Εμείς την χρησιμοποιούμε μια βδομάδα περίπου και οκ, μερικοί σβώλοι σπάνε σε μικρότερους, αλλά δεν λασπώνουν και είναι πολύ σημαντικό αυτό για την διατήρησης της λεκάνης σε καλή κατάσταση. Αυτό με την σκόνη παιδιά δεν το έχετε παρατηρήσει εσείς; Μόνο εγώ ανησυχώ;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Εμείς την χρησιμοποιούμε μια βδομάδα περίπου και οκ, μερικοί σβώλοι σπάνε σε μικρότερους, αλλά δεν λασπώνουν και είναι πολύ σημαντικό αυτό για την διατήρησης της λεκάνης σε καλή κατάσταση. Αυτό με την σκόνη παιδιά δεν το έχετε παρατηρήσει εσείς; Μόνο εγώ ανησυχώ;;![]()
![]()
Φωτεινή μου, σου έχω απαντήσει σε προηγούμενο, κι εμένα δεν μου αρέσει η σκόνη που σηκώνει..

Αλλά λίγο-πολύ όλες δεν έχουν τη... σκόνη τους?
Έφτασα στο σημείο να φοράω...μάσκα κάθε φορά που την ανακάτευα..
Αυτό που εμένα ενοχλεί περισσότερο, είναι οτι έχει χαλάσει η ποιότητά της.
Οι τελευταίες παρτίδες που αγόρασα και οι σβώλοι λάσπωναν και έσπαγαν σε πολύ μικρότερα κομάτια με το παραμικρό,
γι αυτό και θα δοκιμάσω τώρα την everclean που αγόρασα , με την κίτρινη ετικέτα που είναι λίγο πιο χοντρόκοκκη.
Αν είναι μια από τα ίδια, θα επιστρέψω στην Biokats πράσινη που είναι και φθηνότερη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Η eνerclean δε σηκώνει σκόνη Αλεξάνδρα μου, το θυμάμαι πολύ καλά! Δε με ενοχλεί εμένα όταν την καθαρίζω η σκόνη, για τις γατούλες σκέφτομαι κι ανησυχώ. Βέβαια η κτηνίατρος με καθησύχασε... Aν θέλεις την άποψη μου, η κίτρινη είναι η less track αν θυμάμαι καλά; Κάνει τους λιγότερο συμπαγείς σβώλους από όσες eνerclean έχω δοκιμάσει. Για ΄μένα aqua breeze και extra strength scented είναι οι καλύτερες. Αλλά όοοολες θα σου μεταφέρουν χαλικάκια εκτός λεκάνης, πολύ περισσότερα από την biokats, και η less track το ίδιο.... Εγώ δεν είδα καμία διαφορά, ίσως κάνει διαφορά στα μακρύτριχα ζώα μόνο (το λέει κιόλας πως για αυτά προορίζεται)...
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η eνerclean δε σηκώνει σκόνη Αλεξάνδρα μου, το θυμάμαι πολύ καλά! Δε με ενοχλεί εμένα όταν την καθαρίζω η σκόνη, για τις γατούλες σκέφτομαι κι ανησυχώ. Βέβαια η κτηνίατρος με καθησύχασε... Aν θέλεις την άποψη μου, η κίτρινη είναι η less track αν θυμάμαι καλά; Κάνει τους λιγότερο συμπαγείς σβώλους από όσες eνerclean έχω δοκιμάσει. Για ΄μένα aqua breeze και extra strength scented είναι οι καλύτερες. Αλλά όοοολες θα σου μεταφέρουν χαλικάκια εκτός λεκάνης, πολύ περισσότερα από την biokats, και η less track το ίδιο.... Εγώ δεν είδα καμία διαφορά, ίσως κάνει διαφορά στα μακρύτριχα ζώα μόνο (το λέει κιόλας πως για αυτά προορίζεται)...
Ωωχ!
Πολύ άργα Φωτεινή μου, τώρα την έχω αγοράσει ήδη, και δη την κίτρινη, κατόπιν προτροπής του πετσοπά όταν του είπα οτι θέλω μια χοντρόκοκκη να μη σηκώνει σκόνη.
'Ωστε έτσι με τα χαλίκια ε?
Αν είναι πολύ περισσότερα από την Biokats, τότε επιστρέφω σούμπιτι σ'αυτήν
,αφού βέβαια καταναλώσουμε την άλλη πρώτα.
GiannisKL
Νεοφερμένο μέλος
Η λess track σίγουρα μειώνει πολύ το φαινόμενο των κόκκων έξω από τη λεκάνη. Με την Friskies μετά την είσοδο του μικρού για την ανάγκη του το μπάνιο ήταν σαν βομβαρδισμένο τοπίο. Γενικά από χρήση της ever clean τώρα μια εβδομάδα είμαι ευχαριστημένος (αν και η less track εκτός τους μεγάλους σβόλους κάνει και μικρά συσσωματώματα που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν) αλλά είναι πολύ ακριβή δυστυχώς (στα Χανιά την βρίσκω 19€ το μεγάλο κουτί) οπότε θα δοκιμάσω και άλλες και βλέπουμε... Biocats εδώ δεν έχω βρει προς το παρόν, θα δοκιμάσω όμως την imperial care και μια καναδέζικη clumping που δεν τη θυμάμαι (σε ένα διαφανές σακί...)
Εγώ από την άλλη νομίζω πως θα επιστρέψω στην everclean τελικά... Ας κάνει περισσότερα χαλικάκια, έχω αρχίσει να μην αντέχω της μυρωδιάς της biocats.... Με προβληματίζει κι αυτό με τη σκόνη, μια σταλιά πλασματάκια είναι, γιατί να εισπνέουν όλην αυτή τη σκόνη... Θα δω ίσως και τι άλλο έχει το pet4u να δοκιμάσω... (Γιάννη παρ' τους τηλ. και ρώτα πόσο θα σου βγουν τα μεταφορικά, μπορεί να σε συμφέρει)Ωωχ!Πολύ άργα Φωτεινή μου, τώρα την έχω αγοράσει ήδη, και δη την κίτρινη, κατόπιν προτροπής του πετσοπά όταν του
είπα οτι θέλω μια χοντρόκοκκη να μη σηκώνει σκόνη.
'Ωστε έτσι με τα χαλίκια ε?Αν είναι πολύ περισσότερα από την Biokats, τότε επιστρέφω σούμπιτι σ'αυτήν
,
αφού βέβαια καταναλώσουμε την άλλη πρώτα.
Γιάννη πάρε τηλ. σε online pet-shops και ρώτα πόσο θα σου βγουν τα μεταφορικά, μπορεί να σε συμφέρει. Εγώ έτσι κάνω. Και πες μας εντυπώσεις αν δοκιμάσεις κάποια άλλη!Η λess track σίγουρα μειώνει πολύ το φαινόμενο των κόκκων έξω από τη λεκάνη. Με την Friskies μετά την είσοδο του μικρού για την ανάγκη του το μπάνιο ήταν σαν βομβαρδισμένο τοπίο. Γενικά από χρήση της ever clean τώρα μια εβδομάδα είμαι ευχαριστημένος (αν και η less track εκτός τους μεγάλους σβόλους κάνει και μικρά συσσωματώματα που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν) αλλά είναι πολύ ακριβή δυστυχώς (στα Χανιά την βρίσκω 19€ το μεγάλο κουτί) οπότε θα δοκιμάσω και άλλες και βλέπουμε... Biocats εδώ δεν έχω βρει προς το παρόν, θα δοκιμάσω όμως την imperial care και μια καναδέζικη clumping που δεν τη θυμάμαι (σε ένα διαφανές σακί...)

Καλησπέρα παιδιά!
Εγώ από την αρχή πήρα την everclean και δεν έχω δοκιμάσει καμία άλλη.
Γενικά με έχει βολέψει πολύ,κάνει αμέσως σβόλους και δεν σπάνε -προς το παρόν τουλάχιστον!-
Σίγουρα βρίσκεις σκόρπια μέσα στο σπίτι λίγα χαλικάκια αλλά εγώ έχω βάλει ακριβώς μπροστά από την αμμολεκάνη ένα χαλάκι το οποίο το τινάζω κάθε μέρα κ έτσι ήδη ξεφορτώνομαι αρκετά χαλικάκια εύκολα!
Σε γενικές γραμμές είναι και από τις οικονομικές οπότε προσωπικά μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένη
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω την Everclean και μάλιστα την less-track, που υποτίθεται είναι πιο χοντρόκοκκη συγκριτικά με την απλή και δεν παρασύρει τόσο υλικό έξω από την αμμολεκάνη.
Η οποία, δεν μπρορώ να πω οτι με βόλεψε, διότι σε σχέση ποιότητας/τιμής τη βρίσκω πανάκριβη! Το οτι βρίσκω πλέον χαλικάκια ακόμα και στο ...κρεβάτι μου(!) με αποτρέπει στο να την ξαναγοράσω,
τη στιγμή που θέλω εκεί μόνο τη γάτα μου κι όχι και τα χαλικάκια της
και οι σβώλοι όχι τόσο μεγάλη διαφορά από την άλλη που χρησιμοποιούσα.Οπότε ως άλλη μετανοούσα "μοιχαλίδα"
, επιστρέφω στη Biokats την πράσινη, που αν και όχι τέλεια, είναι πραγματικά χοντρόκκοκη και δεν σκορπάει παντού, έχει διακριτικό άρωμα, και πολύ φθηνότερη σε σύγκριση με την Everclean.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Οπότε ως άλλη μετανοούσα "μοιχαλίδα", επιστρέφω στη Biokats την πράσινη, που αν και όχι τέλεια, είναι πραγματικά χοντρόκκοκη και δεν σκορπάει παντού, έχει διακριτικό άρωμα, και πολύ φθηνότερη σε σύγκριση με την Everclean.
Eμένα αυτό το άρωμα ζάλη μου φέρνει... Δεν μπορώ να το ανεχτώ... Είναι λόγος να τα σκάσω και πάλι στην everclean... Αυτό να μην είχε, θα έμενα στην Biokat's ....

aidonaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Διάβασα κάποια πράγματα αν και τα μην είναι πάρα πολλά στο θέμα αυτό για να τα διαβάσω όλα...

Γενικά από τη μικρή μου εμπειρία με τον πρώτο μου γάτο - δεν είχα καθόλου καλή ενημέρωση τότε - που χρησιμοποιούσα κλασσική άμμο κατάλαβα ότι αν δεν αφαιρούνται και τα τσισάκια τότε η συνεχόμενη μυρωδιά είναι αναπόφευκτη...
Οπότε θεωρώ απαραίτητο η άμμο να σβωλιάζει! Οπότε ψάχνω μια άμμο με αυτό το χαρακτηριστικό!
Σκέφτομαι τη βιοδιασπώμενη ώστε να μπορώ να ρίχνω τα απορρίμματα στην τουαλέτα. Διάβασα από την κριτική της greencat ότι οι περισσότεροι δε μείνατε ευχαριστημένοι...
Πρόσφατα ανακάλυψα τη CAT'S BEST OKO PLUS
https://www.youtube.com/watch?v=hFLyxL4ibmY
https://www.petcity.gr/product/CATS-BEST-OKO-PLUS-10L-24500077.html
Την έχει χρησιμοποιήσει κάποιος για να μου πει εντυπώσεις;
Εμένα οι γατούλες μου δεν έχουνε έρθει στο σπιτάκι τους ακόμη οπότε γι αυτό θέλω να ακούσω γνώμες τουλάχιστον να κάνω μια καλή αρχή!!!
Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω την Everclean και μάλιστα την less-track, που υποτίθεται είναι πιο χοντρόκοκκη συγκριτικά με την απλή και δεν παρασύρει τόσο υλικό έξω από την αμμολεκάνη.
Η οποία, δεν μπρορώ να πω οτι με βόλεψε, διότι σε σχέση ποιότητας/τιμής τη βρίσκω πανάκριβη! Το οτι βρίσκω πλέον χαλικάκια ακόμα και στο ...κρεβάτι μου(!) με αποτρέπει στο να την ξαναγοράσω,
τη στιγμή που θέλω εκεί μόνο τη γάτα μου κι όχι και τα χαλικάκια τηςκαι οι σβώλοι όχι τόσο μεγάλη διαφορά από την άλλη που χρησιμοποιούσα.
Οπότε ως άλλη μετανοούσα "μοιχαλίδα", επιστρέφω στη Biokats την πράσινη, που αν και όχι τέλεια, είναι πραγματικά χοντρόκκοκη και δεν σκορπάει παντού, έχει διακριτικό άρωμα, και πολύ φθηνότερη σε σύγκριση με την Everclean.
Οι τιμές πάντως παίζονται μιας κ έχω βρεί την ίδια ποσότητα από 10 έως 18 ευρώ (!!!)
Εμείς ευτυχώς στο κρεβάτι δεν έχουμε βρεί κόκκους.Ίσως παίζει ρόλο κ η γάτα,το τρίχωμα κλπ.
Κατα τ'άλλα αν έχει κάποιος να προτείνει μία καλή βιοδιασπώμενη κ οικονομική θα τη δοκίμαζα κ εγώ!
aidonaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κατα τ'άλλα αν έχει κάποιος να προτείνει μία καλή βιοδιασπώμενη κ οικονομική θα τη δοκίμαζα κ εγώ!
CAT'S BEST OKO PLUS
https://www.youtube.com/watch?v=hFLyxL4ibmY
https://www.petcity.gr/product/CATS-B...-24500077.html
γι αυτη γνωριζει κανεις?
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ο μόνος ενδοιασμός που έχω, είναι μήπως δεν τις βρίσκεις εύκολα στη γειτονιά σου, ή κάπου κοντά και χρειαστεί να διανύεις αποστάσεις για προμήθεια κάθε φορά που θα χρειαστείς.

Εμείς χρησιμοποιούμε την Biokats (αν κι έκανα κι ένα διάλειμα με την Ever clean που προσωπικά μου φάνηκε υπερεκτημημένη και αρκετά ακριβή αν υπολογίσω τη σχέση ποιότητας/τιμής, βέβαια είναι μόνο η δική μου άποψη, άλλοι είναι υπερ-ικανοποιημένοι με τη συγκεκριμένη) την πράσινη Biokats που έχει και διακριτικό άρωμα και αποτέλεμα μηδέν οσμές.
Μειονέκτημα οτι οι σβώλοι δεν είναι αρκετά συμπαγείς όπως τότε που την πρωτο-χρησιμοποίησα (άλλαξε εταιρεία έμαθα) και
οτι σηκώνει λίγη, λίγη επαναλαμβάνω, σκόνη όταν την αναδεύεις για να συλλέξεις τα υπο-προϊόντα
.Μεγάλο πλεονέκτημα, είναι (σε αντίθεση με την ever clean) αρκετά χοντρόκοκκη, που σημαίνει οτι δεν θα μεταφέρει τα χαλικάκια σε όλο το σπίτι. Έχω γράψει και στο σχετικό θέμα σε άλλο ποστ εδώ στο σάϊτ.
Άντε με το καλό να το δεχτείς το καμάρι σου και να του ανοίξεις σελίδα δική του και με φωτογραφίες του βεβαίως-βεβαίως

Καλό βράδυ

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Eμένα αυτό το άρωμα ζάλη μου φέρνει... Δεν μπορώ να το ανεχτώ... Είναι λόγος να τα σκάσω και πάλι στην everclean... Αυτό να μην είχε, θα έμενα στην Biokat's ....![]()
Σ'εμένα πάλι η πράσινη Biokats μόλις που γίνεται αντιληπτό το διακριτικό άρωμά της, κάτι σαν φρεσκάδα, και, περίεργο αν και έχω άριστη όσφρηση κι έχω κι ευαισθησία στα αρώματα λόγω αλλεργίας, σχεδόν άοσμη τη βρίσκω.
Για την προτοκαλί δεν το συζητώ, δεν την έχω δοκιμάσει καν διότι εκείνη ναι, έχει έντονο άρωμα και σίγουρα θα είναι κακό και για το γατί..
Αλλά πάλι, είναι και θέμα προσωπικό/ιδιοσυγκρασίας, τι μας ταιριάζει και τι όχι..
Πάντως Φωτεινή μου, έχει πλάκα αν το καλοσκεφτείς...
που κι οι δυό μας είχαμε τη δική μας μάρκα, δοκιμάσαμε να την αλλάξουμε και να έρθεις εσύ σ'εκείνη που εγώ χρησιμοποιούσα κι εγώ σ'εκείνη που εσύ χρησιμοποιούσες , ώσπου τελικά επιστρέψουμε η κάθε μια στην αρχική της προτίμηση
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Οι τιμές πάντως παίζονται μιας κ έχω βρεί την ίδια ποσότητα από 10 έως 18 ευρώ (!!!)
Εμείς ευτυχώς στο κρεβάτι δεν έχουμε βρεί κόκκους.Ίσως παίζει ρόλο κ η γάτα,το τρίχωμα κλπ.
Μεγάλη διαφορά τιμών...την είχα αγοράσει 18 ευρώ ακατέβατα!

Κι εμείς πάντως, αν και δεν έχουμε πρόβλημα να τα "κάνουμε" σε οποιαδήποτε άμμο, μας άρεσε πολύ η biokat`s, που κι εμείς την πράσινη παίρναμε, 10 ευρώ το 10 κιλο.
Και για την "συλλογή" των "καρπών" χρησιμοποιούμε πια μια μικρή τσουγκρανίτσα, που αφαιρεί μόνο ότι πρέπει και αφήνει την καθαρή άμμο μέσα (όταν βέβαια χρησιμοποιείς καλή άμμο που σβολιάζει).
Επίσης, να πω κι εγώ την εμπειρία μου για τη χειρότερη άμμο που έχει τύχει να χρησιμοποιήσω η οποία λέγεται W.C. (Who Cares?) και που όντως είναι who cares.... δηλαδή καλύτερα να παίρνεις κατευθείαν λάσπη...
ΩΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!!! Αυτην πηρα (WC) απο το μαρινοπουλο.... Σε λιγες μερες περνουμε ενα νεογεννητο γατακι... Δεν εχουμε εμπειρια απο γατα ειναι η πρωτη μας επαφη και πηρα οτι να ναι μου φαινεται....Συμβουλεψτε με ποια ειναι μια κανονικη , οχι πολυ ακριβη , που να κανει τι δουλεια της? Απο σουπερ μαρκετ θα ηθελα να ειναι .....
Εντάξει, δεν είναι ανάγκη να πανικοβάλλεσαι! Κι εγώ έχω πάρει από σούπερ μάρκετ και τη friskies και την coshida (lidl) και δεν ήταν κάτι τραγικό, στο κάτω κάτω μια συσκευασία είναι, δεν χάθηκε ο κόσμος. Άλλωστε αν ρίξεις μια ματιά στο θέμα θα δεις πως κάποιοι αποθεώνουν μια μάρκα και οικτίρουν μια άλλη και το αντίθετο! Είναι τι θα βολέψει εσένα λοιπόν αλλά και τη γατούλα σου!
Σωστο και αυτο...Οντως ετσι συμβαινει... Θα φανει... Θα παρω τωρα και καμια αλλη να δω..
ΧΑχαχαχα!! τι σου έκανα βρε Τζαρόλ!! Κι εγώ από σούπερ μάρκετ την είχα πάρει καθότι Σάββατο και αργά το απόγευμα..
Αλλά όντως, μην πανικοβάλλεσαι, εγώ έχω δύο -ενήλικες πια- γάτες, κι εσύ θα έχεις ένα μικρουλάκι. Σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο!
Και όπως σου είπε η Φωτεινή, μια συσκευασία είναι, θα περάσει! Άλλωστε, αν δεν δοκιμάσεις κακή άμμο, δεν εκτιμάς την καλή. Και το αντίστροφο. Αν δεν δοκιμάσεις καλή, νομίζεις πως όλες ίδιες είναι. Την έχω πατήσει κι εγώ με πολλές άμμους!
Μην απελπίζεσαι και με το καλο να το δεχτείς το μικρουλάκι σου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- maiksth
- V_Jo
- reuserefuse
- nasstazia
- AnastasiaFox76
- Nikos90
- ΕΛΑ
- 3lbereth
- Σμαραγδα21
- spyros1
- Claire Rentfield
- tammy
- Thanos-Jasmin
- mpirarxos
- AntzelaRu
- Ρούλης και Μπία
- kari
- harrisxr650
- aba
- Agiyi
- pepper
- goldmoon
- Aggeliki_Hra
- dimitratheod
- Tina2017
- Kalinaki
- AnnieGr
- roccohooshie
- Tsakoulinaki
- Zoe TsbDc
- uncle_nontas
- gatomana
- Κώστας Δ
- dimdim13
- Elli M.
- Ανδρομάχη Μ
- Χρήστος z750
- Δανάη_Δ
- Alexxkk
- Giannis-Stella
- crazycamber
- Lulu97
- Raktia
- crazydiamond
- faceninaki
- raccoon
- George1990
- Tsecat
- Sovjohn
- ankas
- scaryspider
- ΦΛΩΡΑ
- kat-cats
- Astarty
- ΕλένηΘεσ.
- elena tsaki
- Καλι
- Psipsinel80
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool