Τα πάντα σχετικά με τον οίστρο και τη στείρωση θηλυκής γάτας

Εκτός από το παυσίπονο που της δίνει ο γιατρός αμέσως μετά την επέμβαση ,δεν νομίζω να χρειάζεται να χορηγηθεί κι άλλο, εκτός αν είναι ιδιάζουσα περίπτωση, θα πονάει λίγο οπωσδήποτε, αλλά δεν νομίζω ο πόνος να είναι ανυπόφορος ειδάλως θα στο έδειχνε με κάποιο τρόπο..
Μην ανησυχείς, όλα βαίνουν ομαλά, δώσ'της την τροφή-λιχουδιά που δείχνει να απολαμβάνει (να την καλοπιάσεις τη φουκαριάρα που ταλαιπωρήθηκε) και πάλι σιδερένια!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

επείγουσα ερώτηση!
παρατήρησα ότι η μικρή όταν γλείφεται φτάνει το κατω μέρος από τα ράμματα,πολύ λίγο βέβαια κομμάτι αλλά το γλείφει!

υπάρχει κίνδυνος?
2 μέρες μετά την επέμβαση είμαστε, υπάρχει περίπτωση να κάνει κακό στα ράμματα?
αύριο θα πάρω και τη γιατρό να ρωτήσω αλλά αν ξέρετε , αν είχατε παρόμοια εμπειρία παρακαλώ γράψτε μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα γλείφει επίμονα; Αν δεις πως ναι, να της αποσπάς την προσοχή με κάτι άλλο, μέχρι να ρωτήσεις τη γιατρό σας. Εμάς πάντως που δεν έβαλε κολάρο δε γλειφόταν ιδιαίτερα και δε συνέβη κάτι. :hmm:

να σου πω την αληθεια δεν ξερω αν ειναι επιμονα, γτ μαλλον επειδη ειχε 2 μερες να γλειφτει σημερα προσπαθουσε ολη μερα. και μεχρι πριν λιγο νομιζα πως δεν εφτανε τα ραμματα αλλα μετα πηγα κοντα για να ειμαι σιγουρη κι ειδα οτι ενα πολυ μικρο κομματι στο κατω μερος το φτανει.
εν τω μεταξυ στο συνολο του σωματος της ειναι πολυ λιγα τα μερη που μπορει να γλειψει τωρα, για αυτο φοβαμαι πως θα ειναι πιο τεταμενο το γλειψιμο σε αυτα τα σημεια που μπορει.

πφφφφφ αν δεν περασουν 5-6 μερες δε με βλεπω να ηρεμω :(

ελπιζω να μη κανει κατι το βραδυ, αν και μαλλον θα κοιμηθω στο σαλονι μπας και μπορεσω να την προσεχω περισσοτερο, και πρωι πρωι θα παρω τηλ τη γιατρο.

Φίλη μου δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας πιστεύω, από τη στιγμή που φοράει το κολάρο είναι απολύτως καλυμμένη, δε μπορεί να κάνει τέτοια ζημιά στην τομή ώστε να ανοίξει πληγή! Γενικά δύο ημέρες από την επέμβαση είναι πολύ σύντομο το διάστημα και θα υπήρχε κίνδυνος, αν δε φορούσε το κολάρο. Επιπλέον να ξέρεις ότι κατά την 3η με 4η μέρα επειδή επουλώνεται η τομή και απορροφώνται τα ράμματα έχουν περισσότερη φαγούρα και τότε είναι που τους πιάνει η μεγαλύτερη μανία για να γλειφτούν κι εκεί θα πρέπει να μη χαλαρώσει κανείς και αφαιρέσει το κολάρο.
Κι επειδή την είδα στο θέμα σας , δε μπορώ να μη σχολιάσω ότι είναι μία κούκλα ;)

ΥΓ: οι 10 ημέρες που σας είπε ο γιατρός σας υπερβολικές μου φαίνονται πάντως, αν καταφέρετε να το κρατήσει για 6-7 μέρες είναι ό,τι πρέπει :)

ευχαριστώ πολύ μαρία!
σε καμμία περίπτωση δε θα της βγάλουμε το κολάρο!

εδώ αντέξαμε το ψυχολογικό της επέμβασης και της αρχικής εικόνας μετά τη νάρκωση, δεν υπάρχει περίπτωση να υποκύψουμε για το κολάρο!
κι εγώ πιστεύω πως είναι υπερβολικές οι 10 μέρες αλλά αν δεν πέσουν τα ράμματα, πώς να βγάλεις το κολάρο?
εκτός αυτού, δε δείχνει πια να προσπαθεί να το βγάλει, νομίζω δλδ ότι έχει συμβιβαστεί με την ιδέα.

Η Άρια δε φόρεσε κολάρο, έγλειφε κανονικά την πληγή (μετά από 2-3 μέρες, στην αρχή ήταν πολύ χάλια για να ασχοληθεί με την κομμωτική), σε μια δόση μετά από καμια βδομάδα ανακάλυψε την άκρη άκρη των εξωτερικών ραμμάτων και τα τραβούσε :devil: Έκανε ένα ωραίο καρούμπαλο στην περιοχή της τομής και απλά πήρε αντιβίωση και ησυχάσε :P

Έχει και εσωτερικά ράμματα, μη φοβάσαι, δε θα της ανοίξει η κοιλιά!

Σιδερένια εύχομαι και περαστικά και σε σένα και σε κείνη :P Σε καταλαβαίνω απόλυτα, έπρεπε να με έβλεπες εκείνη την περίοδο...

καλησπέρα. πήρα τη γιατρό μας σήμερα και μου είπε πως, ναι μεν συνήθως, δεν έχουν πρόβλημα με άλλα γατάκια όταν φοράνε κολάρο, όμως αν το κάνει επίμονα και μείνει υγρό μπορεί να πάθει μόλυνση.
μου πρότεινε, αν δω ότι επιμένει η μικρή και κινδυνεύει, να της πάρω ένα pulvo spray, το οποίο είναι ανθρώπινο φάρμακο, το έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ στο παρελθόν, κι είναι επουλωτικό και αντισηπτικό, κι επίσης είναι πικρό και λογικά δε θα της αρέσει η γεύση για να το γλύψει. το betadin λέει θα της φαίνεται γλυκό και θα το γλύφει.

θα την παρακολουθήσω μέσα στο σκ να δω τί θα κάνει, όσο μπορώ της αποσπώ την προσοχή όταν το κάνει, διαφορετικά τη δευτέρα θα πάω να το πάρω.

Όλα μια χαρά θα πάνε, θα το δεις! Θα συμφωνήσω με την κτηνίατρο για το betadin, πραγματικά το γλείφουν πολύ έντονα..Το pulvo είναι όντως πολύ αποτελεσματικό. Απλά επειδή στην ουσία θα το ρίξεις προληπτικά - αφού είναι τόοοσο ζιζάνιο η μικρή- θα σου πρότεινα να επιλέξεις το cothivet σπρέυ, που είναι και απολύτως "φυσικό" και ακριβώς γι΄αυτή τη δουλειά, ώστε να μην την επιβαρύνεις με χημικά..Εγώ το ανακάλυψα πρόσφατα (έπειτα από σύσταση κτηνιάτρου) και έμεινα κατενθουσιασμένη (σαν διαφήμιση ακούστηκε αυτό, ε; Αλλά ειλικρινά δεν παίρνω ποσοστά από την εταιρεία :P). Σκέψου ότι το έριξα ελάχιστες φορές σε πληγούλα που είχε ανοίξει στα ράμματα γατούλη και επουλώθηκε πλήρως. Ρώτησε την κτηνίατρό σου μήπως το έχει (και οικονομικά έρχεται στα ίδια με το pulvo, μη σου πω και πιο φθηνά).
Βέβαια ας ελπίσουμε ότι θα πάψει να ασχολείται τόσο έντονα με τα ράμματα ώστε να μη χρειαστεί να της ρίξεις και τίποτα :)

Τελευταία επεξεργασία:
Επειδή και η δική μου (που είχε φορέσει κολάρο μόλις είχε στειρωθεί), ένα σημείο το έφτανε κι ανησυχούσα, η κτηνίατρος μου είχε συστήσει Betadine. Αυτό και έκανα, αλλά δεν έδειχνε κάποια διάθεση να το δοκιμάσει..Για τα σπρεϊ τώρα, δεν ξέρω..

γεια σας. δυστυχώς μαρία, τώρα μόλις είδα το μνμ σου κι επειδή είχα άγχος πήγα το πρωί και πήρα ένα σπρέυ. δεν είχε το pulvo στο φαρμακείο της γειτονιάς και μου έδειξε ένα άλλο με τα ίδια δραστικά συστατικά, πήρα τηλ και τη γιατρό επιτόπου και μου είπε οκ.
έτσι κι αλλιώς για μια φορά τη μέρα θα της το βάζω και για λίγες μόνο μέρες, ίσα ίσα να κόψει το γλείψιμο μέχρι να βγάλουμε το κολάρο. έχω παρατηρήσει άλλωστε πως το επίμονο το κάνει μόνο το βράδυ πριν κοιμηθεί, που συνήθιζε να καθαρίζεται για πολύ ώρα, τη χαλάρωνε από ότι είχαμε καταλάβει.

όλα βέβαια εξαρτωνται κι από την ταχύτητά μου γιατί παίζει να μη με αφήνει να της το βάλω και να το φάω στα μούτρα στο τέλος! :devil:

Εμένα, πάντως, η μικρή μου, την πρώτη μέρα μετά τη στείρωση, έδωσε μια τραβηξιά με το στόμα της στα ράμματα, που φοβήθηκα ότι θα τα έσπαγε μόνη της! Αλλά μάλλον είδε ότι δε βγαίνουνε και έχασε το ενδιαφέρον της και δεν το ξανάκανε. :)

Καλησπέρα σας!
Στειρώσαμε την Stellar μας το Σάββατο που μας πέρασε (6 μέρες) είχε πυομήτρα με αποτέλεσμα να μπεί εκτάκτως χειρουργείο. Όλα καλά πήγανε, την πήραμε την ίδια ημέρα λίγες ώρες μετά την στείρωση.. (εφιάλτης, την ξενύχτησα όλη νύχτα), μετά για 2 ημέρες μου έκανε διάρροια και είχε έντονη αναπνοή, την τρίτη μέρα μου έκανε κανονικά κακάκια και η αναπνοή της κάπως χαλάρωσε, αλλά χθές και σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα και σήμερα της κόπηκε και η όρεξη (ενώ είχε). Πήρα τηλ την γιατρό, (βασικά την έχω ζαλίσει την γυναίκα απο την πρώτη μέρα) κ μου είπε να μην ανησυχώ κ να δούμε πως θα πάει κ αύριο...φοβάμαι απίστευτα... ανησυχώ πολύ... έχει κ πρόβλημα και με τα ουλάκια της... γενικά είναι δύσκολη στο φαγητό πχ αν δεν της έχω κάνει "σουπα" την κονσέρβα, πονάει και δεν μπορεί να την φάει. Δεν ξέρω τί να κάνω... της πήρα και την "καλή" την κονσέρβα σήμερα (στήθος κοτόπουλο) για να την δελεάσω αλλά τπτ!!! Βοηθήστε με αν έχετε κάποια γνώση!!!

Αφού ναρκώθηκε για τη στείρωση δεν κρίθηκε σκόπιμο να γίνει και κάτι στα δόντια της; Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, δεν τρώει τώρα λόγω ουλίτιδας, επειδή πονάει;

προσπάθησε η γυναίκα να της τα καθαρίσει, αλλά ήδη ξυπνούσε και είπαμε να ξεκινήσουμε κορτιζόνη μια εβδομάδα μετά! ...Δεν ξέρω κι εγώ γιατί της κόπηκε η όρεξη έτσι ξαφνικά, έχει να μου φάει απο το μεσημέρι της Τετάρτης!

:worry:Καλό θα ήταν σήμερα οπωσδήποτε να την ξαναδεί η κτηνίατρος . Περιμένουμε τα νέα σας.
Περαστικούλια της κι εύχομαι σύντομα να επανέλθει η όρεξή της:flowers:

ευχαριστώ πολύ.. έκλεισα ραντεβού σήμερα σε καμία ώρα, για να δούμε!!! :(

Γυρίσαμε, μας είπε η γιατρός ότι δεν έχει κακάκια στην κοιλίτσα της και μάλλον η ανορεξία της οφείλετε απο τα ούλα που την πονάνε, κάναμε κορτιζόνη...και βλέπουμε!!

Περαστικά σας εύχομαι σύντομα! :flowers:

Ευχαριστώ πάρα πολύ Φωτεινή!!! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back