Τα πάντα για την άμμο και το καθάρισμα αμμολεκάνης

Απάντηση: Άμμος για γάτες

George εγω παλι ακριβως το αντιθετο, εμεινα ικανοποιημενη με τη λεπτοκοκκη περισσοτερο απο τη χοντροκοκκη, απο αποψη σβολων κα μυρωδιας, το μειονεκτημα ειναι οτι σκορπαει.
Kiss Bill εχω την εντυπωση οτι οταν ειναι τοσο λεπτο το πριονιδι το εισπνεει κιολας, και το οτι δεν ειναι μπεντονιτης δε σημαινει οτι δεν εχει καποιους κινδυνους.
Αν δεν βαριεστε ριξτε μια ματια https://www.catinfo.org/?link=litterbox#Types_of_Litter:.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, διαβασα την κριτικη σου την επομενη μερα αφου εβαλα την αμμο στη λεκανη και ημουν προετοιμασμενος. Στον δικο μου δεν κολλαει στη ραχη ή στην ουρα οπως εγραφες, αλλα στα ποδια. Δυστυχως ηταν πολυ καλο για να'ναι αληθινο.
Θα μπορουσα να εβαζα σκουπα καθε 2η μερα αν πιστευα οτι αξιζε τον κοπο. Αλλωστε και με τη biocats που χρησιμοποιουσα, εβρισκα αμμο μεσα και σκουπιζα συχνα.

Η συγκεκριμενη αμμος δε σηκωνει σκονη οπως ο μπετονιτης και δεν εισπνεει κατι επικινδυνο. Ομως επειδη ειναι ελαφρυ και πολυ μικρο, κολλαει αναμεσα στα δακτυλα και στην προσπαθεια του να καθαριστει, καταπινει αρκετο πριονιδι.

Και εμένα κατάπιναν τόσο πολύ ειδικά οι ημιμακρύτριχές μου που στα κακάκια φαινότανε..Ήταν κακάκια με πριονίδι:/:
Απαράδεκτη και όπως λες, πολύ καλό για να είναι αληθινό...Δυστυχώς..Και εγώ τώρα σε μπετονίτη γύρισα(το ΚΑΤΑευχαριστήθηκαν οι δικές μου:P) και ξανά προς αναζήτηση :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι έχουν κόλλα. Μη ξεχνάτε ότι πολλά δέντρα παράγουν κολλώδεις ουσίες (ειδικά το πεύκο!). Το ότι γίνεται γλοιώδης στην λεκάνη όταν βάζεις νερό το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό. Ακόμα και εφημερίδα να βάλεις στην λεκάνη, θα κολλήσει όταν την βρέξεις και θα γίνει γλοιώδης. Η feline pine litter είναι από 100% pine και guar bean gum. Μπορείτε να παραθέσετε όλη την πρόταση (στα αγγλικά) που λέει για τα χημικά;
Εγώ ξεκίνησα και πάλι να χρησιμοποιώ την feline fresh (από πεύκο και αυτή) και στην συσκευασία λέει 100% pine. Την feline pine δεν την θυμάμαι καλά, η feline fresh πάντως με έσωσε και χαίρομαι που μπορώ και πάλι να την χρησιμοποιώ χωρίς κανένα πρόβλημα. Σκόνη δεν έχει πάντως. Στα πατουσάκια του δεν κολλάει... μόνο έξω από την λεκάνη την πετάει όταν σκάβει :P

George εγω παλι ακριβως το αντιθετο, εμεινα ικανοποιημενη με τη λεπτοκοκκη περισσοτερο απο τη χοντροκοκκη, απο αποψη σβολων κα μυρωδιας, το μειονεκτημα ειναι οτι σκορπαει.
Kiss Bill εχω την εντυπωση οτι οταν ειναι τοσο λεπτο το πριονιδι το εισπνεει κιολας, και το οτι δεν ειναι μπεντονιτης δε σημαινει οτι δεν εχει καποιους κινδυνους.
Αν δεν βαριεστε ριξτε μια ματια https://www.catinfo.org/?link=litterbox#Types_of_Litter:.

Σιγουρα ετσι ειναι. Αλλωστε και το αρθρο ξεκιναει με την παραδοχη οτι τελεια αμμος δεν υπαρχει. Και πως να υπαρχει βεβαια, οταν σε αυτο τον κοσμο τιποτε δεν ειναι τελειο. Αν και μαλλον εμενα μου αρεσει αυτο ;)

Επίσης μη ξεχνάτε ότι η απλή άμμος που σβωλιάζει περιέχει silica. Δείτε τι μπορεί να προκαλέσει: https://en.wikipedia.org/wiki/Silicosis

Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι έχουν κόλλα. Μη ξεχνάτε ότι πολλά δέντρα παράγουν κολλώδεις ουσίες (ειδικά το πεύκο!). Το ότι γίνεται γλοιώδης στην λεκάνη όταν βάζεις νερό το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό. Ακόμα και εφημερίδα να βάλεις στην λεκάνη, θα κολλήσει όταν την βρέξεις και θα γίνει γλοιώδης. Η feline pine litter είναι από 100% pine και guar bean gum. Μπορείτε να παραθέσετε όλη την πρόταση (στα αγγλικά) που λέει για τα χημικά;
Εγώ ξεκίνησα και πάλι να χρησιμοποιώ την feline fresh (από πεύκο και αυτή) και στην συσκευασία λέει 100% pine. Την feline pine δεν την θυμάμαι καλά, η feline fresh πάντως με έσωσε και χαίρομαι που μπορώ και πάλι να την χρησιμοποιώ χωρίς κανένα πρόβλημα. Σκόνη δεν έχει πάντως. Στα πατουσάκια του δεν κολλάει... μόνο έξω από την λεκάνη την πετάει όταν σκάβει :P

Σωστο αυτο που λες ειδικα για το πευκο, που παραγει το ρετσινι. Αν και φυσικο, αυτο δε σημαινει πως ειναι αβλαβες για ενα μικρο σχετικα ζωο οπως η γατα. Πιστεψε με, καταπινει αρκετο σε καθημερινη βαση. Η εφημεριδα ναι θα γινει γλοιωδης αλλα μην ξεχνας πως το χαρτι αυτο περα απο το μελανι εχει υποστει και χημικη επεξεργασια.
Ολοκληρη η προταση ειναι: Feline Pine Scoop uses the odor-fighting power of 100% natural pine instead of harsh chemicals or synthetic perfumes found in other litters.

πόσο την αγοράζετε την golden white? εδώ στη Ρόδο η κατάσταση έχει ξεφύγει μου φαίνεται, από 12,90, που την έβρισκα σε ένα petshop, ξαφνικά, απογειώθηκε η τιμή στο 17,90 και ένας άλλος την πουλάει 19,90. Έτσι, είπα να ξαναγυρίσω στην catsan από το super market. 4η μέρα σήμερα και δε μυρίζει καθόλου, ούτε και κολλάει στα πόδια τους, γιατί είναι χοντρή και ούτε κάνει τόσο σκόνη, όσο η golden white. Να δούμε μόνο πόσο θα κρατήσει...θα με βγάλει για μια εβδομάδα?

Το οτι η παραδοσιακη αμμος που σβωλιαζει εχει κατηγορηθει για αρκετα πραγματα ειναι το μονο σιγουρο, για αυτο και ψαχνουμε εναλακτικες.
Κι εγω δεν εχω καταλαβει τελικα τι ειναι πιο επικινδυνο, σιγουρα θα ηθελα να ξεφυγω απο την παραδοσιακη αμμο και να βρω κατι που να βολευει κι εμενα αλλα και τα γατονια μου κυριως!
Δημητρα την golden white την παρηγγειλα απο το onlinepetshop 13 ευρω (εχει και μεταφορικα φυσικα, αλλα ψωνιζω και τροφη απο εκει οποτε με συμφερει). Ουτως η αλλως Θεσ/νικη κατω απο 15 ευρω δεν την εχω βρει. Catsan εχω βρει μονο στο makρo, που τη βρηκες ρε θηριο?!?

Catsan εχω βρει μονο στο makρo, που τη βρηκες ρε θηριο?!?
Catsan εδώ βρίσκω στο Carrefour Μαρινόπουλος και σε κάποια άλλα τοπικά super markets (9.30) στοιχίζει.

Η catsan..δεν ειναι μια κρυσταλικη αμμος;Χμ..την επαιρνα παλιοτερα.Καταρχην..ηταν ΑΠΑΙΣΙΑ..βρωμαγε φριχτα,και κατα δευτερον..οσο περιοεργο και αν ακουγεται..εβγαζε πολυ σκονη..αν και κρυσταλικη..και ο μπουκακος πνιγοταν οταν εμπαινε στην αμμολεκανη και εσκαβε.Κυριως την πρωτη μερα..που ηταν φρεσκια και δεν ειχε ποτιστει με κατουρακια.Παιδια..εβηχε συνεχεια οταν εβγαινε απο την αμμολεκανη..και επισης γεμιζαν με μπλε σκονη τα ρουθουνια του(εχει και μπλε κρυσταλλους)..:eek:..με καμια αλλη αμμο..δεν εβηχε ο μπουκακος..ουτε με τον μπετονιτη..μονο με αυτην..

Η catsan..δεν ειναι μια κρυσταλικη αμμος;
όχι η catsan δεν είναι κρυσταλλική! Είναι λευκά χαλικάκια, από κάποιο ορυκτό, μάλλον μπετονίτης. Σε σχέση με την golden whiteπου έπαιρνα, έχει κατά πολύ λιγότερη σκόνη!

Πολυ κακο αυτο που περιγραφεις:confused:
Η catsan που ειχα παρει εγω μια φορα (διοτι μονο αυτη ειχα βρει) δεν ηταν κρυσταλλικη, ηταν αυτη
51ZkKutkZbL._SL500_AA300_.jpg

Δε σηκωνε τοσο σκονη απο οσο θυμαμαι, αλλα δεν ελεγε και τιποτα φοβερο.

Α ναι..σορυ..αλλη ειχα στο νου μου...βασικα την ..okay.Τωρα το θυμηθηκα..:hehe::hehe::hehe:
Ομως παιδια..ο μπετονιτης..ειναι οτι χειροτερο βασικα..εχουμε και σχετικο θεμα..:/:

Aυτην την catsan την εχει φερει προσφατα ο ΑΒ Βασιλοπουλος και την εχει περιπου στα 4,50 ευρω αν θυμαμαι καλα.

Ομως παιδια..ο μπετονιτης..ειναι οτι χειροτερο βασικα..εχουμε και σχετικο θεμα..

πράγματι δεν είναι ό,τι καλύτερο ο μπετονίτης, αλλά με 3 και σε λίγο με 4 γάτες στο σπίτι, οι οικολογικές θα μου δημιουργούν πρόβλημα....:sick:

4,50 ευρω αν θυμαμαι καλα.

να έχει τόσο μεγάλη διαφορά ο Μαρινόπουλος και ο Βασιλόπουλος της Ρόδου? από 4.50 στην Αθήνα, στη Ρόδο 9.30? Είσαι σίγουρος? πριν από πόσο καιρό είδες την τιμή?:eek:

Aυτην την catsan την εχει φερει προσφατα ο ΑΒ Βασιλοπουλος και την εχει περιπου στα 4,50 ευρω αν θυμαμαι καλα.
:eek::eek::eek:
Δεν την εχω βρει ουτε Βασιλοπουλο ουτε Μαρινοπουλο.
Μονο macro, σχεδον 10 ευρω εκανε.
Πουπυ εχεις δικιο για τον μπετονιτη, ομως και η κρυσταλλικη αμμος ειναι επικινδυνη για το λογο που ανεφερε η ceres παραπανω, και με τις οικολογικες δεν εχω βρει κατι που να μας βολευει ακομα. Τα pellets που γινονται ροκανιδι δεν καθαριζονται καλα απο την αμμολεκανη, εκτος εαν εχεις τρυπητη, και δεν ξερω κατα ποσο ειναι υγιεινο. Επισης τα γατονια νομιζω οτι γουσταρουν τον μπετονιτη περισσοτερο απόλα διοτι πλησιαζει περισσοτερο σε αυτο που θα εψαχναν στη φυση.
Οπως ειπε κι η συνονοματη σου Εφη πιο πανω, ειμαστε σε διαρκη αναζητηση:)

να έχει τόσο μεγάλη διαφορά ο Μαρινόπουλος και ο Βασιλόπουλος της Ρόδου? από 4.50 στην Αθήνα, στη Ρόδο 9.30? Είσαι σίγουρος? πριν από πόσο καιρό είδες την τιμή?:eek:

Ειμαι σιγουρος. Τελευταια φορα την ειδα πριν 3 μερες και την εμπορευεται γυρω στους 2 μηνες. Η τιμη σιγουρα δεν ειναι πανω απο 4.99 και ψηνομουν να την παρω

Ειμαι σιγουρος. Τελευταια φορα την ειδα πριν 3 μερες και την εμπορευεται γυρω στους 2 μηνες. Η τιμη σιγουρα δεν ειναι πανω απο 4.99 και ψηνομουν να την παρω

Τόση μεγάλη διαφορά από περιοχή σε περιοχή το ίδιο κατάστημα? Μου κάνει τρομερή εντύπωση, αν εννοούμε την ίδια άμμο!

Πολυ κακο αυτο που περιγραφεις:confused:
Η catsan που ειχα παρει εγω μια φορα (διοτι μονο αυτη ειχα βρει) δεν ηταν κρυσταλλικη, ηταν αυτη
51ZkKutkZbL._SL500_AA300_.jpg

Δε σηκωνε τοσο σκονη απο οσο θυμαμαι, αλλα δεν ελεγε και τιποτα φοβερο.

Προκειται για αυτη την αμμο. Απο περιεργεια θα παω αυριο και θα σου πω και ποσο ακριβως την εχει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back