Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα καλη μου φιλη.Ναι..ειναι πραγματικα η μονη σωστη λυση.Και την προστατευεις απο διαφορους καρκινους,και δεν θα βασανιζεται.
Παρενεργειες θα εχει αν δεν στειρωθει..καθως γατα που δεν ζευγαρωνει κινδυνευει παρα πολυ απο πυομητρα(αν δεν την προλαβεις ειναι θανατηφορα)
Δες εδω καποια πραγματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
σε ευχαριστω πολυ!Καλησπερα καλη μου φιλη.Ναι..ειναι πραγματικα η μονη σωστη λυση.Και την προστατευεις απο διαφορους καρκινους,και δεν θα βασανιζεται.
Παρενεργειες θα εχει αν δεν στειρωθει..καθως γατα που δεν ζευγαρωνει κινδυνευει παρα πολυ απο πυομητρα(αν δεν την προλαβεις ειναι θανατηφορα)
Δες εδω καποια πραγματα.![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Πόσο φυσιολογικό είναι όλο αυτό?Έχει κανείς καμία εικόνα επί του θέματος?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Επισης,μεγα λαθος να πατε στην κτηνιατρο που την στειρωσε.Τιποτα δεν θα παραδεχοταν ειναι δεδομενο αυτο.Πρεπει οπωσδηποτε να πατε σε αλλον κτηνιατρο.Και βασικα να γινει υπερηχος για να δει τι υπαρχει μεσα.
Ακομα και περιδεση να μην εχει κανει,μπορει να μην τα εχει αφαιρεσει ολα.Ομως αν ειχε αφαιρεσει ωηθηκες ,δεν νομιζω οτι θα ειχε οιστρο.Για μενα λεει ψεμματα,και μην περιμενετε να το παραδεχτει.Επειγοντως σ αλλον κτηνιατρο,γιατι κινδυνευει απο πυομητρα,και προς θεου..ΟΧΙ αλλη ενεση.
ΥΓ. και μονο αυτο που σου ειπε.
,για μενα ειναι εντελως αναξιοπιστη.Της κάναμε την κατευναστική ένεση του οίστρου, για την οποία μου εγγυήθηκε ότι δεν είναι επικίνδυνη, αφού δεν υπάρχει πια μήτρα και μας είπε ότι σε ένα βάθος χρόνου θα εμφανίσει 2-3 φορές ακόμη οίστρο, τον οποίο θα τον αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο, εως ότου τα κύτταρα να αποδυναμωθούν τόσο, ώστε να εκφυλιστούν κι να πάψει να εμφανίζει πια.
ΥΓ.Εχω ρωτησει και τους 3 γιατρους της ζακυνθου,τα ιδια μου εχουν πει ολοι.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ναταλια.Καταρχην ΟΧΙ σε αυτες τις ενεσεις.ΜΗΝ τις ξανακανετε προς θεου.Η γιατρος ,λυπαμαι..αλλα δεν ειναι σωστη.Σκεψου οτι αυτες οι ενεσεις ευθυνοντια για καρκινο στους μαστους,και ΟΧΙ στην μητρα.Και η μητρα να μην υπαρχει...δεν εχει σημασια.Προκαλουν καρκινο στους μαστους..
Επισης,μεγα λαθος να πατε στην κτηνιατρο που την στειρωσε.Τιποτα δεν θα παραδεχοταν ειναι δεδομενο αυτο.Πρεπει οπωσδηποτε να πατε σε αλλον κτηνιατρο.Και βασικα να γινει υπερηχος για να δει τι υπαρχει μεσα.
Ακομα και περιδεση να μην εχει κανει,μπορει να μην τα εχει αφαιρεσει ολα.Ομως αν ειχε αφαιρεσει ωηθηκες ,δεν νομιζω οτι θα ειχε οιστρο.Για μενα λεει ψεμματα,και μην περιμενετε να το παραδεχτει.Επειγοντως σ αλλον κτηνιατρο,γιατι κινδυνευει απο πυομητρα,και προς θεου..ΟΧΙ αλλη ενεση.
ΥΓ.Εχω ρωτησει και τους 3 γιατρους της ζακυνθου,τα ιδια μου εχουν πει ολοι.
Καταρχήν το "ευθύνονται" και το "προκαλούν" ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ από το "αυξάνουν τον κίνδυνο να προκαλέσουν" καρκίνο.
Από τι πυομήτρα κινδυνεύει ακριβώς όταν έχει αφαιρεθεί η μήτρα;

Σε προκαλώ, εσύ που γνωρίζεις καλύτερα απο την κτηνίατρο, να κάνεις υπέρηχο και να ανοίξεις την γάτα για να βρεις τα κομμάτια ωοθηκών που έχουν απομείνει στο ζώο. Για μερικά κύτταρα μιλάμε, όχι για φουντούκια.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Βασικά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η συγκεκριμένη γιατρός στειρώνει 2-3 γάτες ημερησίως, έχει πάρα πολύ κόσμο και έχει στειρώσει και την Ραλλού, που όλα έχουν πάει μια χαρά. Θεωρώ πραγματικά σχεδόν αδύνατο να της έχει αφήσει κάτι μέσα. Επιπλέον δεν ξέρω..δεν αγχώθηκε καθόλου, αν είχε πάει κάτι στραβά κατά την στείρωση δεν θα ήταν και αυτή κάπως?Δεν ξέρω ρε γαμώτο!Το μόνο για το οποίο δεν φοβάμαι είναι η πυομήτρα..αφού δεν έχει μήτρα λογικά δεν μπορεί να το πάθει!Για αυτό της έκανα την ένεση,ααλιώς δεν θα της την έκανα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Καποιοι γιατροι δεν αφαιρουν ολη την μητρα.Αφηνουν ενα μικρο κομματακι.Το ξερω σιγουρα,γιατι δυστυχως ολοι οι γιατροι εδω στην ζακυνθο ετσι κανουν.Τους ρωτησα,οταν σε αναλογο θεμα..το ειχαν αναφερει και ηθελα να ξερω.Ο γιατρος που εκανε την στειρωση στην πουπυ,μου ειπε οτι δεν τα εχει αφαιρεσει ολα.Αφαιρεσε την μητρα,αλλα ενα πολυ μικρο κομματι εχει μεινει.Ειχα ρωτησει τιν γιατρο του φορουμ σε πμ,και αν θυμαμαι καλα μου ειχε απαντησει οτι ναι...υπαρχουν πιθανοτητες να παρουσιασει προβλημα ακομα και απο αυτο το κομματι το μικρο που εμεινε.Μαλιστα με ειχε συμβουλεψει να της κανω υπερηχο.
Αλλα οκ,Εστω οτι δεν κινδυνευει απο πυομητρα.Δεν εχει σημασια.Κινδυνευει απιστευτα απο τις ενεσεις αυτες.Εσυ μπορεις να αμφιβαλλεις,εγω οχι.Και τους γιατρους εχω ρωτησει,και υπαρχει σχετικη βιβλιογραφεια,και το εχω ζησει εδω,σε σχετικα θεματα.
Tεσπα,το σημαντικο ειναι να πατε σε αλλον γιατρο ,να τα πειτε αυτα..και να γινει υπερηχος.Ολα τα αλλα ειναι απλα εικασιες.Γενικα,εγω το θεωρω κανονα αυτο,οταν καποιο προβλημα εχει σχεση με εναν γιατρο,απευθυνομαι παντα σε αλλον..για να ειμαι σιγουρη οτι δεν θα κουκουθλωσει κατι.Ναι..οκ,η καλυτερη γιατρος ειναι...εγω ασχετη ειμαι,ομως η σωστη ενεργεια ειναι συμβουλη απο αλλον κτηνκιατρο,που δεν εχει κανει τη στειρωση.Για παν ενδεχομενο.
ΥΓ.Δεν κανουμε επιδειξη γνωσεων εδω παιδια μου,να βοηθησουμε προσπαθουμε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εφάκι κατ'αρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση..η οποία δεν με καθησυχάζει βέβαια.
Βασικά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η συγκεκριμένη γιατρός στειρώνει 2-3 γάτες ημερησίως, έχει πάρα πολύ κόσμο και έχει στειρώσει και την Ραλλού, που όλα έχουν πάει μια χαρά. Θεωρώ πραγματικά σχεδόν αδύνατο να της έχει αφήσει κάτι μέσα. Επιπλέον δεν ξέρω..δεν αγχώθηκε καθόλου, αν είχε πάει κάτι στραβά κατά την στείρωση δεν θα ήταν και αυτή κάπως?Δεν ξέρω ρε γαμώτο!Το μόνο για το οποίο δεν φοβάμαι είναι η πυομήτρα..αφού δεν έχει μήτρα λογικά δεν μπορεί να το πάθει!Για αυτό της έκανα την ένεση,ααλιώς δεν θα της την έκανα.
Κοίτα και οι ενέσεις αυξάνουν τον ρίσκο για καρκίνο και ο ίδιος ο οίστρος αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο, οπότε είτε επιλέξεις το ένα είτε το άλλο οι πιθανότητες αυξάνονται. Το ότι αυξάνονται οι πιθανότητες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η γάτα θα πάθει καρκίνο.
Μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να έμειναν μερικά κύτταρα από τις ωοθήκες. Δεν έχει να κάνει με το πόσο καλή είναι η κτηνίατρος, απλά ορισμένες φορές μένουν πίσω κομμάτια. Δεν είναι τόσο εύκολο να ανοίξεις το ζώο και να βρεις όλα τα όργανα στην θέση τους όπως τα παρουσιάζουν τα βιβλία. Υπάρχει πολύ συνδετικός ιστός μέσα, λίπος, κτλ και ορισμένες φορές είναι πιθανό να μείνει κομμάτι της ωοθήκης μέσα. Είναι τόσο μικρές που είναι πολύ εύκολο να μείνει κάτι πίσω. Aποψη μου ειναι να μην κανετε τις ενεσεις και οταν εχει παλι οιστρο να την ανοιξει για να βρει το κομματι της ωοθηκης που εχει απομεινει (λογικά με τον οίστρο η ωοθήκη πρέπει να έχει αυξηθεί σε όγκο και να είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός της). Φυσικά για να σιγουρευτείτε ότι έχει μείνει μέσα κομμάτι ωοθήκης θα πρέπει να κάνετε τεστ αίματος για κάποιες ορμόνες (υποθέτω εστραδιόλη, και προγεστερόνη - μετά από τεχνητή ωορρηξία)
Απο πυομητρα κινδυνευει,αν δεν εχουν γινει ολα οπως λεει η γιατρος.Εσυ,Ceres,μπορεις να πιστευεις αυτα που ειπε η γιατρος,εγω οχι.Δικαιωμα σου και δικαιωμα μου βεβαια.Εχουν δει πολλα τα ματια μου.
Εστω οτι δεν κινδυνευει απο πυομητρα.Δεν εχει σημασια.Κινδυνευει απιστευτα απο τις ενεσεις αυτες.Εσυ μπορεις να αμφιβαλλεις,εγω οχι.Και τους γιατρους εχω ρωτησει,και υπαρχει σχετικη βιβλιογραφεια,και το εχω ζησει εδω,σε σχετικα θεματα.
Tεσπα,το σημαντικο ειναι να πατε σε αλλον γιατρο ,να τα πειτε αυτα..και να γινει υπερηχος.Ολα τα αλλα ειναι απλα εικασιες.Γενικα,εγω το θεωρω κανονα αυτο,οταν καποιο προβλημα εχει σχεση με εναν γιατρο,απευθυνομαι παντα σε αλλον..για να ειμαι σιγουρη οτι δεν θα κουκουθλωσει κατι.
ΥΓ.Δεν κανουμε επιδειξη γνωσεων εδω παιδια μου,να βοηθησουμε προσπαθουμε.
Το ότι έχεις ζήσει κάτι εδώ δεν μου λέει τίποτα γιατί το δείγμα δεν είναι καν αντιπροσωπευτικό. Την σχετική βιβλιογραφία την έχω διαβάσει, κάτι που δεν έχεις κάνει. Τράβα ρώτα τον κτηνίατρό σου αν η κάθε ένεση προκαλεί καρκίνο να δούμε τι θα σου πει. Μιλάω για εμφάνιση καρκίνου σε κάθε ένεση που γίνεται. Μιλάω για ποσόστο της τάξεως του 100% όπως το παρουσιάζεις εσύ. Όσο για το αν έχουν δει τα μάτια σου κάτι, αν είχες ανοίξει στη ζώη σου έστω και μια φορά γάτα, θα διαπίστωνες ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεις κάποιο κομμάτι ωοθήκης που πιθανότατα έχει μείνει πίσω. Το να κατηγορούμε την κτηνίατρο με το παραμικρό είναι το μόνο εύκολο. Η γάτα δεν είναι lego για να βρίσκεις το κάθε κομμάτι με ιδιαίτερη ευκολία όταν την ανοίγεις. Υπάρχουν κτηνίατροι με πολλά χρόνια εμπειρία σε στειρώσεις, αλλά τους συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Θα τους κυνηγάμε με τις πέτρες;
ΥΓ: ποιά βοήθεια; Τρομοκράτηση της κοπέλας και λιθοβολισμού της κτηνιατρου;

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ομως εχουμε δει απιστευτα λαθη,απιστευτα εγκληματα.Ονοματα δεν μπαινουν,οποτε κανενα προβλημα,ομως εγω θα ενημερωνω,γιατι το πιο σημαντικο απο ολα ειναι η ζωη των αγαπημενων μας πλασματων.
Δεν τρομοκρατουμε,βαζουμε ολες τις πιθανοτητες ως οφειλουμε.Το πιο σημαντικο και λογικο ειναι η συμβουλη δευτερου κτηνιατρου.Διαφωνεις;
Επισης,σε αναλογο θεμα...ειχα συνειδητοποιησει οτι παρα πολλοι γιατροι δεν κανουν ολικη αφαιρεση μητρας,ωοθηκων κλπ.Επειδη δεν ηξερα τι στειρωση ειχε κανει ο δικος μου κτηνιατρος,τον ρωτησα αν τα εχει αφαιρεσει ολα.Μου απαντησε..ΟΧΙ.Μου ειπε οτι εχει βγαλει τις ωοθηκες μεν,την μητρα,αλλα οχι ολοκληρη.Και οτι αυτο συνηθιζεται.Ρωτησα και τους αλλους 2 κτηνιατρους στη ζακυνυθο,το ιδιο μου ειπαν.
Ρωτησα σε πμ τον γιατρο του σαιτ(τα γραφω παραπανω) και μου ειπε οτι ναι..συμβαινει αυτο..ομως ενδεχεται στο μελλον να προκαλεσει προβλημα στην πουπυ,και καλο θα ηταν να της κανουμε υπερηχο και γενικα να την παρακολουθουμε.Μπορεις να τον ρωτησεις αν θελεις.

Απο εκει και περα,πραγματικα δεν καταλαβαινω το υφος σου,αλλα δεν με απασχολει κιολας.Να εισαι καλα.Εδω απλα..συζητηση κανουμε και προσπαθουμε καλοπροαιρετα να βοηθησουμε.Δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω.
ΥΓ.Ναταλια μου,τα ειπαμε εμεις.Συμβουλευτειτε και δευτερο κτηνιατρο,αυτο ειναι το πιο σημαντικο.Και καλο θα ειναι να γινει υπερηχος,να ξερετε τι γινεται.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Η αλήθεια είναι ότι οι ενέσεις αυτές έχουν πολύ κακό όνομα, μου το έχουν πει κάποιοι κτηνίατροι ότι δεν πρέπει ούτε για δείγμα. Αλλά νόμιζα ότι ισχύει για αστείρωτες, όχι για στειρωμένες.
Όπως και να έχει κορίτσια μου σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο για την βοήθεια, πιθανόν θα ενοχλήσω και τον γιατρό του φόρουν και από εκεί και πέρα η απόφαση είναι της αδελφής μου.

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Έχω ξανακούσει περιπτώσεις σαν αυτήν που αναφέρεις, να εμφανίζεται, δηλαδή, οίστρος σε μια στειρωμένη γάτα επειδή κάποιο κομμάτι έμεινε μέσα.
Πάντως, η προσωπική μου άποψη είναι να μην καταφύγετε στη λύση των ενέσεων - προσωπικά, είμαι κατά αυτής της μεθόδου - ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων προβλημάτων υγείας στο μέλλον.

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Το θέμα όμως είναι ότι δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα μας. Τι εννοώ.. ότι τις ενέσεις μας τις απέκλεισε ως κίνδυνο για καρκίνο. Θα κάνουμε εξετάσεις αίματος να μετρήσουμε τις ορμόνες και η μοναδική λύση που υπάρχει μετά είναι να ξαναανοίξουμε την γάτα και να ψάξουμε να βρούμε αυτό που έχει μείνει. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι αν υπάρχει ένα κομμάτι θα βρεθεί, αφού η ωοθήκη της γάτας έχει μέγεθος φακής. Αν δε πρόκειται για έκτοπο ωοθηκικό ιστό (δηλαδή σε κάποιο άλλο όργανο)πιθανώς να μην βρούμε τίποτα καιι ποτέ.
Και πόσο εύκολο είναι ρε παιδιά να βάλεις πάλι το γατάκι στην διαδικασία ενός δεύτερου χειρουργείου..την στιγμή μάλιστα που δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί ότι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα??
Πως να πάρουμε τέτοια απόφαση?Είμαστε σε αδιέξοδο!

moukelis
Επιφανές μέλος
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Δώρα μου..το τσίπ τι είναι?Ούτε πόυ ξέρω ούτε και μας είπε κάποιος.Πως μπορεί να μας βοηθήσει αυτό?
moukelis
Επιφανές μέλος

To τσιπ ειναι αυτο:
https://www.virbac.gr/p-virbacgrpubgr/pdf/ProductBrochures/SuprelorinBrochureOptimized.pdf
Οπως θα δεις η εταιρια το κυκλοφορησε για σκυλους,αλλα παρα πολλοι εκτροφεις στο εξωτερικο το χρησιμοποιουν για γατες,θηλυκες και αρσενικες.Δεν εχει εμφανισει καμια προβλημα υγειας που να σχετιζεται με το τσιπ,εκτος του οτι καποιες παρεμειναν γονιμες,κατι που εσενα δε σε ενδιαφερει αφου ειναι στειρωμενη.Το συγκεκριμενο εμφυτευμα εχει βοηθησει και ζωακια που δεν ετρωγαν λογω οιστρου,ή που ειχαν υπερβολικα κυριαρχικη κι επιθετικη συμπεριφορα λογω ορμονων.Αν διαβαζεις στα αγγλικα,σε αυτο το νημα μιλουν εκτροφεις και κτηνιατροι (μια αν δεν κανω λαθος ειχε παρει μερος και στην πρωτη ερευνα σχετικα με το εμφυτευμα) και την εμπειρια τους για εμφυτευση συγκεκριμενα σε θηλυκες γατες.Διαβασε,μιλα και με τη γιατρο σου,και ισως ειναι μια λυση.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οσον αφορα το δευτερο χειρουργειο.Απλα να σου πω οτι οταν στειρωσασ την πουπυ,επειδη επαθε κοιλη,μετα απο 3 μερες περιπου,την ξαναάνοιξε ο γιατρος.Βεβαια,δεν ηταν ιδια η διαδικασια,αυτο ειναι σιγουρο.
Για δες αυτο που εγραψε η Δωρα .

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Μακάρι να μπορέσει να υπάρξει μια πιο μετριοπαθής λύση!
moukelis
Επιφανές μέλος
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Σήμερα το πρωί ανέβηκε στις 6 στο κρεβάτι και άρχισε να ουρλιάζει. Εντελώς ξαφνικά και στο πουθενά. Αλλά χωρίς σταματημό. Ούρλιαζε και παραπονιόταν. Παιδιά τρελλάθηκα.Και μετά είδα και δύο σταγόνες αίμα αλλά δενήξερα από που προέρχεται. Άρχισα να παίρνω τους κτηνιάτρους έναν έναν αλλά δεν βρήκα κανέναν εκείνη την ώρα. Τέλος πάντων έβαλα την γάτα μέσα στην γατοφόρο για να μην κοπανιέται γύρω γύρω και έκανα υπομονή και εγώ και αυτή μέχρι τις 9, που ήρθε ο κτηνίατρος.
Για να μην μακρυγορήσω..ο ν.3 κτηνίατρος, μας είπε ότι η γάτα έχει λοίμωξη όλου του αναπαραγωγικού συστήματος, αίμα και πύον.Α! Και 41 θερμοκρασία (πυρετός) και ότι πονάει. Ότι την προλαβαίνουμε δεν την προλαβαίνουμε. Έκανε ακτινογραφία και...μαντέψτε.........δεν θα σας κρατήσω σε αγωνία..εκτός από την μία ωοθήκη μάλλον έχει μείνει και ένα κομμάτι μήτρας εντός της γάτας. Και με την ένεση έχει κάνει πυομήτρα στο εναπομένον κομμάτι της μήτρας.Που όλοι ξέρουμε τι είναι η πυομήτρα και τι μπορεί να συμβεί αν σκάσει.
Ξεκινήσαμε αντιβίωση αμέσως σε χάπι. Δεν μπορώ να το διανοηθώ όλο αυτό το πράγμα που προέκυψε απο το πουθενά!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Περαστικά να είναι, βρε Ναταλία, εύχομαι ειλικρινά όλα να πάνε καλά!
Οπότε θα πάρει την αγωγή για να βελτιωθεί η κατάσταση της και μετά χειρουργείο;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool