδεχτω ότι αυτη που σηκωνει λιγοτερη σκονη ειναι η Everclean ε?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Οποτε μαλλον πρέπει να αποδεχτω ότι αυτη που σηκωνει λιγοτερη σκονη ειναι η Everclean ε?
Όντως, απ'όσο ξέρω κι απ'όσες έχω δοκιμάσει είναι η Everclean. Συγκεκριμένα σου συνιστώ την Everclean less trail που είναι για μακρύτριχες και λίγο πιο χοντρόκοκκη. Τη βρήκα προσφορά και είμαι πολύ ικανοποιημένη.
Silenia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όντως, απ'όσο ξέρω κι απ'όσες έχω δοκιμάσει είναι η Everclean. Συγκεκριμένα σου συνιστώ την Everclean less trail που είναι για μακρύτριχες και λίγο πιο χοντρόκοκκη. Τη βρήκα προσφορά και είμαι πολύ ικανοποιημένη.

δίκιο εχεις θα δοκιμασουμε!
αν και... εχω χρονια να δοκιμασω την εβερκλιν και απο τοτε αυτο που μου ειχε κολλησει στο μυαλο ηταν ότι απο κουτι σε κουτι ειχαν τεραστια διαφορα! λες και παιρνεις αλλη αμμο!! Ενα κουτι εβγαινε πολυ καλο,αλλο εβγαινε λες και ειχαν αμμο παραλιας μεσα

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσα τη Van Cat, πολύ οικονομική κι ήμουν αρκετά ευχαριστημένη, όμως ο συνοικιακός πετσοπάς μετακόμισε σε άγνωστη διεύθυνση (ήταν "ιδιαίτερη" περίπτωση) κι έτσι αναγκάστηκα να αλλάξω πάλι.
Τα 2 καλά της Ever, είναι αφ'ενός οτι σηκώνει τη λιγότερη σκόνη από όσες έχω δοκιμάσει και αφ'ετέρου οτι τελικά ίσως είναι το ίδιο οικονομική, γιατί στο καθημερινό καθάρισμα με το φτυαράκι δεν χρειάζεται να πετάω πολύ υλικό, με αποτέλεσμα να διαρκεί περισσότερο.
Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Κι εγώ την πρώτη φορά που δοκίμασα (δεν θυμάμαι ποια συσκευασία της), είχε ψιλό-ψιλό χαλίκι, κολλούσε στα πατούσια της Τέρψης και τα έφερνε ακόμα και στο κρεβάτι!τοτε αυτο που μου ειχε κολλησει στο μυαλο ηταν ότι απο κουτι σε κουτι ειχαν τεραστια διαφορα! λες και παιρνεις αλλη αμμο!! Ενα κουτι εβγαινε πολυ καλο,αλλο εβγαινε λες και ειχαν αμμο παραλιας μεσα![]()
Όμως όλες κάνουν συμπαγείς σβώλους που αφαιρούνται εύκολα.
Silenia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Aggeliki_Hra
Νεοφερμένο μέλος
καλημέρα σε όλους τους γατογονείς

υιοθετήσαμε εδώ ακι 20 μερες μια γατουλινα 6 μηνών περίπου από φιλοζωική... όλα είναι μια χαρά , το μόνο πρόβλημα είναι οτι μυρίζει πολύ η άμμος της. Ακόμα και με καθημερινό καθάρισμα (πρωί & βράδυ) υπάρχει έντονη μυρωδιά.
Έχουμε ανοιχτή αμμολεκάνη , μήπως η κλειστή θα συγκρατούσε καποιες από τις οσμές και επίσης έχετε να μου προτείνετε καλή άμμο...αυτή που έχουμε αγοράσει (δε θυμάμαι μάρκα) είναι 15λτ. και κοστίζει 15€
Ευχαριστώ πολύ όλους!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Ασφαλώς και με μια κλειστή αμμολεκάνη θα δεις κάποια βελτίωση, όχι μόνο στο θέμα των οσμών, αλλά και στον περιορισμό της διάχυσης των χαλικιών σε ολόκληρο το σπίτι.
Μεγάλη όμως σημασία πρέπει να δώσεις στο θέμα της άμμου, σε ότι αφορά την ποιότητα. Όχι άμμος από το σούπερ μάρκετ, που μπορεί να φαίνεται πιο οικονομική, όμως τελικά δεν είναι διότι και δεν συγκρατεί τις δυσάρεστες μυρωδιές και έχουν την τάση να λασπώνουν, κάτι που αναγκάζει σε διαρκείς ανανεώσεις με αποτέλεσμα η σακκούλα μετά δυσκολίας να κρατά λίγες μέρες.
Αυτό που θα σου συνιστούσα είναι να επισκεφτείς το κοντινότερό σου pet-store, όπου θα βρεις μια αρκετά ικανοποιητική ποικιλία σε ποιοτική άμμο με μπετονίτη που θα μετατρέπεται σε σφιχτούς σβώλους κάθε φορά που η τσούπρα σου πάει και την τιμάει με την ρευστή ή την πιο... "σφιχτή" της παρουσία

Για περισσότερα για την άμμο, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο παρόν θέμα μας, καθώς επίσης και εδώ ενώ, περί κλειστής αμμολεκάνης, μπορείς να δεις και το Κλειστή αμμολεκάνη .
Καλοσωρίζουμε και τη μικρή σου τετράποδη φίλη (αν επιθυμείς να μας τη γνωρίσεις καλύτερα μπορείς να ανοίξεις ένα αποκλειστικά δικό της θέμα εδώ που έχουμε όλα τα μέλη τα καμάρια μας
) - να'ναι πάντα γερή και να σε συντροφεύει για πολλά-πολλά χρόνια. 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aggeliki_Hra
Νεοφερμένο μέλος
Επίσης διαβάζω ότι συμφέρει να παραγγείλεις από internet, ισχύει κι αν ναι σε ποιο site?
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
ευχαριστώ πολύ -πολύ για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες... η αμμος που έχουμε αγορασει ειναι απο pet shop θα δω τι μάρκα είναι και θα επανέλθω!
Επίσης διαβάζω ότι συμφέρει να παραγγείλεις από internet, ισχύει κι αν ναι σε ποιο site?
Υπάρχουν πολλά sites σχετικά που έχουν προσφορές σε αρκετά είδη.
spyros1
Νεοφερμένο μέλος
tammy
Νεοφερμένο μέλος
spyros1
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- maiksth
- V_Jo
- reuserefuse
- nasstazia
- AnastasiaFox76
- Nikos90
- ΕΛΑ
- 3lbereth
- Σμαραγδα21
- spyros1
- Claire Rentfield
- tammy
- Thanos-Jasmin
- mpirarxos
- AntzelaRu
- Ρούλης και Μπία
- kari
- harrisxr650
- aba
- Agiyi
- pepper
- goldmoon
- Aggeliki_Hra
- dimitratheod
- Tina2017
- Kalinaki
- AnnieGr
- roccohooshie
- Tsakoulinaki
- Zoe TsbDc
- uncle_nontas
- gatomana
- Κώστας Δ
- dimdim13
- Elli M.
- Ανδρομάχη Μ
- Χρήστος z750
- Δανάη_Δ
- Alexxkk
- Giannis-Stella
- crazycamber
- Lulu97
- Raktia
- crazydiamond
- faceninaki
- raccoon
- George1990
- Tsecat
- Sovjohn
- ankas
- scaryspider
- ΦΛΩΡΑ
- kat-cats
- Astarty
- ΕλένηΘεσ.
- elena tsaki
- Καλι
- Psipsinel80
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool