Τα πάντα για την άμμο και το καθάρισμα αμμολεκάνης

Απάντηση: Άμμος για γάτες

θα μου λυσετε μια απορία?Ολες οι γατες τα κανουν που κ που στα έπιπλα και στα υφάσματα? Ρωταω γιατι τα δικα μου (εχω 2 ζουζουνια) ζουν εξω απο το σπιτι κ τα κανουν στο χώμα κ την αυλή του γειτονα που έχει μπαξέ αλλα τώρα θα μετακομίσω σε διαμέρισμα κ ο φιλος μου είναι επιφυλακτικός στο να παρω τις γατες μαζι μας κ για να μη κανουν ζημιες κ κακακια οπου να ναι ειναι 1,5 χρονον κ δεν εχουν μαθει να ζουν μεσα :worry: τι να του πω?δεν μπορω να τα αποχωριστω (οχι δεν τα παραταω στη μεση του πουθενα στο πατρικο μου μενουν :) κ θα μεινουν αν δεν βγαλω καποι ακρη) ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βασικα αυτη παραειναι ακριβη τωρα παρηγγειλα αλλη δε θυμαμαι εταιρια θα σ πω ομως μολις ερθει εχουν και απεργια τα φορτηγα και θα αργησει πολυ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δε ξερω αν θα τα κανουν στα υφασματα απο οσο ξερω ομως τα γατια εχουν ενστικτο και ψαχνουν να καλυψουν τα κακα τους ετσι ωστε να μην μυριζουν και να μην εντοπιζοντε απο εχθρους.. εγω το ειχα απο μωρο και πηγε απο μονο του δε χρειαστηκε να κανω κατι αλλο πρεπει να σου απαντησει καλυτερα καποιος που πηρε μεγαλυτερο πιστευω οτι αξιζει να κανεις μια προσπαθεια για να τα μαθεις και αυτα θα ανταποκριθουν

θα μου λυσετε μια απορία?Ολες οι γατες τα κανουν που κ που στα έπιπλα και στα υφάσματα? Ρωταω γιατι τα δικα μου (εχω 2 ζουζουνια) ζουν εξω απο το σπιτι κ τα κανουν στο χώμα κ την αυλή του γειτονα που έχει μπαξέ αλλα τώρα θα μετακομίσω σε διαμέρισμα κ ο φιλος μου είναι επιφυλακτικός στο να παρω τις γατες μαζι μας κ για να μη κανουν ζημιες κ κακακια οπου να ναι ειναι 1,5 χρονον κ δεν εχουν μαθει να ζουν μεσα :worry: τι να του πω?δεν μπορω να τα αποχωριστω (οχι δεν τα παραταω στη μεση του πουθενα στο πατρικο μου μενουν :) κ θα μεινουν αν δεν βγαλω καποι ακρη) ευχαριστω
Kαλησπέρα.

Οι γάτες απο μονες τους ξερουν οτι πρέπει να πηγαινουν τουαλέτα σε άμμο όπου και θάβουν τις παραγωγες τους.:D Άρα πες του φίλου σου οτι τα έπιπλα σας δεν κινδυνεύουν απο τσισα και κ...
Μια αμμολεκάνη και μια καλή αμμο και η γατα θα παει κατευθειαν εκει. Ο μονος λόγος που μπορεί μια γατα να βρέξει τα επιπλα ειναι:
α) Αν ειναι αρσενικός γάτος και αστείρωτος οπου οριοθετει την περιοχη του. Τον στειρωνεις και τερμα το ψεκασμα.
β) Μερικες φορες τα κανουν εξω απο αμμολεκανει αν στρεσαριστουν απο κάτι... αλλα οχι οτι ειναι και κανονας. Εξαρταται απο τον χαρακτηρα του γατιου.

Νομιζω πως ο φιλος σου χρησιμοποιει αυτες τις δικαιολογιες για να σε αποτρεψει να παρεις μαζι σου τις γταες σου.:P

και γω αυτο σκεφτηκα ειναι πιο πολυ του σκυλου αλλα τωρα αυτα εχω κ αυτα θα παρω κ τα στειρωσα πολυ μικρα κ δεν εχουν ορμες απλα ειναι ζωηρα κ λατρευουν τα μικρα πουλακια (το μονο που θα στεριθουν μολις τα σπιτωσω) το ενα ξερει να τα κανει στην αμμο γιατι αναγκαστικα να το κλεισω μεσα στο σπιτι οταν το στειρωσαμε ειχαμε ενα ατυχιμα(εφαγε τα ραματα) το αλλο δεν ξερω πως θα μαθει για την ωρα το βαζω που κ που αμμο σε μια λεκανι στη αυλη κ μπαινει μεσα κ κυλιετε κ το σκασμενο γεμιζει αυτους τους κοκους την εβερκλιν κ μυριζει ολοκληρο πευκο:confused: ευχαριστω πολυ παντος :)

γεια σου ηρω να σε ρωτησω κατι εγω εχω την cats pride σε σχεση με την προηγουμενη την δικια σου την ever clean poy lew τι εχεις να πεις ???????? αν ειναι να δοκιμασω αυτην και οχι την golden white γιατι δεν μπορω να το ξαναπάθω αυτο με την μυρουδια το παθα μια φορά με την coshida :mpliaks:
δε μπορω να το παθω και αλλη βλεπεις η αμμος ειναι μεσα στο υπνοδωματιο μου πάντως εγώ ειμαι πολυ ευχαριστημένη με την cats pride απλα ειναι ακριβη...

Απάντηση: Golden white

Στυλιανή όπως έγραψα πιο πάνω η cat's pride μου κοστίζει 17,5 περίπου ευρώ απο το Bark Avenue που μου την στέλνουν στο σπίτι delivery οπότε μπορείς να την παίρνεις απο εκεί που κοστίζει πιο φτηνά απο την Everclean, αρκεί να πας απο εκεί μια φορά και να γραφτείς μέλος, οπότε θα έχεις έκπτωση και σε τροφές και άλλα. Εμένα με έχει βολέψει διότι μια φορά στον 1,5 μήνα κάνω ολόκληρη την παραγγελία μου κι είμαι ήσυχη.

γεια σου ηρω να σε ρωτησω κατι εγω εχω την cats pride σε σχεση με την προηγουμενη την δικια σου την ever clean poy lew τι εχεις να πεις ???????? αν ειναι να δοκιμασω αυτην και οχι την golden white γιατι δεν μπορω να το ξαναπάθω αυτο με την μυρουδια το παθα μια φορά με την coshida :mpliaks:
δε μπορω να το παθω και αλλη βλεπεις η αμμος ειναι μεσα στο υπνοδωματιο μου πάντως εγώ ειμαι πολυ ευχαριστημένη με την cats pride απλα ειναι ακριβη...

Αγαπητη Stiliani, αυτη η αμμος ηρθε στα χερια μου σχετικα τυχαια. Ημουν Φωκιδα, και κατι κοιταζα για το σκυλακι της μητερας μου και επεσε το ματι μου στην Cat's Pride. Και ειπα να την δω και αυτη...(Πειραια που ειμαι δεν την βρισκεις ευκολα, τουλαχιστον εκει που ψαχνω εγω). Η γνωμη μου λοιπον ειναι, οτι σαν ποιοτητα ειναι παρα πολυ καλη! Δεν μου κολλησε στον πατο της λεκανης τους και δεν μου μυριζε σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση σαν την Golden White, αλλα και παλι μου μυριζε που το θεωρω σοβαρο. Τωρα ουτε σηκωνεται στον αερα οπως την καθαριζεις ουτε αφηνει κομματια σε γωνιες ( τσισακια-κακακια). Θα σου ελεγα ναι να την δοκιμασεις με επιφυλαξη.
Η αληθεια ειναι οτι η καθε μια απο εμας και ο καθε ενας, πρεπει δοκιμασει την αμμο που θα του 'κατσει' καλα στη μυτη, στην καθαριοτητα αλλα και στις γατουλες, γιατι ας λεω εγω τα δικα μου, για καποιον αλλο η Ever Clean μπορει να μην ειναι αρεστη...
Παντως, για να μην σε κουραζω, δοκιμασε σε παρακαλω ενα μηνα την Ever Clean με αρωμα Κεδρου ΠΡΩΤΑ και μετα ενα μηνα την Cat's Pride και θα δεις που θα μου στειλεις πμ και θα μου πεις οτι ειχα δικιο. Οτι δηλαδη η επιλογη ειναι μονο στα δικα σου και για τα δικα σου μετρα.
Εγω προς το παρον...Ever Clean Κεδρο με αντικειμενικο βαθμο ευχαριστησης: 9,5 :P Ενω στην Cat's Pride 6

***Να σημειωθει παρακαλω στα πρακτικα, οτι οι δικες μου γατες ΔΕΝ τολμουν, να πανε σε κλυσταλλικη-συλικονατη-διαφανη αμμο, οποτε και δεν εχω αποψη για αυτου του ειδους....Με απεκλεισαν χαχχαχα!

Απάντηση: Golden white

χαχαχα ωραια τα λες εγω παντως ειμαι ευχαριστημενη απο την cats pride κανει σβωλους δε μυριζει δεν την αλλαζω και μονο συμπληρωνω<<εσυ την αλλάζεις>> αλλα και εγω δε την βρισκω εδω μονο απο ιντερνετ κανω παραγγελιες εσυ την ever clean 10kg ποσο την πέρνεις???και απο που?

χαχαχα ωραια τα λες εγω παντως ειμαι ευχαριστημενη απο την cats pride κανει σβωλους δε μυριζει δεν την αλλαζω και μονο συμπληρωνω<<εσυ την αλλάζεις>> αλλα και εγω δε την βρισκω εδω μονο απο ιντερνετ κανω παραγγελιες εσυ την ever clean 10kg ποσο την πέρνεις???και απο που?

10 κιλα 18,30 -18,70 καπου εκει απο Πειραια αλλα δεν ξερω αν επιτρεπεται να αναφερω μαγαζι.
Γενικα καθαριζω την αμμο(ασχετα με το ποια θα ηταν) καθε 2 μερες με το ειδικο σκουπακι-κοσκινο, ωστε να ειναι καθαρες και οι γατουλες. Ολη την αμμο την πεταω και βαζω καινουρια καθε 10-13 μερες. Συνολικα με ενα 10 κιλο εχω 4 φορες περιθωριο να γεμισω με νεα αμμο την αμμολεκανη τους. Και εχω δυο γατες και μεγαλη αμμολεκανη μηκους 47 cm που της βαζω το λιγοτερο 5 cm αμμο σε υψος. Οποτε μια χαρα.

Άμμος υγιεινής

Κάθε πότε πρέπει να αδειάζω την άμμο και να βάζω καινούρια? (εκτός από το καθάρισμα με το φτυαράκι) Όταν ήμουν μικρή είχαμε γάτα και θυμάμαι ότι καθαρίζαμε το σκεύος με ξύδι. Εγώ λέω να δοκιμάσω με χλωρίνη. Υπάρχει πρόβλημα? Γενικα μπορεί κάποιος να μου περιγράψει την διαδικάσία καθαρισμού?

Απάντηση: Άμμος υγιεινής

Αυτο εξαρταται απο την αμμο.Καταρχην θα δεις επανω στη συσκευασια της αμμου ,για το ποτε θελει αλλαγμα.Τωρα.,..εγω που χρησιμοποιω την biocats,καθε μερα την καθαριζω απο της ακαθαρσιες,και περιπου στις 20 μερες την αλλαζω ολοκληρωτικα..ομως η καθε αμμος εχει τα δικα της χαρακτηριστικα..
Παντως καλυτερα ειναι να αποφευγεις την χλωρινη...παρε topine,που και μικροβιοκτονο ειναι,και καταλληλο για κατοικιδια(το γραφει και στη συσκευασια).,εχει ευχαριστο αρωμα..και δεν βλαπτει ουτε εμας και τα ζωακια μας...ουτε και το περιβαλλον.:) Μπορεις και με το ντετολλ παντως (το γενικο καθαριοστικο) να την καθαριζεις.
Παντως αυτες των σ/μαρκετ...στη μια εβδομαδα επανω..πρεπει να την αλλαζεις ολοκληρωτικα...πιστεψε με..ουτε καλες ειναι,ουτε συμφερουν τελικα..

αν παρεις αμμο που σβωλιαζει αφαιρεις τους σβωλους, συμπληρωνεις με καινουρια και η υπολοιπη αμμος μενει καθαρη. Εγω την αλλαζω ολοκληρη οποτε δω οτι εχει αρχισει να μυριζει. Συνηθως μετα απο 2-3 μηνες. Την λεκανη την αφηνω κατω απο την βρυση με το καυτο νερο για μερικα λεπτα και μετα με ζεστο νερο και με υγρο σαπουνι για τα χερια την πλενω σχολαστικα, αφηνω το σαπουνι πανω στην λεκανη για μερικα λεπτα και επειτα την ξεπλενω με καυτο νερο. Ουτε μυριζει, ουτε ειχα κανενα προβλημα 2.5 χρονια τωρα. Αν δεν θες να χρησιμοποιεις ισχυρα καθαριστικα μπορεις να την πλενεις με σαπουνι και ζεστο νερο και επειτα με 70% οινοπνευμα (πχ ποτιζεις ενα σφουγγαρι με οινοπνευμα και αφου την εχεις στεγνωσει την λεκανη, περνας την λεκανη ενα χερι με το οινοπνευμα).

Εγώ αγόρασα friskies αρωματική. Πέρασε μια εβδομάδα και έχει αρχίσει ήδη να μυρίζει. Στη σακούλα γράφει αλλαγή κάθε εβδομάδα, οπότε θα την αλλάξω. Σκέφτομαι να αγοράζω από εδώ και πέρα κάποια πιο ακριβή για να την αλλάζω κάθε 2 εβδομάδες ας πούμε. Αυτή η biocat μυρίζει όταν περάσουν 2 εβδομάδες ή και πιο πρίν? Γενικά τι μου προτείνετε? Εσείς αγοράζετε απο pet shop την άμμο?

Εγώ αγόρασα friskies αρωματική. Πέρασε μια εβδομάδα και έχει αρχίσει ήδη να μυρίζει. Στη σακούλα γράφει αλλαγή κάθε εβδομάδα, οπότε θα την αλλάξω. Σκέφτομαι να αγοράζω από εδώ και πέρα κάποια πιο ακριβή για να την αλλάζω κάθε 2 εβδομάδες ας πούμε. Αυτή η biocat μυρίζει όταν περάσουν 2 εβδομάδες ή και πιο πρίν? Γενικά τι μου προτείνετε? Εσείς αγοράζετε απο pet shop την άμμο?

Γεια σου! Εγω εχω εναν γατουλη και την αμμο την αλλαζω ολοκληρη καθε μηνα...γιατι κατα την δειαρκεια της ημερας την καθαριζω δυο η και τρεις φορες!:):):)
Εχω δοκιμασει την biocats και την ever clean ...η πρωτη ειναι πιο φτηνη σε σχεση με την δευτερη αλλα και αυτο εξαρται απο καθε περιοχη δηλαδη καποιοι την παιρνουν 8 ευρω ενω εγω την ειχα παρει 12...Ε η everclean ειναι λιγουλακι τσιμπιμενη εγω την παιρνω 15,50 απο το κτηνειατρειο...αλλα κατα την γνωμη μου ειναι απο τις καλυτερες! Τωρα εσυ θα δεις με ποια εισαι ευχαριστημενη! Εγω και τις δυο τις θεωρω καλες αλλα εχω καταληξει στην everclean ουτε μυρωδιες ουτε τιποτα!:):) Αλλα εσυ θα δεις πια σε συμφερει και καλυπτει τις απαιτησεις σου!;)

Μαλιστα! Η εβερ κλιν και η μπιοκατ ποσο καιρο κρατανε με την προυποθεση οτι την αλλαζεις καθε 25 μερες ας πουμε? Δηλαδή πόσο μεγάλο είναι το κουτί? Η φρισκις αν δεν την αλλάξω σε μια βδομάδα γίνεται χάλια, εκτός του ότι μυρίζει γίνεται σαν λάσπη εσωτερικά.

Μαλιστα! Η εβερ κλιν και η μπιοκατ ποσο καιρο κρατανε με την προυποθεση οτι την αλλαζεις καθε 25 μερες ας πουμε? Δηλαδή πόσο μεγάλο είναι το κουτί? Η φρισκις αν δεν την αλλάξω σε μια βδομάδα γίνεται χάλια, εκτός του ότι μυρίζει γίνεται σαν λάσπη εσωτερικά.

εμενα μου κρατησε η biocats ενα μηνα και η everclean εεεεμ νταξει ενα μηνα και 4-5 μερες περιπου!! σαν συσκευασια η everclean ειναι πιο ελαφρια δηλαδη 20 λεπτα περπατησα για να την παρω σπιτι ...οκ κουραστηκα αλλα ε δεν ηταν και τοσο βαρια... με την biocats μου εφυγε η μεση...χαχαχα:P αλλα σου λεω και οι δυο ειναι πολυ καλες(κατα την γνωμη μου παντα) εσυ θα δεις πια σε βολευει πια σου μυριζει πιο ευχαριστα...γενικα εσυ θα κρινεις πια ειναι η καταλληλη...μπορει να μην σου αρεσει καμια απο τις δυο...αλλα ψαξε να δεις ποια σε συμφερει:):):)

Ωραία ευχαριστώ! Θα πάρω την βιοκατς μάλλον για αρχή. Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη ... η μπιοκατ σβολιάζει ή γίνεται σαν λάσπη?

Ωραία ευχαριστώ! Θα πάρω την βιοκατς μάλλον για αρχή. Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη ... η μπιοκατ σβολιάζει ή γίνεται σαν λάσπη?

Μια χαρα σβωλους δημιουργει και η μια και η αλλη!:):)

Ευχαριστώ!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back