koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Πώς έγινε αυτό, δεν ξέρω. Στο σπόιλερ (επειδή είμαστε λίγο οφτοπικ και δεν έχω χρόνο να ανοίξω θέμα με τη γατούλα μου τώρα) μπορείτε να δείτε την Άρια σε άλλα κατορθώματα!
^
Αναρρίχηση στον καλόγερο, φυσικά μόνο όταν την κοιτάμε, όταν δεν είμαστε στο δωμάτιο ή όταν δεν της δίνουμε σημασία δεν κάνει καν τον κόπο. Αυτή την αναρρίχηση μάλιστα επιχείρησε να την κάνει με το που συνήλθε απ' τους πρώτους εμετούς μετά τη στείρωση.
^
Αναμονή μέσα στην μπανιέρα για αιφνιδιασμό ανυποψίαστου θηράματος.
^
Ξεκούραση απ' το κυνήγι των θηραμάτων.
^
Υπό άλλη γωνία. Γλυκούλι

^
Καταστροφή του χαρτιού υγείας.
^
Σέξι βλέμμα, ανάγνωση Χάρι Πότερ και επικοινωνία με τους φίλους της. Τα κάνει όλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Μ' αρεσει η προσηλωση που δειχνει στην καταστροφη του χαρτιου υγειας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dafnic
Νεοφερμένο μέλος
Η συμπεριφορα της γατουλας μου εδω και μια βδομαδα με εχει προβληματισει πολυ. Νιαουριζει συνεχεια και ασταματητα. Το νιαουριτο ειναι πολυ περιεργο ομως, ειναι σαν να κλαιει, σαν να παραπονιεται. Στην αρχη νομιζα οτι απλα ηθελε να μου τραβηξει τη προσοχη, οποτε αρχισα να της κανω παρεα περισσοτερες ωρες μες στη μερα. Τις τελευταιες μερες ομως η κατασταση δεν υποφερεται, νιαουριζει ολη μερα και ολη νυχτα, ειτε ειμαι μαζι της ειτε οχι. Πραγματικα εχω χασει τον υπνο μου. Ειναι 7 μηνων και αστειρωτη και εννοειται πως εχω σκεφτει τον οιστρο, αλλα δεν εχει εμφανισει αλλα συμπτωματα προς το παρον. Δηλαδη ουτε βαρελακια ουτε ποπουδακι ουτε τιποτα. Πρεπει να αναφερω επισης οτι μεχρι 6 μηνων ζουσε εξω στη αυλη και εκανε βολτες στη γειτονια, πριν ενα μηνα την σπιτωσα. Μηπως οφειλεται σ'αυτο? Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να βαρεθηκε?

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Ίσως είναι οίστρος...
Μήπως να ρωτήσετε και κάποιον κτηνίατρο;
Οι ορμόνες έχουν χτυπήσει κόκκινο !!! Στη γειτονιά ν'ακούσεις τι γίνεται

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ειναι στην καταλληλη ηλικια για οιστρο, αλλα σιγουρα παιζει ρολο και το σπιτωμα. Τα γατια που εχουν μαθει να ζουν εξω θελουν να βγαινουν εξω οπωσδηποτε. Αν ειναι απο αυτο θα το ξεπερασει με τον καιρο, αν ειναι απο τον οιστρο τοτε μονο η στειρωση θα βοηθησει. Υποψιαζομαι οτι φταινε και τα δυο.

Dafnic
Νεοφερμένο μέλος
Ποσο κραταει ο οιστρος; Η δικια μου με εχει τρελανει στα νιαουριτα και τα βαρελακια (σαν δαιμονισμενη κανει ωρες ωρες) και παει πανω απο μια βδομαδα τωρα. Δεν τουρλωνει ποπουδακι ομως! Μηπως επειδη ειναι ο πρωτος της οιστρος;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δες εδω περισσοτερα για τον οιστρο.Πόσο συχνά εμφανίζει οίστρο η γάτα;
Το πόσους οίστρους πραγματοποιεί μια γάτα έχει άμεση σχέση με το αν ζευγαρώσει στον πρώτο οίστρο της περιόδου των οίστρων ή όχι. Έτσι η γάτα που δεν ζευγαρώνει παρουσιάζει κάθε 10 - 20 ημέρες οίστρο.

kat-cats
Διάσημο μέλος
θα ήθελα να σε ρωτήσω τη γνώμη σας... η Κίρα γεννήθηκε περίπου όπως υπολογίζουμε... 10 με 15 Ιουλίου 2012 άρα είναι τώρα στον 6ο μήνα της ζωής της. Μερικές φορές, τώρα τελευταία, βγάζει φωνούλες λίγο πριν κοιμηθούμε, ή μέσα στην ημέρα κάποιες φορές...και μας κάνει και κοιλίτσες όπως πάντα. Οι φωνές δεν είναι τίποτα φοβερό, κι αυτό μερικές φορές συμβαίνει. Μερικές φορές κρατάει το παιχνίδι της και φωνάζει ή απλά περιφερεται και πατάει καμμιά φωνούλα...... Τίποτα άλλο όμως...αυτό τώρα είναι αρχές οίστρου;
Συζήτησα με τη γιατρό μας και μας είπε από εδώ και πέρα μπορεί να γίνει άφοβα η στείρωση. Είναι 2,5 κιλά τώρα γατούλα και έχουμε κλείσει ραντεβού για τις 28/12.... Λέτε να είναι νωρίς; μήπως να άφηνα να περάσει κι άλλος χρόνος να ωριμάσει;; ή δεν παίζει ρόλο και είναι καλύτερα να γίνει τώρα που δεν έχουμε έντονες καταστάσεις;;
Ευχαριστώ και καλημέρα σε όλους!!

συγνώμη για τις απορίες και τις φοβίες....ανησυχώ ιδιαίτερα γιατί δεν σας κρύβω πως φοβάμαι και στενοχωριέμαι...δεν θέλω να της κάνω κακό....
την αγαπάω πολύ....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θα το αντέξουμε για να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να τους εξασφαλίσουμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας με υγεία και αγάπη, κι όλα θα πάνε καλά!

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Απ' όσο ξέρω, μια θηλυκή είναι ασφαλές να στειρωθεί εάν το βάρος της είναι τουλάχιστον 2400 gr.
Από εκεί και πέρα, κατά τη στείρωση θα είναι 5,5 μηνών, όσο ήταν η Άρτεμις μου όταν τη στείρωσα.
Δε νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα, κοντά στους 6 μήνες είναι ασφαλές να στειρωθεί η Κίρα σας.
Εάν έχετε αμφιβολίες, θα μπορούσατε να περιμένετε να το κάνετε από αρχές του χρόνου.

prohjaadreas
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας.γραφω πρωτη φορα.θα θελα να πω μερικα πραγματα για τη γατα μου,την εχω καμια βδομαδα τωρα..γενικα εχω ελαχιστη εμπειρια κ αυτο το διαστημα προσπαθω να μαθω ολο κ περισσοτερα.οσο πιο πολλοι μ γραψετε τοσο το καλυτερο!λοιπον,με λιγα λογια αυτη ειναι η ιστορια της..απο τα μεσα οκτωμβρη τη ξερω,ζουσε στη περιοχη κατω απο τη πολυκατοικια μου αδεσποτη..εκεινο το διαστημα ηταν πολυ αδυνατη κ τη ταιζα καθε μερα κ γενικα καναμε παρεα..καθομασταν μαζι εξω,καθοταν πανω μου κ γουργουριζε,ειχαμε αναπτυξει μια σχεση τρυφεροτητας.με το καιρο πηρε κιλα κ ηρθε στα φυσιολογικα της..ειχε μεινει κ εγκυος αρχες του φθινοπωρου περιπου κ απο οτι εμαθα τα περισσοτερα απο τα μικρα της δε μπορουσε να τα θηλασει,μαλλον επειδη ηταν πολυ ταλαιπωρημενη κ αδυνατη..ενα απο αυτα εζησε κ καπου στους 2-3 μηνες το χασα κ δε ξερω τι απεγινε..τελοσπαντων..πριν καμια βδομαδα τη πηρα κ τη πηγα στο κτηνιατρο για να κανει εμβολιο κτλπ..κ απο τοτε την εχω σπιτι.ειναι αρκετα καλα στην υγεια της,δεν εχει κατι..παιζει αρκετες ωρες..γουργουριζει συχνα ειδικα οταν τη χαιδευω η καθομαστε αγκαλια,κτλπ..ειμαστε ολη μερα σχεδον μαζι μεσα σε μια μονοχωρη γκαρσονιερα οπου μενω.οταν παιζει κανει μερικα χαριτωμενα νιαου,οταν ψαχνει το ζαρι της που τρυπωσε κ αλλα τετοια παροιμοια..σημερα 1-2 ωρες τωρα την ακουω να νιαουριζει περισσοτερο απο τις προηγουμενες μερες..εχει κ μια ταση να πηγαινει στο παραθυρο στο μπατζουρι(το εκανε κ αλλες φορες τις τελευταιες μερες που κ που αλλα σημερα ειναι πιο επιμονο..) γενικα ειναι κινιτικη κ ψαχνεται αυτη την ωρα κ τις βγαινει ενα μνιααουυ καθε τοσο..τωρα παιζουμε με χαλαρους ρυθμους,κανει κανα μπανακι,ψαχνεται..φυσικα δεν ειναι στειρωμενη κ εχει γεννηθει το 11,ειναι δλδ ενος χρονου και κατι..με προβληματισε καπως αυτο που σας ειπα για το οτι νιαουριζε πιο συχνα κ κατι ηθελε..η να ασχοληθει με κατι πιο ενδιαφερον-να ανακαλυψει κατι..η απλα να βγει εξω..να βρει αγορι,δε ξερω..εσεις ειχατε ποτε τπτ παρομοιο?η εχετε ειχατε αδεσποτο?παντως το συγκεκριμενο αν κ αδεσποτο ηταν πολυ φιλικο μαζι μου απο τις πρωτες μερες που τη ξερω..
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Χρόνια Πολλά prohjaadreas και καλώς όρισες στο MyCat!

Από την περιγραφή που έδωσες, νομίζω ότι η γατούλα έχει οίστρο.
Μήπως θα ήταν καλύτερο να τη στείρωνες;
Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι πιο σίγουρος και για τη δική της υγεία.
Οι συνεχόμενοι οίστροι σε μια θηλυκή γάτα μπορούν να προκαλέσουν εμφάνιση διαφόρων ασθενειών όπως πυομήτρα ή και καρκίνο των γεννητικών της οργάνων.
Επιπλέον, προφανώς ταλαιπωρείται με τους οίστρους κι ίσως φύγει πιο εύκολα απ' ό,τι θα έφευγε εάν ήταν στειρωμένη.
Μήπως να σκεφτόσουν κι αυτήν την επιλογή;

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον προλαλήσαντα Γιώργο και για έναν επιπλέον λόγο: με τη στείρωση θα πάψει να ταλαιπωρείται
και από άποψη φυσικής κατάστασης, που με τις ενδεχόμενες διαρκείς εγκυμοσύνες, σίγουρα θα επιβαρυνθεί και θα δείχνει
διαρκώς αδύναμη.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!! Μιλησα πάλι με τη γιατρό μας...και την ξεψάχνισα!!!...μάλλον την τρέλανα στις ερωτήσεις!!!
μου είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα και πως καλό είναι να γίνει τώρα που θα είμαι και εγώ από αύριο και μετά σε άδεια οπότε θα την έχω το νου μου. Επειδή έχω εγώ μάλλον πρόβλημα, φοβάμαι πολύ δεν σας κρύβω...θέλω να το αναβάλλω συνέχεια όμως....και αν γίνει από το νέο έτος δεν θα έχω άδεια οπότε θα είναι μοναχούλι του....και δεν ξέρω αλλά θα θελα πολύ να είμαι μαζί της μήπως χρειαστεί παρακολούθηση, μήπως κάτι συμβεί και λείπω στη δουλειά...Αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς 2,500 κιλά! μου είπε πως είναι η κατάλληλη εποχή που δεν την έχει πιάσει ακόμα οίστρος. Ο Θεός βοηθός και η Παναγιά μαζί της αύριο....να πάνε όλα καλά και να ρθει σπίτι γερό το κοριτσάκι μου!!

kat-cats
Διάσημο μέλος

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Πλάκα πλάκα τώρα που το θυμήθηκα την Ραλλού μας πέρσι την στειρώσαμε παραμονή Χριστουγέννων, σαν χαζοί, και μας έκανε κάτι περιεργα ανήμερα, φυσικά δεν βρίσκαμε κτηνίατρο και πήγαμε να μείνουμε στον τόπο από την τρομάρα μας!!Οπότε καλύτερα!!
prohjaadreas
Νεοφερμένο μέλος
το ενδεχομενο να μην ειναι οιστρος κ απλα να θελει να βγει εξω?απο το παραθυρο βλεπει τη περιοχη που εμενε παλια
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Θα μπορούσε να συμβαίνει κι αυτό που λες.
Από τη στιγμή όμως που είναι αστείρωτη κι η γενικότερη συμπεριφορά της παραπέμπει σε ήχο, η τάση της για να βγει έξω είναι πολύ πιθανόν να οφείλεται σ' αυτό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool