Μεταφορά γάτας Αγγλία ΒΟΗΘΕΙΑ!!
Καλησπέρα! Σε λίγο καιρό θα μετακομίσω στην Αγγλία για μεταπτυχιακό και θέλω να πάρω μαζί μου και τη γατούλα μου. Την έχω από μωρό και είμαστε πολύ δεμένες οπότε αν την αφήσω πίσω αυτό θα επηρεάσει και τις δυο μας!
Στην Αγγλία η νομοθεσία για τη μεταφορά ζώων είναι αυστηρή οπότε έχω φροντίσει εδώ και κάποιους μήνες και της έβαλα τσιπάκι, της έβγαλα διαβατήριο, εμβόλιο λύσσας και αντισώματα. Μέσα Νοέμβρη μάλιστα θα έχουν περάσει οι 6 μήνες από την ημερομηνία της αιμοληψίας του τεστ για τα αντισώματα της λύσσας και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να μπει στη Μεγάλη Βρετανία. Επομένως το πιο πιθανό σενάριο ήταν να μου τη φέρει τότε συγγενικό πρόσωπο που θα έρθει να με επισκεφτεί.
Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην British airways για να ενημερωθώ για τη μεταφορά και ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να κλείσω θέση. Αυτοί μου έστειλαν ένα ενημερωτικό e-mail το οποίο εκτός από τις πληροφορίες για το κουτί μεταφοράς τα χαρτιά που απαιτούνται κτλ γράφει και τις χρεώσεις. Και συγκεκριμένα τα παρακάτω:
"Οι χρεώσεις για την μεταφορά του ζώου είναι οι εξής:
Βασική/νόρμαλ IATA συν 175% πανω στην βασική χρέωση των γενικών χρεώσεων επι των εμπορευμάτων
B: 27.43ευρώ X 175%=48.00 ευρώ
K: 1.30 ευρώ X 175%=2.28 ευρώ X κιλά=……πχ 2,28 ευρώΧ72κιλά=164,16 ευρώ με MIN τις 150,00 λίρες
20.00 ευρώ η έκδοση φορτωτικής
σύν επίναυλο καυσίμων
Τα κιλά Χ 0,15 ευρώ η ασφάλεια
συν PET fee GBP 300 για καθε ζώο και GBP 25 για κάθε επιπλεον ζώο το ιδίου αποστολέα και παραλήπτη
συν σε περίπτωση διανυκτέρευσης στο Λονδίνο τότε υπάρχει και χρέωση GBP 135.00 (για καθε νύχτα).
σύν ΦΠΑ 23% σε όλες τις παραπάνω χρεώσεις.
Ενα minimum ποσό είναι περίπου στα 700,00 Ευρώ.Η τιμή εξαρτάται απο τις ακριβείς διαστάσεις του κλουβιού μαζί με το βάρος του ζώου και απο την ισοτιμία της λίρας την ημέρα που θα εκδοθεί η φορτωτική.Οι τιμές που σας δίνουμε μέχρι την ημέρα έκδοσης της φορτωτικής είναι πάντα κατά προσέγγιση."
Δηλαδή για τη γάτα μου που είναι 3 κιλά βγαίνει περίπου 640ευρώ!!!!!!!! Επειδή προφανώς είναι πάρα πολλά αν αυτό είναι η μόνη λύση δε θα μπορέσω να την πάρω μαζί μου....
Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει κάποια άλλη εταιρία με την οποία μπορεί να γίνει μεταφορά χωρίς να μπει σε καραντίνα το ζώο ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να βοηθήσει ας μου στείλει!! Είμαι πολύ λυπημένη και απογοητευμένη...