Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ χρησιμοποίησα ένα σακί biokat's fresh κι έμεινα πολύ ευχαριστημένη! Η μυρωδιά της είναι πάρα πολύ καλή, κάνει σβώλο ισχυρό και δεν βρίσκω καθόλου μα καθόλου άμμο στο υπόλοιπο σπίτι, γιατί έχει αρκετά χονδρό κόκκο και δεν κολλάει στα πατούσια του. Με μια γάτα μου κράτησε ακριβώς ένα μήνα και αν λάβουμε υπόψη και την χαμηλή τιμή (7.20 ευρώ τα 10 λίτρα), νομίζω ότι είναι μια από τς καλύτερες που κυκλοφορούν στην αγορά! Παλιότερα έβρισκα αυτή με το άρωμα πορτοκάλι και μου άρεσε, αλλά μετά δυστυχώς δεν την έφερναν για καιρό στην Ελλάδα. Τώρα πια όμως μένουμε σε αυτήν!

Η αμέσως επόμενη επιλογή μου είναι όμως η flamingo. Είναι η πιο συγκολλητική από όλες όσες έχω δοκιμάσει! Δε λασπώνει καθόλου και δημιουργεί πολύ δυνατό σβώλο σε δεπτερόλεπτα! Το μειονέκτημά της κατ' εμέ είναι ότι είναι πολύ ψιλή και εύκολα μεταφέρεται στο σπίτι. Επίσης είναι λίγο πιο ακριβή, 16.90 τα 15 κιλά.
Επίσης καλή και οικονομική είναι και η cat leader, μια καινούρια άμμος ελληνικής εταιρίας, αλλά λασπώνει σχετικά γρήγορα

Η χειρότερη άμμος που έχω δοκιμάσει πάντως είναι η everclean! Όταν πήγαινα να την καθαρίσω ο σβώλος της έσπαγε (και είμαι πολύ προσεκτική στο καθάρισμα) και λάσπωνε!!! Απαράδεκτο κατ'εμ'ε για τα λεφτά της!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρία με κάλυψες 100%. Αγόρασα και γω την Biokat's fresh, επηρεασμένος απο τις καλές κριτικές, και συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου.
'Ολα είναι θέμα κόκκου και σαν πιό χοντρόκοκκη φτυαρίζεται πιό εύκολα και λερώνει λιγότερο. Σε σχέση τιμής-απόδοσης δε το συζητώ.Απο τα 11ευρώ ( άντε με -20% έκπτωση που έβρισκα και με πήγαινε περίπου 8,30 ευρώ ) τα 6 κιλά της Everclean, τώρα τα 7,20 ευρώ στα 10 κιλά είναι μιά χαρά.
Όσο αφορά το άρωμα, δε το βρήκα πολύ δυνατό, η Everclean πάντως δε κατάφερνε να καλύψει όλες τις οσμές. ( Εxtra scented ( ! ) και Less track )
Στο τέλος γράφεις για το πόσο εύκολα σπάει η Everclean. ΚΑΙ εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου.
Τελικά ισχύει. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Εγω εχω δοκιμασει και την Everclean,και την Biokat's (την πράσινη) και τη Flamingo.Δε με καλυψε καμια,αλλη υστερουσε στην καλυψη οσμων,αλλη σκορπιζε πολυ,αλλη λασπωνε,αλλη ηταν πολυ ακριβη...Τελικα εχω καταληξει στην Golden White,υπαρχει και σε λεπτο και σε χοντρο κοκκο και απο την αποθηκη την παιρνω 10 ευρω τα 10 κιλα.
Θέλω να συμπληρώσω πως ίσως η σύσταση των δύο Everclean και Biokat's έχει αλλάξει με τα χρόνια. Τί εννοώ ?!
Διαβάζοντας παλιότερες αναρτήσεις για άμμο έβλεπα πως η Everclean κρατά και η Βiokat's διαλύεται. Απο προσωπική πείρα διαπίστωσα ακριβώς το αντίθετο.
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είχα δοκιμάσει και τη Golden white παλιότερα και το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι είχε πολύ ωραία μυρωδιά και δεν άφηνε σκόνη. Αλλά για κάποιο λόγο, που δε θυμάμαι τώρα, την είχα απορρίψει

Πάντως για μένα την ιδανική σχέση τιμής - απόδοσης την έχει η biokat's.
Επίσης θα ήθελα να δοκιμάσω και τα pellets, που έχει γράψει ο Βασίλης (kiss bill) ότι χρησιμοποιεί, αλλά με προβληματίζει η ανοικτή αμμολεκάνη
Γιατί ο Βίκτωρας δε σκάβει απλώς... αισθάνεται ότι πρέπει να κάνει γεώτρηση κι όταν είχα ανοικτή τουαλέτα είχα πρόβλημα!!!Βασίλη, αν δεις αυτό το post, έχεις θέμα με το σκόρπισμα; Ή είναι σε νορμάλ επίπεδα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βρε παιδιά, δεν είμαι σίγουρη αν καθαρίζω καλά την αμμολεκάνη της μικρής.
Καλά που πάει συνολικά 4-5 φορές τη μέρα (όλες μαζί, δεν ξέρω τι από τα δύο κάνει κάθε φορά), υπάρχουν μικρά υπολείμματα που δεν τα συγκρατεί το φτυαράκι και δεν είναι εύκολο να τα πιάσω. Αν παραμείνουν, είναι επικίνδυνα; Η πλήρης αλλαγή της άμμου μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή;
Ένα άλλο θέμα που έχω είναι ότι ο σβώλος από τα τσίσα συχνά κολλάει στο πάτωμα της αμμολεκάνης. Σας συμβαίνει αυτό; Μήπως δε βάζω αρκετή ποσότητα άμμου;
Ό,τι συμβουλή έχετε για μία άσχετη, είναι ευπρόσδεκτη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Βρε παιδιά, δεν είμαι σίγουρη αν καθαρίζω καλά την αμμολεκάνη της μικρής.
Καλά που πάει συνολικά 4-5 φορές τη μέρα (όλες μαζί, δεν ξέρω τι από τα δύο κάνει κάθε φορά), υπάρχουν μικρά υπολείμματα που δεν τα συγκρατεί το φτυαράκι και δεν είναι εύκολο να τα πιάσω. Αν παραμείνουν, είναι επικίνδυνα; Η πλήρης αλλαγή της άμμου μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή;
Ένα άλλο θέμα που έχω είναι ότι ο σβώλος από τα τσίσα συχνά κολλάει στο πάτωμα της αμμολεκάνης. Σας συμβαίνει αυτό; Μήπως δε βάζω αρκετή ποσότητα άμμου;
Ό,τι συμβουλή έχετε για μία άσχετη, είναι ευπρόσδεκτη.
τα υπολειμματα παντα υπαρχουν απλα ειναι πολυ λιγοτερα οταν χρησιμοποιεις μια καλη αμμο (που σβωλιαζει). απομακρυνεις οσο το δυνατον περισσοτερα μαζι με τους σβωλους- δεν μπορει να ειναι η χρησιμοποιημενη αμμος τοσο καθαρη οσο η καινουργια γιαυτο την αλλαζουμε καθε βδομαδα

ναι κ εμενα μου συμβαινει αυτο που κολλαει στη λεκανη ανεξαρτητως της ποσοτητας αμμου γτ ετσι κ αλλιως σκαβει πριν κατουρησει. προσπαθω να απομακρυνω οσο το δυνατο πιο προσεκτικα ολοκληρο το σβωλο και αν μενει κατι κολλημενο το τριβω με το πισω μερος του φτυαρακιου και το απομακρυνω.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ακόμα και φτηνή άμμο αν πάρεις, πχ εμείς παίρνουμε τη φρίσκις από το σούπερ μάρκετ, με ένα φτυαράκι με πολύ μικρές τρύπες μπορείς να βγάλεις τον τσισοσβώλο. Αλλά χρειάζεσαι οπωσδήποτε τέτοιο φτυαράκι αλλιώς δε θα δεις αποτέλεσμα όσο και να προσπαθείς. Εμείς έχουμε ένα φτυαράκι για τα κακά (με κανονικές τρύπες) κι ένα για τα τσίσα (με πολύ μικρές τρύπες, δεν περνάει καθόλου άμμος από μέσα).
anna 21
Δραστήριο μέλος

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Χμ! Λες να το δοκιμάσουμε; Η φρισκις κάνει μια χαρά σβώλους και δε μυρίζει, ενώ είναι και φθηνή. Αλλά αν η άλλη είναι πιο φθηνή, αξίζει μια δοκιμή!
2-3 μερες τωρα την εχω, την ανακατεβεις και μυριζει παρα πολυ ωραια, καλυπτει απολυτα της μυρωδιες και ο σβωλος που κανει δεν σπαει με τιποτα, ειναι απολυτα συμπαγης, αν τα παει καλα και στην συνεχεια δεν με βλεπω να αλλαζω.
Το μονο μειον που βρηκα ειναι οτι ειναι πολυυυυ λεπτη και μεταφερεται ευκολα.
8 ευρω τα 5 κιλα και υπαρχει και συσκευασια 10 κιλα, αν πετυχω και καμια καλυτερη τιμη ακομα πιο καλα !
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εμενα βρε παιδια η friskies γιατι δεν μου εκανε σβωλους οταν την επαιρνα; Σαν απλη αμμος ασβωλιαστη συμπεριφεροταν.

Υ.Γ. Μιλαμε οι λεξεις που χρησιμοποιουμε σε αυτο το θεμα ειναι το κατι αλλο, ξεκινωντας απο τον "τσισοσβωλο" της koukimanster, που εχει φοβερο χιουμορ χωρις να της φαινεται απο την αρχη, μεχρι την "ασβωλιαστη συμπεριφορα" τη δικη μου, ειμαστε φοβερες!

Πάντως για το καθημερινό καθάρισμα, εμείς χρησιμοποιούμε μια τσουγκράνα (!!!).
Μικρή δηλαδή, με την οποία παρασύρουμε σβώλους κλπ κλπ στην άκρη της αμμολεκάνης και μετά φτιαράκι και τσουπ!
Επίσης με αυτό τον τόπο παίρνεις και σβώλους που είναι χαμηλά στην αμμολεκάνη και δεν φαίνονται!
anna 21
Δραστήριο μέλος
Χμ! Λες να το δοκιμάσουμε; Η φρισκις κάνει μια χαρά σβώλους και δε μυρίζει, ενώ είναι και φθηνή. Αλλά αν η άλλη είναι πιο φθηνή, αξίζει μια δοκιμή!
κανει σβωλους??
εμενα δεν εκανε... οπως λεει κ η βασω ασβωλιαστη συμπεριφορα! η coshida κανει λιγο λιγοτερο απο 4 ευρω τα 10 κιλα (εχω την εντυπωση οτι ειναι πιο βαρια απ τη φρισκις γιατι ειναι μεγαλυτερη συσκευασια αλλα οχι διπλασια νομιζω) απο μυρωδια δεν ειχα θεμα με καμια απ τις 2. εμενα με εχει βολεψει πολυ παντως!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ρε παιδιά, άλλο ένα πρόβλημα που έχω. Βγάζω τη σακκούλα στο μπαλκόνι, μετά την πρώτη φορά, για να τη χρησιμοποιήσω άλλη μια το βράδυ, αλλά δεν μου κάθεται καλά να την αφήνω και μέρες εκεί έξω, οπότε μετά τις δυο φορές την πετάω.. Από την άλλη, να χαλάω μία σακκούλα την ημέρα με τα τσισοκακάκια; ΟΚ, του Σούπερ-Μάρκετ είναι, δεν τις πληρώνω, αλλά και πάλι κάποια στιγμή θα μου τελειώσουν..
Επίσης, μου είπαν ότι δεν πρέπει να τα πετάω στη λεκάνη της τουαλέτας, γιατί θα τη βουλώσει η άμμος. Χρμφ... :-(
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εγω για αυτη τη δουλεια χρησιμοποιω μικρες σακουλιτσες που τις μαζευω οταν κανω ψωνια. Του φουρνου για παραδειγμα ( η μανα μου αν το ηξερε θα παθαινε εμφραγμα, θεωρουσε το ψωμι ιερο!), της λαικης, του περιπτερου οταν εχω ψωνισει κατι απο εκει.
Του SM τις χρησιμοποιω οταν αλλαζω την αμμο μονο, ειναι αρκετα μεγαλες για να πηγαινουν χαραμι σε μικροδουλιτσες.
Υ.Γ. Θα σου πω και ενα tip που κανουμε εμεις στο σπιτι, οταν το βραδυ αλλαζουμε την σακουλα στο χαρτοδοχειο του μπανιου, πριν την πεταξουμε μαζευουμε και τα κακακια, δεν χαλας και αλλη σακουλιτσα.

Κι εμένα η friskies δε μου έκανε σβώλους θυμάμαι. Αρχικά έπαιρνα κι εγώ την coshida, και ναι δε με ενοχλούσε ούτε η μυρωδιά ούτε τίποτα. Όχι πως δεν είχε, απλά δε με πείραζε εμένα, σε άλλους όμως φαινόταν. Κάπου τότε πήρα κλειστή αμμολεκάνη και δοκίμασα την everclean. Πανάκριβη σε σχέση με τις άλλες αλλά κάνεις ολική αλλαγή μία φορά το μήνα (ναι! Δεν το πίστευα στην αρχή αλλά το διασταύρωσα). Εκεί είδα διαφορά ρε παιδιά. Ειδικά όσοι είστε από Αττική που τη βρίσκετε και online σε προσφορά και με δωρεάν μεταφορικά... Εγώ όσο ακόμη αντέχει η τσέπη μου θα την παίρνω.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Εμεις χρησιμοποιουμε μια που περνουμε απο το Βασιλοπουλο(δεν πιστευω να υπαρχει προβλημα που γραφω το ονομα του Σ/Μ) .Ειναι 10 κιλων κανει 4 και κατι ευρω. Κανει σβολους τα τσισα αλλα καμια φορα κολλαει λιγο στον πατο,καθαριζεται ομως πολυ ευκολα. Την δοκιμασα να δω ποσο καιρο θα κρατησει χωρις να την αλλαξω και με καλο καθαρισμα καθε μερα κρατησε 1 μηνα. Την αρωματιζω που και που με λιγο ταλκ.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
ο καθένας βρίσκει κάποια που τον βολεύει. Εμένα άλλο με απασχολεί. Τι κάνουμε με τις σακούλες; Μου φαίνεται αδιανόητος ο τρόπος με τον οποίο πετάμε τόσο καιρό τη βρώμικη άμμο, πχ εμείς πετάμε 2 σακούλες τη μέρα, με τον εξής τρόπο: μία σακούλα που έχει μέσα όλα τα παράγωγα και μία απ' έξω για σιγουριά, μην ξεφύγει τίποτα. Δλδ δύο πλαστικές σακούλες τη μέρα. Αλλά δεν την πολυπαλεύω να πετάω τόσα κιλά πλαστικό το μήνα ρε γαμώτο. Αναρωτιόμουν λοιπόν αν έχετε εσείς καμιά πιο οικολογική ιδέα. Δλδ ειδικά για τις κλασικές σακούλες από πολυαιθυλένιο που δεν είναι βιοαποικοδομήσιμες και συσσωρεύονται (μη σκίσουμε και τα πτυχία μας για τα κακάκια της Άριας, αμαρτία απ' το θεό).
Σκεφτόμουν τις χάρτινες σακούλες αλλά δεν ξέρω πού μπορώ να βρω πολλές τέτοιες σε χαμηλή τιμή. Γιατί οκ οι πλαστικές είναι εύκολες, όλα τα μαγαζιά και τα σουπερ μάρκετ πλαστικές δίνουνε με τα ψώνια. Οπότε βολευόμαστε έτσι.
Καμιά ιδέα;!

Εγώ παίρνω μικρές πλαστικές σακούλες, γερές (υποθέτω δεν είναι βιοδιασπώμενες) από αυτές που δίνουν σε κανένα mini market ή φούρνο... Τις γεμίζω σχεδόν και πετάω μία ανά τρεις μέρες περίπου. Είναι γερές και δε βάζω δεύτερη για σιγουριά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- maiksth
- V_Jo
- reuserefuse
- nasstazia
- AnastasiaFox76
- Nikos90
- ΕΛΑ
- 3lbereth
- Σμαραγδα21
- spyros1
- Claire Rentfield
- tammy
- Thanos-Jasmin
- mpirarxos
- AntzelaRu
- Ρούλης και Μπία
- kari
- harrisxr650
- aba
- Agiyi
- pepper
- goldmoon
- Aggeliki_Hra
- dimitratheod
- Tina2017
- Kalinaki
- AnnieGr
- roccohooshie
- Tsakoulinaki
- Zoe TsbDc
- uncle_nontas
- gatomana
- Κώστας Δ
- dimdim13
- Elli M.
- Ανδρομάχη Μ
- Χρήστος z750
- Δανάη_Δ
- Alexxkk
- Giannis-Stella
- crazycamber
- Lulu97
- Raktia
- crazydiamond
- faceninaki
- raccoon
- George1990
- Tsecat
- Sovjohn
- ankas
- scaryspider
- ΦΛΩΡΑ
- kat-cats
- Astarty
- ΕλένηΘεσ.
- elena tsaki
- Καλι
- Psipsinel80
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool