Αν θες να συνεχίσω από εδώ και πέρα να συζητάμε, να απαντάς με τον τρόπο που απαντάω και εγώ και άσε τα κοπανηματα...
Είσαι ελεύθερος να πράξεις όπως θες, αλίμονο. Δεν πρόκειται να σε κακοχαρακτηρίσω ούτε να ενοχληθώ αν πάψεις να απαντάς. Ο λόγος που άρχισα τα "κοπανήματα" είναι ο εξής: πολλοί χρήστες παραπάνω έχουν αναφέρει ξανά και ξανά ότι η λέξη "φύση" δεν ταιριάζει όταν μιλάμε για κατοικίδια ζώα. Εγώ σε δικό μου ποστ έκανα μια μεγάλη ανάλυση και έβαλα και πηγές. Το δικό μου ποστ το αγνόησες τελείως ουσιαστικά, μου απάντησες περιληπτικότατα ότι "δεν έχει καμία σημασία το για πόσες χιλιάδες χρόνια είναι εξημερωμένη η γάτα". Με συγχωρείς, όμως αυτό δεν είναι επιχείρημα. Είναι απλά η γνώμη σου που δεν τη βασίζεις πουθενά αλλού παρά μόνο σε συνήθεια, νοοτροπία, όπως θες πες το. Τίποτε άλλο.
Σου ανέφερε μια άλλη χρήστρια ένα παράδειγμα με τη γάτα της, απάντησες απλά "εγώ δεν είχα τέτοια εμπειρία". Σου λέμε ότι έχουμε υπερπληθυσμό αδέσποτων και στις πόλεις ζουν και πεθαίνουν φρικτά και μετά από πλείστες ταλαιπωρίες κι όμως ακόμα χρησιμοποιείς την έκφραση "στη φύση το ένα", "στη φύση το άλλο". Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω διαφορετικά λοιπόν από το ότι το "κοπανάς", δεν είχα καταλάβει ότι είναι προσβλητικό ομολογώ, το λέμε πολύ στο νησί μου. Μου φαινόταν πιο πολύ ενοχλημένο παρά προσβλητικό.
Γράφεις και ξαναγράφεις "ανήκουν στη φύση" μόνο που σου εξηγούμε ότι οι γάτες δεν είναι αγελάδες για να μην μπορούν να ζήσουν σε διαμέρισμα - εκατομμύρια γάτες ανά τον κόσμο, που ζουν 20 χρόνια υγιέστατες, αποδεικνύουν ότι οι γάτες ΜΠΟΡΟΥΝ να ζήσουν στα διαμερίσματα. Υπάρχει αντίστοιχο ικανό στατιστικό δείγμα "ελεύθερων" γατών που ζουν για περισσότερα από 2-3 χρόνια και υγιείς/αρτιμελείς; Όχι, δεν υπάρχει. Επίσης οι γάτες δεν είναι λιοντάρια για να κυνηγάνε και να επιβιώνουν απ' το κυνήγι. Ναι, οι αδέσποτες θα πιάσουν 1-2 βρώμικα ποντικια με ένα κάρο αρρώστιες (αφού θα είναι απ' τους υπονόμους των πόλεων και των χωριών), ναι θα πιάσουν κι ένα δυο περιστέρια και μετά τι; Οι γάτες δεν είναι αγελαία ζώα, να κινούνται στην αγέλη τους και να σκοτώνουν ως θηρευτές για την τροφή τους. Νομίζω ότι τις φαντάζεσαι σαν τις αγριόγατες.
Διάβασα και το υπόλοιπο ποστ σου, ομολογώ ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να απαντάω. Όπως είπα δεν έχεις παραδείγματα ούτε επιχειρήματα ούτε τίποτα, απλά μια ρομαντική ιδεολογία ελευθερίας και φύσης η οποία δυστυχώς είναι ανεφάρμοστη και μη ρεαλιστική.
Επίσης βλέπω κάτι άλλο που αναφέρεις συχνά και δεν το καταλαβαίνω. Γράφεις συχνά για τα "εγώ" μας, ότι έχουμε τις γάτες για να ικανοποιούμε το "εγώ" μας και προσπαθούμε να τις κρατάμε σπίτι για τον ίδιο λόγο. Όλοι οι φίλοι μου που έχουν κατοικίδια τα έχουν επειδή τα αγαπάνε και τα φροντίζουν και ζουν μαζί τους. Δεν ξέρω γιατί υπερτονίζεις το "εγώ", όμως σε διαβεβαιώ ότι ισχύει το αντίθετο: κάνουμε πολλές θυσίες για τα κατοικίδιά μας, ξοδεύουμε χρήματα, χρόνο, σκέψεις, κάνουμε πλάνα, ευχόμαστε να ζήσουμε μαζί τους για χρόνια. Αυτό δεν είναι ούτε για την πλάκα μας ούτε για έναν περίεργο και απροσδιόριστο εγωισμό.
Ναι τα ζώα εξημερώθηκαν για να βοηθούν τον άνθρωπο στις δουλειές του (πχ σκύλοι, άλογα κλπ) αλλά αυτό έχει γίνει χιλιάδες χρόνια πριν, δεν είναι ότι σήμερα όταν θέλουμε ένα άλογο για τη χ δουλειά (δεν μπορώ να φανταστώ κάτι

) θα πάμε στο Περού να πάρουμε ένα άγριο άλογο και να το αιχμαλωτίσουμε. Τέλος πάντων πλατειάζω και αρχίζω τις ασυναρτησίες.
Ευχαριστώ για το χρόνο σου πάντως και καλή συνέχεια από μένα.
edit: Μάλλον παρασυρμένη από το ότι λες συνέχεια για τη φύση, θεώρησα ότι είσαι ενάντια της στείρωσης. Ομολογώ ότι έπρεπε να διαβάζω πιο προσεκτικά. Αν είσαι υπέρ της στείρωσης τόσο των δεσποζόμενων όσο και των αδέσποτων, ανεξάρτητα από το αν ζουν μέσα ή έξω, τότε κι εγώ καλύφθηκα. Εξακολουθώ να διαφωνώ με το "έξω" και τη "φύση" και τη γάτα μου δε θα την άφηνα έξω, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Εφόσον οι δικές σου γάτες είναι στειρωμένες τότε μπορείς να κάνεις όποια επιλογή θες για το πού/πώς θα ζήσουν, αλλά τη στείρωση τη θεωρώ κάθετα ένα ηθικό καθήκον οποιουδήποτε "γονιού" (δε γίνεται να πω "κατόχου", είναι απλά λάθος) σκύλου ή γάτας.