kounelaki
Περιβόητο μέλος
Νομιζω πως αν ταξιδεψεις την επομενη μερα θα ειναι μια χαρα. Εξαρταται για τι ταξιδι μιλαμε...με καραβι,με αεροπλανο,οδικως?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Όλα είναι στην πείρα του γιατρού και στο μέγεθος της τομής.

Εαν εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου, δεν βλέπω τον λόγο να κάνεις το ταξίδι.

Μακάρι να είχα και εγώ γιατρό καλό, να μην ξενιτεύομαι κάθε φορά....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
αν δεν εμπιστευεσαι και πολυ τον γιατρο σου και δεν θελεις να ταξιδεψεις θα σου προτεινα να της κανεις την ενεση ή να της δωσεις χαπι (δεν γνωριζω αν υπαρχει) για την καταστολη του οιστρου και αμεσως μολις συνελθει η γατουλα να την στειρωσεις κανονικα. Αυτο που περναει τωρα ισως να ειναι πολυ χειροτερο και απο την ιδια την ενεση. Στην τελικη καλυτερα να της κανεις την ενεση και μετα την στειρωση, παρα να κανει κανενα λαθος ο γιατρος και να πεθανει η γατουλα απο αιμορραγια ή πυομητρα. Γιατι δεν ρωτας τον γιατρο του φορουμ να σε καθοδηγησει;
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδια εκτος απο το να προτεινετε απλα στην κοπελα ενα πολυ καλο κτηνιατρο,ενημερωστε την πως ο συγκεκριμενος που της προτεινετε
ουτε κρατει ζωα στο ιατρειο του σε περιπτωση που χρηζει παρακολουθηση μετα την επεμβαση,ουτε εχει τα μεσα για να κανει μια απλη μεταγγιση αιματος
στη περιπτωση που υπαρξει καποια επιπλοκη.

hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλημέρα!!
Το κοριτσάκι μου έγινε πλέον γυναίκα....και τα πρώτα ξεφώνητα αρχίσανεεεεε....! Το θέμα είναι απο την αρχή ήθελα να την στειρώσω αλλα προς το παρόν δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να το κάνω...καθώς στον δικό μας κτηνίατρο κοστίζει περίπου 120 ευρω!!!
Δεν προτίθεμαι βέβαια να δώσω χάπια στο μικρό μου...αλλά δεν μπορώ να την βλέπω να ταλαιπωρείται έτσι....ξέρω..λύσεις δεν υπάρχουν...αλλά οποιαδήποτε ιδέα θα μου φαινόταν θυσαυρός!!
Ευχαριστώ!
aretha
Περιβόητο μέλος
Άλλη λύση από τη στείρωση δεν υπάρχει και όσο την καθυστερείς, τόσο ταλαιπωρείστε και εσύ και η γατούλα και τόσο ρισκάρεις την εμφάνιση πυομήτρας...

Ducati
Εκκολαπτόμενο μέλος
και μενα πριν μια βδομαδα υπεφερε. αλλα αυριο παμε για επεμβαση. θα κατσω μεσα αν με αφησει να της κραταω το ποδι¨ρ
ψαξε και αλλους.θεσσαλονικη εισαι εχεις πολλες επιλογες. εγω με ψαξιμο βρηκα με 80.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παίδες τελείωσε....!
Την κάναμε στείρωση..! Τώρα είναι σαν ζαλισμένο κοτόπουλο ! Θέλει υπομονή!! Άντε βρε
Περαστικά μας 
moukelis
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
μπραβο..πολυ ωραια..πολλα πολλα περαστικουλια σας!!!

MissKit
Επιφανές μέλος
Περαστικά στη μικρή!

mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
γνωριζουμε εαν θα πρεπει μια γατα να στειρωνεται πριν το πρωτο οιστρο ή μετα;
Πχ η δικια μου σε λιγο καιρο κλεινει το 1ο ετος ζωης της εχοντας φτασει πια την προτεινόμενη ηλικια για στειρωση για τη φυλη της. Θα πρεπει να περιμενω το πρωτο οιστρο η οχι;

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
δεν ειναι απαραιτητο να περιμενεις να εμφανισει τον 1ο της οιστρο. Την στειρωνεις οποτε θελεις
Εδω τα στειρωνουν απο 2 μηνων
Αν ημουν στην θεση σου μαλλον θα περιμενα να εμφανισει τον 1ο της οιστρο και μετα θα την στειρωνα 
mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε καποια αρθρα οπως εδω διαβαζω πως ειναι προτιμοτερο να γινει η στειρωση πριν το πρωτο οιστρο

To κακο ειναι πως δεν μπορω να βρω την επιστημονικη εξηγηση για αυτο

most frequently, it is recommended that female kittens be spayed at six months of age, or preferably before their first heat.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
γιατι; Εννοω υπαρχει καποιος λογος για τον οποια θα πρεπει να περιμενεις το πρωτο οιστρο;
Σε καποια αρθρα οπως εδω διαβαζω πως ειναι προτιμοτερο να γινει η στειρωση πριν το πρωτο οιστρο
To κακο ειναι πως δεν μπορω να βρω την επιστημονικη εξηγηση για αυτο![]()
ο λογος κατα τον οποιο συστηνουν να γινει η στειρωση πριν εμφανισει οιστρο ειναι για να αποφευχθουν ορισμενες συμπεριφορες, οπως για παραδειγμα το μαρκαρισμα (μαρκαρουν και τα θηλυκα). Επισης αν δεν κανω λαθος, η "εκρηξη" των ορμονων με τον καθε οιστρο αυξανει τις πιθανοτητες να εμφανισει η γατουλα καρκινο του μαστου. Εγω προσωπικα θα προτιμουσα να ξερω οτι η γατουλα εχει αναπτυχθει σχεδον πληρως πριν στειρωθει, οποτε με τον 1ο οιστρο θα την στειρωνα. Μπορει να κανω λαθος, αλλα αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη
Εδω τα στειρωνουν απο πολυ μικρα και δεν εχουν προβληματα, ετσι ισχυριζονται δηλαδη. Προτιμω να κρατω καποιες επιφυλαξεις 
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Βασίλη διάβασε και αυτό το άρθρο..

https://vetgr.spaces.live.com/Blog/cns!1B1ECAA87A6EF012!178.entry?wa=wsignin1.0&sa=644840689
moukelis
Επιφανές μέλος
Στο συγκεκριμενο αρθρο παντως Εφη αναφερει οτι δε γινεται να στειρωθει το ζωο κατα την περιοδο του οιστρου,κατι που δεν ισχυει.
Βασιλη εγω θα ελεγα να τη στειρωσεις πριν τον οιστρο,καποιοι γιατροι ισχυριζονται οτι αναστελλει την αναπτυξη.Νομιζω παντως οτι δεν παιζει και τοσο ρολο,η Μόιρα παρολο που γεννησε κιολας μια σταλια ειναι.
mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Ε καλα δεν ειναι και για στενοχωρημενη φατσουλα Καζουμομπαμπα.Αν θες πες μου να σε παρω στο τηλεφωνο να σου παρεχω live ψυχολογικη υποστηριξη.

hanna1
Νεοφερμένο μέλος
η γατα μου απο χτεσ παρουσιαζει περιεργη συμπεριφορα, νιαουριζει συνεχεια τριβεται στο πατωμα και περπαταει καπως περιεργα με τα δυο μπροστινα ποδια της πιο χαμηλα και με τουρλομενο τον ποπο της!!!! ξερει καποιος τι συμβαινει?????
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool