Τα πάντα σχετικά με τον οίστρο και τη στείρωση θηλυκής γάτας

Καλησπερα tsitman! Ο μονος τροπος κατα τη γνωμη μου, ειναι να περιμενεις να κοπασει ο οιστρος μεσα στο σπιτι με υπομονη πολλη!
Επιπλεον, ποιος ο λογος που "δεν υπαρχει ουτε ενα στο εκατομμυριο" περιπτωση να της κανεις στειρωση; οικονομικος; μηπως σου 'χει πει ο γιατρος οτι ειναι απαγορευτικο λογω προηγουμενου ατυχηματος ή ηλικιας; (ποσων μηνων ειναι; )
Αν το θεμα ειναι ... "ηθικο", να ξερεις πως μια χαρα ανηθικο ειναι να αφηνεις το γατι ΣΟΥ να ταλαιπωρειται χωρις λογο. Επισης, το να "την αφησεις εξω τελικα" ειναι ανευθυνη πραξη, ειδικα εφοσον η γατα εχει συνηθισει να ζει εντος σπιτιου!
Αυτα απο μενα..
Φιλικα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Αλήθεια, γιατί δεν την στειρώνεις? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα μήπως? Δεν ουρεί μέσα στην άμμο ή δεν της έβαλες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου για τις παρατηρησεις σας!!!! ο λογος που δεν την στειρωνω ειναι πολυ απλος!!! αν ρωτησω τον εαυτο μου ακομα και εσας αν θελετε να σας στηροσουν θα απαντησετε κατα τριαντα χιλιαδες τοις εκατο οχι!!! λοιπον το ιδιο ειναι για μενα ολα τα πλασματα που εχει φτιαξει ο Θεος να ειναι οπος τα εφτιαξε και επισεις με στεναχωρεσαι που την πηρα κιολας μεσα στο σπιτι γιατι τα ζωα ειναι να ζουνε εξω ελευθερα απλα τωρα δεθηκα μαζι της και τελικα δεν με πειραζει τοσο που θα την καθαριζω οσο να μην ταλαιπορητε αυτη!!!! να ξερετε πως μια στειρωση ειναι οτι πιο εγωηστικο μπορεις να κανεις σε ενα ζωω!!!!

"να ξερετε πως μια στειρωση ειναι οτι πιο εγωηστικο μπορεις να κανεις σε ενα ζωω!!!!"
Αυτη τη φραση μπορει να την ξεστομισει ενας ανθρωπος που τωρα ξεκινα να ασχολειται με ζωακια, εχει αγνοια επι του θεματος και προσεγγιζει το θεμα καπως.. αθωα και ηθικολογικα. Αν αγαπας τα ζωα σου, τα οικοσιτα ζωα τουλαχιστον, επιβαλλεται να τα στειρωσεις, για χιλιους δυο λογους που αναλυονται παραστατικα σε προηγουμενες σελιδες στο φορουμ ;)

"αν ρωτησω τον εαυτο μου ακομα και εσας αν θελετε να σας στηροσουν θα απαντησετε κατα τριαντα χιλιαδες τοις εκατο οχι!!! "
Μη συγκρινεις ανομοιες καταστασεις. Ειμαστε ανθρωποι με βουληση και κριση, συνεπως ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αποτρεψουμε μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη. Η γατα, απ' την αλλη, δεν αναπαραγεται απο ευχαριστηση, αλλα το κανει με το ζορι, καθαρα και μονο για την εξελιξη του ειδους. Το ξερεις οτι η γατα απο τη στιγμη του οιστρου μεχρι και την διαδικασια ζευγαρωματος υποφερει; Ψαξε το λιγο..
Επιπλεον, οχι, φυσικα και δεν θα επετρεπα σε καποιον αλλον να με στειρωσει, οντας ανθρωπος (αν και στειρωση συμβαινει στις μερες μας εκουσια, ειτε αυτο λεγεται αντισυλληψη, ειτε βασεκτομη. Αν ημουν γατα και μπορουσα να κρινω για τον εαυτο μου, μαλλον θα επελεγα τη στειρωση. Αλλα αυτο ειναι μπουρδα, γιατι ειναι υποθετικο σεναριο.
Μια συμβουλη: αν εχεις χρηματα, καντο!! Υπαρχουν γιατροι αν ψαξεις, που εχουν κατεβασει αρκετα τις τιμες τους! 8)

Και κατι τελευταιο:
"το ιδιο ειναι για μενα ολα τα πλασματα που εχει φτιαξει ο Θεος να ειναι οπος τα εφτιαξε"
Ο Θεος μπορει να εφτιαξε τα πλασματα με τον τροπο του, οι συνθηκες διαβιωσης τους ομως εχουν αλλαξει απο τοτε που ο ανθρωπος ζουσε στη ζουγκλα ελευθερος, μαζι και τα υπολοιπα ζωα. Τι σημαινει αυτο; οτι, οπως ο ανθρωπος, πλεον, δεν μπορει να ζησει σε μια σπηλια, ετσι και η γατα, ο σκυλος κλπ, δεν μπορουν να ζησουν στις μεγαλουπολεις, εκτος κι αν διαμενεις σε χωριουδακι, που, και παλι η στειρωση επιβαλλεται για τους χιλιους δυο λογους που σου ειπα πιο πανω.
"απλα τωρα δεθηκα μαζι της και τελικα δεν με πειραζει τοσο που θα την καθαριζω οσο να μην ταλαιπορητε αυτη!!!!"
σκεψου μονο το εξης: οτι η φαση του οιστρου ειναι μονο ταλαιπωρια για τη γατα και συμβαινει αρκετες φορες το χρονο, πραγμα που σημαινει οτι θα ξαναταλαιπωρηθει στο μελλον, σιγουρα, οπως επισης οτι μπορει να πεθανει μετα απο τις πολλες γεννες, απο πυομητρα (λογω γεννων) ή απο εξασθενηση του οργανισμου της. (αυτα ειναι μερικοι απο τους λογους που επιβαλλεται πλεον η στειρωση.)
Συνεπως αυτο που λες ακυρωνεται μονομιας, γιατι ενω λες οτι δεν θελεις να ταλαιπωρειται, στην ουσια μονο ταλαιπωρια θα υφισταται.
;-)

εχεις απολυτο δικιο σε παρα πολλα που λες, καλο ειναι ομως να μην αναλυσουμε αλλο σε προσωπικο επιπεδο τις αποψης μας σε φορουμ οχι για κανεναν αλλον λογο απλα ουτε τον κοσμο τον ενδιαφερει,αλλα μου ελεισες και την απωρια που ειχα κιολας!!! να σαι καλα ο Θεος να δινει υγεια σε σενα και φυσικα στα ζωακια και οτι αλλο αγαπας!!!!

Η ερωταπαντησεις που δινουμε στο φορουμ ειναι μεγαλη βοηθεια και για αλλα ατομα που πιθανον να νιωθουν πελαγωμενα και να χρειαζονται μια αποψη ή συμβουλη, δεν απαντησα σε προσωπικο επιπεδο πουθενα.. τα ιδια θα εγραφα και σε αλλον ανθρωπο που θα ελεγε αντιστοιχα πραγματα.
Ευχαριστω για τις ευχες σου και ανταποδιδω παντως! ;-)

ΥΓ: για να 'χουν υγεια τα ζωακια μου, φροντιζω να τους κανω και στειρωση :-Ρ

σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου για τις παρατηρησεις σας!!!! ο λογος που δεν την στειρωνω ειναι πολυ απλος!!! αν ρωτησω τον εαυτο μου ακομα και εσας αν θελετε να σας στηροσουν θα απαντησετε κατα τριαντα χιλιαδες τοις εκατο οχι!!! λοιπον το ιδιο ειναι για μενα ολα τα πλασματα που εχει φτιαξει ο Θεος να ειναι οπος τα εφτιαξε και επισεις με στεναχωρεσαι που την πηρα κιολας μεσα στο σπιτι γιατι τα ζωα ειναι να ζουνε εξω ελευθερα απλα τωρα δεθηκα μαζι της και τελικα δεν με πειραζει τοσο που θα την καθαριζω οσο να μην ταλαιπορητε αυτη!!!! να ξερετε πως μια στειρωση ειναι οτι πιο εγωηστικο μπορεις να κανεις σε ενα ζωω!!!!

Αγαπητέ tsitman, τα ζώα σαφώς κι είναι προτιμότερο να ζουν στη Φύση και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Στη Φύση όμως δεν υπάρχουν ούτε τα αυτοκίνητα που τρέχουν σαν τρελά κι οι οδηγοί δεν ενδιαφέρονται εάν βρεθεί στο διάβα τους το οτιδήποτε, ούτε οι φόλες που προέρχονται από διάφορους ανεγκέφαλους υπάνθρωπους ούτε η κακοποίηση των ζώων από τον άνθρωπο απλώς και μόνο για να περάσει την ώρα του.
Από τη στιγμή λοιπόν που όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε καθημερινή βάση μέσα στις πόλεις, στα χωριά και σε όλα όσα έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, το πιο ασφαλές για τα οικόσιτα ζώα είναι να μένουν προστατευμένα στο περιβάλλον μας για το δικό τους καλό.
Η στείρωση δεν είναι ό,τι πιο εγωϊστικό μπορείς να κάνεις σε ένα ζώο, θα έλεγα ότι είναι ό,τι πιο ωφέλιμο για εκείνο.
Ειδικά στην περίπτωση των θηλυκών που θα ταλαιπωρούνται από τους αλεπάλληλους και συνεχόμενους οίστρους κι οι οποίοι μπορεί να συμβάλλουν στη δημιουργία καρκίνου των γεννητικών οργάνων, εμφάνισης πυόμητρας κ.λπ.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το ερώτημά σου, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις για να ηρεμεί η γάτα σου όταν είναι σε οίστρο.
Από τη στιγμή που παραμένει αστείρωτη, θα έχει την ίδια συμπεριφορά...

Αγαπώ τις γάτες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πλανήτη χωρίς γάτες!
Θέλω να βλέπω γύρω μου πολλές γάτες: όλων των μεγεθών και όλων των χρωμάτων. Να παίζουν, να κοιμούνται, να λιάζονται, να γεννούν άπειρα μωρά γατάκια και να τα βλέπω να μεγαλώνουν και να χαίρονται τη φύση. Δεν θέλω να στειρώνονται, δεν θέλω με κανένα τρόπο να υποφέρουν.
Αυτά σ'έναν ιδανικό παραδεισένιο κόσμο.

Όμως το τι θα ήθελα να είναι και τι είναι στην πραγματικότητα, αποτελούν δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Η σύγχρονη πραγματικότητα επιβάλλει αλλιώς και η στείρωση, υπό τις σημερινές συνθήκες, αποτελεί μονόδρομο.
Δεν θα μακρυγορήσω απαριθμώντας και αναλύοντας τους λόγους που πρέπει να γίνεται αυτό. Μια ματιά γύρω μας στις σύγχρονες απάνθρωπες πόλεις που χτίσαμε και που φυλακίσαμε τους εαυτούς μας, αρκεί για να πείσει.
Η μόνη επιλογή που μένει λοιπόν όταν αδυνατούμε να παρέμβουμε στις συνθήκες που διαρκώς αλλάζουν , είναι να προσαρμοστούμε σ'αυτές, παλεύοντας με ό,τι μέσα μας δίνονται. Άλλωστε μη ξεχνάμε οτι αυτό αποτελεί και τον βασικό κανόνα επιβίωσης των ειδών.

Συμφωνω απολυτα με ολα οσα λετε και ισως τελικα να εχετε δικιο διοτι εμεις κι εγω ευθυνομαστε για ολη την φυλακη που ζουμε οποτε μαλλον εκει θα παιξω μπαλα γιατι αν ειναι να παθει καρκινο καλυτερα αυτο!!!! βασικα εγω ηθελα με χιλια να την ζευγαρωσω αλλα εχει προβλημα στο ποδι και η γιατρος ειπε οτι δεν κανει και οτι αν γινει θα χρειαστει καισαρικη και τα σχετικα!!!!

Ακομα κι αν δεν ειχε θεμα με το ποδι της, το προτιμοτερο για εκεινη θα ηταν να μην μπει στη διαδικασια για περιττες γεννες. Εκτος κι αν ειναι απολυτα ελεγχομενη και επιθυμητη για λογους αναπαραγωγης συγκεκριμενης ρατσας, που και παλι ειναι ταλαιπωρια για μια γατα.
Ευχομαι να πραξετε τελικα το σωστο για τη γατα σας και μετα για εσας!

Φίλε tsitman,
Το να στειρώσεις μια γάτα μπορεί να σου φαίνεται ταλαιπωρία αλλά, ακόμη και αν ταλαιπωρηθεί το ζώο, στο τέλος θα σταματήσει να φωνάζει, θα ηρεμήσει, και θα είναι ό,τι καλύτερο για αυτήν.
Εύχομαι με τη σειρά μου να πράξεις σωστά.
Ματθαίος

καλησπερα ομορφο φορουμ! θελω να ρωτησω κ εγω κατι με την σειρα μου. την παρασκευη στειρωσαμε τις δεκα μηνων γατουλες μας. ειχα μια μικρη εμπειρια απο την στειρωση της μαμας τους οποτε νομιζα οτι ημουν προετοιμασμενη. αλλα εκανα λαθος! η μεγαλη ηταν κ ειναι τρομακτικα ησυχο γατακι κ ηταν ευκολο εφοσον δεν ηθελε το κολλαρο να την ελεγχω να μην γλυφεται κ τα καταφεραμε μια χαρα. οι μικρουλες ομως ειναι υπερκινητικες εκει που γυρνας το βλεμμα σου αλλου εχουν χωθει σε καποια γωνια κ γλυφουν την τομη. δεν τις χανουμε απο τα ματια μας, κοιμομαστε με βαρδιες, τις εξαντλουμε με παιχνιδια αλλα εχουν τοση ενεργεια. η μια ειδικα στις πεντε ωρες ηταν σαν να μην ειχε μπει ποτε στο χειρουργειο. εγω σημερα το πρωι κοιμηθηκα σχεδον ορθια κ τις ειχα ενα μισαωρο χωρις επιβλεψη κ οταν καταλαβα τι εγινε πανικοβληθηκα. για το κολλαρο ουτε κουβεντα, μας διελυσαν τα χερια. δεν φαινεται να εχουν κατι οι τομες τους αλλα δεν επαναπαυομαι κιολας. μπορω να κανω κατι παραπανω για να μενουν ηρεμες ή απλα υπομονη;

επισης εχουν κ εσωτερικα κ εξωτερικα ραμματα κ απο οτι διαβαζω κατα την πανικοβλημενη μου ερευνα, τα ραμματα φευγουν μονο αν τα τραβανε. οι δικες μου μονο τα γλυφουν. μειωνεται ο κινδυνος να ανοιξουν αν τα γλυφουν μονο?

Έλενα καλησπέρα και καλή χρονιά! Περαστικά στις γατουλίνες σου εύχομαι και σύντομα! Δεν ξέρω αν μειώνεται ο κίνδυνος να ανοίξουν τα ράμματα αν τα γλείφουν αποκλειστικά, αλλά θεωρώ πως σε ανύποπτο χρόνο μπορεί να τα τραβήξουν, για αυτό μάλλον η επιφυλακή σας θα πρέπει να συνεχιστεί... Εύχομαι ταχύτατη και ανώδυνη ανάρρωση! :)

σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου και καλη χρονια! αλλες δυο μερες λοιπον (μας ειπαν για πεντε μερες προσοχη) ευχησου μας κ καλη δυναμη γτ εμενα προσωπικα οι δυναμεις μου με εγκαταλειπουν σιγα σιγα απο τα ξενυχτια! ευχαριστω κ παλι!

Καλη χρονια καταρχας, Ελενα και επειτα συγχαρητηρια για την επιλογη της στειρωσης!
Θα συμφωνησω απολυτα με τη Φωτεινη! Υπομονη και ξανα υπομονη! Κι αν τραβηχτει και καποιο ραμματακι, επικοινωνειτε με τον κτηνιατρο! Εφοσον λες οτι ειναι μικρα, παιχνιδιαρικα και δεν σκαμπαζουν πολυ απο την εγχειριση, αυτο θεωρω πως ειναι καλος οιωνος για τη συνεχεια και τη γενικοτερη πορεια και υγεια τους.
Να σου ζησουν, ειναι γλυκυτατα! :D

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! η αποφαση του να στειρωσουμε τις γατουλες μας παρθηκε μετα απο ψαξιμο και καταληξαμε οτι βελτιωνεται η ζωη τους αλλα αυξανεται σημαντικα και ο χρονος τους καθως αποφευγουμε τοσα πολλα προβληματα υγειας. :) υπομονη κ εμεις, υπομονη κ εκεινες λοιπον..!

Καλή ανάρρωση. Η ιστορία που περνάς με συγκίνησε πολύ. Αν τα γατάκια είναι αυτά της φωτογραφίας, να ξέρεις πως είναι πολύ γλυκά. Αν όχι, είμαι σίγουρος πως πάλι θα είναι πολύ γλυκά. Καλή ανάρρωση και πάλι!!!

καλησπερα Ματθαιε, δε μπορω να φανταστω οτι θα εκανα διαφορετικα και θα συνεχισω να το κανω μεχρι να ειμαι σιγουρη οτι ειναι ασφαλη κ τα δυο τους. ευτυχως ολα βαινουν καλως! τα γατακια της φωτογραφιας ειναι οντως δικα μου με την μονη διαφορα οτι αριστερα, η Πηνελοπη, ειναι σε αλλη μαμα (μια χαρα τα περναει :D) για να μην φλυαρω για τις γατες μου εδω σου στελνω το link με το θεμα που εχω ανοιξει για εκεινες https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=138043. ευχαριστω!! :)

τι γινεται μετα τη στειρωση?

καλησπερα,πριν 8 μερες στειρωσα τη γατουλα μου..απο τοτε ολο κοιμαται και στο σημειο που εχει τα ραμματα ειναι πρισμενη..ειναι φυσιολογικο αυτο?πρεπει να ανυσηχω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα,πριν 8 μερες στειρωσα τη γατουλα μου..απο τοτε ολο κοιμαται και στο σημειο που εχει τα ραμματα ειναι πρισμενη..ειναι φυσιολογικο αυτο?πρεπει να ανυσηχω?

Καλησπέρα και καλωσήρθες :)

8 μέρες είναι πολλές για να είναι ληθαργική η γατούλα σου, άρα κάτι δεν πάει καλά και χρειάζεται να τη δει ο κτηνίατρος που της έκανε την επέμβαση:worry: Δεν αναφέρεις αν τρώει, αν πίνει νεράκι, αν αφοδεύει κανονικά...:hmm:
Πιθανόν να μολύνθηκε η τομή και να χρειαστεί αγωγή με αντιβίωση, αλλά αυτό είναι απλώς μια δική μου εικασία. Ο μόνος αμόδιος είναι ο γιατρός ο οποίος θα την εξετάσει και θα βγάλει τη διάγνωση. Πήγαινέ την λοιπόν αύριο κιόλας! Μην αφήσεις να περάσουν κι άλλες μέρες, διότι όσο αργότερα, τόσο δυσκολώτερη θα είναι και η θεραπεία.:/:
Είναι ο μόνος τρόπος και για να γίνει καλά η γατούλα και εσύ να πάψεις να ανησυχείς.
Πολλά περαστικά εύχομαι:flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back