Τα πάντα για την άμμο και το καθάρισμα αμμολεκάνης

αμμος

Καλησπερα φιλοι..ο γατος μου ειναι πολυ τριχωτος!αποτελεσμα;κολαει η αμμος απανω του και τη μεταφερει σε ολο το σπιτι...τι να κανω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχήν καλωσήρθες!

Μμμ..
Είναι αρκετά φυσιολογικό..
Υπάρχουν κάποιοι τρόποι να το περιορίσεις αλλά και νομίζω ότι λίιιιγη άμμος θα μεταφέρεται όσο να πεις..

Υπάρχουν κάποιοι τύποι άμμου που δεν μεταφέρονται καθόλου όπως για παράδειγμα οι οικολογικές που είναι σαν πεπιεσμένα ξυλαράκια, κάπως έτσι..
20100927111727700.jpg

Επίσης υπάρχει και ένας τύπος της Ever Clean που είναι για μακρύτριχα γατάκια, για να μην κολλάει επάνω τους..Βέβαια, εξαρτάται τι σηκώνει και το πορτοφόλι σου έτσι?

Μια ακόμη λύση είναι να πάρεις ένα μικρό πατάκι και να το τοποθετήσεις μπροστα στην τουαλέτα έτσι ώστε να κολλάει ένα μερος της άμμου εκεί..

Αυτά..

Εσύ τι άμμο χρησιμοποιείς τώρα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 20100927111727700.jpg
    20100927111727700.jpg
    52,9 KB · Εμφανίσεις: 66
  • 20100927111727700.jpg
    20100927111727700.jpg
    52,9 KB · Εμφανίσεις: 66
Απάντηση: Άμμος για γάτες

καλή μου φίλη
Χρησιμοποιώ την ever clean αλλα τη λεπτή!μαλλον θα πρεπει να την αλλαξω γιατι βρισκω μεχρι και στο κρεββατι μου!!!Η αμμος που μου προτεινες που υπάρχει; επισης μου είπανε για μια κρυσταλιζε..γνωριζεις κατι για αυτή;;

σε ευχαριστω

καλή μου φίλη
Χρησιμοποιώ την ever clean αλλα τη λεπτή!μαλλον θα πρεπει να την αλλαξω γιατι βρισκω μεχρι και στο κρεββατι μου!!!Η αμμος που μου προτεινες που υπάρχει; επισης μου είπανε για μια κρυσταλιζε..γνωριζεις κατι για αυτή;;

σε ευχαριστω

Γεια σου και πάλι!
Ναι μπορείς να δοκιμάσεις την ever clean για μακρύτριχα και να δεις εάν όντως βοηθάει (εγώ δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ)..
Την οικολογική τη βρίσκεις σε pet-shop, βέβαια όχι σε όλα..Θα την ζητήσεις ως "οικολογική άμμος για γάτες/πεπιεσμένα ξυλαράκια" και θα καταλάβουν.
Η κρυσταλλική είναι πολύ καλή ως αποτέλεσμα..Δεν σκορπάει σχεδόν καθόλου και δε μεταφέρεται με τα πατουσάκια. Εάν όμως η γατούλα σου κάνει μαλακά κακάκια για κάποιο λόγο, δεν στην προτίνω. Εάν όμως είναι φυσιολογικά, δοκίμασέ την !Είναι και οικονομική σχετικά:)! Στην κρυσταλλική, βάζεις τη μισή ποσότητα της συσκευασίας στην αμμολεκάνη, δεν πετάς τίποτα παρά μόνο τα κακάκια και αλλάζεις την άμμο κάθε 2 εβδομάδες περίπου.

Αυτά!:)

οπως σου ειπε και η εφη η every clean βγαζει τη lesstrack(μπλε με πορτοκαλι)...αυτη χρησιμοποιω πολυ καιρο και ειμαι ευχαριστημενη και τα μωρα μου ειναι περσικά..στις πατουσε ς τους που δε φαινονται απο το τριχωμα δε μενει ...τα πωπουδακια ειναι κουρεμενα...τωρα στο πατωμα εξω απο την αμμολεκανη δε μπορει να μην πεσει καθολου..

Εγώ μένω Άνω Πατήσια. Πήρα χθες μία άμμο από το Μαρούσι που δεν την ήξερα και λέγεται Biosand αλλά ο τύπος στο pet shop μου την διαφήμισε πάρα πολύ ότι οι πελάτες του είναι ξετρελαμένοι. Θα την δοκιμάσω μόλις μου τελειώσει η Everclean και θα σας πω. Τα 10 κιλά κοστίζουν 15,00 ευρώ οπότε είναι φθηνότερη από την Everclean. Στείλε μου πάντως pm, αν γνωρίζεις κάποιο pet shop στην ευρύτερη περιοχή θα με ενδιέφερε να δοκιμάσω και την Biocats κι εγώ θα σας ενημερώσω για την Biosand.
Ευχαριστώ πολύ :)

Μπες στο ιντερνετ βρες τηλέφωνα απο μαγαζιά petshop της περιοχής σου η' κοντά στη περιοχή σου και ξεκίνα και ρώτα,έτσι κάναμε εμείς!:)

Καλησπερα φιλοι..ο γατος μου ειναι πολυ τριχωτος!αποτελεσμα;κολαει η αμμος απανω του και τη μεταφερει σε ολο το σπιτι...τι να κανω;

BIOCATS και ξερό ψωμί!!Ουτε κολλάει,ούτε σκόνη σηκώνει όταν σκάβει η γάτα,ούτε βρωμάνε τα "δωράκια" που αφήνει το μωράκι μας,ούτε κολλάει,την αλλάζεις κάθε 2 βδομάδες,κάνει τα τσίσα μικρά μπαλάκια και τα κακάκια σκληρά και όταν καθαρίζεις μένει στο φτυαράκι ότι πρέπει να μείνει μόνο!Κοστίζει 8 ευρώ και όποιος τη πήρε από γνωστούς δεν την αλλάζει με τίποτα όπως και εμείς!Επίσης από τότε που την πήραμε δεν καθαρίζω το σπίτι περισσότερο και πιο συχνά όπως έκανα με τις προηγουμενες αλλά είμαι πάλι στους ρυθμους μου!:)

Μπες στο ιντερνετ βρες τηλέφωνα απο μαγαζιά petshop της περιοχής σου η' κοντά στη περιοχή σου και ξεκίνα και ρώτα,έτσι κάναμε εμείς!:)

έχω ήδη επισκεφτεί όλα τα κοντινά πετσοπ γι' αυτό ρώτησα αλλά μου είπε ο Βασίλης ένα στην Κυψέλη και θα πάω μόλις τελειώσει αυτή που έχω αλλά όπως είπε κι ο Βασίλης έχει έλλειψη αυτή τη περίοδο.

Καλώς,δεν το ήξερα ότι έχει έλειψη ο δικός μας που πάμε πάντα έχει και πέρνουμε αυτή που έχει άρωμα πορτοκάλι,την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και άοσμη!
Οταν την δοκιμάσεις θέλω την γνώμη σου!;)

Ποιά είναι η γνώμη σας για την άμμο της Friskies;
Βασικά η γνώμη μου για την Frieskies είναι η χειρότερη.... :P:P Έπαιρνα στον Χούπση την κόκκινη συσκευασία και
1) Προκαλούσε μια όχι και τόσο ωραία ευχάριστη μυρωδιά
2) Κόλλαγαν τα ΄΄υγρά΄΄ πετραδάκια στα πατουσάκια του γάτου
3) Δεν τα κάνει σβόλους όπως λέει η συσκευασία
Πραγματικά δεν μου άρεσε καθόλου και τώρα παίρνω την μπλε συσκευασία την (μάρκα) Catsan :D:D:D:D:D:D:D
Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη και σου την συνιστώ :):):):):):):)

καλησπερα σας
εγω πλεον χρησιμοποιω μια αμμο απο τα ΑΒ με τισ ιδιοτητες της everclean και ειμαι παρα πολυ εθχαριστημενος.
μυρωδια καμια σφιχτοι σβολοι και πολυ καθαρη. δεν κολαει στα πατπυσακια και σε πολυ καλη τιμη.
ειναι σε σκληρη χαρτινη συσκευασια σε θαλασση χρωμα

Καλώς,δεν το ήξερα ότι έχει έλειψη ο δικός μας που πάμε πάντα έχει και πέρνουμε αυτή που έχει άρωμα πορτοκάλι,την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και άοσμη!
Οταν την δοκιμάσεις θέλω την γνώμη σου!;)
Φυσικά! Θα σας πω και για την Biocats που δοκιμάζω τώρα προς το παρόν δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη αλλά θα της δώσω λίγο χρόνο ακόμα και θα εξηγήσω την αξιολόγησή μου λεπτομερώς.

καλησπερα σας
εγω πλεον χρησιμοποιω μια αμμο απο τα ΑΒ με τισ ιδιοτητες της everclean και ειμαι παρα πολυ εθχαριστημενος.
μυρωδια καμια σφιχτοι σβολοι και πολυ καθαρη. δεν κολαει στα πατπυσακια και σε πολυ καλη τιμη.
ειναι σε σκληρη χαρτινη συσκευασια σε θαλασση χρωμα
Δηλαδή είναι μάρκα ΑΒ;

ναι ειναι ΑΒ μαρκα
ειναι σε επιπεδα everclean

Γεια σου και πάλι!
Ναι μπορείς να δοκιμάσεις την ever clean για μακρύτριχα και να δεις εάν όντως βοηθάει (εγώ δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ)..
Την οικολογική τη βρίσκεις σε pet-shop, βέβαια όχι σε όλα..Θα την ζητήσεις ως "οικολογική άμμος για γάτες/πεπιεσμένα ξυλαράκια" και θα καταλάβουν.
Η κρυσταλλική είναι πολύ καλή ως αποτέλεσμα..Δεν σκορπάει σχεδόν καθόλου και δε μεταφέρεται με τα πατουσάκια. Εάν όμως η γατούλα σου κάνει μαλακά κακάκια για κάποιο λόγο, δεν στην προτίνω. Εάν όμως είναι φυσιολογικά, δοκίμασέ την !Είναι και οικονομική σχετικά:)! Στην κρυσταλλική, βάζεις τη μισή ποσότητα της συσκευασίας στην αμμολεκάνη, δεν πετάς τίποτα παρά μόνο τα κακάκια και αλλάζεις την άμμο κάθε 2 εβδομάδες περίπου.

Αυτά!:)
ευχαριστω θερμα!!να εισαι καλα!:)

ναι ειναι ΑΒ μαρκα
ειναι σε επιπεδα everclean
πολυ ενδιαφερουσα πληροφορια θα το εχω υποψη μου. Ευχαριστω;)

Φυσικά! Θα σας πω και για την Biocats που δοκιμάζω τώρα προς το παρόν δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη αλλά θα της δώσω λίγο χρόνο ακόμα και θα εξηγήσω την αξιολόγησή μου λεπτομερώς.
εε....τη biocats σου λέω να πάρεις,εσύ ανάφερες ότι βάζεις τώρα μια που λέγετε biosands η' κάνω λάθος:confused::confused:

εε....τη biocats σου λέω να πάρεις,εσύ ανάφερες ότι βάζεις τώρα μια που λέγετε biosands η' κάνω λάθος:confused::confused:
sorry έχεις δίκιο τα χω παίξει τελείως:/:

Αγαπητη φιλη...αλλαξα απο το μεσημερι στις 12 την αμμο σε κρυσταλλικη και δεν εχει παει ακομα...μηπως να ανησυχω;μηπως δεν του αρεσει;;

Καλημέρα, έχω 2 γατάκια μέσα στο σπίτι, η μικρή πάει στη δική της άμμο, ο άλλος πάει για τσίσα στις μικρής και για το άλλο στη δική του.....:confused:
Να χρησιμοποιώ μια αμμολεκάνη και για τα 2 η είναι ανθυγιεινό?
Υπάρχει κάποια άμμος, (εχω μπερδευτεί με όλα αυτα που διάβασα εδω) που να μην έχει ιδιαιτερες μυρωδιές και να χρειάζεται να την αλλάζουμε κάθε 10 μέρες? Όπως το λέτε πχ ότι βάζετε άμμο καθε φορά που πέφτει η στάθμη, ενώ καθαρίζετε τους σβόλους? και όλη την άμμο κάθε 10 μέρες?

Καπου διαβασα για την αμμο που χρησιμοποιουμε οι περισσοτεροι https://www.mypetz.gr/threads/sodium-bentonite-και-προβλήματα-υγείας.228418/ οτι ειναι καρκινογονες κτλ.... μπορει καποιος να μου πει που βρισκει τις μη-καρκινογονες?????

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Εverclean και πάλι everclean!:) Mόνο με αυτήν βρήκαμε την ησυχία μας!:redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back