andiekalton
Νεοφερμένο μέλος
Να περιμενω 1-2 μερες ακομα να δω μηπως απλα ηταν ενα διαλειμμα και να της κανω στειρωση απο βδομαδα η να της κανονισω στειρωση αυριο κιολας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδια, υπαρχει περιπτωση ο πρωτος οιστρος να κραταει λιγοτερο απο 7-10 μερες;;; Ρωταω διοτι πχ εχθες η Ginger (απ'οτι εμαθα απο την "καθημερινη αναφορα" που μου δινει η μητερα μου που ειναι μαζι τους οσο λειπω για δουλεια) νιαουρισε για κανενα 10 λεπτο μαξιμουμ και τιποτε αλλο μεσα στη μερα. Ηταν πολυ ησυχη και οταν γυρισα και το βραδυ και σημερα το ιδιο. Δε δειχνει σημαδια οιστρου.
Να περιμενω 1-2 μερες ακομα να δω μηπως απλα ηταν ενα διαλειμμα και να της κανω στειρωση απο βδομαδα η να της κανονισω στειρωση αυριο κιολας;![]()
Νομίζω μπορεί να έχει και μεγαλύτερη και μικρότερη διάρκεια, δεν είναι στάνταρ. Γύρω στη βδομάδα πρέπει να είναι, αν και η Άρια κράτησε περισσότερο, παναγία μου φρίκη. Πάρε τον κτηνίατρο και ρώτησέ τον τι πιστεύει ότι είναι καλύτερο. Και τα δύο έχουν τα καλά τους. Το να το κανονίσεις σύντομα είναι καλό γιατί δεν προλαβαίνει να της ξαναέρθει οίστρος. Έχω ακούσει από κτηνιάτρους ότι οι οίστροι έρχονται σε κύκλους και είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους.
Το να το κανονίσεις σε 2-3 μέρες ακούγεται επίσης καλό καθώς θα είσαι πιο σίγουρη ότι πέρασε ο πρώτος οίστρος, αλλά ρισκάρεις να της αρχίσει ο δεύτερος. Αυτό ισχύει γιατί εμείς δε βλέπουμε τι συμβαίνει με τις ορμόνες τους αλλά βλέπουμε μόνο τα εξωτερικά σημάδια, τριψίματα, φωνές κλπ. Ο οίστρος όμως της γάτας, δηλαδή οι ορμόνες που τον προκαλούν, μπορεί να έχουν αρχίσει να πέφτουν εδώ και 5 μέρες ας πούμε και όχι σήμερα όπως το βλέπεις εσύ. Οπότε χωρίς να το ξέρουμε πλησιάζουμε ξανά την πιθανότητα νέου οίστρου, καθώς μπορεί τώρα οι ορμόνες της να είναι στη φάση που ξαναφουντώνουν - άσχετα που εμείς ως εξωτερικό αποτέλεσμα βλέπουμε μια γάτα ήρεμη προς το παρόν. Γι' αυτό άλλωστε ο οίστρος έρχεται μπαμ και κάτω αναφορικά με τα εξωτερικά αποτελέσματα - τη μια μέρα μια χαρά, την επόμενη τρίβονται παντού. Επειδή για κάποιες μέρες ήδη τρελαίνονται οι ορμόνες τους.
Οπότε γι' αυτό πιστεύω καλύτερα κάντου ένα τηλέφωνο να του περιγράψεις ακριβώς τι βλέπεις και θα σου πει εκείνος τι κρίνει καλύτερο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
andiekalton
Νεοφερμένο μέλος

Αγαπουλινι
Νεοφερμένο μέλος
Συγνώμη που δεν απαντούσα αλλά μας έχουν ταράξει στα διαγωνίσματα και δεν είχα καθόλου χρόνο.

Σήμερα το πρωί στειρώσαμε την Αγάπη όλα πήγαν μια χαρά και αύριο θα την πάρουμε σπίτι

Σας αφήνω τώρα (κι άλλο διαγώνισμα

)

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Γεια σας παιδιά
Συγνώμη που δεν απαντούσα αλλά μας έχουν ταράξει στα διαγωνίσματα και δεν είχα καθόλου χρόνο.
Σήμερα το πρωί στειρώσαμε την Αγάπη όλα πήγαν μια χαρά και αύριο θα την πάρουμε σπίτι
Σας αφήνω τώρα (κι άλλο διαγώνισμα)
![]()
"Σιδερένια" λοιπόν και με το καλό να την υποδεχτείς την Αγάπη

Καλή επιτυχία και στα διαγωνίσματα

ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

rouli726
Δραστήριο μέλος
αντιγονη, αρχικα κι εμενα μια χαρα μου ακουγονται οσα ειπε ο κτηνιατρος.
στη δικη μου θηλυκη ο οιστρος κρατησε 4-5 μερες κ ηταν χαλαρος σε σχεση με αλλα που εχω ακουσει αλλα ηταν σαν να εχεις ενα πορνιδιο μες στο σπιτι χαχαχααχαχ δεν κανω πλακα ,οπου εβλεπε τον αντρα μου του εστηνε πωπο. οποτε τη στειρωσαμε μετα τον δευτερο οιστρο.
δεν της καναμε ενεσιμη αντιβιωση αλλα γενικα η θηλυκη μου τα χαπια τα καταπινει αμασητα αν ειναι μεσα σε αγαπημενη λιχουδια κι ετσι δεν ειχα προβλημα να της την δινω.
κωνο εννοειται οπωσδηποτε γιατι η τομη στις θηλυκες ειναι τομη κανονικη και θα το γλειφει για να πλυθει και κινδυνευει να δαγκωνει τα ραμματα και να τρεχετε.
ραμματα απορροφησιμα καναμε εμεις, οπου βεβαια πας για να κοψει τα κομπακια ο γιατρος ή περιμενεις να πεσουν εντελως μονα τους.
σπρευ ειχα παρει κι εγω απλως για προληψη αλλα δεν καταφερα να το βαλω. ο ηχος του φσουτ εκανε τη γατα μου να γινεται πυραυλος της νασα στο καναβεραλ!χαχαχα
οσον αφορα στον ελεγχο πριν, οντως δεν μπορει να δει πολλα ο γιατρος εκτος απο το αν χτυπα καλα η καρδια και αν γενικα η εικονα δειχνει υγιες γατι.
οποτε λογικη η τιμη με ενεσιμη αντιβιωση και λογικα κι οι μετεγχειρητικες επισκεψεις ειναι μεσα στην τιμη, εμας συνηθως ετσι κανουν.
με το καλο λοιπον να το κανετε κι εσεις και να πανε ολα καλα.
ψυχραιμια και το παν να εμπιστευεσαι το γιατρο. πανω απο τα λεφτα και ολα ειναι να βρεις γιατρο π εμπιστευεσαι και μιλας μαζι του και σου λυνει καθε απορια.
Αγαπουλινι
Νεοφερμένο μέλος
Όχι δεν την πήγαμε στην κ. Φαλτσή εξήγησα την κατάσταση στην κτηνίατρό μας και συμφώνησε για στείρωση. Είχε πει για το καλοκαίρι επειδή θα πλησίαζε ή Αγάπη το χρόνο και θα ήταν πιο εύκολο διότι θα ήταν κάπως πιο ανεπτυγμένη. Δυστυχώς πρέπει να σας αφήσω τώρα πάμε να την πάρουμε.

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας και πάλι.
Όχι δεν την πήγαμε στην κ. Φαλτσή εξήγησα την κατάσταση στην κτηνίατρό μας και συμφώνησε για στείρωση. Είχε πει για το καλοκαίρι επειδή θα πλησίαζε ή Αγάπη το χρόνο και θα ήταν πιο εύκολο διότι θα ήταν κάπως πιο ανεπτυγμένη. Δυστυχώς πρέπει να σας αφήσω τώρα πάμε να την πάρουμε.![]()
Μπράβο! Καλώς να ορίσει! Αν μπορείτε να την κρατήσετε μέσα για μια δυο μερούλες θα ήταν ιδανικό, αλλιώς αν είναι έξω προσπαθήστε να της φτιάξετε ένα ζεστό σπιτάκι κάπως για να μπορεί να κρύβεται

Αγαπουλινι
Νεοφερμένο μέλος
Την γατούλα την έχω σε μια αποθηκούλα στον κήπο με τα κρεβατάκια της, με το νεράκι της, με τα παιχνίδια της. Γενικός η Αγάπη περνάει ζωή και κότα

. Αλλά έχω πάθει πλάκα κάνει πράγματα που δεν έκανε ούτε πριν τη στείρωση.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αγαπουλινι
Νεοφερμένο μέλος

Μου έδειχνε τρύπες ή κοπέλα από τα νύχια της. Είναι πολύ τρελόγατο.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Βέβαια σαν αιτία είναι πιθανό να συνυπάρχει και ο φόβος από την πολύ πρόσφατη ταλαιπωρία που υπέστη, αλλά λίγη υπομονή και πιστεύω σιγά-σιγά θα ηρεμήσει

Μπορεί να σας φανεί χαζή η ερώτηση μου..
Όπως ξέρουμε κατά τη διάρκεια του οίστρου οι γάτες νιαουρίζουν έντονα. Γενικότερα από διάφορα σημάδια είναι εύκολο να καταλάβουμε αν η γάτα μας είναι σε οίστρο. Υπάρχει όμως κάποια πιθανότητα τα σημάδια να μην είναι έντονα; πχ η γάτα να μη νιαουρίζει, να μην κάνει βαρελάκια κτλ; Η γάτα μου είναι 8 μηνών αλλά δεν έχει κανένα από αυτά τα συμπτώματα. Είναι βέβαια περισσότερο νευρική και έχει λιγότερη όρεξη, συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν οίστρο.
Ευχαριστώ
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Αν και τη δική μου τη στείρωσα στους 6 μήνες (που συνήθως αρχίζει ο οίστρος στα θηλυκά- οι 8 μήνες συνιστώνται για τα αρσενικά γατιά που η σεξουαλική τους αφύπνιση έρχεται λίγο αργότερα) και δεν έχω την ανάλογη εμπειρία, νομίζω οτι οι φωνές και τα βαρελάκια ναι μεν είναι τα στάνταρ συμπτώματα, αλλά δεν είναι απόλυτο αυτό για όλες τις γάτες. Μπορεί η δική σου κάλλιστα να δείχνει σημάδια οίστρου πιο ήπια αφού εξαρτάται κι από την ιδιοσυγκρασία της κάθε γάτας.
Όπως και να'ναι, το καλύτερο θα είναι να κάνετε μια επίσκεψη στον κτηνίατρο που είναι ο καθ'ύλην αρμόδιος για να αποφανθεί και ανάλογα να προχωρήσετε λίαν προσεχώς σε στείρωση. Δεν χρειάζεται να περιμένεις τον επόμενο οίστρο που πιθανόν να μην είναι τόσο...διακριτικός σε ό,τι αφορά τα συμπτώματα.

ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool