tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγώ που ταξιδεύω με αλιτάλια η τιμή ειναι 70 ευρώ...δλδ 140 πήγαινε -έλα για ζώα μέχρι 10 κιλά...
τον παίρνω πάνω μαζί μου...
και επίσης πρέπει να κάνεις κράτηση χωριστά για το ζώο...
για πάνινη ή πλαστική γατοφόρο δεν διευκρινίζει αλλά οι διαστάσεις είναι στάνταρ...
αν πάρεις μια καλή τσάντα με αρκετά ανοίγματα δεν νομίζω να έχει πρόβλημα η γατούλα σου..
εμένα πάντως είναι μια χαρά..
το μόνο ..θέλω να πάρω λίγο μεγαλύτερη διότι ο γάτος μου πλέον χωράει με το ζόρι...
στο τελευταίο ταξίδι είδα μια κοπέλα που είχε πολύ μεγαλυτερη τσάντα απο μένα και μου είπε οτι δεν της είπαν τίποτα..
ας ελπίσουμε!!
καλό ταξίδι να έχετε!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
toni1
Νεοφερμένο μέλος
Εχοντας μόλις γυρίσει από διακοπές στην Κρήτη με την γατούλα μας, θα ήθελα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου από τα αεροπορικά ταξίδια.
Το σημαντικότερο είναι ότι η Χαρά (η γατούλα, 5 ετών) δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ούτε κλάμματα, ούτε ζαλάδες (καμμία σχέση με το αυτοκίνητο όπου κλαίει συνέχεια).
Ταξιδέψαμε και με Olympic και με Aegean. Η πολιτική τους είναι λίγο πολύ ίδια. Πρέπει περίπου 15 ημέρες πριν το ταξίδι να δηλώσει κανείς ότι ταξιδεύει με γατούλα (και εξασφαλίζεις θέση στο παράθυρο!). Επίσης πρέπει το μέγιστο βάρος (γατί+γατοφόρος) να είναι 8 κιλά (η γατοφόρος δεν χρειάζεται να είναι σκληρού τύπου), και να έχουμε μαζί το βιβλιάριο της γατούλας, ώστε να αποδεικνύονται οι εμβολιασμοί. Ακόμη δεν απαιτείται microchip, αλλά αυτό ενδεχομένως να αλλάξει.
Καλό είναι να αποφεύγουμε να κάνουμε check in με όταν έχει πολύ κόσμο, γιατί μπορεί να φοβηθεί (η Χαρά φοβήθηκε). Στο check in τώρα, μας ζήτησαν να πληρώσουμε 4€ (και οι δύο εταιρείες), σαν ασφάλιση για το γατί.
Κατά τον έλεγχο ασφαλείας, πήρα την Χαρά αγκαλιά (και πέρασε η γατοφόρος άδεια από τις ακτίνες). Από εκεί και πέρα κανένα πρόβλημα. Απλώς κατά την απογείωση και την προσγειώση πρέπει να είναι κάτω από τα πόδια μας (φυσικά μέσα στην γατοφόρο). Ούτε φωνές ούτε τίποτα.
Εμείς βάλαμε στον πάτο της γατοφόρου, πάνες ακράτειας ενηλίκων, για κάθε ενδεχόμενο (αλλά δεν χρειάστηκε). Επειδή όμως είναι απορροφητικές, αν συνέβαινε κάτι, δεν θα ενοχλούσαμε τους συνταξιδιώτες.
Χρησιμοποιούμε έτσι κι αλλιώς λουράκι (με σαμαράκι) για βόλτα, που βοηθάει ώστε κατά την άφιξη να βγεί λίγο να πιεί νεράκι.
Παρά την συμβουλή του γιατρού μας, δεν της δώσαμε ηρεμιστικό (που μάλλον κακό θα κάνει), και τουλάχιστον για πτήση Θεσσαλονίκη-Χανιά (περίπου 1,5 ώρα, χωρίς τα μπες-βγες), δεν ήταν απαραίτητο.
Σαν συμπέρασμα, το πόσο εύκολο είναι τελικά το αεροπορικό ταξίδι μας "έλυσε" τα χέρια, γιατί μας ήταν δύσκολο να την αφήνουμε σε συγγενείς και φίλους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλησπέρα! Σε λίγο καιρό θα μετακομίσω στην Αγγλία για μεταπτυχιακό και θέλω να πάρω μαζί μου και τη γατούλα μου. Την έχω από μωρό και είμαστε πολύ δεμένες οπότε αν την αφήσω πίσω αυτό θα επηρεάσει και τις δυο μας!
Στην Αγγλία η νομοθεσία για τη μεταφορά ζώων είναι αυστηρή οπότε έχω φροντίσει εδώ και κάποιους μήνες και της έβαλα τσιπάκι, της έβγαλα διαβατήριο, εμβόλιο λύσσας και αντισώματα. Μέσα Νοέμβρη μάλιστα θα έχουν περάσει οι 6 μήνες από την ημερομηνία της αιμοληψίας του τεστ για τα αντισώματα της λύσσας και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να μπει στη Μεγάλη Βρετανία. Επομένως το πιο πιθανό σενάριο ήταν να μου τη φέρει τότε συγγενικό πρόσωπο που θα έρθει να με επισκεφτεί.
Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην British airways για να ενημερωθώ για τη μεταφορά και ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να κλείσω θέση. Αυτοί μου έστειλαν ένα ενημερωτικό e-mail το οποίο εκτός από τις πληροφορίες για το κουτί μεταφοράς τα χαρτιά που απαιτούνται κτλ γράφει και τις χρεώσεις. Και συγκεκριμένα τα παρακάτω:
"Οι χρεώσεις για την μεταφορά του ζώου είναι οι εξής:
Βασική/νόρμαλ IATA συν 175% πανω στην βασική χρέωση των γενικών χρεώσεων επι των εμπορευμάτων
B: 27.43ευρώ X 175%=48.00 ευρώ
K: 1.30 ευρώ X 175%=2.28 ευρώ X κιλά=……πχ 2,28 ευρώΧ72κιλά=164,16 ευρώ με MIN τις 150,00 λίρες
20.00 ευρώ η έκδοση φορτωτικής
σύν επίναυλο καυσίμων
Τα κιλά Χ 0,15 ευρώ η ασφάλεια
συν PET fee GBP 300 για καθε ζώο και GBP 25 για κάθε επιπλεον ζώο το ιδίου αποστολέα και παραλήπτη
συν σε περίπτωση διανυκτέρευσης στο Λονδίνο τότε υπάρχει και χρέωση GBP 135.00 (για καθε νύχτα).
σύν ΦΠΑ 23% σε όλες τις παραπάνω χρεώσεις.
Ενα minimum ποσό είναι περίπου στα 700,00 Ευρώ.Η τιμή εξαρτάται απο τις ακριβείς διαστάσεις του κλουβιού μαζί με το βάρος του ζώου και απο την ισοτιμία της λίρας την ημέρα που θα εκδοθεί η φορτωτική.Οι τιμές που σας δίνουμε μέχρι την ημέρα έκδοσης της φορτωτικής είναι πάντα κατά προσέγγιση."
Δηλαδή για τη γάτα μου που είναι 3 κιλά βγαίνει περίπου 640ευρώ!!!!!!!! Επειδή προφανώς είναι πάρα πολλά αν αυτό είναι η μόνη λύση δε θα μπορέσω να την πάρω μαζί μου....
Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει κάποια άλλη εταιρία με την οποία μπορεί να γίνει μεταφορά χωρίς να μπει σε καραντίνα το ζώο ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να βοηθήσει ας μου στείλει!! Είμαι πολύ λυπημένη και απογοητευμένη...

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν γνωρίζω δυστυχώς για τις αεροπορικές εταιρίες! Το μόνο που ξέρω για την Αγγλία από προσωπική εμπειρία όταν έκανα μεταπτυχιακό, είναι ότι δεν επιτρέπονται τα ζώα σε φοιτητικές εστίες. Εκτός και αν εσύ μείνεις ιδιωτικά ή εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι από τότε που ήμουν εγώ. Ελπίζω να βρεις λύση και να είστε μαζί! Θα είναι πολύ καλά, από το να είσαι μόνη!
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλησπέρα!!
μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο να κοστίζει η μεταφορά γάτας τόσα πολλά χρήματα....εγώ όπως είπα και παραπάνω...με αλιτάλια πληρώνω 140 ευρώ με επιστροφή και αυτό επειδή αλλάζω 2 αεροπλάνα και να φανταστείς ο γάτος μου είναι 7 κιλά...
οι πτήσεις εσωτερικού κοστίζουν 20 ευρώ και οι πτήσεις εξωτερικού 50..και φυσικά είναι σύμφωνα με το ΙΑΤΑ...
τώρα..η βρετανία να έχει τόσο μεγάλη διαφορά στις χρεώσεις μου φαίνετε τελείως παράλογο.
πάρε στις πληροφορίες της British Air και ρώτησε τους ακριβώς πόσο θα πληρώσεις για μια γάτα 3 κιλών...εγώ όταν παίρνω να κάνω την κράτηση για τον γάτο μου πάντα μου λένε και πόσο ακριβώς θα πληρώσω.
εύχομαι να βρεις λύση και να πάρεις την γατούλα μαζί σου...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ο λόγος που στην Μ. Βρετανία οι τιμες είναι υψηλές έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ΔΕΝ επιτρέπουν κατοικίδια στην καμπίνα του αεροπλάνου. Τα κατοικίδια τα δέχονται μόνο όταν μεταφέρονται ως cargo γι' αυτο και κοστίζει τόσο η μεταφορά τους.
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο λόγος που στην Μ. Βρετανία οι τιμες είναι υψηλές έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ΔΕΝ επιτρέπουν κατοικίδια στην καμπίνα του αεροπλάνου. Τα κατοικίδια τα δέχονται μόνο όταν μεταφέρονται ως cargo γι' αυτο και κοστίζει τόσο η μεταφορά τους.
Επειδή κι εγώ σκέφτομαι πολύ έντονα να φύγω προς εξωτερικό (με την ελπίδα να μην επιστρέψω) και σκέφτομαι έντονα τη Μ. Βρετανία, μήπως γνωρίζεις αν η μεταφορά του κατοικιδίου σαν κάργκο αφορά μόνο τις Αγγλικές εταιρίες ή γενικά όποιο ζώο μπαίνει στη χώρα; Για να το πω πιο απλά: ξέρω ήδη ότι η British απαιτεί να της το παραδώσεις ως κάργκο, αλλά αν πετάξεις για Αγγλία με Aegean που γνωρίζω ότι δέχεται ζώα στην καμπίνα, μπορεί η γατούλα να ταξιδέψει κανονικά στην καμπίνα;
Πάντως γενικά πέραν της όλης διαδικασίας με την καραντίνα κλπ έχω διαπιστώσει ότι δυστυχώς και όταν μπει η γάτα στο Ηνωμένο Βασίλειο τα προβλήματα δεν τελειώνουν - για να μην πω ότι τότε αρχίζουν πραγματικά, καθότι από μια αναζήτηση-έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι δυστυχώς είναι χαρακτηριστικά δύσκολο να βρεθεί σπίτι προς ενοικίαση που να μην αποκλείει ρητά και κατηγορηματικά τα κατοικίδια. Αν λοιπόν είναι εύκολο, θα ήθελα η φίλη που φεύγει τώρα να μας πει τις εμπειρίες της ως προς αυτό, και αν κάποιος άλλος φίλος έχει και αυτός εμπειρία στο θέμα, θα την εκτιμούσα πάρα πολύ πραγματικά γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω απογοητευτεί πλήρως τελευταία με πολλά (κυρίως φυσικά με τη χώρα μας, που είναι σαν εμάς τους νέους να μας πετάει απ' έξω και να μας σπρώχνει να φύγουμε όσο το δυνατόν μακρύτερα - αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα...).
Ίσως μάλιστα να ήταν καλή ιδέα να ανοίξει ένα νέο τόπικ, πχ "Μεταφορά και εγκατάσταση γάτας από την Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο".
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Δεν έχει να κάνει με την αεροπορική εταιρία αλλά με την νομοθεσία της Μ. Βρετανίας. Όλο αυτό γίνεται επειδή η λύσσα έχει εξαλειφθεί από εκεί. Έχω την εντύπωση ότι τα βάσανα δεν τελείωνουν με το cargo, αλλά συνεχίζονται με καραντίνα (αν δεν φροντίσεις να ετοιμαστείς κατάλληλα). Το ζώο πρέπει να διαθέτει μικροτσίπ, να είναι εμβολιασμένο κατά της λύσσας, να γίνει τέστ αίματος για αντισσώματα κατά της λύσσας και να έχει διαβατήριο. Επίσης πρέπει να του γίνει αποπαρασίτωση, εξωτερική και εσωτερική 24-48 ώρες πριν ταξιδέψει. Αν κάνεις ότι ζητάνε δεν θα έχεις πρόβλημα με καραντίνα.
moukelis
Επιφανές μέλος
Oι κανονες για τη μεταφορα κατοικιδιων στην Αγγλια αλλαζουν παντως απο την πρωτη Ιανουαριου:
https://www.defra.gov.uk/publications/files/pb13582-bringing-pets-to-uk110706.pdf
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν έχει να κάνει με την αεροπορική εταιρία αλλά με την νομοθεσία της Μ. Βρετανίας. Όλο αυτό γίνεται επειδή η λύσσα έχει εξαλειφθεί από εκεί. Έχω την εντύπωση ότι τα βάσανα δεν τελείωνουν με το cargo, αλλά συνεχίζονται με καραντίνα (αν δεν φροντίσεις να ετοιμαστείς κατάλληλα). Το ζώο πρέπει να διαθέτει μικροτσίπ, να είναι εμβολιασμένο κατά της λύσσας, να γίνει τέστ αίματος για αντισσώματα κατά της λύσσας και να έχει διαβατήριο. Επίσης πρέπει να του γίνει αποπαρασίτωση, εξωτερική και εσωτερική 24-48 ώρες πριν ταξιδέψει. Αν κάνεις ότι ζητάνε δεν θα έχεις πρόβλημα με καραντίνα.
1ον: Ναι, φυσικά, αυτά τα έχω ψάξει αρκετά και μάλιστα τα έχω ήδη κάνει όλα εκτός από την αποπαρασίτωση, που γίνεται τελευταία στιγμή (αν και δεν νομίζω ότι θα φύγω πολύ άμεσα εν τέλει - μάλλον θα χρειαστεί και δεύτερη φορά). Δεδομένου λοιπόν ότι το ζώο είναι πλήρως προετοιμασμένο από αυτή την άποψη και είναι βέβαιο ότι θα αποφύγει το σύστημα της καραντίνας, μπορεί άραγε να ταξιδέψει στην καμπίνα αν η εταιρία που επιλέξουμε επιτρέπει μεταφορά ζώου στην καμπίνα; Αυτός είναι ο προβληματισμός μου.
2ον: Moukelis, σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία, δεν ήξερα για την επικείμενη αλλαγή, αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον.
Καλησπέρα!
@Δανάη έχεις βρει εταιρία για να ταξιδέψει η γάτα σου στη UK? Τα ζώα επιτρέπεται να εισαχθούν με συγκεκριμένες μόνο εταιρίες και σε συγκεκριμένα αεροδρόμια. Με British air πάντως κοστίσει γύρω στα 600ευρώ...
@Moukelis Διάβασα το ενημερωτικό φυλλάδιο αλλά δεν είδα κάποια ιδιαίτερη αλλαγή παρά μόνο ότι πρέπει να έχουν περάσει 21 μέρες μετά τον εμβολιασμό (αντί για 6 μήνες από το blood test) .. Υπάρχει κάτι άλλο?
moukelis
Επιφανές μέλος
Τα ζωα που προερχονται απο χωρες της Ευρωπαϊκης Ενωσης αν εχουν συμπληρωσει 21 μερες απο τον εμβολιασμο για τη λυσσα,κι εχει το τσιπακι και τις αποπαρασιτωσεις του,δε θα χρειαζεται να μπαινουν σε καραντινα,αυτο ηταν εξαλλου το προβλημα με την εισοδο ζωων στη χωρα.Τωρα ουσιαστικα θα ειναι σαν να ταξιδευει σε οποιαδηποτε αλλη χωρα,τα ιδια ακριβως ισχυουν και για τις υπολοιπες.
kstinion
Νεοφερμένο μέλος

ταξιδευω την αλλη βδομαδα με τον μπαρτουλη μου με την tap απο πορτογαλια.
εχω κλεισει θεση στη καμπινα μετα απο πολυ παιδεμα με τις εταιριες.τελικη τιμη για το εισιτηριο του δε ξερω υποπτευομαι κατι γυρω στα 50 ευρω.
μου ειπανε οτι το κλουβι πρεπει να εχει 25 υψος 32πλατος 48μηκος γιατι αλλιως λεει δε θα τον δεχτουν στο αεροπλανο.το κλουβακι οκ θα παω να το αγορασω σημερα αυριο δε νομιζω να υπαρχει εκει προβλημα
επειδη οσο περνανε οι μερες με εχει πιασει πολυ αγχος για το θεμα και κανεις δε με καταλαβαινει πειτε μου αν ξεχασα τιποτα.
-ο μικρος εχει κανει τα εξης:
-μικροτσιπ
-αποπαρασιτωση μεσα εξω
-αντιλισσικο εμβολιο
-διαβατηριο
-ολα αυτα τα καναμε στις 10 αυγουστου οποτε θα εχει περασει μηνας και μεχρι τη μερα του ταξιδιου.
-2 μερες πριν το ταξιδι θα παμε για το πιστοποιητικο υγειας απο την εδω γιατρο.
πειτε μου χρειαζεται τιποτα αλλο;μου διαφευγει κατι;
εχω αγχωθει

fockos
Επιφανές μέλος
Πιστεύω ότι το ταξίδι με το αεροπλανο ειναι πραγματικά ένα μαρτύριο για τους μικρούς μας φίλους
kstinion
Νεοφερμένο μέλος
ε εκλαιγε λιγο στην αρχη ειδικα αμα ειχε πολυ θορυβο (μηχανες πλοιου κατα την επιβιβαση).και φυσικα σπαζονται γιατι ειναι σε αγνωστο περιβαλλον και σε περιορισμενο χωρο.αναγκαιο κακο ειναι το ταξιδι αλλα τι να κανουμε οταν δεν υπαρχει αλλη επιλογη.και οπως ειδαμε και παραπανω για αγγλια πολυ ακριβο.δε μπορω να καταλαβω γιατι τη σημερον ημερα να ειναι ολοκληρος γορδιος δεσμος η μεταφορα ενος μικρου ζωου!
kstinion
Νεοφερμένο μέλος
καλα το αλλο της tap ανεκδοτο.στο σαιτ ελεγαν οτι πουλανε οι ιδιοι γατοφορους σε καποια απο τα αεροδρομια τους.τους ρωταω στο πορτο εχετε γατοφορους αν ειναι να αγορασω απο εσας.μου λενε ναι αλλα δεν εχουμε helpdesk στο αεροδρομιο του πορτο οποτε πρεπει να πατε η ιδια για την αγορα και αν εχουν...με υποχρεωσανε.παρολαυτα μου ειπανε οτι θα ειναι με το μετρο εκει και θα μετρησουν τις διαστασεις πριν τον δεχτουν στο τσεκ ιν.αρα και η tap μετραει για οσους ενδιαφερονται.
ρε παιδια να ρωτησω...με τις χειραποσκευες τι παιζει;σας εχει βαλει κανεις χερι ποτε να κουβαλατε μονο τη γατοφορο;στις περισσοτερες εταιριες το οριο ειναι μια χειραποσκευη βαρους 6 κιλων.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ρε παιδια να ρωτησω...με τις χειραποσκευες τι παιζει;σας εχει βαλει κανεις χερι ποτε να κουβαλατε μονο τη γατοφορο;στις περισσοτερες εταιριες το οριο ειναι μια χειραποσκευη βαρους 6 κιλων.
Ο γατος μου μονο..ειναι 6.500 κιλα..
..τι στο καλο;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Νομίζω ότι επιτρέπουν μέχρι 9 κιλά στην καμπίνα. Οι περισσότερες εταιρίες προτιμούν τις πάνινες. Δεν χρειάζεσαι να μετράς αν έχεις πάνινη γιατί δέχονται τις περισσότερες (αν όχι όλες).
kstinion
Νεοφερμένο μέλος
πανινη πειρα κι εγω.εχει και ρετρο χρωματα παναθεμα τον.τωρα αμα δε τους αρεσει θα τους τη φορεσο καπελο και θα διαταξω το γατι να τους φαει ζωντανους.αντε πια!
βασικα εγω κατι αλλο ηθελα να ρωτησω.εχεις τη γατοφορο ολα οκ αλλα εχεις και μια τσαντα δικη σου μαζι στιλ σχολικη.παιζει να τσινισουν η οχι;θελω να πιστευω πως οχι γιατι δεν εχω καμια ορεξη να κυκλοφορω με το λαπτοπ ανα χειρας και το γατι ταυτοχρονα..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Κάποιες εταιρίες αφήνουν χειραποσκευή μαζί με το κατοικίδιο και κάποιες άλλες όχι. H LH ξέρω ότι αφήνει, για τις υπόλοιπες δεν γνωρίζω. Τηλεφώνησε στην εταιρία που πρόκειται να ταξιδέψεις και ρώτησε τους για να είσαι σίγουρη τι επιτρέπεται και τι όχι. Η LH χρεώνει 50 ευρώ για πτήσεις στην Ευρώπη και επίτρεπει μέχρι 8 κιλά στην καμπίνα του αεροσκάφους.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool