Τα πάντα σχετικά με τον οίστρο και τη στείρωση θηλυκής γάτας

Ειχα σκοπο μετα απο αυτη την γεννα, να την στειρωσω, ειναι δυνατον τοσο νωρις μετα την γεννα να μεινει παλι εγκυος?!
Επισης θελω να ρωτησω αν οι αρσενικοι γατοι απειλουν τα μικρα γατακια γιατι σκεφτομαι να τα μεταφερω στην αποθηκη οπου ομως υπαρχει και πιθανοτητα να τρυπωσει γατος..
Ευχαριστω.

Ναι, είναι δυνατόν να μείνει έγκυος τόσο νωρίς.:( Και, ναι, οι αρσενικοί αποτελούν απειλή για τα μικρά.:(
Επειδή η γατούλα έχει το μυαλό της στα ζευγαρώματα και αφήνει τα μωρά, θα πρέπει να μεριμνήσεις εσύ για το τάισμα των μικρών. Δεν είναι καλό να μένουν νηστικά πολλές ώρες. Προτείνω να πάρεις το ειδικό γάλα για γατάκια και να τα ταίζεις τουλάχιστον τις ώρες που η μαμά τους φεύγει.
Επίσης αν τα βάλεις στην αποθήκη, να φροντίσεις να διατηρούνται ζεστά (με πολλά πανάκια, θερμοφόρα κτλ), ειδικά αν δεν κάθεται η μαμά τους να τα ζεσταίνει.
Και όσο το δυνατόν συντομότερο ραντεβού στον κτηνίατρο για στείρωση! Δεν χρειάζεται να περιμένεις να γίνουν τα γατάκια 40 ημερών, γίνεται και πιο σύντομα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!Δυστυχως μου ειπατε αυτο που φοβομουν, δηλαδη οτι θα πρεπει να της κανω στειρωση/εκτρωση..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 μήνα οίστρος!

Γεια σας!δεν ξερω αν διαλεξα την σωστη κατηγορια για το θεμα μου αλλα δεν ηξερα που αλλου να το βαλω!Η γατουλα μου ειναι 9 μηνων και εδω και ενα μηνα βρισκεται σε οιστρο!περιττο να σας πω οτι με εχει τρελανει!ο κτηνιατρος δεν δεχεται να μου κανει στειρωση οσο βρισκεται σε οιστρο και περιμενα να της περασει!οταν ειδα λοιπον οτι ηρεμησε κλεισαμε ραντεβου και την πηγα χθες!δυστυχως ομως δεν της καναμε την στειρωση γιατι ηταν ακομα σε οιστρο και μου ειπε να περιμενω να της περασει!απο την ωρα ομως που την πηγα...επειδη την πειραξε ειναι σε χειροτερη κατασταση!νιαουριζει χωρις να σταματαει..πεφτει κατω και κανει βαρελακια και σερνει!!δεν ξερω τι να κανω πια!και εγω υποφερω αλλα και αυτο το κακομοιρο χαλια ειναι!τι να κανω?ξερετε κανα τροπο να της περασει ο οιστρος?εννοειτε οτι δεν εννοω ενεσεις καταστολης οιστρου και τετοια!

Απάντηση: 1 μήνα οίστρος!

Ενα μηνα οιστρο πρωτη φορα ακουω...:worry:Μηπως εχει παθει κατι αλλο η γατουλα;Ο πρωτος της οιστρος ειναι;Εγω θα σε συμβουλευα να την πας σε καποιον αλλο γιατρο για στειρωση,θα ειναι λιγο μεγαλυτερη η τομη και πιο "λεπτοδουλεια" γιατι θα ειναι διογκωμενα τα οργανα,αλλα δε μου φαινεται φυσιολογικο να ειναι σε τετοια κατασταση ενα μηνα...

Πιθανότατα έχει ορμονική διαταραχή, το συζήταγα προχτές με Κτηνίατρο γιατί έχω και εγώ ένα παρόμοιο θέμα.:/:
Θα στειρωθεί η γατούλα μου κανονικά.

Απλά άλλαξε Κτηνίατρο (γιατί δεν τον βλέπω ενημερωμένο...:hmm:) και ενημέρωσε τον ότι έχει αυτό το θέμα, να λάβει τα μέτρα του.. :D

Δεν ξερω γιατι εχει κρατησει τοσο πολυ!:(
μου ειπε χθες οτι αν θελω μου την κανει απλα εχει πιο πλυ αιμοραγια και ειναι πιο ευθραυστα τα οργανα για αυτο προτιμαει να μην την κανει!
ειναι ο μονος που κανει στειρωση εδω αλλιως θα πρεπει να περιμενω τον Ιουλιο που θα παω Αθηνα!
η κατασταση εχει γινει απελπιστικη!!

Α και ξεχασα να σας πω οτι νομιζα οτι ειχε περασει και αλλο οιστρο μια φορα που γκρινιαζε και εκανε σαν παλαβο αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ηταν σαν αυτο που περναει τωρα!
οποτε δεν ειμαι σιγουρη αν τοτε ηταν οιστρος!!

Ναι, μια στείρωση με οίστρο έχει λίγο παραπάνω αιμοραγία απο το κανονικό. (που είναι ελάχιστη.)
Έχω παρακολουθήσει στείρωση με οίστρο και το αίμα δεν είναι τραγικό όπως το φανταζόμαστε όλοι αρχικά...:/:

.. αν τον δείς να μην θέλει, θα φοβάται, οπότε καλό θα ήταν να τον άλλαζες.
Θέλει μια παραπάνω εμπειρία και γνώσεις.. και πολλοί είναι αυτοί που είτε δεν νοιώθουν σίγουροι, ή απλά δεν την έχουν.

Δεν υπάρχει κάπου ενδιάμεσα άλλος Κτηνίατρος? :confused:

Βρήκα 3 στο Αγρίνιο
https://www.xo.gr/default.aspx?pid=2...Κλινικές&c=&l=αγρίνιο&fWhere=&fWhat=&ss=false

και αρκετοί στον Νομό.
https://www.xo.gr/default.aspx?pid=2...&c=&l=Αιτωλοακαρνανία&fWhere=&fWhat=&ss=false

Και εδώ μια λίστα με προτεινόμενους απο τα μέλη.. ίσως έχει κάποιον και κοντά σου.
https://www.mypetz.gr/threads/Λίστα-κτηνιάτρων.221742/

μου ειπε οτι εχει ξανακανει στειρωση σε γατα με οιστρο και απλα ειχε πιο πολυ αιμοραγια!
οι αλλοι κτηνιατροι εδω ειναι εντελως αχρηστοι ενω αυτος και ειναι με πτυχιακο στην μαιευτικη και σε οτι τον ρωταγα ειχε την διαθεση να απαντησει!
μου φαινεται καλος γιατρος αλλα ποτε δεν μπορεις να ξερεις!
χθες μου ειπε οτι μου την κανει αν θελω αλλα φοβηθηκα!:(
αλλα τωρα που ειδα ποσο χειροτερεψε αλλαξα γνωμη!
το κακομοιρο ουτε ιδιαιτερη ορεξη να φαει δεν εχει που ειναι και λιχουδο!

Είχε υποχρέωση να σου πεί ότι έχει μια πιο αυξημένη αιμορραγία σωστός ήταν.
Δεν είναι όμως τραγικό, και εφόσον έχει ξανακάνει, και ξέρει και εσύ τον βλέπεις οκ και τον εμπιστεύεσαι νομίζω είναι οκ.

Εσύ φοβάσαι και είναι λογικό. Κάθε επέμβαση με οίστρο ή χωρίς έχει κινδύνους. Συζήτησε το μαζί του, λύσε όλες τις απορίες σου και όταν αποφασίσεις να τον ρωτήσεις και πόσες ώρες πρέπει να μείνει νηστική πρίν και μετά την επέμβαση.
Να σου κάνει ενέσιμη αντιβίωση και απορροφήσιμα ράμματα.

μπορει να περασω το απογευμα να το συζητησω μαζι του!
απο τους κτηνιατρους που μου εστειλες στην περιοχη μου..τους ξερω ολους και αυτος ειναι ο καλυτερος!
οι αλλοι να φανταστεις ουτε εξετασεις αιματος δεν κανουν!
καπου αλλου στον νομο θα ειναι δυσκολο να παω γιατι δεν μπορω να την υποβαλω σε μεγαλη διαδρομη μετα την εγχειρηση!:/:

Mια χαρα γινεται και η στειρωση σε οιστρο.Εγω τη γατα μου πανω σε οιστρο τη στειρωσα,και πολλα μελη απο εδω περα.

Mια χαρα γινεται και η στειρωση σε οιστρο.Εγω τη γατα μου πανω σε οιστρο τη στειρωσα,και πολλα μελη απο εδω περα.
και εγω σε οιστρο την στειρωσα και δεν επαθε απολυτως τιποτα:)

Πηρα τον κτηνιατρο που εχω στην Αθηνα και τον ρωτησα αν κανει στειρωση σε οιστρο και σε ποσες μερες μπορει η γατα να ταξιδεψει και μου ειπε σε 4 μερες!Σκεφτομουν να παω αθηνα για να της την κανω αλλα νομιζω οτι ειναι λιγο ανευθυνο εκ μερους του να μου λεει οτι η γατα 4 μερες μετα την στειρωση μπορει να κανει 4ωρες ταξιδι!
εσεις τι πιστευετε??

εμενα η δικια μου στειρωθηκε προχτες και σημερα ηδη ειναι περδικι! οποτε δεν νομιζω οτι εχει αδικο ο γιατρος οτι μπορει να ταξιδεψει, αν και εμενα εκανε στειρωση με αεριο που συνερχεται πιο γρηγορα σχετικα .αν κατεβεις αθηνα τελικα νομιζω πως πρεπει να παρεις γνωμες για το ποιος ειναι ο καλυτερος:)

Ξερω οτι ειναι καλος αυτος αλλα με αγχωσε λιγο που ειπε ετσι!
και πως θα ταξιδεψει που εγω τις δινω χαπακι γιατι αντιδρα ασχημα?
Να ψαξω για κτηνιατρους δεν προλαβενω γιατι την αλλη Δευτερα αρχιζει η εξεταστικη μου και θα πρεπει να εχω γυρισει Αγρινιο!

α εσυ που της εκανες την στειρωση με αεριο??

στον αιλουρο,κεντρο αποκλειστικα μονο για γατες και πιστευω γενικα πως ειναι το καλυτερο, αν κ δεν ξερω αν επιτρεπεται που το λεμε δημοσια παντως αν ρωτησεις οι περισσοτεροι εκει θα σου πουν να πας:)

κανουν την στειρωση αν ειναι η γατα σε οιστρο?
και ποσες μερες πριν πρεπει να κλεισεις ραντεβου?

Ολοι μπορουν να κανουν στειρωση σε γατα σε οιστρο.
Το σαιτ του αιλουρου. https://www.ailouros.gr/

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back