Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αγαπουλινι
Νεοφερμένο μέλος
Ένεση και να κάνω στην Αγάπη δεν είναι αυτή το θέμα. Οι αρσενικοί επιμένουν η δικιά μου είχε σαστίσει.

Όσο για τη στείρωση οι γονείς μου λένε να την αφήσουμε στην ησυχία της. Τη στειρώνουμε μετά.

Σας ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.

Μήπως ξέρετε γιατί δεν μου βάζει φωτογραφίες;;

Μου βγάζει αυτό: IMG_20160202_111912.JPG: This PNG image has the incorrect file extension.
Επίσης οι γάτοι από εχθές δεν ξαναπάτησαν στον κήπο και ούτε ακούγονται νιαουρίσματα από όλη τη γειτονιά..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ένεση και να κάνω στην Αγάπη δεν είναι αυτή το θέμα. Οι αρσενικοί επιμένουν η δικιά μου είχε σαστίσει.
Όσο για τη στείρωση οι γονείς μου λένε να την αφήσουμε στην ησυχία της. Τη στειρώνουμε μετά.![]()
Αγαπουλίνι, προσπάθησε να πείσεις τους γονείς σου να στειρωθεί η γατούλα, είναι ο μόνος τρόπος να μείνει υγιής και να μην τη χάσεις σύντομα. Επίσης δεν κατάλαβα τι εννοούν οι γονείς σου, τη στειρώνετε μετά από τι; Προσπάθησε μήπως καταφέρεις να τους πείσεις ότι είναι καλό για την υγεία της γατούλας σου

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Όσο για τη στείρωση οι γονείς μου λένε να την αφήσουμε στην ησυχία της. Τη στειρώνουμε μετά.![]()
Σας ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.
Μήπως ξέρετε γιατί δεν μου βάζει φωτογραφίες;;
Μου βγάζει αυτό: IMG_20160202_111912.JPG: This PNG image has the incorrect file extension.
Επίσης οι γάτοι από εχθές δεν ξαναπάτησαν στον κήπο και ούτε ακούγονται νιαουρίσματα από όλη τη γειτονιά..![]()
Κι όμως, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μεταπείσεις τους γονείς σου, γιατί όσο πιο "μετά", τόσο πιο πολύ διακινδυνεύεις η γατούλα είτε να μείνει έγκυος, είτε (αν αναστείλετε τον οίστρο με χημικά ή την εμποδίσετε να ζευγαρωθεί) να επιβαρυνθεί η υγεία της.
Διάβασε και αυτό το άρθρο γιατί είναι απαραίτητο να γίνεται η στείρωση στις γάτες κι εύχομαι να πάρετε τη σωστή απόφαση.Όσο για τις φωτογραφίες, σου γράφει οτι για κάποιο λόγο η εικόνα έχει λανθασμένη επέκταση αρχείου.
Μπορείς να διαβάσεις τις Οδηγίες για ανέβασμα φωτογραφιών και να δοκιμάσεις με τον δεύτερο τρόπο που αναφέρεται
(μέσω Gallery).
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αγαπουλινι
Νεοφερμένο μέλος
Έπεισα τους γονείς μου και αύριο θα πάω την Αγαπούλα μου στην κτηνίατρο.

Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις.

Αγαπουλινι
Νεοφερμένο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μπορείς εδώ να ανοίξεις και ξεχωριστό, δικό της θέμα που θα γράψεις την ιστορία της, την καθημερινότητά της και θα μεταφέρεις από το Gallery όσες φωτογραφίες θέλεις, να την χαιρόμαστε κι εμείς

Αγαπουλινι
Νεοφερμένο μέλος
Μίλησα με την κτηνίατρο και συμφώνησε.Μου είπε όμως ότι η στείρωση σε τέτοια ηλικία (6,5 μηνών) και έγκυος είναι επικίνδυνη.
Ξέρετε τίποτα σχετικά με αυτό;;;;;;;;;

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Σας ευχαριστούμε πολύ !!!!
Μίλησα με την κτηνίατρο και συμφώνησε.Μου είπε όμως ότι η στείρωση σε τέτοια ηλικία (6,5 μηνών) και έγκυος είναι επικίνδυνη.
Ξέρετε τίποτα σχετικά με αυτό;;;;;;;;;![]()
Είναι σίγουρα έγκυος η γατούλα; Τώρα να μου πεις πού να ξέρεις, δεν της έκανες και τεστ εγκυμοσύνης

Η κτηνίατρος σου είπε ότι είναι επικίνδυνη η στείρωση ενώ είναι έγκυος ή ότι θα είναι πιο δύσκολη η επέμβαση; Γιατί ξέρω ότι κάνουν οι κτηνίατροι τέτοιες επεμβάσεις, δεν είναι σπάνιες - ειδικά σε αδέσποτα γατάκια που στειρώνουν οι εθελοντές κτηνίατροι. Ίσως φοβάται μήπως είναι προχωρημένη η εγκυμοσύνη της και δε γίνεται να προχωρήσει σε επέμβαση.
Υποθέτω ότι θα το συζητήσετε ξανά όταν εξετάσει τη γατούλα και θα σου πει μια πιο ολοκληρωμένη γνώμη.
Κράτα μας ενήμερους αν θες και μπορείς

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ομολογώ πως δεν το έχω ξανακούσει...Σας ευχαριστούμε πολύ !!!!
Ξέρετε τίποτα σχετικά με αυτό;;;;;;;;;![]()
Η μία μου η γατούλα όταν στειρώθηκε ήταν έγκυος και μόλις 5 μηνών και έχω στειρώσει αρκετά αδέσποτα που είχαν μείνει ήδη έγκυος.

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

andiekalton
Νεοφερμένο μέλος
Σε λιγες μερες (μολις περασει ο οιστρος) θα παω την Ginger για στειρωση και ξεκινησα να δω σε ποιον γιατρο να την παω. Πηρα τηλεφωνο σε ενα γιατρο (στο Νεο Ηρακλειο) που εχετε προτεινει στο αντιστοιχο ποστ με τους κτηνιατρους και μου ειπε τα εξης:
- Θα την παω το πρωι-θα την παρω μεσημερι
- Εχω δυο επιλογες: ειτε να της δωσει μια ενεσιμη αντιβιωση που κραταει 2 εβδομαδες η ισχυς της ειτε να της δινω εγω αντιβιωση για 2 εβδομαδες.
- Επισης θα φοραει η μικρη κωνο και θα πρεπει να της βαζω αλοιφη για μια εβδομαδα στην τομη (η σπρει).
- Τελος, θα την ξαναδει την πρωτη εβδομαδα μετα τη στειρωσηη αλλα και την 2η εβδομαδα (συνολο 3 επισκεψεις - 1 η στειρωση και 2 για ελεγχο)
Η ολη διαδικασια μαζι με την ενεσιμη αντιβιωση μου ειπε πως κοστιζει 120 ευρω.
Ολα τα παραπανω πως σας ακουγονται; Να τον εμπιστευτώ;;
garfeild '15
Νεοφερμένο μέλος
Ελπίζω να βοήθησα, και εύχομαι με το καλό η επέμβαση και η συντομότατη ανάρρωση.
Υ.Γ. Σημαντικότατο!!!!!
Πριν την επέμβαση να κάνει προεγχειρητικό έλεγχο όσον αφορά την νάρκωση!!!!
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Η ολη διαδικασια μαζι με την ενεσιμη αντιβιωση μου ειπε πως κοστιζει 120 ευρω.
Ολα τα παραπανω πως σας ακουγονται; Να τον εμπιστευτώ;;
Καλή μου ακούγεται η τιμή για στείρωση θηλυκιάς και ενέσιμη αντιβίωση. Εγώ πρόπερσι έπαθα το σοκ του πόσο κάνει η ενέσιμη αντιβίωση μεγάλης διάρκειας, όταν είχα στειρώσει τα γατιά των γονιών μου, μου είχαν πεί ένα εικοσάρικο η κάθε ένεση
Αλλά σίγουρα αξίζει, γλιτώνετε και οι δύο (και η γατούλα κι εσύ) την ταλαιπωρία του να την κυνηγάς να της δώσεις αντιβίωση που, ανάλογα με τη γάτα βέβαια, μπορεί να είναι πολύ στρεσογόνο. Εμείς κυνηγούσαμε την Άρια σε τέτοιο βαθμό που αναστατωνόταν σε σημείο σχεδόν εμετού, γινόταν χάλια, ειδικά μετά τη στείρωση (για τη στείρωση είχαμε πάρει κι εμείς την ενέσιμη, αλλά χρειάστηκε κι άλλη αντιβίωση μετά για την πληγή που την έκανε καρούμπαλο με το γλείψε γλείψε, και είπαμε να δώσουμε σιρόπι - σε λίγες μέρες είχε τσιμπήσει πάλι ένεση γιατί δε γινόταν αλλιώς).Οπότε αν είναι κτηνίατρος που προτείνεται εδώ μέσα, θα κάνει ενέσιμη αντιβίωση μεγάλης διάρκειας και θα τη δει κι άλλες 2 φορές (αλήθεια αυτό θα το πληρώσεις έξτρα ή περιλαμβάνεται στην τιμή; ) τότε είναι μια τιμή ρεαλιστική και αρκετά - άλλοι ζητάνε 150 μόνο για τη στείρωση.
Για τον προεγχειρητικό έλεγχο που λέει ο γκάρφιλντ παραπάνω, κτηνίατρος που εμπιστεύομαι απόλυτα μου έχει πει ότι σε νεαρό γατάκι δε θα φανεί τίποτα περίεργο στον προεγχειρητικό έλεγχο, θα φαίνονται όλα φυσιολογικά ακόμα κι αν έχει κάτι - οπότε υποθέτω δεν κάνουν. Ρώτησα και αρκετούς άλλους κτηνιάτρους και άκουσα το ίδιο. Σωστό ή λάθος δεν το ξέρω, απλά σου λέω τι άκουσα για να μην πανικοβληθείς αν σου πουν ότι δεν κάνουν προεγχειρητικό έλεγχο. Μπορεί να είναι και τελείως λάθος και να το κάνουν έτσι επειδή στατιστικά το 99% των εξετάσεων όντως δε δείχνει τίποτα, οπότε δεν τους συμφέρει να κάνουν.
andiekalton
Νεοφερμένο μέλος
Υ.Γ. Σημαντικότατο!!!!!
Πριν την επέμβαση να κάνει προεγχειρητικό έλεγχο όσον αφορά την νάρκωση!!!!
Αυτο πως γινεται και για ποιο λογο;; Θα πρεπει να ειμαι παρουσα;; Ποια ειναι τα αποτελεσματα που βγαζει ο ελεγχος αυτος;; Αν για παραδειγμα μπορει να ναρκωθει ολικα η οχι;; Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα 1η φορα το ακουσα αυτο...μαλλον δεν ειμαι καλα διαβασμενη

Οσον αφορα τις επισκεψεις μετα δεν ειπε κατι εξτρα στην τιμη. Λογικα μεσα θα ειναι..θα δειξει στην πορεια!

garfeild '15
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Για τον αριθμό των επισκέψεων κάπου τόσες είχαμε κάνει κι εμείς, δεν θυμάμαι αν συμπεριλαμβανόταν σ'αυτές κι εκείνη που πήγαμε να κόψουμε τα ράματα (προτίμησε να βάλει μη απορροφήσιμα ως πιο γερά) και βέβαια με το κολάρο-χωνί απαραίτητο για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να γλείψει το σημείο και να τα ανοίξει ή να τα μολύνει.
Αλοιφή δεν μας έδωσε, αλλά λίγο αργότερα που της έβγαλα τη γάζα, άρχισα (κατόπιν συστάσεώς της γιατρού) τις επαλείψεις με ελάχιστο Betadine και γενικά δεν μας δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα, αν εξαιρέσουμε το λίγο ζόρι με το κολάρο που το δυσκόλευε το κοριτσάκι μου. Κι εκεί όμως έδειξε στωικότητα μέχρι που ήρθε κατάλληλη μέρα και το αφαιρέσαμε επιτέλους (και μάλιστα νωρίτερα από την προκαθορισμένη).
Κι εγώ δεν περίμενα, μόνο έμεινα μέχρι που πήρε την προνάρκωση, μετά με "έδιωξε" κι επέστρεψα σπίτι (ήταν μεσημέρι θυμάμαι)και μέχρι να πάω να την παραλάβω 6 ώρες μετά, καθόμουν σε αναμένα κάρβουνα.Εμάς καθόλα την διάρκεια της επέμβασης μας είχε διώξει (ίσως και καλύτερα που δεν ήμασταν παρών), και μας ειδοποίησε όταν είχε ξυπνήσει.
Η μέθοδος με το αέριο δεν χρησιμοποιείται ακόμα ευρέως, ακόμα και στην Αθήνα. Προτιμάται κυρίως για το λόγο οτι αποφεύγεται η μετεγχειριτική ναυτία του γατιού, κοστίζει όμως παραπάνω.Στην Αθήνα νομίζω γίνεται και με μάσκα που διοχετεύουν κάποιο αέριο ή κάτι τέτοιο. Δεν είμαι σίγουρος 100% διότι στα Ιωάννινα δεν έχουμε τέτοια τεχνική. Εάν κάποιος από το στέκι γνωρίζει κάτι παραπάνω όσον αφορά την δεύτερη τεχνική, ας ενημερώσει.
Εμείς κάναμε την παραδοσιακή ένεση, χωρίς προεγχειριτικές εργαστηριακές εξετάσεις (μόνο κατά τη διάρκεια της νάρκωσης και με τη δική μου συναίνεση, της πήρε αίμα για εξετάσεις για ανίχνευση αντισωμάτων για σοβαρά νοσήματα).
Εν κατακλείδι θεωρώ οτι δεν είναι θέμα μεθόδου καθότι ο/η κάθε κτηνίατρος έχει η δική του. Σημασία έχει ο γιατρός να είναι άρτια καταρτισμένος, να έχει εμπειρία και (εξίσου σημαντικό), ανθρωπιά.
Εύχομαι όλα καλά να πάνε και σύντομα να υποδεχτούμε και τη Ginger στο κλαμπ των στειρωμένων

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool