Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Mη παρεις τρολλευ. Εγω πιθανοτατα θα κανω το καλοκαιρι υπερατλαντικο ταξιδι και δεν θα μπορω να σερνω 2 βαλιτσες... μια με ρουχα και μια με γατα. Εντελως τυχαια θυμηθηκα οτι η γατοφορος που εχω (πανινη) εχει 2 επιπλεον λουρακια. Το ενα απο αυτα, το πιο μικρο, ειναι για να δενεις την γατοφορο με το χερουλι της βαλιτσας. Δηλαδη βαζεις την γατοφορο πανω στην βαλιτσα και την δενεις στο χερουλι της βαλιτσας. Αν η γατοφορος που θα παρεις δεν εχει τετοιο λουρι, μπορεις να χρησιμοποιησεις κατι αναλογο. Στην βαλιτσα (τρολλευ) που το δοκιμασα, λειτουργησε φανταστικα και ετσι θα εχω να σερνω μονο μια βαλιτσα
Δεν θα σου συνιστουσα να παρεις γατοφορο στην πλατη γιατι αν ταξιδευεις με backpack θα πρεπει να το αποχωριστεις.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
η τσαντα δεν ειναι πιο επίφοβη? το κουτι ειναι σκληρο και δεν μπορει να πατηθει απο αντικειμενα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ναι αλλά το επιβάλλουν οι αεροπορικές. Μιλάμε πάντα για να μπει η γάτα στην καμπίνα.
Το τρόλλει δε θα με βολέψει, πιστεύω, όσο κι αν είναι βολικό για εκείνη.. Το σακίδιο το σκέφτομαι για να την έχω κατάσαρκα, και γιατί συνήθως η αποσκευή μου είναι βαλίτσα με ροδάκια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
οταν λες καμπινα...?εκει που ειναι ολος ο κοσμος?περιεργο που το επιτρεπουν....εταιρια να επιτρέπεται? να ξερουμε και εμεις

Σκύλοι, γάτες, κουνάβια, μπορούν να μπουν. Βέβαια πρέπει να το έχεις ήδη ανακοινώσει στην εταιρεία, και να αγοράσεις ειδικό εισητήριο.
Δες για παράδειγμα τι λέει η Aegean, η Lufthansa, η Swiss, οι Ολυμπιακές, κλπ.

Βλέπω τώρα ότι στην Aegean επιτρέπεται τσάντα μεγαλύτερων διαστάσεων, άρα θα'ναι πιο άνετα...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Οταν λες ειδικο εισιτηριο; Δεν αρκει μονο το τηλεφωνημα στην αεροπορικη εταιρια να τους ενημερωσεις οτι ταξιδευεις με γατα; Επειδη υπαρχει μια πιθανοτητα να ερθω μεσω Ζυριχης, μηπως γνωριζεις αν χρειαζομαι τιποτα αλλο περα απο το αντιλυσσικο εμβολιο;
Πληροφορίες εδώ κι εδώ, για την Ελβετία. Ψάξτο λίγο αλλιώς μπορώ να τους πάρω τηλέφωνο την Τρίτη για σένα.

(ή ρώτα την αεροπορική)
Αφού πετάς μέσω Ζυρίχης, είσαι με Swiss. Και η ταρίφα της Swiss (γιατί πάντα πρέπει να πληρώσεις, ώστε να μπει στην καμπίνα το ζώο), είναι 50 ευρώ η διαδρομή.
Η γάτα πρέπει να έχει διαβατήριο της Ε.Ε.
Τσιπ με διεθνές/Ε.Ε. iso
αντιλυσσικό πρόσφατο (αλλά πάνω από 21 μέρες πριν το ταξίδι)
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Δεν είμαι σίγουρη τι γίνεται αν απλά περάσεις μέσα παό τη χώρα, και δεν "εισάγεις" το ζώο.
Πληροφορίες εδώ κι εδώ, για την Ελβετία. Ψάξτο λίγο αλλιώς μπορώ να τους πάρω τηλέφωνο την Τρίτη για σένα.
(ή ρώτα την αεροπορική)
Αφού πετάς μέσω Ζυρίχης, είσαι με Swiss. Και η ταρίφα της Swiss (γιατί πάντα πρέπει να πληρώσεις, ώστε να μπει στην καμπίνα το ζώο), είναι 50 ευρώ η διαδρομή.
Η γάτα πρέπει να έχει διαβατήριο της Ε.Ε.
Τσιπ με διεθνές/Ε.Ε. iso
αντιλυσσικό πρόσφατο (αλλά πάνω από 21 μέρες πριν το ταξίδι)
Ευχαριστω!
Διαβατηριο δεν εχει και δεν μπορω να βγαλω επειδη βρισκομαι σε αλλη ηπειρο, αλλα υπαρχει μια κτηνιατρικη βεβαιωση οτι το ζωο ειναι τσιπαρισμενο, εμβολιασμενο, κτλ που μπορει να μου την δωσει κτηνιατρος του κρατους πριν ταξιδεψω. Ακομα δεν ξερω με ποια εταιρια θα φυγω. Ακομα ερευνα αγορας κανω, εχω ακομα μηνες μεχρι να ταξιδεψω
Αλλα μεχρι τωρα, η swiss μου φαινεται η πιο φθηνη 
Αυτο με το αντιλυσσικο με προβληματιζει αρκετα και μαλλον πρεπει να του κανω ξανα το εμβολιο γιατι του εβαλα τσιπ μετα το αντιλυσσικο και μαλλον θα το θεωρησουν ακυρο

Μηπως γνωριζεις αν χρειαζεται εξεταση απο κτηνιατρο 10 ημερες πριν το ταξιδι ωστε να εχω βεβαιωση οτι το ζωο ειναι σε θεση να ταξιδεψει;
Μηπως ξερεις επισης αν πρεπει να πληρωσω 50 ευρω για την αλλαγη που θα κανω στη Ζυριχη; (για υπερατλαντικη πτηση ειναι $100, αλλα δεν ξερω αν περιλαμβανει ολη την διαδρομη ή μονο την μια πτηση). Αν δεν γνωριζεις, δεν πειραζει, ουτως ή αλλως θα τους παρω τηλεφωνο οταν κλεισω το εισιτηριο, απλα καλο ειναι να γνωριζω μερικα πραγματα για να ξερω και τι να τους ρωτησω

Ευχαριστω!Διαβατηριο δεν εχει και δεν μπορω να βγαλω επειδη βρισκομαι σε αλλη ηπειρο, αλλα υπαρχει μια κτηνιατρικη βεβαιωση οτι το ζωο ειναι τσιπαρισμενο, εμβολιασμενο, κτλ που μπορει να μου την δωσει κτηνιατρος του κρατους πριν ταξιδεψω. Ακομα δεν ξερω με ποια εταιρια θα φυγω. Ακομα ερευνα αγορας κανω, εχω ακομα μηνες μεχρι να ταξιδεψω
Αλλα μεχρι τωρα, η swiss μου φαινεται η πιο φθηνη
Αυτο με το αντιλυσσικο με προβληματιζει αρκετα και μαλλον πρεπει να του κανω ξανα το εμβολιο γιατι του εβαλα τσιπ μετα το αντιλυσσικο και μαλλον θα το θεωρησουν ακυρο
Μηπως γνωριζεις αν χρειαζεται εξεταση απο κτηνιατρο 10 ημερες πριν το ταξιδι ωστε να εχω βεβαιωση οτι το ζωο ειναι σε θεση να ταξιδεψει;
Μηπως ξερεις επισης αν πρεπει να πληρωσω 50 ευρω για την αλλαγη που θα κανω στη Ζυριχη; (για υπερατλαντικη πτηση ειναι $100, αλλα δεν ξερω αν περιλαμβανει ολη την διαδρομη ή μονο την μια πτηση). Αν δεν γνωριζεις, δεν πειραζει, ουτως ή αλλως θα τους παρω τηλεφωνο οταν κλεισω το εισιτηριο, απλα καλο ειναι να γνωριζω μερικα πραγματα για να ξερω και τι να τους ρωτησω![]()
Διαβατήριο θα χρειαστείς, φοβάμαι, έτσι κι αλλιώς...
Γιατί δεν μπορείς να βγάλεις;Κοίτα, μπορεί η Swiss να σου χρεώσει ένα εισητήριο, ή κάποια προσφορά, εφ'όσον την πάρεις σε πακέτο (Ασία-Ζυρίχη-Ελλάδα).
Επειδή είσαι σε άλλη ήπειρο, ρώτα κατ'ευθείαν την εταιρεία, μη σου πω βλακείες.
Και στείλε ένα μέιλ στην υπηρεσία, της οποίας τα λινκ παρέθεσα πριν, γιατί έβαλα στην τύχη είσοδο στη χώρα από Ιαπωνία, και βγήκε ένα κατεβατό. Ωστόσο δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, αν δε μπαίνεις στη χώρα, αλλά απλά περνάς.
Τέλος, δες αν θα πρέπει να έχεις ξάνει κάτι για το ταξίδι της επιστροφής.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Διαβατήριο θα χρειαστείς, φοβάμαι, έτσι κι αλλιώς...Γιατί δεν μπορείς να βγάλεις;
Κοίτα, μπορεί η Swiss να σου χρεώσει ένα εισητήριο, ή κάποια προσφορά, εφ'όσον την πάρεις σε πακέτο (Ασία-Ζυρίχη-Ελλάδα).
Επειδή είσαι σε άλλη ήπειρο, ρώτα κατ'ευθείαν την εταιρεία, μη σου πω βλακείες.
Και στείλε ένα μέιλ στην υπηρεσία, της οποίας τα λινκ παρέθεσα πριν, γιατί έβαλα στην τύχη είσοδο στη χώρα από Ιαπωνία, και βγήκε ένα κατεβατό. Ωστόσο δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, αν δε μπαίνεις στη χώρα, αλλά απλά περνάς.
Τέλος, δες αν θα πρέπει να έχεις ξάνει κάτι για το ταξίδι της επιστροφής.
![]()
αν μου χρεωσει ενα εισητηριο, καλυτερα να ταξιδεψω με πλοιο

Εννοούσα μονό εισητήριο γάτας, αντί ένα συν ένα, κι όχι ανθρώπινο.

katerina10
Περιβόητο μέλος
Γεια σας παιδια, ξερω πολύ καιρό έχω να μπώ κλπ αλλά ξέρω ότι μόνο εσεις θα ξέρετε κάτι παραπάνω για να με βοήθησετε. Χθες τελείωσε η τελευταία μου εξεταστική και πλέον ο φίλος μου κι εγώ θα πιάσουμε σπίτι στην πόλη του Εδιμβούργου. Όπως οι πιο πολλοί θα γνωρίζετε έχω δύο γάτες που έμειναν πίσω με την γιαγιά τους και τον παππού τους που η αλήθεια ειναι τα περιποιουνται πολύ. Τόσο πολύ που τα πάχυναν επίσης πολύ. Και τώρα που σπιτάκι βρήκαμε και θα μείνουμε εδώ θέλουμε να τους απαλλάξουμε από την ευθύνη δύο γατιών που είχαν τους τελευταίους 9 μήνες. Ε εννοείται πως μας λείπουν κι εμάς.. πααααααρα πολύ έφαγα κάτι κρίσεις εν ώρα νοσταλγίας.. Οπως και να έχει ερώτηση προς όλους και ευχαριστώ για κάθε πληροφορία:
Ξέρει κανείς πλέον το πως μπορεί να μεταφερθούν οι δύο γάτες. Η μητέρα μου (γιαγιά τους) πήγε στο αεροδρόμιο και ρώτησε. British Airways και θέλουν 850 για την κάθε γάτα.. δεν είμαι πλούσια, δεν έχω σκοπό να δώσω τόσα πολλά λεφτά εκτός και αν δεν γίνεται αλλιώς με 2 ζώατης είπαν 1200!!! Συγνώμη για την έκφραση αλλά το χέσανε.. Και αυτό γιατί δεν θα πάω εγώ να τις παρω.. Θα μου τις φέρουν στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου.. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας μου πει σας παρακαλώ είναι πολύ δύσκολο να είσαι μακρία απο τα γλυκά μου.
Ευχαριστώ
nikkos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι αεροπορικές εταιρίες χρεώνουν πανάκριβα τη μεταφορά ζώων.
Εκείνο που ξέρω είναι ότι μέχρι 8-9 κιλά ζωάκι, ανάλογα με το όριο βάρους που έχει κάθε εταιρία, υπάρχει μια ενιαία τιμή κι απο αυτό το βάρος και πέρα, χρεώνονται με διαφορετικό τρόπο.
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό, ανάλογα με την κάθε αεροπορική εταιρία.
Αν μπορέσει να υπάρξει κάποια συμφωνία με την Β.Α. αφού φαντάζομαι ότι κι οι 2 γάτες μαζί δεν θα ξεπερνάνε αυτό το όριο, για καλύτερη τιμή, το προτιμότερο είναι να μιλήσετε μαζί τους κι ίσως και με άλλες εταιρίες.
Μου φαίνεται εξωπραγματική η τιμή των 1200!
katerina10
Περιβόητο μέλος
Οι αεροπορικές εταιρίες χρεώνουν πανάκριβα τη μεταφορά ζώων.
Εκείνο που ξέρω είναι ότι μέχρι 8-9 κιλά ζωάκι, ανάλογα με το όριο βάρους που έχει κάθε εταιρία, υπάρχει μια ενιαία τιμή κι απο αυτό το βάρος και πέρα, χρεώνονται με διαφορετικό τρόπο.
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό, ανάλογα με την κάθε αεροπορική εταιρία.
Αν μπορέσει να υπάρξει κάποια συμφωνία με την Β.Α. αφού φαντάζομαι ότι κι οι 2 γάτες μαζί δεν θα ξεπερνάνε αυτό το όριο, για καλύτερη τιμή, το προτιμότερο είναι να μιλήσετε μαζί τους κι ίσως και με άλλες εταιρίες.
Μου φαίνεται εξωπραγματική η τιμή των 1200!
Ευχαριστώ για την απάντηση.. κι εμενα "λιγο" τσιμπημενη μου κανει η τιμή.. Τώρα το όριο της μίας γάτας έτσι όπως μου την έχει κάνει η μανούλα (ελληνίδα μάνα "μα αφού πεινάνε να μην τα ταίσω κι άλλο") είναι το διπλάσιο απο το όριο που λες. 7.5 ο αρσενικός και 6.5 η θηλυκιά.. Θα πάρω από βδομάδα αν όχι από αύριο ότι εταιρεια βρω από εδώ που είμαι και από ελλάδα μπας και δω για τιμές. Και πρώτη πρώτη θα πάρω την Β.Α, και θα ενημερώσω ξανά.. και πάλι ευχαριστώ να σαι καλά!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Είναι τσιμπημένη γιατί δεν επιτρέπεται η εισαγωγη ζώου στην καμπίνα ή στις αποσκευές και πρέπει συνεπώς να φύγει με cargo. Κοιτάξτε μήπως μπορείτε να πάτε Παρίσι και απο εκεί με τρένο Αγγλία.
katerina10
Περιβόητο μέλος
Είναι τσιμπημένη γιατί δεν επιτρέπεται η εισαγωγη ζώου στην καμπίνα ή στις αποσκευές και πρέπει συνεπώς να φύγει με cargo. Κοιτάξτε μήπως μπορείτε να πάτε Παρίσι και απο εκεί με τρένο Αγγλία.
αυτό το ξέρεις για Β.Α. η γενικά για άλλες εταιρείες? Καλά το καργκο αλλά τόοοοσο ψηλή τιμή?αυτό είναι τρία εισητήρια.. Δηλαδή αν πάαω εγώ να τα πάρω μέσα στην καμπινα ή μέσα στις αποσκευές δεν επιτρέπονται πια?
Dimitra_Zuzu
Νεοφερμένο μέλος
Κοιτα απο οτι ξερω υπαρχουν εταιρειες που επιτρεπουν μεχρι 2 ζωα στην καμπινα αρκει να ειναι μεσα σε ειδικο κουτι μεταφορας που ειναι εγκεκριμενο για αεροπορικη μεταφορα και να τα συνοδευει καποιος! Μπορεις να ψαξεις πληροφοριες στο internet η να παρεις τηλεφωνο στις πληροφοιες του αεροδρομιου και να ρωτησεις εκει. Το πιθανοτερο ειναι οτι ετσι θα μπορειτε να πατε μεχρι το Λονδινο και μετα να παρετε τρενο αλλα νομιζω οτι θα βγει πολυ πιο οικονομικα ετσι οποτε αξιζει να το ψαξεις!

Havana
Διάσημο μέλος
Αν παλι ειναι για Λονδινο και εχεις τροπο να τις παρεις απο εκει ειναι ακομη φθηνότερα.
Προτιμησε μεσαζοντες καιε ταιριες διεκπερειωσης και cargo ειναι η μοναδικη φορα που θα σου βγει οικονομικοτερα απο να το σου τα στειλου απευθειας οι παπουδες σου μονοι τους.
Εαν κολλησεις καπου ή χρειάζεσαι περισσοτερες πληροφορίες στείλε μου πμ και θα χαρώ να βοηθήσω.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
αυτό το ξέρεις για Β.Α. η γενικά για άλλες εταιρείες? Καλά το καργκο αλλά τόοοοσο ψηλή τιμή?αυτό είναι τρία εισητήρια.. Δηλαδή αν πάαω εγώ να τα πάρω μέσα στην καμπινα ή μέσα στις αποσκευές δεν επιτρέπονται πια?
ότι ζώο είναι να πάει στην Μ. Βρετανία με αεροπλάνο, πρέπει να πάει με cargo. Δεν επιτρέπεται κανένα ζώο στην καμπίνα, σε καμία αεροπορική εταιρία που πηγαίνει M. Βρετανία, ή κάνει στάση εκεί. Είναι θέμα κανονισμων της χώρας, όχι κανονισμών της αεροπορικής εταιρίας, γι' αυτό και σου βγάζουν την πίστη όταν θέλεις να μεταφέρεις το ζωάκι σου εκεί. Ευτυχώς έχουν χαλαρώσει κάπως οι κανονισμοί τους και δεν μπαίνει πλέον το ζωάκι σε καραντίνα.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κλείνουμε λοιπόν σιγά-σιγά το γατούλη μέσα και θα ήθελα μιας και από εδώ και πέρα θα είναι μόνιμα προστατευμένος, να του κάνω αιματολογικές εξετάσεις. Θέλω να δω για τα πάντα: λευχαιμία, aids, τοξόπλασμα, όλα.
Ήθελα απλά να ρωτήσω εάν ξέρετε περίπου το κόστος, για να ξέρω τι να περιμένω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool